PDA

View Full Version : Може би Бог съществува?

Страници : 1 [2]

Smith_6
07-26-2015, 13:55
Твърдението ти се основава на вяра.

Вяра? Да си учил мулекулярна биология( дори в гимназията се изучава, доста шибан предмет). Всичко в клетката са просто химични процеси, нищо повече. Информацията и всичко се запазва като химични връзки.

Smith_6
07-26-2015, 13:56
Тогава темата няма да е за този раздел.

Струнната теория също не обяснява напълно възникването на Вселената. Учените още не знаят как е възникнала Вселената.

Теорията за мултивселената го обяснява.

Smith_6
07-26-2015, 13:57
Какви глупости говориш!? Времето не е създадено от Бог, такова нещо не се казва и в Библията. Библията споменава на няколко места, че Бог е извън времето, т.е. Той не остарява, не се променя с течение на времето, а остава един и същ вовеки защото е извън него.

Това звучи като фотон(извън времето, не се променя...т.н) :D :D

Smith_6
07-26-2015, 14:06
Ето ви още един отговор. Хората за Бог, са нещо като животните за човека. Да кажем си имаш кученце вкъщи, то не знае че ти работиш за да му купуваш храна и така нататък. Мисли си че храната всеки ден му се появява на готово. То си няма никаква представа за тоя свят. Не му е дадено толкова ум че да го разбере това. Същото е и с нас. Ние хората не знаем как точно Бог е създал тоя свят, библията казва че го е направил само със своето слово. Вие ще се питате сега, това слово да не би да е нещо материално че да образува света? В библията която аз чета не е писано за това какво точно е словото му. Може би не ни е казано защото просто не можем да разберем? Замислете се малко.

http://images.mentalfloss.com/sites/default/files/styles/insert_main_wide_image/public/56158-doctor-who-10-laughing-gif-d1ci.gif

golemiq_korab_minava
07-26-2015, 14:11
Нали ние сме извадка на милионната еволюция. Защо тогава не ни стига мозък да съзсадем изкуствена клетка живот

Smith_6
07-26-2015, 14:22
Нали ние сме извадка на милионната еволюция. Защо тогава не ни стига мозък да съзсадем изкуствена клетка живот

1. Защото не е толкова просто.
2. Нужни са били милиони години за да се еволюира до птиците. Това че те не могат да решават математически уравнения не означава че те не са плот на многомилионна еволюция.

Pos7_
07-26-2015, 16:39
Ето защо авторът изведнъж се е обърнал към Бог:
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/577587-%D0%94%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D 1%81%D1%82
Добрия стар страх. Насираш ли се мойто, момче? Всичко ще бъде наред, there there. Отиди си в креватчето и се скрий под завивчиците, и нещата ще се оправят.

Ти повдигаш темата за съществуването на Бог, тежестта да го докажеш пада в/у теб. А не да ми искаш ние да ти доказваме, че не е така. Дейба нахалника малоумен.

Повярвай ми, няма нищо общо с това. Не те карам да ми доказваш нищо. Още ти се чудя , като не можеш да кажеш нещо смислено по темата, защо продължаваш да коментираш? Аз не съм вярващ, направил съм темата за да чуя мнения по въпроса, а не такива охлюви като теб да я осират.

inewton
07-26-2015, 18:05
Теорията за мултивселената го обяснява.

Теорията за мултивселената се разглежда от теоретичната физика и следователно е обект на интерпретации. Не знам какво си чел, но тя също има някои пропуски/неточности.

Smith_6
07-26-2015, 18:08
Теорията за мултивселената се разглежда от теоретичната физика и следователно е обект на интерпретации. Не знам какво си чел, но тя също има някои пропуски/неточности.

И теорията на относителността има някой пропуски и неточности но засега не разполагаме с нещо по-добро.

inewton
07-26-2015, 18:11
Какви например освен за ограничнеността на скоростта?

Smith_6
07-26-2015, 18:15
Какви например освен за ограничнеността на скоростта?

Пример 1: https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_paradox
Но има цяла страница ако ти се чете: https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_the_theory_of_relativity

inewton
07-26-2015, 18:21
Пример 1: https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_paradox
Но има цяла страница ако ти се чете: https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_the_theory_of_relativity

Нямат общо с възникването на Вселената.

