Влез

View Full Version : Влюбена в престъпник

Malena30
05-14-2015, 12:27
Рядко ми се налага да търся съвети от непознати хора, но съм много объркана и раздвоена между разума и сърцето си.
В началото на март си писах с едно момче в ФБ и започнахме да се харесваме взаимно, но бяхме от различни градове. Средата на април той се премести да живее в моят град. Всичко между нас беше страхотно, отношението му към мен беше отлично, уважава ме, цени ме, обича ме, винаги се съобразява първо с мен, после със себе си, правел ми е подаръци не веднъж, в леглото всичко беше повече от добре. И аз го обичам, и държа на него.
Всичко се промени, когато една сутрин мой близък приятел полицай, който знаеше за връзката ни, ми се обади по телефона и ми каза веднага да се прибирам в нас. Последваха и обаждания от майка ми ( явно са се свързали по телефона с този мой приятел ) със същото съдържание. Когато попитах защо, ми се каза че гаджето ми е престъпник, и имал криминално досие, ефективна присъда за кражба и други провинения ( не ми уточни какви точно ). Демек го изкара престъпник, и пълен боклук.
Прибрах се в нас, и от тогава съм като затворник, мога да излизам или само с майка ми, или до университета. Не мога да се видя дори с приятелките си, или да изляза с компанията вечерно време да пийнем по едно дето се вика.
На гаджето ми бях услужила с пари, които щеше да ми върне точно него ден, когато стана всичко това със звъненето по телефона на пожар.
Сега той отиде да работи в чужбина, да изкара някой друг лев, и най-малкото да ми върне парите ( каза че ще ми ги изпрати след няколко дена ). Противно на логиката му вярвам.
Звъни ми късно вечер да ме чуе как съм ( през деня се крия от майка ми, че се чувам с него, понеже ми е забранила ). Казва ми, че ме обича, че му липсвам, дори се е разплакал както си говорим, не знам дали е за замазване на очите, или наистина е така, но е факт, че и на мен ми липсва и го обичам все още.
Ако ми върне парите както е обещал, бих искала да му дам 2ри шанс, колкото и да е наивно и глупаво от моя страна. Не го ли направи в уреченият ден, явно ме е използвал, и ще прекратя контакт с него, колкото и да ми е болно.
Желанието ни беше да се преместя да живея при него, да работим, да си плащаме квартирата и сметките, и да си водим един спокоен начин на живот.
Загърбил е от години тъмното си минало, и си е изкарва хляба с честен труд.
Искам да съм с него, обичам го, въпреки това какво пише в досието му, и че е осъждан ( условно явно, понеже не е лежал в затвора ). Но не виждам как да стане. Наще ще ме отпишат от живите ако се върна при него, но искам да следвам сърцето си, и да бъда щастлива, а с него винаги съм била, нито един път не ми е посегнал, не ме обидил или наранил по някакъв начин, дори и тон не ми е повишавал, гледаше ме като принцеса, винаги ми е осигурявал всичко което ми е необходимо, на моменти по-добре и от майка ми се грижеше за мен.
Знам, че повечето от вас ще ме упрекнат, че продължавам да се занимавам с такъв човек, и може би със право, но аз вярвам, че когато човек пожелае да се промени към по-добро, може да го направи!!!
Благодаря за отделеното време, и се извинявам за дългата тема.
пс: понеже все някой ще попита за години, малко над 20 сме.

Pug_306
05-14-2015, 12:41
Е че той добре се справя с толкова присъди за 20 годишен, евала, голям пример в обществото е. Нищо няма да ти върне, така че продължавай напред.

anonymous908491
05-14-2015, 15:24
Аз така като се замисля, нямам приятел в България, който да е без досие, само тия по чужбина са чисти, тях обаче ги търсят с разни бюлетини

pufa02
05-15-2015, 13:29
Моя съвет е да бягаш от него с 300! Колкото по-рано толкова по-добре иначе съвсем ще се оплетеш, а има толкова свясни момчета. Огледай се просто :)

anonymous908491
05-15-2015, 13:31
а има толкова свясни момчета.

Свестните по твоите критерии е много вероятно да са педали.

Ivaaaaa
05-15-2015, 13:45
аз не бих се отказала от него при наличието, че не ми е дал никакъв повод за това. хората се променят, нима ти не би искала втори шанс за нещо?

tonybadams
05-15-2015, 14:14
Хора , момичето не ви иска коментара от типа "НУ ЗАЯЦ ПОГОДИ"
Иска разбиране и някой да и влезе в положението.Наиситна нейната история е сложна ,за да си спамете ,квот ви дойде.
Според мен тази история по всичко си личи ,че е с кармичен оттенък.
Имали сте нещо за разрешване и сега съдбата ви е събрала отново.

DarkTemplar
05-15-2015, 14:15
https://www.youtube.com/watch?v=mu9IoYdViuc

anonymous908491
05-15-2015, 14:19
Хора , момичето не ви иска коментара от типа "НУ ЗАЯЦ ПОГОДИ"
Иска разбиране и някой да и влезе в положението.Наиситна нейната история е сложна ,за да си спамете ,квот ви дойде.
Според мен тази история по всичко си личи ,че е с кармичен оттенък.
Имали сте нещо за разрешване и сега съдбата ви е събрала отново.

Ако удариш някого, ще те затворят, така правят с лудите, които са опасни за околните.

