View Full Version : Какво ви е мнението за феминизма и по-конкретно - отношенията между половете
aurissaaaaa
06-06-2015, 16:39
https://www.youtube.com/watch?v=kS-JDkEtiTE
*заглавието
а видеото е интересно - изгледайте го ако си нямате друга работа
в раздел Философия имаше подобна тема, но беше доста умряла, та реших да отворя една тук
Чат-пат попадам на подобни клипове и все се чудя що за хора скитат по тази планета, че да се млатят едни-други. Не познавам такива ; никога не съм познавал - абсолютно чуждо ми е.
Някой от вас имал ли е лични или професионални проблеми, произтичащи от пола ? Срещали ли сте някога хора, които очевидно изпитват неприязън към противоположния пол - знам ли... подмятания или може би неетични действия ?
Странна ми е цялата ситуация на запад. Такава дандания, пък в Б-я в най-лошия случай май става въпрос просто за някоя отрепка, която си бие жената и не е нещо стандартно за обществото ни. Тук обаче изниква въпроса при тях 'нормално' ли е и мисля отговорът е не. Та какво по дяволите се случва ?
Тези от вас от женски пол - чувствате ли се дискриминирани ? Да / не / защо ?
Едно от клипчетата във видеото, което постнах, съдържаше интересен персонаж и реших да се разровя :
http://www.avoiceformen.com/mens-rights/domestic-violence-industry/refuting-40-years-of-lies-about-violence/
Какво мислите ?
dreamwalker
06-06-2015, 16:41
Интересно клипче, пуснах си го.
И аз съм на тази вълна.
https://www.youtube.com/watch?v=1oqyrflOQFc
aurissaaaaa
06-06-2015, 16:43
да, следвам Кристина Сомърс - който се интересува : https://www.youtube.com/watch?v=hC7Ii1I8wx0&index=1&list=PLytTJqkSQqtr7BqC1Jf4nv3g2yDfu7Xmd
Все пак исках мнение от хора. Мерси за включването, де :)
NomNomNom
06-06-2015, 16:51
Ще гледам клипчетата утре или тази седмица.
Жените често имат някои вредни и стереотипни качества, които виждам на работа, съответно от себе си съм се постарала да ги изкореня и да развия някои по-мъжки тип - да си мълча, да изглеждам уверена, когато си мълча, да взимам бързо решения, да не се паникьосвам, да мисля извън кутията за даден проблем.
Но имам един проблем, произтичащ от ниско самочувствие- дори и някой да не е прав, оставям го да говори, например един колега ми обяснява, че прасковите са нектарини, той ми каза два пъти не, и се съгласих с него, че са нектарини явно и че съм се заблудила, и после прочете, че всъщност са праскови.
Същия няколко пъти се опита да ми обясни, че няма значение пола, а си е до човек ( всеобхватно говореше ) , аз нямаше как да се съглася, щото трябва да си доста спрял да игнорираш биологическата предразположеност за определени черти и темперамент, и за колективното несъзнавано по отношение на половете. Накрая ми се оправда, че може и да съм права, но той отказва да го приеме и ще се бори срещу това, защото половете били равни и т.н. :д
Нещото, което ми липсва, е агресията и твърдостта на характера. Например, мога да брагвам като мъж и да си го меря, ама доста неприятно, защото с мълчанието си симулирам и увереност, ама после буквално усещам несъзнателен съюз срещу мен , и в момента, в който ме накарат да се откажа от нещо, вече продължават да си се борят помежду си.
С приятеля си, от друга страна, човек, който е свикнал мъжете да са тъпкани от феминизъм - държа нещата патриархални, искам да съм малкото му сладко същество, което не разбира неща, да му пращам снимки с ярко червило, да го провокирам, да го изслушвам и той да е най-мъдър, да искам съвети.
И двамата се разбрали така, и всичко е 6.