Smith_6
07-26-2015, 18:22
Нямат общо с възникването на Вселената.

Теорията на относителността не може да обясни как за 13 милиарда години Вселената е станала повече от 13 милиарда светлинни години широка.

inewton
07-26-2015, 18:25
Теорията на относителността не може да обясни как за 13 милиарда години Вселената е станала повече от 13 милиарда светлинни години широка.

Не може и не е нужно. Тя не е теория на всичко. Разширяването на Вселената се обяснява с други закони.

Smith_6
07-26-2015, 18:28
Не може и не е нужно. Тя не е теория на всичко. Разширяването на Вселената се обяснява с други закони.

Тогава защо пожела да ти дам пример конкретно за грешките на теорията на относителността и възникването на вселената?

inewton
07-26-2015, 18:29
За да видя дали разбираш от физика.

Smith_6
07-26-2015, 18:34
За да видя дали разбираш от физика.

И до какво заключение стигна?

inewton
07-26-2015, 18:40
И до какво заключение стигна?

Няма как да съм сигурен ако не ми кажеш. Може би се интересуваш, но не знам.

npp
07-26-2015, 19:20
ахуахаухауахауа, 4:22 е и всички сте млъкнали, не мога да повярвам, защото по принцип когато няма кьорав човек у този форон, вие се джафката за някакакъв пълен носенсе

бтв имах любимец от хората във философия и религия, ама му забраих никнейма, беше някакъв отворко, дето каквото кажете, ви казва напук, их забравих го.

имало е и диспути до 4-5 през ноща(всъщност сутринта)

да нямаш предвид гандалфито(gandalfepi4)?

inewton
07-26-2015, 19:27
Smith_6, струва ли ти се приемлива теорията за сапунените мехури?

Smith_6
07-26-2015, 19:47
Smith_6, струва ли ти се приемлива теорията за сапунените мехури?

Явно не съм чак толкова запален по теоретична физика. Какво е това?

inewton
07-26-2015, 19:53
Явно не съм чак толкова запален по теоретична физика. Какво е това?

Аз ги наричам сапунени мехури, иначе са просто мехури. Свързано е с паралелните Вселени.

"Учените предполагат, че може би Сътворението се осъществява непрекъснато във вечния океан от нирвана. Според тази нова идея нашата вселена може да се уподоби на мехур, носещ се в много по-голям „океан“, в който непрекъснато се образуват нови мехури. Според тази теория вселените, подобно на мехурите в кипящата вода, се образуват непрекъснато и пребивават на много по-голямата арена — нирваната на единадесетмерното хиперпространство. Все повече физици предполагат, че нашата вселена наистина се е появила при ужасния катаклизъм, известен като Големия взрив, но и че тя съществува в един вечен океан редом с множество други вселени. Ако това е така, големи взривове се случват дори и в момента, в който четете това изречение."
"Паралелни светове" М. Каку

Smith_6
07-26-2015, 20:07
Аз ги наричам сапунени мехури, иначе са просто мехури. Свързано е с паралелните Вселени.

"Учените предполагат, че може би Сътворението се осъществява непрекъснато във вечния океан от нирвана. Според тази нова идея нашата вселена може да се уподоби на мехур, носещ се в много по-голям „океан“, в който непрекъснато се образуват нови мехури. Според тази теория вселените, подобно на мехурите в кипящата вода, се образуват непрекъснато и пребивават на много по-голямата арена — нирваната на единадесетмерното хиперпространство. Все повече физици предполагат, че нашата вселена наистина се е появила при ужасния катаклизъм, известен като Големия взрив, но и че тя съществува в един вечен океан редом с множество други вселени. Ако това е така, големи взривове се случват дори и в момента, в който четете това изречение."
"Паралелни светове" М. Каку

Мислех че това е теорията за мултивселената..... Е както и да е, мисля че това е най-правдоподобната теория, за която се сещам. Не съм сигурен дали при нея беше идеята, че тези вселени ако си ги представим като листи хартия, когата два листа се докоснат се получава голям взрив.

inewton
07-26-2015, 20:09
Тази е.

Smith_6
07-26-2015, 20:44
Значи към момента съм склонен да се съглася с нея. От друга страна тя също не може да бъде доказана или оборена затова трябва автоматично да бъде отхвърлена....но все трябва да има нещо, в което да вярва човек.

inewton
07-26-2015, 21:06
...но все трябва да има нещо, в което да вярва човек.

