View Full Version : Въглехидрати
nevermorevon
05-13-2015, 14:54
Здравейте, на 17 години съм, висок съм около 1,90-1,95м. Тежа 85 кг ( преди бях 106). Та въпроса е такъв, че искам да сваля още малко мазнини, като качвам и мускулна маса през това време. В момента пия фетбърнър и протеин. Спазвам хранителен режим, ям само чисти меса, зеленчуци. Според вас ще мога ли да сваля мазнините ако ям въглехидрати, например ориз,картофи и банани ?
грох-грох
Иначе братленце, всичко е до калориите, които приемаш и количеството протеин. Ако както казваш протеина ти е на ниво нямаш никакъв проблем да ядеш въглехидрати.
Тялото не може да сваля и гради мускули едновременно. Не и по това, което знаем в момента :D Затова по-добре наблегни на свалянето сега, а като мине лятото гледай да качиш.
nevermorevon
05-13-2015, 21:53
Ами да, пия си по 2 пъти протеин на ден, отделно си ям пилешко, риба, телешко (редувам ги, че омръзва само от едното). И викам и малко въглехидрати да си набавям, защото се чуствам изморен иначе
Ако правиш олд скул диетите с занижени мазнини трябва да компенсираш с въглехидрати и обратното. Винаги трябва да имаш някакви въглехидрати, ако искаш да си здрав, защото нека не забравяме, че мозъка функционира само на въглехидрати, а не мазнини. Нямаш проблем да цъкваш и нещо сладко от време на време, ако ти се дояде.
nevermorevon
05-14-2015, 11:17
Ами като ми се дояде нещо сладко, гледам да хапна някакъв плод :)
Става въпрос, че ако ти се допие бира или нещо, няма да е голям проблем да цъкнеш една :D
nevermorevon
05-14-2015, 17:10
Хаха, това е успокояващо, защото ще ходя на бар в Събота и си виках, че няма да мога наздравица да дам, ама сега ще си ударя 1 чашка спокойно :D
Проблема с алкохола и тренировките е, че намалява протеиновия синтез, т.е. не можеш примерно да се възстановиш и да градиш маса докато пиеш. 1 бира никъв алкохол не е, затова няма да имаш проблем.
nevermorevon
05-15-2015, 16:06
Това обяснява защо имам 1 съсед който пие всеки ден и го гледам си ходи редовно във фитнеса, тренира си, а няма грам прогрес пък тренира вече 2-3 години