Влез

View Full Version : Какво ви е мнението за феминизма и по-конкретно - отношенията между половете

aurissaaaaa
06-06-2015, 16:39
https://www.youtube.com/watch?v=kS-JDkEtiTE

*заглавието
а видеото е интересно - изгледайте го ако си нямате друга работа

в раздел Философия имаше подобна тема, но беше доста умряла, та реших да отворя една тук

Чат-пат попадам на подобни клипове и все се чудя що за хора скитат по тази планета, че да се млатят едни-други. Не познавам такива ; никога не съм познавал - абсолютно чуждо ми е.

Някой от вас имал ли е лични или професионални проблеми, произтичащи от пола ? Срещали ли сте някога хора, които очевидно изпитват неприязън към противоположния пол - знам ли... подмятания или може би неетични действия ?

Странна ми е цялата ситуация на запад. Такава дандания, пък в Б-я в най-лошия случай май става въпрос просто за някоя отрепка, която си бие жената и не е нещо стандартно за обществото ни. Тук обаче изниква въпроса при тях 'нормално' ли е и мисля отговорът е не. Та какво по дяволите се случва ?

Тези от вас от женски пол - чувствате ли се дискриминирани ? Да / не / защо ?

Едно от клипчетата във видеото, което постнах, съдържаше интересен персонаж и реших да се разровя :
http://www.avoiceformen.com/mens-rights/domestic-violence-industry/refuting-40-years-of-lies-about-violence/

Какво мислите ?

dreamwalker
06-06-2015, 16:41
Интересно клипче, пуснах си го.

И аз съм на тази вълна.

https://www.youtube.com/watch?v=1oqyrflOQFc

aurissaaaaa
06-06-2015, 16:43
да, следвам Кристина Сомърс - който се интересува : https://www.youtube.com/watch?v=hC7Ii1I8wx0&index=1&list=PLytTJqkSQqtr7BqC1Jf4nv3g2yDfu7Xmd

Все пак исках мнение от хора. Мерси за включването, де :)

NomNomNom
06-06-2015, 16:51
Ще гледам клипчетата утре или тази седмица.
Жените често имат някои вредни и стереотипни качества, които виждам на работа, съответно от себе си съм се постарала да ги изкореня и да развия някои по-мъжки тип - да си мълча, да изглеждам уверена, когато си мълча, да взимам бързо решения, да не се паникьосвам, да мисля извън кутията за даден проблем.

Но имам един проблем, произтичащ от ниско самочувствие- дори и някой да не е прав, оставям го да говори, например един колега ми обяснява, че прасковите са нектарини, той ми каза два пъти не, и се съгласих с него, че са нектарини явно и че съм се заблудила, и после прочете, че всъщност са праскови.
Същия няколко пъти се опита да ми обясни, че няма значение пола, а си е до човек ( всеобхватно говореше ) , аз нямаше как да се съглася, щото трябва да си доста спрял да игнорираш биологическата предразположеност за определени черти и темперамент, и за колективното несъзнавано по отношение на половете. Накрая ми се оправда, че може и да съм права, но той отказва да го приеме и ще се бори срещу това, защото половете били равни и т.н. :д

Нещото, което ми липсва, е агресията и твърдостта на характера. Например, мога да брагвам като мъж и да си го меря, ама доста неприятно, защото с мълчанието си симулирам и увереност, ама после буквално усещам несъзнателен съюз срещу мен , и в момента, в който ме накарат да се откажа от нещо, вече продължават да си се борят помежду си.

С приятеля си, от друга страна, човек, който е свикнал мъжете да са тъпкани от феминизъм - държа нещата патриархални, искам да съм малкото му сладко същество, което не разбира неща, да му пращам снимки с ярко червило, да го провокирам, да го изслушвам и той да е най-мъдър, да искам съвети.
И двамата се разбрали така, и всичко е 6.