Това се опитвам да обясня. Всеки човек вярва в нещо, дали в наука, религия или нещо друго, няма значение. Но науката и религията не са врагове. Например ходенето на Исус по водата в религията е факт, който няма нужда от доказателство за вярващият човек. Науката го обяснява с четвъртото измерение (или петото ако отчитаме и времето), но религията не го отхвърля. Има неща от религията, които науката все още не може да обясни, но не означава, че те не са верни защото след време може да получат научно обяснение.

Smith_6
07-26-2015, 21:10
Това се опитвам да обясня. Всеки човек вярва в нещо, дали в наука, религия или нещо друго, няма значение. Но науката и религията не са врагове. Например ходенето на Исус по водата в религията е факт, който няма нужда от доказателство за вярващият човек. Науката го обяснява с четвъртото измерение (или петото ако отчитаме и времето), но религията не го отхвърля. Има неща от религията, които науката все още не може да обясни, но не означава, че те не са верни защото след време може да получат научно обяснение.

Може всеки човек да вярва в нещо, но никой не трябва да вярва в недоказани неща. Аз приемам тази идея защото нямам по-добра, но ако ти ми кажеш че не работи заради това и това, аз нямам проблем да я забравя. Вярата трябва да я има колкото като основа да не мислиш повече по въпроса, но винаги да можеш бързо да я промениш.

inewton
07-26-2015, 21:16
Вярата не трябва да се променя.

Ако Галилей след като бил анатемосан се беше отрекъл от теорията си за въртенето на Земята и кълбовидната и форма днес науката може би нямаше да е толкова напреднала. Има и други примери, Нютон, Айнщайн, Хокинг сигурно има още много, за които в момента не се сещам, а ти давам само примери от физиката.

Smith_6
07-26-2015, 21:22
Но има една подробност. Аз не го намирам за важно. Няма да почвам ново учение дори не се занимавас с хорските заблуди(освен тук....веднъж на 2 години....някак си е забавно в началото, после осъзнаваш че са безследно изгубени в собствената си дупка. Може би бляскава и красива, но пак дупка). Не смятам че Галилео би вярвал във въртенето на земята ако нямаше преки доказателства за това. Това неговото не е било вяра. Трябва да се прави разлика между двете. За вярата нямаш нужда от външен нейн източник, и затова съм против нея. Разбирането на нещата изисква външен източник и вътрешно осмисляне. Учените не откриват нови неща поради вяра, а поради разбирането на околния свят по друг начин.

inewton
07-26-2015, 21:29
Имал е доказателства, но доказателствата може да са относителни. Ако психично болен види Господ/Бог това означава ли, че и други хора трябва да вярват в Бог? А доказателствата на Галилей са били косвени, никой не е могъл да излезе в Космоса и да се убеди, че Земята е кръгла и се върти, въпреки това много хора са вярвали в теорията му.

Smith_6
07-26-2015, 21:37
Имал е доказателства, но доказателствата може да са относителни. Ако психично болен види Господ/Бог това означава ли, че и други хора трябва да вярват в Бог? А доказателствата на Галилей са били косвени, никой не е могъл да излезе в Космоса и да се убеди, че Земята е кръгла и се върти, въпреки това много хора са вярвали в теорията му.

Ехо, аз не бих повярвал на човек който ми каже че е видял бог, смятам че всеки трябва да прави така.
Още преди галилео гърците са доказали кръгостта на земята(доста точно, между другото). Ако бях в онзи период от времето, не бих повярвал в теорията му поради:
1. Не е имал доказателства както и ти каза.
2. Едва ли би ми звучала логично за тогавашното време.
3. Едва ли ми е пукало дали земята е кръгла, кубовидна или поничкообразна.

inewton
07-26-2015, 21:40
Ехо, аз не бих повярвал на човек който ми каже че е видял бог, смятам че всеки трябва да прави така.
Още преди галилео гърците са доказали кръгостта на земята(доста точно, между другото). Ако бях в онзи период от времето, не бих повярвал в теорията му поради:
1. Не е имал доказателства както и ти каза.
2. Едва ли би ми звучала логично за тогавашното време.
3. Едва ли ми е пукало дали земята е кръгла, кубовидна или поничкообразна.

