PDA

View Full Version : Фон дьо тен

Dorothea
05-17-2015, 15:57
Здравейте!
Имам проблемна кожа с останали белези от пъпки... Грозно е и се чувствам двойно по-зле когато нямам грим върху себе си... Но знам също, че фдт-на и другите неща които мацаме върху кожите си, запушват порите и става по-зле... Чистя си грима всяка вечер и си правя пилинг маски и т.н. Не оставям фдт-на върху кожата си но въпреки това от месеци излизам без никакъв фдт навън... Срам, не срам, нямам изобр, уж за по-добро го правя, но наистина ми е адски неприятно и се зачудих дали да не започна да си слагам фдт отново... Много ли е фатално при положение, че полагам грижи за кожата си и я чистя ежедневно?
Преминавам някакъв особен период на self acceptance и се опитвам наистина, но положението с пъпчиците ми скапва дори и минималното самочувствие... Ще се радвам на някакви съвети и сериозно отношение :)
Също, ако може да ми препоръчате нещо за белези, ще бъде много хубаво :) Хубав ден на всички!

Tonitooo
05-17-2015, 16:12
Защо не използваш ББ крем през ежедневието си ,а като ходиш някъде на събиране тогава фдт ?

Dorothea
05-17-2015, 16:23
Защото ББ крема почти нищо не покрива...

Tonitooo
05-17-2015, 16:25
Е,при мен достатъчно покрива ,за да не се виждат пъпчици и т.н. и да ми изравни тена на лицето . Не знам колко много акне имаш

kaRamella
05-17-2015, 16:26
Щото не е покривен и няма никва файда при нейния случай. Вземи си коректор , който е максимално близо до цвета на кожата ти и го нанасяй на пъпчиците.

Dorothea
05-17-2015, 16:28
Е,при мен достатъчно покрива ,за да не се виждат пъпчици и т.н. и да ми изравни тена на лицето . Не знам колко много акне имаш

То не е въпроса в пъпчиците, а в белезите от тях.. .ББ крема не е достатъчно покривен, а фдт-на ми върши перфектна работа, но както се казах се страхувам да го използвам заради запушването на порите и евентуалните по-нататъшни проблеми от тази му употреба..

Щото не е покривен и няма никва файда при нейния случай. Вземи си коректор , който е максимално близо до цвета на кожата ти и го нанасяй на пъпчиците.

Май така ще направя :) Благодаря много!

marilyn
05-17-2015, 17:18
Коректорът е вариант. Можеш да пробваш с избелващ крем, така има шанс да заличиш белезите.

Иначе няма какво да се лъжем, фдт си е кофти и колкото и да го чистиш, все остава. Можеш да ходиш на почистване на лицето при козметик веднъж месечно, за да ти почисти добре порите.