Влез

View Full Version : майка ми не ме разбира

kakapetq
06-28-2015, 18:30
Здравейте. Пиша тук защото искам съвета ви. Майка ми не разбира че вече се опитвам да се развивам. Тази година ще бъда 8 клас. В ново училище. В старото бях аутсайдер. Сега няма никой от старото ми училище, който да е в това, в което аз ще бъда. Искам да не бъда аутсайдер. Но ще бъда себе си. Тя-майка ми, дори не ми дава да се обличам така, както аз искам. Искам повече самостоятелност. Та тя дори не ми разрешава да слагам фондютен. Има толкова много момичета на моята възраст, които слагат по 1 тон грим, а тя дори фондютен не дава. Не ми дава да правя това което аз искам. Мисли че още съм ТВЪРДЕ малка. И постоянно влиза в стаята ми. Искам да ѝ кажа,,мамо спри, изнеси си всички твои неща от стаята ми!!''. Но настолния компютър е в моята стая, а тя не се оправя с таблети и телефони. Накратко, как да ѝ кажа че искам самостоятелност. А и да всеки път когато излизам навън тя си мисли че съм играла и ме пита''какво правихте маме. с кой беше. ма какво играхте, за какво си говорихте.,, МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ КАКВО ДА ПРАВЯ

anonymous708973
06-28-2015, 18:44
Гледай сега, това няма да се промени още няколко години. Ти ще й лазиш по нервите, тя по твоите и така.

По повод гримирането - съвет от някого, който е минал през периода на "само фон-дьо-тен и черен молив", тип бледата смърт. Такова лице не е красиво, не изглежда естествено, защото с фон-дьо-тена премахваш естествените сенки по лицето си, приличаш на бяло платно. С това искам да кажа, че не е първата част от грима, с която трябва да започнеш. Пробвай със спирала, черен молив и червило, за тях по-лесно ще я навиеш, мисля.

За обличането... не знам, аз впечатляващи проблеми не съм имала, ама разбирам родителите, които не искат щерките им да се носят с розови коси, черно-бели чорапи на райета и размъкнати кецове (примерно). Ти как искаш да се обличаш?

kakapetq
06-28-2015, 19:15
Благодаря за отговора. Еми искам да се обличам нормално и да кпмбинирам дрехите си добре, защото тя с нейте разбирания, че и не ми дава сама да си избирам дрехите, които да купувам. Избира и комбонира така, калто тя ги би облякла. Искам да се обличам така, както е хубаво. Благодаря за съвета!

anonymous708973
06-28-2015, 19:22
Нищо не каза. Какво значи "хубаво"? За някои ще е хубаво точно това, което описах в предния пост.

Няма толкова значение какво искаш да обличаш, има значение, че ти не можеш да си защитиш избора в някакъв си форум, какво остава да се обосновеш като зрял човек пред майка си. Докато е така, ще продължаваш да си малка, да слушаш и да изпълняваш.

jghgh
07-01-2015, 11:06
Опитай се без много нерви да й обясниш, че искаш да имаш малко самостоятелност. Наблегни на това как се чувстваш, но БЕЗ обвинения. По-скоро "Много ми е болно, че...", "Чувствам се наранена, когато нямам избор" - нещо такова. Все ще стигнете до някакъв компромис.

Ако ли не - събирай от джобните си пари малко по малко и все ще спестиш за гримове или някоя блузка, която ще ти хареса.

На тези години е доста трудно да си извоюваш това, което искаш, особено след като зависиш от майка си на всички нива.
Пробвай с добро, пък ако не стане... тогава с лошо. Сигурно някои ще сметнат това за лош съвет, но да проявиш характер (пък ако ще и доста буен) е по-добре, отколкото да си мишка.

Но, както казах, първо с добро 8-)

kosh tramb
07-01-2015, 16:40
kaiz i ce vece si goliama, hvan si niakoi 25 godn mangal i seeiznesi u tiah.