По същия начин след 500 години някои може да каже същото за съществуването на Бог.

Smith_6
07-26-2015, 21:45
По същия начин след 500 години някои може да каже същото за съществуването на Бог.

Но аз не живея след 500 години.

inewton
07-26-2015, 21:50
Прав си, но вярата само в очевидното не води до прогрес, защото щом нещо е очевидно то е открито, ако всички разсъждаваха като теб щяхме още да живеем в пещери.

Между другото почти никой не вярвал в струнната теория при откриването и, въпреки че днес виждаме, че тя обяснява много неща.

Smith_6
07-26-2015, 21:54
1. Нямаше да живеем в пещери. Просто нямаше да имаме богове.
2. Аз все още не мисля че тя е вярна, звучи като тази за големия взрив: изсмукана между пръстите от някой, който просто е решил че трябва да спрем да мислим за глупости и да се замислим за по-практически проблеми.

inewton
07-26-2015, 21:59
1. Нямаше да живеем в пещери. Просто нямаше да имаме богове.
2. Аз все още не мисля че тя е вярна, звучи като тази за големия взрив: изсмукана между пръстите от някой, който просто е решил че трябва да спрем да мислим за глупости и да се замислим за по-практически проблеми.

1. Щяхме да имаме богове. Все някои мързеливец щеше да измисли теория на всичко, а теорията на всичко е Бог (за сега).
2. Прочети малко повече по темата. Подкрепена е с много добри математически доказателства и дава практически резултати.

Smith_6
07-26-2015, 22:01
1. Щяхме да имаме богове. Все някои мързеливец щеше да измисли теория на всичко, а теорията на всичко е Бог (за сега).
2. Прочети малко повече по темата. Подкрепена е с много добри математически доказателства и дава практически резултати.

1. Съгласен. Или просто хора желаещи власт и подчинение на околните.

2. Нютон също е имал потвърждение за своята теория на гравитацията, но това не означава че е била вярна. Просто не е знаел къде да гледа.

inewton
07-27-2015, 10:51
2. Нютон също е имал потвърждение за своята теория на гравитацията, но това не означава че е била вярна. Просто не е знаел къде да гледа.

Сигурен ли си?

Smith_6
07-27-2015, 13:35
Сигурен ли си?

Има няколко твърдения в изречението ми. За кое точно говориш?

inewton
07-27-2015, 14:23
Има няколко твърдения в изречението ми. За кое точно говориш?

Че не е знаел къде да гледа.

Smith_6
07-27-2015, 14:33
Че не е знаел къде да гледа.

Не е можел да види пропадащи една в друга неутронни звезди. Може би щеше да е по-добре да бях казал: "Не е можел да види това, което е трябвало да види". Нютоновата идея за гравитация не включва скорост на гравитацията, и не търпи точки с безкрайна гравитация(черна дупка).

inewton
07-27-2015, 14:45
Нютоновата идея за гравитация не включва скорост на гравитацията, и не търпи точки с безкрайна гравитация(черна дупка).

Включва скоростта на гравитацията, но според Нютон тя е безкрайно голяма (което по- късно се оказва грешно).

Няма как да включи в теорията си черните дупки тъй като по онова време никой не е подозирал за съществуването им.

Smith_6
07-27-2015, 15:02
Включва скоростта на гравитацията, но според Нютон тя е безкрайно голяма (което по- късно се оказва грешно).

Няма как да включи в теорията си черните дупки тъй като по онова време никой не е подозирал за съществуването им.

Но неговата теория не допуска тяхното съществуване.

inewton
07-27-2015, 15:36
Но неговата теория не допуска тяхното съществуване.

Защото е теория от класическата физика, а черните дупки се разглеждат от квантовата механика. В рамките на класическата физика теорията му е вярна.

Smith_6
07-28-2015, 17:41
Защото е теория от класическата физика, а черните дупки се разглеждат от квантовата механика. В рамките на класическата физика теорията му е вярна.

В рамките на класическата физика има много почти вярни неща, работещи почти винаги. (пример: https://en.wikipedia.org/wiki/Ideal_gas_law)

golemiq_korab_minava
07-30-2015, 12:11
Какво мислите за това?