DarkTemplar
05-15-2015, 14:23
кармичният оттенък е фундаментален

michellepj7998
05-15-2015, 18:00
Изчакай пк виж тука всичко е фифти фифти дет се вика :Д

RapExotic
05-15-2015, 20:00
Това, че някога е правил золуми не значи, че цял живот трябва да е изолиран от обществото. Човек прави грешки, особено в тийн годините си. Ако се държи добре с теб, ако е честен и виждаш, че има желание за развитие и е оставил престъпленията в миналото си, тогава му дай шанс да сте заедно.

Eros69
05-16-2015, 17:21
Има една приказка - "любовта е сляпа", но не го казвам защото смятам, че постъпваш грешно. Но много често точно в такива моменти човек допуска грешки, въпроса е как да постъпиш ти. Аз няма да ти кажа остави го или се бори за любовта си, ще се опитам да ти помогна ти сама да вземеш правилното решение.

Истината е, че и лошите или така наречените престъпници също могат да се влюбят и да обичат, понякога хората допускат грешки, но след време помъдряват, осъзнават се и се променят, НО това са само една малка част от хората, други за съжаление не се променят. Хубавото е, че ти все пак осъзнаваш нещата и говориш за "втори шанс", тоест дори и да се съберете заедно ти във времето ще прецениш дали това е човека с който искаш да споделиш живота си.

Това са много важни решения от които зависи целият живот на човек и това дали ще е щастлив. Тези решения трябва да са много много внимателно премислени, да не са взети още в началото на една връзка, когато всичко се вижда пред розови очила и всичко е толкова хубаво, но тази опияняваща любов с времето стихва, любовта пак си я има, но човек вече гледа по трезво, може да види и негативните качества в отсрещният човек. За това не трябва да бърза със брак и деца, докато не сме напълно сигурен, че това е човека с който искаме да прекараме живота си.

Много е важно да разбереш всичко за точи човек, какво точно е извършил, кога, какви са причините, кое го е подтикнало, имал ли е повече от едно престъпления, колко време е минало от последното му престъпление. Трябва да разбереш всичко до най-малката подробност, може да научиш някои неща от досието му и след това да говориш с него да чуеш неговото обяснение да видиш дали ще ти каже всичко и ако държи на теб трябва да ти каже.

Не трябва да си правиш изводи дали един човек се е променил ако от последното си деяние е минало време в което не се е проявил или може би не са го хванали. Нормално е един човек, което е бил осъден, това да му подейства и да го вкара в правият път. Много е важно да разбереш всичко за това какво е извършил. Понякога човек може да е попаднал и в лош приятелски кръг и това да е фактор.Това, че се държал добре с теб не е достатъчно, за да си направиш заключения, връзката ви е била на много ранен етап.

Хората много често проявяват лошите си страни на един по късен етап. Това, че е искал от теб пари не ми харесва много, даже хич. Не знам на колко години си, но трябва да знаеш, че когато говорим за сериозни връзки и създаване на семейство е нужен мъж който може да се грижи, да работи и да изкарва пари. Това, че работи е добър знак, ние няма как да знаем, но е възможно, този човек да се осъзнал и да е тръгнал в правият път. Много често точно жените и любовта са и най-голямата мотивация на човек да се промени, тъй като знае, че ако не го направи ще изгуби любимата си жена.

Може ли да споменеш поне ако не е проблем колко пари е взел от теб ? Той каза ли ти за какво са му тези пари ? Има обаче наичини да разбереш колко много държи на теб и тогава по лесно ще може да вземеш решение.

NissaN
06-05-2015, 10:27
Е и кво като има досие продалжавйте на пред,запознай го с ваще да види,че не е лош човяк.

marilyn
06-05-2015, 11:44
Вероятно няма да ти върне нищо. Интересно ми е как като си на 20 и няколко позволяваш на майка си да те следи, не ти давала да излизаш и не знам си какво... Ти да не си на 12? Като искаш да се виждаш с приятелите си, ще се виждаш, странно е на тия години толкова да се съобразяваш с мнението на вашите.

anonymous708973
06-05-2015, 12:09
Искам да съм с него, обичам го, въпреки това какво пише в досието му, и че е осъждан ( условно явно, понеже не е лежал в затвора ).

Попитай го за какво става въпрос, защото в гражданското досие се водиш съден, само защото срещу теб е повдигнато наказателно дело. Независимо от резултата ще пише съден.

Ясно е, че не е чист като сълза, но всеки си има минало, колкото и драматично да звучи, хаха. Всеки прави грешки, някои на 15, други на 20. Въпросът е наистина да се е променил.

lifo
06-06-2015, 17:16
ЩЕ пиша сценарийй заа ФИЛМ

kaRamella
06-08-2015, 14:55
Разбери за какво става дума. Казваш кражба и други провинения. Трябва да знаеш с какъв човек си имаш работа. Е разбира се, всеки на тийн възраст прави грешки. Ние младите сме много залюхани и може да ни осъдят за отваряне на кафе машина , отмъкване на чуждо колело или старо желязо дори :D Фантазията ни може да роди всякакви върховни простотии , но това не значи, че сме престъпници.
Ако наистина ти върне парите не виждам защо да не му дадеш шанс на момчето.

bloodyF
06-12-2015, 21:18
На мен ми е интересно защо научаваш за криминалното му досие от твой приятел полицай, а не от него самия?!