PDA

View Full Version : Косата ми...



JustGirlNothingSpecial
06-02-2015, 16:43
Здравейте! Косата ми е бухнала и от нея се появяват едни малки стърчащи косъмчета. Косъмът ми е тънък. Искам дълга, блестяща и здрава коса. На 15 съм, помогнете с нещо. Някакви маски, все нещо ако знаете за проблема ми моля ви споделете! Ще ви бъда много благодарна!

marilyn
06-02-2015, 18:52
Здравей. Тези малки стърчащи косъмчета вероятно са от накъсване. Как решиш косата си? Мокра, суха? Третираш ли я по някакъв начин - преса, маша, сешоар, боядисване, перманентно изправяне?

Съветът, който ще ти дам, е да полагаш непрекъснато грижи. За известно време аз възстанових много косата си, а преди не беше в особено добро състояние. Като за начало трябва да правиш маски. При всяко миене трябва да подхранваш. Има два варианта - домашни маски и купени. Домашните се правят с продукти като зехтин, мед, жълтък и масла: жожоба, макадамия, арган, бадемово и др. Важното е продуктите да са качествени, най-вече маслата, защото по мое мнение тези на Икаров хич не струват, примерно. Нанасяш маската на косата и слагаш найлонова шапчица, а после хавлиена кърпа. Стоиш поне 2 часа, после измиваш с шампоан.

Купените са доста по-лесен вариант, защото стоиш само няколко минути. Ако искаш да си заздравиш косъма, можеш да пробваш с протеинови шампоани и маски. Евтино и добро решение са Хималая, то тях лично съм доволна. Иначе мога да ти препоръчам и професионални, които са по-скъпи, ама действат.

Термозащитата ти е много важна, ако си подлагаш косата на топлинна обработка, никога не пропускай този продукт. Хубаво е да нанасяш и слънцезащитен крем/спрей, дори да не си на плаж.
И ако имаш цъфтежи, отрежи ги. Не е нужно всеки месец да си при фризьор, но косата цъфне ли, само ножицата помага.

kaRamella
06-02-2015, 22:23
От къде казваш че са тия стърчащите?
от корена
или от връхчетата?
Ако са от връхчетата иди на фризьор.
Ако са от корена - косата ти е накъсана и ще трябва да си изчакаш да израсте . Междувременно можеш да и правиш подхранващи маски или маски за бърз растеж .