Всички искаме и желаем да е добре на всички, но повече ако може за нас самите?

inewton
07-31-2015, 17:42
Всички искаме и желаем да е добре на всички, но повече ако може за нас самите

Дело на Луцифер.

Liora
07-31-2015, 17:51
Какво мислите за това?

Егоизъм и завист.

inewton
07-31-2015, 18:04
Егоизъм и завист.

По- скоро лицемерие. Егоистите не ги интересува дали на другите им е добре, а завистниците искат за другите точно обратното на това да им е добре.

Liora
07-31-2015, 19:01
Да,и това.

Smith_6
07-31-2015, 19:41

Всеки се стреми към собственото си щастие, независимо дали чрез чуждото щастие или чрез лични блага.

RiB
08-02-2015, 15:29
Естествено, че Бог съществува. Друг е въпросът за неговата форма... дали е материя или анти-материя.

Но има и още едно нещо... което отправям към автора. Бро, не вярвай на всичко, което са ти казали. Как може да твърдиш, че има Вселена, че е имало Голям взрив и е нямало нищо... че има галактики... и се оповаваш на всичко това по думите на хора. Имаше една комедия, в която се разправяше затова какъв би бил света, ако хората не лъжеха и главният герой от нищото се научи да лъже. Просто... хубаво... обясняват ни началото на света, но реално да не е така изобщо. Казват ни, че живеем на планета... откъде знаете? Философско е много това, което казвам, но пък, когато си правим изводи без да сме убедени, в това, в което говорим. Все едно да вляза в съда и да доказвам убийство, защото някой си свидетел го е казал :))

Хората са казали... "далеч от очите, далеч от ума"...Та, въпросът ми е... какво по-точно сте виждали, че да твърдите тези неща?

golemiq_korab_minava
08-02-2015, 17:32
Всеки се стреми към собственото си щастие, независимо дали чрез чуждото щастие или чрез лични блага.

Въпросът е крайно съществен особено при налагането на нова система.
Такак както комунистите са правили равенство за всичко, но за тях самите малко повече.

Corb1225
08-02-2015, 17:49
Естествено, че Бог съществува. Друг е въпросът за неговата форма... дали е материя или анти-материя.

Но има и още едно нещо... което отправям към автора. Бро, не вярвай на всичко, което са ти казали. Как може да твърдиш, че има Вселена, че е имало Голям взрив и е нямало нищо... че има галактики... и се оповаваш на всичко това по думите на хора. Имаше една комедия, в която се разправяше затова какъв би бил света, ако хората не лъжеха и главният герой от нищото се научи да лъже. Просто... хубаво... обясняват ни началото на света, но реално да не е така изобщо. Казват ни, че живеем на планета... откъде знаете? Философско е много това, което казвам, но пък, когато си правим изводи без да сме убедени, в това, в което говорим. Все едно да вляза в съда и да доказвам убийство, защото някой си свидетел го е казал :))

Хората са казали... "далеч от очите, далеч от ума"...Та, въпросът ми е... какво по-точно сте виждали, че да твърдите тези неща?
http://memeshappen.com/media/created/mihuyq.jpg

Smith_6
08-02-2015, 18:03

Кръглосттан на земята, както и нейният радиус може да се докаже и намери с два кораба в морето => е нещо, което всеки е виждал и нещо, което всеки може да докаже.
Галактиките...ъм виждал съм ги с телескоп, няма по-близко доказателство. Всичко научно може да се докаже с опит.
От друга страна, покажи ми едно доказателство за съществуването на бог.

inewton
08-02-2015, 20:15
Но има и още едно нещо... което отправям към автора. Бро, не вярвай на всичко, което са ти казали. Как може да твърдиш, че има Вселена, че е имало Голям взрив и е нямало нищо... че има галактики... и се оповаваш на всичко това по думите на хора.

Как може да твърдиш, че няма Вселена и галактики? Има преки доказателства за това. И как твърдиш, че Вселената няма начало?

Незнам дали учиш, но ако учиш и някои ти даде диплома това ще е най- голямата грешка в живота на този човек.

И разбира се, anathema!!!

LoadRunner
08-02-2015, 20:26
Незнам дали учиш, но ако учиш и някои ти даде диплома това ще е най- голямата грешка в живота на този човек.

