Влез

View Full Version : ПОКАЧВАНЕ НА ТЕГЛО: Протейни, хранителни добавки и т.н

bobo_3006
06-18-2015, 01:04
Привет, от скоро ходя на фитнес, но съм малко слабичък и искам да ми препоръчате някви протейни, аминокиселини или някъкви хранителни добавки за покачване на мускулна маса, който на вас са ви помогнали. Мерси предварително :)

Rakshy
06-18-2015, 21:51
Научи как се използват буквите "и" и "й".

Яж и тренирай, нищо не помага, ако правиш нежни тренировки и не ядеш.
Сила.бг не ми плащат да им правя реклама, затова няма да споменавам конкретни марки и продуктчета, влез в сайта им и виж най-купуваните. Ако не те кефят силата можеш да видиш и във фитнес1.бг, аз на другите лично не вярвам много. Power and beauty можеш също да видиш, но от там има шанс да им изтича срока на годност, щото са малко некоректни в това отношение.

А иначе - креатин, левцин (леуцин), глутамин, може някъв гейнър ама не си заслужават според мен, по-добре истинска храна, кофеин на таблетки.

Креатина помага за сила и експлозивност, може би и издръжливост => тренираш по-здраво
Левцина и глутамина са основни аминокиселини, които биха ти помогнали с възстановяването и качването =>възстановяване
Гейнъра е натъпкан с калории главно от захари и има някво количество протеин. Пие се ако имаш проблем с храненето и не можеш да ядеш достатъчно.
Кофеина на таблетки ти е най-лесната и проста форма на pre-workout защото ще те събуди и може би ще забави осезаемото натрупване на умора.

NqmamName
06-19-2015, 00:10
Първо, че в интернет има страшно много информация, и второ ти сам казваш, че тренираш от скоро, което значи, че нямаш достатъчно опит, за да започнеш да вземаш добавки. Според мен тренирай 2-3 месеца, за да привикне тялото ти към натоварването, в противен случай можеш да стресираш организма, също така чети и се интересувай, какво е протеина, за какво служи, какво е въглехидрат и за какво служи и т.н. и сам ще си направиш преценка какво да правиш, когато имаш някаква база.