View Full Version : Козметика за пълно изчистване на лицето
Здравейте! Бих искала да попитам знаете ли някакъв крем или метод за пълно изчистване на лицето и премахване на пъпчици.Преди имах лека форма на акне и ходя на козметик за почистване,но не мисля че помага,а може и да се дължи на козметичката ми...затова реших да попитам за чуждо мнение. :)
Ако се съмняваш в козметичката си, защо просто не я смениш? Посети дерматолог, за да ти предпише козметика за теб, да ти пусне едни изследвания (ако имаш нужда). Иначе метод за пълно изчистване няма - храниш се здравословно, правиш маски, почистваш лицето (поне вечерта) и с времето всичко отшумява.
Няма такова вълшебство. Но ameli хубаво ти е казала да пробваш друга козметичка и да посетиш дерматолог.
Dagichka
06-12-2015, 11:41
Акнеаут лосиона би трябвало да ти помогне, но вземи и хидратиращият крем, че ще ти се излющи кожата
RosaCalvaria
06-13-2015, 10:10
Баси, само на мен ли продуктите на Акнеаут не ми действаха и ми влошиха положението... :D
Иначе изисква се време и търпение, за да ти се изчисти лицето. Намери си добра козметичка, която знае кое как се върши и която не е завършила просто един прословут курс... Попаднеш ли в добри ръце, лицето ти ще се изчисти драстично. Посещението на дерматолог също е много добър вариант. Мнооого често проблема е вътрешен и пъпчиците избиват заради проблеми в самия организъм... Също така изключи шоколадите, мазните и пържените неща от менюто си, пий много вода и прави упражнения. :)
Dagichka
06-13-2015, 10:36
аз бях доста скептична, ама след една опаковка ползване наистина забелязах разлика :д е, не е вълшебно де, но все пак в повечето случаи помага :д
и внимавай при какъв дерматолог ще ходиш, масово са свързани с разни фирми и пробутват техните продукти, които въобще не помагат..
102thedream
06-13-2015, 10:52
аз преди имах много пъпки /никога не съм ползвал мазила и акнеаут подобия/
поправи проблема вътрешно а не външно
аз преди пиех по 2 литра най-малко кока-кола на ден и никаква вода
дълго време съм изкарвал на макдоналдс и подобията му
ами откакто ги спрях и започнах да пия по повечко вода мисля че се оправих
мисълта ми е поправи нещата отвътре а не отвън
успех и умната
sixtenfix
06-16-2015, 12:16
Зинерит маха всичко с редовно ползване, но изсушава кожата. След това се нанася мазен крем (напр. Здраве)
Зинерит маха всичко с редовно ползване, но изсушава кожата. След това се нанася мазен крем (напр. Здраве)
Зинерит не е никаква козметика, а е антибиотик. Забранено е да се препоръчват АБ според правилата на форума. Ако е алергична към него и не знае може да си докара сериозни проблеми!
RosaCalvaria
06-16-2015, 13:40
Зинерит не е никаква козметика, а е антибиотик. Забранено е да се препоръчват АБ според правилата на форума. Ако е алергична към него и не знае може да си докара сериозни проблеми!
+1
А и е много по-добре да отиде на читав лекар, отколкото да се маже с всевъзможни работи, прочетени във форума. Експериментите с кожата не са особено желателни.
anonymous708973
06-16-2015, 13:58
Бтв, това правило за лекарствата е леко безмислено. Ако е с рецепта, така или иначе лекарят ще прецени дали има нужда от него, а когато си препоръчваме лекарства без рецепта и имаме неограничен достъп до тях по лична преценка може да стане фал. :д
Бтв, това правило за лекарствата е леко безмислено. Ако е с рецепта, така или иначе лекарят ще прецени дали има нужда от него, а когато си препоръчваме лекарства без рецепта и имаме неограничен достъп до тях по лична преценка може да стане фал. :д
Първо лекарят поне ще я пита дали има някакви алергии. Тоя Зинерит аз лично не знам какво съдържа и коя е активната съставка. Иначе въпросът е принципен, все пак това е форум, който го четат и други тийнове. Така ако всеки си реши да препоръчва медикаменти, какво ще стане?
елементарни неща ги усложнявате. сякаш е голяма философия да си направи сама тест за алергия. тя, ако е алергична към някоя от съставките и си знае, много ясно, че няма да изпробва.
anonymous708973
06-16-2015, 17:46
Така ако всеки си реши да препоръчва медикаменти, какво ще стане?
Нищо, ще отиде в аптеката, ще поиска лекарството, ще й откажат и ще се опита да вземе рецепта от лекар.
Именно затова не виждам да е голям проблем.
Проблемът е, че не отказват, особено в аптеките по кварталите. В аптеката срещу нас можеш да си купиш всякакъв антибиотик или друг медикамент без да ти искат никаква рецепта.
Пълно изчистване е силно казано, но полагай грижи за кожата и косата и те ще ти се отблагодарят. Ето някои полезни неща.
Пилинг с домашни съставки: със сода за хляб или мед. Може да се прави пилинг на цялото тяло, не само лицето. Аз правя редовно.
От всички билкови екстракти, любимият ми е лайката, затова ви предлагам пилинг с лайка
http://foryoubg.com/products.php?id=249
или седефени тоалетни трици
http://foryoubg.com/products.php?id=236
също съдържат лайка и прополис