View Full Version : Фармация ?!
biggy.izzy
06-27-2015, 12:31
Здравейте! Момиче на 18 год. съм и ми предстои да завърша. Реших да кандидатствам за Фармация в София и Варна, а в краен случай и в Пловдив. Искам да споделите своето мнение относно професията. И най-вече ми е интересно какво значи това платено обучение което предлага Варненския? И дали се предлага все още? Чувала съм, че е много трудно да те приемат по държавна поръчка и е нужно нещо като прехвърляне в друга държава и после повторно кандидатстване. Нямам никаква представа за това с платеното обучение и прехвърлянето, така че ако някой успее да ми обясни подробно как стават двете нещата ще съм му благодарна!
Платеното обучение е когато не успееш да влезеш само с изпита и даваш няколко хилядарки вместо него. Колко да е трудно влизането - щом успяват, значи не е навъзможно.
biggy.izzy
06-27-2015, 21:33
Платеното обучение е когато не успееш да влезеш само с изпита и даваш няколко хилядарки вместо него. Колко да е трудно влизането - щом успяват, значи не е навъзможно.
Да, така е. Но относно платеното обучение мога да кажа, че не това се има предвид. То твоето чисто просто си е подкуп :D
оф бе, кой ти говори за подкуп
има едни такси, които са н пъти повече от редовните и толкова
Значи платеното е 7,500 на година. Иначе фармацията- квото и да се лъжем , както и да го увъртаме, в крайна сметка ставаш продавач за цял живот. Да, наистина сигурна професия, аптеки бол, ама цял живот еднообразно. И не ми казвайте само,че имало и възможности за работа във фирми и т..н.-там се нагласят само връзкари, а дори и доктори, които не им се специализира. Иначе, при момичетата, за да влезеш, ти трябват високи оценки и по 2-те независимо къде си решила(никой не е виновен, че сте такива читанки)
Приятеля ми от първия път го приеха държавна поръчка, не е нещо невероятно :) Учи, не е невъзможно.
biggy.izzy
06-28-2015, 13:03
Значи платеното е 7,500 на година. Иначе фармацията- квото и да се лъжем , както и да го увъртаме, в крайна сметка ставаш продавач за цял живот. Да, наистина сигурна професия, аптеки бол, ама цял живот еднообразно. И не ми казвайте само,че имало и възможности за работа във фирми и т..н.-там се нагласят само връзкари, а дори и доктори, които не им се специализира. Иначе, при момичетата, за да влезеш, ти трябват високи оценки и по 2-те независимо къде си решила(никой не е виновен, че сте такива читанки)
И аз така видях във Варненския. Обаче нещото, което ме обърка, е че в листата за таксите за 2014-2015 година има платено обучение, а за 2015-2016 такава графа нямаше. А с това платено пак си полагаш кандидатстудентските изпити, нали?
biggy.izzy
06-28-2015, 13:04
Приятеля ми от първия път го приеха държавна поръчка, не е нещо невероятно :) Учи, не е невъзможно.
Той в кой университет учи, и ако не е прекалено лично - какви оценки изкара на двата изпита?
При платеното май пак има класиране, ама дори и да имаш 2-ки пак ще те вземат. Говореше се, че май ще махат платеното, ама се запази. Най-добре звънни на МУ-Варна и ги питай.
Той в кой университет учи, и ако не е прекалено лично - какви оценки изкара на двата изпита?
Писах ти :)
biggy.izzy
07-01-2015, 17:56
Писах ти :)
Да, мерси много! По-обнадеждена съм, но е факт пък, че момчетата ги приемат по-лесно. :\
biggy.izzy
07-01-2015, 17:58
При платеното май пак има класиране, ама дори и да имаш 2-ки пак ще те вземат. Говореше се, че май ще махат платеното, ама се запази. Най-добре звънни на МУ-Варна и ги питай.
Най-вероятно ще звънна, и без това съм си наумила да поръчам от сборниците им за кандидатстуденти. Дано да не са я махнали.
Обади им се, но е абсурд да го махнат при положение, че таксите на 1 студент с платен прием е равен на 15 по държавна поръчка.
http://mu-varna.bg/BG/Admission/Documents/priem-2015/3.%20taksi-2015.pdf ето ти таксите 7000 евро е.
biggy.izzy
07-02-2015, 08:33
Обади им се, но е абсурд да го махнат при положение, че таксите на 1 студент с платен прием е равен на 15 по държавна поръчка.
http://mu-varna.bg/BG/Admission/Documents/priem-2015/3.%20taksi-2015.pdf ето ти таксите 7000 евро е.
Да, и аз го разгледах по-рано. Но ме разтревожи това, че платеното е за други специалности. Пък и 7000 евро си е доста, като се има предвид, че предната година платеното за Фармацията е била 7 хил. и нещо лв на година.
bloodfrozen
07-02-2015, 08:41
^ В евро не заплащат ли само чуждестранните студенти? 8-)
biggy.izzy
07-05-2015, 21:26
^ В евро не заплащат ли само чуждестранните студенти? 8-)
Имеено, да. И мен това ме обърка и накара да мисля, че платеното са го дигнали.
Fisherman
07-07-2015, 19:26
и кандидатстванео и петте години после са цифра трудни,аз сега съм 3ти курс и виждам доста зор,материала е безкрайно много,сложен и изисква практика в аптека,завод,болница
иначе докторчето къде учи мед химия е прав,голяма част стават продавачи,но честно казано когато един човек иска да успее нищо не го спира
работата в аптека е най-лесния начин да забравиш 90% от наученото в университета,за един интелигентен човек който се стреми цял живот да е ученик тва не му върши работа
ако пък решиш да се занимаваш с наука в България ще ти излезне през носа,ще трябва да работиш и учиш едновременно много дълго време,докато не се скапеш,вирее се само ако си връзкар или някакъв свръх кадърен кадър