View Full Version : Медицина?
anonimna:D
06-17-2015, 06:29
Здравейте вече съм изпаднала пред огромна дилема. След две седмици завършвам 11 клас, хубаво няма проблеми. Мисля си какво искам да работя, досега исках да си направя мой собствен бизнес, да ръководя, да управлявам, да съм си сама шефка, но после навлязох малко по-навътре в нещата и всъщност не е толкова интересно, колкото си мислех. Сега започна да ме влече медицината, ама много. Обичам да изслушвам проблемите на хората, да им помагам, понякога жертвам себе си само и само да помогна на някого. Вчера видях как хирурга ми ( вадиха ми зъб, спокойно :Д) работи с такава страст, толкова е отдаден на работата си, толкова много се впечатлих и се замислих, че и аз искам да съм така след години, а не просто да върша някаква работа, само за да работя и печеля пари. И сега съм пред голяма дилема не знам дали да уча медицина, много ли е материалът за изпита за университета, какви са видовете модули, трудни ли са според вас( не ме притеснява ученето, стига нещо да ме влече и да ми е интересно не бих го зарязала) После какво се учи след като си в университета, някакви скучни, повърхностни неща, които не влизат в употреба или точно това, което ти трябва в практиката. Чуда се, наистина не знам. И последен въпрос, според вас хубава ли е професията( лекар, мед. Сестра) Не че ще се разубедя, ако кажете, че ги мразите или ги оплюете хубаво, но просто от чисто любопитство.
bloodfrozen
06-17-2015, 07:24
Два изпита държиш, за да влезеш медицина - химия и биология. Материалът не е малко, но разполагаш с достатъчно време за подготовка. А и в повечето университети (не че са толкова много като цяло, де) въведоха тестова компонента, което значително улеснява нещата. Първите 1-2 години се изучават предмети, които ти осигуряват базата от знания, необходима за по-нататъшното обучение - анатомия, физиология, цитология, (био)физика, ако щеш и т.н. В клиниката е същинската част вече. Има и ненужни неща, както навсякъде, но пък излишно знание няма, все може да ти влезе в употреба някога.
Ученето е много, да, но това вече зависи и от амбицията на самия студент.
Дерзай. 8-)
anonimna:D
06-17-2015, 17:48
Благодаря ти изключително много ^_^
bloodfrozen
06-17-2015, 18:41
Моля, моля. 8-) Ако те вълнува още нещо - питай.
LoveInfect
06-22-2015, 18:38
МОже ли само да попитам, откъде си запознат с темата, че отговори така компетентно? :)
kosh tramb
06-22-2015, 18:57
ste tig vzema t akala
i niaa vzemas pari posle.
ako ne si segorna dal i obicas profes i se okaje ce q mrazis
ste tstanes kriva licna lekarka det niama napravlenia
imame si dostatychno takiva..
bloodfrozen
06-23-2015, 07:49
МОже ли само да попитам, откъде си запознат с темата, че отговори така компетентно? :)
В системата съм - това следвам. 8-)
Мммм ... към по горното бих добавила също, че за момиче е малко по трудно влизането,т.к. наплива е голям и бала е висок, а местата малко.Също така бих ти дала съвет да се включиш към някоя от групите на КСК, за да получаваш редовна и вярна информация.Следването не е леко.Предметите също са труднички, но после си заслужава.Позакъсняла си с почването на уроци, но не е невъзможно да се подготвиш за кандидатстването за 1 година.Стига да имаш основа от гимназията, поне химията ще ти тъгне лесно :) Успех от мен!
kosh tramb
06-23-2015, 11:08
sto da si zsdluzava?
koe potocno?
kaziwe QRE
sto da si zsdluzava?
koe potocno?
kaziwe QRE
Медицина ли следваш?
kosh tramb
06-23-2015, 19:54
Медицина ли следваш?
da
stom atlo g stanal
da
stom atlo g stanal
Ще ти го кажа така единствето общо м/у денталната медицина и медицината е титлата "доктор" :) Двете професии са различни :) ...и ако поне беше завършил тази специалност щеше да си по грамотен!
kosh tramb
06-24-2015, 07:06
Ще ти го кажа така: НЯМАМ ИДЕЯ КЪДЕ СЕ СЛАГАТ ЗАПЕТАИТЕ!
tis i edn a farmacevdga il djip i
nes eobajda i povece
И аз съм за доктор, ако има нещо, питай.