egslgsenlgsengsel
06-25-2015, 18:53
Здравейте. Тази тема най-вероятно не принадлежи към този раздел, но не знам къде да я пусна. Идва лято и с приятели смятаме да се позабавляваме на село. Ще има малко алкохол, музика, момичета и искам да ми помогнете. Може ли да ми кажете всичко, което трябва да знам за консумацията на алкохол. Искам да знам как да пием, така че да не си навредим на здравето, кой алкохол е подходящ за лек купон и някакви основни съвети за пиенето. Ще носим отговорност за нашето и здравето на наши малко по-малки приятели и искаме да няма гафове. Аз съм на 17 години, но не съм ходил много по дискотеки и не съм пил много, защото алкохола ми горчи. Искам обаче символично да пийна, за да се позабавляваме, но искам да го направя правилно, така че да не се изложим пред момичетата. Може да ви звучи глупаво, съжалявам.
Никога не пий на гладно! Трябва да си хапнал преди това, хубаво е ако е нещо по-мазничко (на село поне имате мръвка :D ) - това, за да не се напиеш.
Отделно, давайте повече пари, но си купувайте качествен алкохол, че от ментета можете да ослепеете примерно.
Можеш да си смесваш водка със сок/джин с тоник/мента с мляко/бира.. това са по-безобидните общо взето.
И не се наливай след като не ти харесва, отдавна не е модерно.
Почвай да тренираш! Днеска малко, утре малко и ще свикнеш
anonymous908491
06-25-2015, 20:24
/мента с мляко/бира.. това са по-безобидните общо взето.
Щом е на село направо да напои козата с мента, за да получи готово мляко
аз моята щях да я бухам с какао да ми прави нескуик
prosto_chovek
06-26-2015, 13:13
Ръководство по пиене на алкохол за начинаещи.
Въведение.
Пиенето на алкохол и бира в начален стадий от развитието на личността може да бъде съпроводено от трудни моменти, паметни и безпаметни. Непознаването на ефектите от консумацията на горепосочените увеличава честотата на последните. С цел избягване на неприятни ситуации като: прекомерно гадене, кома, возене към токсикологичното отделение на най - близката болница и прочее, моля, принтирайте си този ръководен наръчник и го четете преди сядане на маса първите 6 месеца от вашия алкохолен стаж. Не е срамно, всички техници и инженери поне веднъж годишно четат инструкции за безопасност и държат изпит върху тях.
Глава 1. Как да не се нарежем.
Преди сядане на маса вие сами за себе си трябва да отговорите еднозначно на следния въпрос. Сядам да пийна или сядам да се напия. С напредване на алкохолния ви стаж първият отговор започва все по - често неволно да се трансформира във втория, докато накрая се стига до ниво да не се задават глупави въпроси. Но като начинаещ, решил да не се нареже на животно, препоръчвам следното. Обилно хапнете мазна храна около час преди пиене. Избягвайте сладките храни. По време на пиене, мезете. За следните напитки, употребявайте следните мезета и разредители.
Ракия
Подходящи мезета - салата от сочни зеленчуци - домати, краставици, разбирате идеята. Луканка, но само ако не е единствено мезе. Доматен сок с олио и лук.
Подходящи разредители - безалкохолни напитки.
Неподходящи мезета - тестени изделия, сладко.
Неподходящи разредители - мляко, бира, друг алкохол, натурални сокове, вода.
Бира
Подходящи мезета - сирене натюр, пържени меса, чипсове, панирани меса, всичко на скара.
Подходящи разредители - ненужно.
Неподходящи мезета - тестени изделия, сладко, салати, освен снежанка.
Неподходящи разредители - всичко.
Водка
Подходящи мезета - маринована риба, кисели краставички, хляб за душене.
Подходящи разредители - безалкохолни напитки, натурални сокове от цитрусови плодове.
Неподходящи мезета - по принцип може да се пие с всичко.
Неподходящи разредители - одеколон, други алкохоли, освен мента и бира, мляко, боза.
Мента
Подходящи мезета - ненужно, все пак върви с млечни салати и плодове.
Подходящи разредители - спрайт, мляко, тоник, мастика.
Неподходящи мезета - солени храни, пица.
Неподходящи разредители - всичко, неупоменато за подходящо.
Мастика
Подходящи мезета - шопска салата, диня.
Подходящи разредители - мента, ракия, вода.