хахахах
още ли прикаждате с тамян тая тема

RiB
08-02-2015, 21:49
Очаквах да срещна интелигентни хора тук, но явно е поредната сбирщина умници, достойни за участив е Биг Брадър. Та... аз не съм твърдял дали има или не Галактики, Вселени и т.н. Но понеже вие сега твърдите, че има... дайте ми тези преки доказателства, че ми стана интересно. Браво за телескопа - страхотно доказателство. И между другото... научете се да уважавате чуждото мнение и съждения и самият факт, че обиждате някого, който е изразил нещо по-различно от вашето мнение, показва вашето високо интелектуално ниво и постовете си, в обидните части, може да ги насочите към вас.

Smith_6
08-02-2015, 22:29
Очаквах да срещна интелигентни хора тук, но явно е поредната сбирщина умници, достойни за участив е Биг Брадър. Та... аз не съм твърдял дали има или не Галактики, Вселени и т.н. Но понеже вие сега твърдите, че има... дайте ми тези преки доказателства, че ми стана интересно. Браво за телескопа - страхотно доказателство. И между другото... научете се да уважавате чуждото мнение и съждения и самият факт, че обиждате някого, който е изразил нещо по-различно от вашето мнение, показва вашето високо интелектуално ниво и постовете си, в обидните части, може да ги насочите към вас.

https://media2.giphy.com/media/oSwqXYAHudeQo/200.gif

inewton
08-03-2015, 07:50
Очаквах да срещна интелигентни хора тук, но явно е поредната сбирщина умници, достойни за участив е Биг Брадър...научете се да уважавате чуждото мнение и съждения и самият факт, че обиждате някого, който е изразил нещо по-различно от вашето мнение, показва вашето високо интелектуално ниво и постовете си, в обидните части, може да ги насочите към вас.

Tu quoque.

inewton
08-03-2015, 09:15
хахахах
още ли прикаждате с тамян тая тема

Само в неделя.

RiB
08-05-2015, 17:56
Какво, ако разберете смисълта на живота, но в същото време разберате колко сте тъпи? :( Да/не?

Corb1225
08-05-2015, 18:45
Какво, ако разберете смисълта на живота, но в същото време разберате колко сте тъпи? :( Да/не?
Ти няма да разбереш и двете, макар че едното е особено очевидно.

inewton
08-05-2015, 18:53

Едното е по- силно от другото. За второто няма да ти пука ако откриеш първото.

P.S. Corb е прав.

golemiq_korab_minava
08-05-2015, 18:54
аз съм станал такъв негативен, че за мен смисъл на живота няма :Д

RiB
08-05-2015, 19:05
Хахахахах, само забавни тук!!! Да не сте от на Къци академията в някой канал в Русе?

Когато правите секс да изпитвате два пъти повече удоволствие, но в същото време партньорката ви да изпитва два пъти по-малко? Да/не

inewton
08-05-2015, 19:08
Хахахахах, само забавни тук!!! Да не сте от на Къци академията в някой канал в Русе?

Когато правите секс да изпитвате два пъти повече удоволствие, но в същото време партньорката ви да изпитва два пъти по-малко? Да/не

Ако годините на профила ти са реални е много жалко. Някои деца на 10 години са по- умни от теб.

LoadRunner
08-05-2015, 21:05
Вярно ли е че Дядо Коледа съществувал?

Mozzela
08-06-2015, 10:00
http://prikachi.com/images/630/8283630I.jpg

Mozzela
08-06-2015, 10:02
понеже ми бъгва и не мога да кача направо снимката :D

RiB
08-07-2015, 06:40
Ако годините на профила ти са реални е много жалко. Някои деца на 10 години са по- умни от теб.

Уууу, още един професор, който от две думи може да каже всичко за теб и да ти предскаже бъдещето. Да не би ТИ да си Бог!?!??!?!

inewton
08-07-2015, 20:15
Да не би ТИ да си Бог!?!??!?!

Ко? Не!

RiB
08-09-2015, 06:28
Така и си знаех... не мога да очаквам повече от един търговец на едро.

BeautyCupcake
08-09-2015, 08:19
Така и си знаех... не мога да очаквам повече от един търговец на едро.

:D
Иначе според мен Бог съществува..