все още се чувствам, а и изглеждам като момиче и нямам опит в тези неща. дискриминация има във висшето ни образование. за една и съща специалност има различни балове за момче и момиче. на изпитите се поощряват повече, както от мъжете преподаватели, така и от жените. тъпака преди мен дори не го пита нещо по предмета, а буквално си говореха на снощния мач и му писа шестичката, а мен ме въртя на шиш и имаше явното намерение да ме скъса, но нямаше за какво да се захване.
и такива дребни неща...
anonymous708973
06-06-2015, 18:15
Абсолютно извън контекста на темата, но достатъчно пъти си получавала оценка, която не си заслужавала, защото не си учила - по твои думи, а човек, който вероятно е учил всички теми, както трябва, е получил същата оценка. Това няма общо с пол, просто е въпрос на късмет. Иначе съм сигурна, че има преподаватели с явни предпочитания. И при моя класен в 9-ти клас момчетата бая повече трябваше да се напъват, че нямаше как да си изкарват оценките с деколтета и къси поли.
Нещо нямам муза, та ще споделя не много свързани помежду си идеи по темата, ще допълвам.
Подкрепям първоначалния замисъл на феминизма за равенство в правата. Не подкрепям това, в което феминизмът се е изродил. Някакви такива побъркани да ми ходят голи по улиците с надписи по циците в името на някаква значима за човечеството идея като правото на жените да не си бръснат подмишниците... мне. Тва са жени, които няма кой да ги оправи - дали заради отвратителната външност, или отвратителния характер.
Не подкрепям и съвременните феминистични нагласи от обкръжението си, често споделяни под формата на кифленски статус във фейсбук - че едва ли не мъжът трябва винаги да прави първата крачка, да ти ходи по гъза Х време, че да благоволиш да му обърнеш внимание, един вид да докаже, че е достоен, бла-бла. На всички ни е ясно, че има игра, само че въпросните девойки я интерпретират като гоненица с константни роли. Като чуя изрази тип "да се мъчи малко, хаха", придружено от отмятане на коси и чупене на китки, много трудно си задържам езика зад зъбите. С една позната се дърлихме, защото окачестви един момък като "дрисльо", на въпроса защо получих отговор "ами, защото е дрисльо", ама то не било казано с лошо. Е, еби му майката, как това може да е с добро чувство казано?
Заради наличието на типично женски качества, които не само не притежавам, ами ме нервират ненормално много, нямам най-добра приятелка. Мога да се сетя за едно-единствено момиче, с което бяхме и все още сме суперблизки, въпреки че не сме се виждали от една година, която е човек на място и ги няма обичайните тъпотии. Имала съм 2 големи и едно суперголямо разочарование от други момичета.
С времето развих алергия към подмятания от типа на какво е мъжка работа и какво е женска. Ясно е, че има неща, които единият пол ги прави по-добре от другия, но това не е причина вторият да ги изостави съвсем, че и да има наглостта да очаква да ги вършиш, "щото си жена". Домакинска работа визирам тук.
Същата неприязън изпитвам и към кифли, дето не правят разлика между два вида отвертки/смятат, че е голяма философия да си напомпат сами гумите на колелото/смятат, че годишните са женски празник и че трябва да получават подаръци.
и т.н., и т.н.
dreamwalker
06-06-2015, 18:19
Заради наличието на типично женски качества нямам най-добра приятелка.
Няма да повярваш колко се учудих.
anonymous708973
06-06-2015, 18:20
Защо?
Редактирах го, за да стане ясно.
dreamwalker
06-06-2015, 18:20
Не подкрепям и съвременните феминистични нагласи от обкръжението си, често споделяни под формата на кифленски статус във фейсбук - че едва ли не мъжът трябва винаги да прави първата крачка, да ти ходи по гъза Х време, че да благоволиш да му обърнеш внимание, един вид да докаже, че е достоен, бла-бла.
Ако това, което спомена, е феминистична нагласа... здраве да е.
dreamwalker
06-06-2015, 18:21
Мога да се сетя за едно-единствено момиче, с което бяхме и все още сме суперблизки, въпреки че не сме се виждали от една година, която е човек на място и ги няма обичайните тъпотии. Имала съм 2 големи и едно суперголямо разочарование от други момичета.