Ivaaaaa
06-06-2015, 17:02
все още се чувствам, а и изглеждам като момиче и нямам опит в тези неща. дискриминация има във висшето ни образование. за една и съща специалност има различни балове за момче и момиче. на изпитите се поощряват повече, както от мъжете преподаватели, така и от жените. тъпака преди мен дори не го пита нещо по предмета, а буквално си говореха на снощния мач и му писа шестичката, а мен ме въртя на шиш и имаше явното намерение да ме скъса, но нямаше за какво да се захване.
и такива дребни неща...

anonymous708973
06-06-2015, 18:15
Абсолютно извън контекста на темата, но достатъчно пъти си получавала оценка, която не си заслужавала, защото не си учила - по твои думи, а човек, който вероятно е учил всички теми, както трябва, е получил същата оценка. Това няма общо с пол, просто е въпрос на късмет. Иначе съм сигурна, че има преподаватели с явни предпочитания. И при моя класен в 9-ти клас момчетата бая повече трябваше да се напъват, че нямаше как да си изкарват оценките с деколтета и къси поли.

Нещо нямам муза, та ще споделя не много свързани помежду си идеи по темата, ще допълвам.
Подкрепям първоначалния замисъл на феминизма за равенство в правата. Не подкрепям това, в което феминизмът се е изродил. Някакви такива побъркани да ми ходят голи по улиците с надписи по циците в името на някаква значима за човечеството идея като правото на жените да не си бръснат подмишниците... мне. Тва са жени, които няма кой да ги оправи - дали заради отвратителната външност, или отвратителния характер.

Не подкрепям и съвременните феминистични нагласи от обкръжението си, често споделяни под формата на кифленски статус във фейсбук - че едва ли не мъжът трябва винаги да прави първата крачка, да ти ходи по гъза Х време, че да благоволиш да му обърнеш внимание, един вид да докаже, че е достоен, бла-бла. На всички ни е ясно, че има игра, само че въпросните девойки я интерпретират като гоненица с константни роли. Като чуя изрази тип "да се мъчи малко, хаха", придружено от отмятане на коси и чупене на китки, много трудно си задържам езика зад зъбите. С една позната се дърлихме, защото окачестви един момък като "дрисльо", на въпроса защо получих отговор "ами, защото е дрисльо", ама то не било казано с лошо. Е, еби му майката, как това може да е с добро чувство казано?

Заради наличието на типично женски качества, които не само не притежавам, ами ме нервират ненормално много, нямам най-добра приятелка. Мога да се сетя за едно-единствено момиче, с което бяхме и все още сме суперблизки, въпреки че не сме се виждали от една година, която е човек на място и ги няма обичайните тъпотии. Имала съм 2 големи и едно суперголямо разочарование от други момичета.

С времето развих алергия към подмятания от типа на какво е мъжка работа и какво е женска. Ясно е, че има неща, които единият пол ги прави по-добре от другия, но това не е причина вторият да ги изостави съвсем, че и да има наглостта да очаква да ги вършиш, "щото си жена". Домакинска работа визирам тук.
Същата неприязън изпитвам и към кифли, дето не правят разлика между два вида отвертки/смятат, че е голяма философия да си напомпат сами гумите на колелото/смятат, че годишните са женски празник и че трябва да получават подаръци.

и т.н., и т.н.

dreamwalker
06-06-2015, 18:19
Заради наличието на типично женски качества нямам най-добра приятелка.

Няма да повярваш колко се учудих.

anonymous708973
06-06-2015, 18:20
Защо?

Редактирах го, за да стане ясно.

dreamwalker
06-06-2015, 18:20
Не подкрепям и съвременните феминистични нагласи от обкръжението си, често споделяни под формата на кифленски статус във фейсбук - че едва ли не мъжът трябва винаги да прави първата крачка, да ти ходи по гъза Х време, че да благоволиш да му обърнеш внимание, един вид да докаже, че е достоен, бла-бла.

Ако това, което спомена, е феминистична нагласа... здраве да е.

dreamwalker
06-06-2015, 18:21
Мога да се сетя за едно-единствено момиче, с което бяхме и все още сме суперблизки, въпреки че не сме се виждали от една година, която е човек на място и ги няма обичайните тъпотии. Имала съм 2 големи и едно суперголямо разочарование от други момичета.