Неподходящи мезета - тестени изделия, сладко.
Неподходящи разредители - неупоменатите за подходящи. Бензин.
Уиски
Подходящи мезета - сухи салами, шоколад, ядки.
Подходящи разредители - грехота е. Все пак може би кола.
Неподходящи мезета - салати.
Неподходящи разредители - всички.
Джин
Подходящи мезета - виж мента.
Подходящи разредители - тоник, спрайт, мента.
Неподходящи мезета - виж мента.
Неподходящи разредители - виж мента.
Вино (червено)
Подходящи мезета - месо, сушено и готвено, сирена, черен шоколад.
Подходящи разредители - лимонада.
Неподходящи мезета - салати, грис, бъркани яйца.
Неподходящи разредители - какъвто и да било алкохол, включително бира. Вода и натурални сокове.
Останалите питиета ще бъдат разгледани в евентуално второ издание.
Консумацията с цел оставане адекватен до края вечерта и без internal damage на сутринта предполага ниска скорост на пиене и придържане към даден тип алкохол в нормални граници (според човека, обикновено ако не иска да се напие, спира, когато му се замотае главата, но все още може да ходи самостоятелно в относително права линия и говорът му е добър поне колкото английския на лелката от метрото). Бирата не е добър разредител. Историята говори, че ако човек се движи по време на алкохолно парти (разбирай танцува и подскача) се напива по - трудно.
При спазване на добрия тон на масата и препоръчаните указания, би следвало да няма проблеми.
Консумацията на какъвто и да било тип храни НЕ означава, че няма да се напиете, ако изпиете много. Просто ще можете да изпиете повече, отколкото на гладно, за да постигнете същия ефект.
Забележка - вземете си шише вода преди лягане, ей така, да си седи до кревата.
Глава 2. Как да се нарежем.
Не е толкова лесно. Не е просто не спазвайте предната глава. Това си е философия и технология. Ако човек иска да се напие, много силно препоръчително е да познава пиянството на своите съратници, тъй като непознаването или неглижирането им понякога води до опасни последствия от здравословно естество и нощувки в съответното районно. Желателно е наоколо да няма остри предмети и е препоръчително да става на закрито, макар че е много весело да се убиеш от пиене на открито и да хванете по улиците да се излагате. Подберете си хубава музика с мощни колони и предупредете съседите (или пък не). Подгответе си подходящ репертоар за пеене, защото ако пияната компания се умълчи, започват да се случват вандалски изпълнения и стават глупости.
След приготовленията идва пиенето. Започнете с бира от обед. Изпийте много бири, но за много време, да се развеселите. После минете на твърд алкохол в съответните за вас самите големи количества с минимално мезе и без разредители (разредители се разрешават само поради невъзможност за поглъщане на алкохола чисто от потребителя).
На следващия ден е вероятно да се събудите с травми и в много лошо настроение.
Забележка: с напредване на алкохолния стаж, човек започва да се напива от все повече и махмурлукът започва да става все по - лек на другия ден.
Забележка 2: Пиенето на гладно ПОНЯКОГА прави така, че на другия ден махмурлука да е по - лек, но води и до поразии на корема. Не се препоръчва.
Глава 3. На другия ден.
В случай, че на следващия ден имате неприятен вкус в устата, главоболие, болки в корема, ставите, травми и прочее, изпълнете следните указания.
Неприятен вкус - измийте си зъбите; пийте вода или вода с лимон; пийте кафе.
Главоболие - АлкаЗелцер, аспирин, аналгин; шкембе чорба с ЕДНА бира; таратор.
Болки в корема - яжте супи. Айряни. Айрянът важи и за главоболие.
Ставни болки и травми - внимавате да не се удряте там. Ще минат сами.
В случай на нанесени материални щети, уличаване в дребно или друг вид хулиганство и повиквателни за районното, обърнете се към адвокат.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен и материалът по въпроса да е бил полезен.
Препоръката ми е - пийте отговорно, напивайте се с мярка и знайте, че всеки се е мазвал поне веднъж, някои хора многократно. Не е срамно, но се пазете от разярени комшии, полицаи и не бъдете вандали.
Забележка - консумацията на алкохол в комбинация с упойващи вещества, лекарства (особено антибиотици) и на опасни места е силно НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНА! Шофирането след употреба на алкохол е ЗАБРАНЕНО! Карането на колело след употребата на алкохол се толерира.
Наздраве! :)