Може ли да обясниш малко по-конкретно?
anonymous708973
06-06-2015, 18:21
Казах, че феминизмът се е изродил в "жените са над мъжете и мъжете съществуват, за да ни ходят по задниците".
dreamwalker
06-06-2015, 18:24
Заради наличието на типично женски качества, които не само не притежавам
Например?
anonymous708973
06-06-2015, 18:25
Може ли да обясниш малко по-конкретно?
Болна тема ми е, честно казано, и се натъжавам и ядосвам, но мога да ти обясня на лично, ако наистина те интересува.
anonymous908491
06-06-2015, 18:27
Я, единствената тема, в която са писали само жени, същото би било и ако се говореше за цикъл.
но мога да ти обясня на лично, ако наистина те интересува.
Не е честно така, всички бихме искали да разберем, а и няма да кажеш нещо, което да не е се е случвало и на други.
dreamwalker
06-06-2015, 18:30
Болна тема ми е, честно казано, и се натъжавам и ядосвам, но мога да ти обясня на лично, ако наистина те интересува.
Интересува ме.
Абсолютно извън контекста на темата, но достатъчно пъти си получавала оценка, която не си заслужавала, защото не си учила - по твои думи, а човек
а сега искам да ми намериш тези мои думи. обаче на лично съобщение. тъкмо реша, че поумняваш и пак почнеш да ръсиш тъпотии. нещата, които пиша в дневника са СИИИЛНО преувеличени. не заслужавам само мястото си, защото нямам желанието да уча, НО съм редовна, което предполага, че си разбирам нещата още на лекция/упражнение. просто представите ми да съм ПОДГОТВЕНА по някой предмет е да мога да рецитирам темите от целия конспект.
и не смей да ми отговаряш с шитове. само на лично.
dreamwalker
06-06-2015, 18:31
Я, единствената тема, в която са писали само жени
Откога се самоопределяш като жена?
anonymous708973
06-06-2015, 18:34
а сега искам да ми намериш тези мои думи. обаче на лично съобщение. тъкмо реша, че поумняваш и пак почнеш да ръсиш тъпотии. нещата, които пиша в дневника са СИИИЛНО преувеличени. не заслужавам само мястото си, защото нямам желанието да уча, НО съм редовна, което предполага, че си разбирам нещата още на лекция/упражнение. просто представите ми да съм ПОДГОТВЕНА по някой предмет е да мога да рецитирам темите от целия конспект.
и не смей да ми отговаряш с шитове. само на лично.
Исках да го изровя поста, но не можах. Беше писала как от конспект с около 50 теми си знаела 15, вдигнали са те на 2 от тях, изпяла си си материала и професорът те е похвалил даже пред останалите. Това визирах, когато казах, че вероятно някой за тази шестица е научил всичките 50.
Нищо повече.
Дриймърке, пиша ти лично.
Исках да го изровя поста, но не можах. Беше писала как от конспект с около 50 теми си знаела 15, вдигнали са те на 2 от тях, изпяла си си материала и професорът те е похвалил даже пред останалите. Това визирах, когато казах, че вероятно някой за тази шестица е научил всичките 50.
Нищо повече.
а, това ли. както казах просто не ги знаех така, както трябва да ги знам, за да съм уверена в себе си.
както и да е.
anonymous908491
06-06-2015, 18:47
От феминизъм решихте да минете на кой е по-голям зубър.
dreamwalker
06-06-2015, 19:11
:lol:
Corb1225
06-06-2015, 19:40
Гледайте клипа, ако не сте, интересен е. Стийв Шайвс е пълен идиот, но оборващия го вкара много добри аргументи. Хареса ми и как се аргументира Erin Pizzey (https://www.youtube.com/watch?v=kS-JDkEtiTE&feature=youtu.be&t=28m7s), трябва всички феминистки да са честни като нея.
Ще следя темата, интересно ми е какво са казали/ще кажат дамите.