Може ли да обясниш малко по-конкретно?

anonymous708973
06-06-2015, 18:21
Казах, че феминизмът се е изродил в "жените са над мъжете и мъжете съществуват, за да ни ходят по задниците".

dreamwalker
06-06-2015, 18:24
Заради наличието на типично женски качества, които не само не притежавам

Например?

anonymous708973
06-06-2015, 18:25
Може ли да обясниш малко по-конкретно?

Болна тема ми е, честно казано, и се натъжавам и ядосвам, но мога да ти обясня на лично, ако наистина те интересува.

anonymous908491
06-06-2015, 18:27
Я, единствената тема, в която са писали само жени, същото би било и ако се говореше за цикъл.

но мога да ти обясня на лично, ако наистина те интересува.

Не е честно така, всички бихме искали да разберем, а и няма да кажеш нещо, което да не е се е случвало и на други.

dreamwalker
06-06-2015, 18:30
Болна тема ми е, честно казано, и се натъжавам и ядосвам, но мога да ти обясня на лично, ако наистина те интересува.

Интересува ме.

Ivaaaaa
06-06-2015, 18:30
Абсолютно извън контекста на темата, но достатъчно пъти си получавала оценка, която не си заслужавала, защото не си учила - по твои думи, а човек

а сега искам да ми намериш тези мои думи. обаче на лично съобщение. тъкмо реша, че поумняваш и пак почнеш да ръсиш тъпотии. нещата, които пиша в дневника са СИИИЛНО преувеличени. не заслужавам само мястото си, защото нямам желанието да уча, НО съм редовна, което предполага, че си разбирам нещата още на лекция/упражнение. просто представите ми да съм ПОДГОТВЕНА по някой предмет е да мога да рецитирам темите от целия конспект.
и не смей да ми отговаряш с шитове. само на лично.

dreamwalker
06-06-2015, 18:31
Я, единствената тема, в която са писали само жени

Откога се самоопределяш като жена?

anonymous708973
06-06-2015, 18:34
а сега искам да ми намериш тези мои думи. обаче на лично съобщение. тъкмо реша, че поумняваш и пак почнеш да ръсиш тъпотии. нещата, които пиша в дневника са СИИИЛНО преувеличени. не заслужавам само мястото си, защото нямам желанието да уча, НО съм редовна, което предполага, че си разбирам нещата още на лекция/упражнение. просто представите ми да съм ПОДГОТВЕНА по някой предмет е да мога да рецитирам темите от целия конспект.
и не смей да ми отговаряш с шитове. само на лично.

Исках да го изровя поста, но не можах. Беше писала как от конспект с около 50 теми си знаела 15, вдигнали са те на 2 от тях, изпяла си си материала и професорът те е похвалил даже пред останалите. Това визирах, когато казах, че вероятно някой за тази шестица е научил всичките 50.
Нищо повече.

Дриймърке, пиша ти лично.

Ivaaaaa
06-06-2015, 18:45
Исках да го изровя поста, но не можах. Беше писала как от конспект с около 50 теми си знаела 15, вдигнали са те на 2 от тях, изпяла си си материала и професорът те е похвалил даже пред останалите. Това визирах, когато казах, че вероятно някой за тази шестица е научил всичките 50.
Нищо повече.

а, това ли. както казах просто не ги знаех така, както трябва да ги знам, за да съм уверена в себе си.
както и да е.

anonymous908491
06-06-2015, 18:47
От феминизъм решихте да минете на кой е по-голям зубър.

dreamwalker
06-06-2015, 19:11
:lol:

Corb1225
06-06-2015, 19:40
Гледайте клипа, ако не сте, интересен е. Стийв Шайвс е пълен идиот, но оборващия го вкара много добри аргументи. Хареса ми и как се аргументира Erin Pizzey (https://www.youtube.com/watch?v=kS-JDkEtiTE&feature=youtu.be&t=28m7s), трябва всички феминистки да са честни като нея.
Ще следя темата, интересно ми е какво са казали/ще кажат дамите.