Mary_Jane_69
08-09-2015, 09:47
След дълги размисли , стигнах до извода, че може би Бог наистина съществува. Кой е създал всичко? Големия взрив? Как от нищото ще стане нещо?Създаването на вселената е описано в библията , точно така както и учените ни казват.Това много ме шокира и замисли. Защо сме тук? Не мисля, че хората сме плод за еволюция. Ние сме отделен вид, нямаме почти нищо общо с животните. Имаме различни емоции за разлика от тях. Смеем се, плачем, неща които те не могат никога да изпитат. Дали наистина живота на земята , не е просто един тест за нашите души. За това какви сме и дали заслужаваме следсмъртен вечен и щастлив живот.

Дългите ти размисли се ограничават до съдържанието в твоето пространство наречено глава.
Как можеш да извлечеш смисъла и ползата на всичко съществуващо, ако се затваряш в конкретно една посока, а и познанията, които ни се иска да имаме са непотвърдени официални данни.

Бог съществува под формата на твоя плод на въображение, съзнанието, което притежаваш е силата, която прави връзки между правилно и нередно (възпитанието, майка) и нарушаването между това кое е ПРАВИЛНО за мен и съответно - обратнопропорционалното му действие - Да речем - днес се смееш на бездомник, утре ти си бездомен.
Вътрешният съд, който прави тези угризения на съвестта реални е начинът, по който си възпитан. Колкото по-идентичен е с този на друг човек, толкова повече се заблуждавате, че Исус е вашият месия и си организирате секта и печатате брошурки за изцеление Господне.
Този кръговрат на събития при прекрачване на условно поставената морална граница, се дължи от твоята съвест, и нищо повече.

Учените не ни казват нищо, за създаването на Вселената, тъй като всичко е само теория, която претърпява градация с времето. Описаното в Библията са предавани митове и легенди, вечер под звездите, топлейки си краката на огъня и броейки овцете в кошарата.
Хората са търсели смисъл, откакто са започнали да осъзнават света около себе си като повече от примитвно-прието средство за набавяне на храна и изхвърляне на естествени отпадъци.
Колкото повече знания са натрупвали за заобикалящия ги свят, толкова повече са били способни да осмислят случващото се. Няма разсъждения без знания, и тези двете неща са зависими едно от друго.

Защо сме тук? Няма официално приет отговор на този въпрос. Да го наречем случайност, която е в основата на всичко. Случайността е велика, поставяне на random опция за извличане на комбинация от цяла база с данни.

Нямаме общо с животните, така е, до моментът, в който по-разумните ядячи на бамбук и кокос и фурми са започнали да мислят как да пазят тази храна за един ден напред. Оттам те развиват своят вътрешен свят, и съзнанието, което започват да развиват чрез своите придобити с времето познания и разсъждения, изгражда един много по-висш интелект от просто-сенситивно-устроеното животно. Точно така, животните боравят с инстинкти, "усещат" събития - шестото чувство се развива от борбата за оцеляване.
Все пак и кучетата си заравят кокалите, за утре, вдругиден - догодина.
В този ред на мисли идва и разликата в ЕМОЦИИТЕ, тъй като не съм сигурна колко емоции имат животните, имат някакви попадения, но доколко свързани са те с техния разум, макар и не толкова висш колкото нашия, и колко с инстинктите, които са по-надделяващи. Именно затова са животни. По - простата им устроеност ги прави по-добри приятели за един сложно-интелектуален организъм - подсещам се за цитата на Марк Твейн - "Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните."

Вечен живот има - защото ние сме Вселенски прашинки от избухнали звезди, тези прашинки остават в почвата, почвата си е във Вселената, което си е вечно. А тестът на твоите мисли си е лично твой, за това как ти възприемаш света и до колко можеш да се наквасиш във дълбоките води на сектанството и умозаблудата. Казано по прост начин - човек винаги е имал нужда да живее в група, в стадо, с общи интереси и разбирания за света, но когато тази група започне да се гаври с останалите хора по света, не е на добре.

golemiq_korab_minava
08-09-2015, 10:03
мари джин, колко животни си изучавала, че говориш така убедително?

golemiq_korab_minava
08-09-2015, 10:04
Човекът докато продължава с бездуховния си животец, е обречен на изчезване.

Mary_Jane_69
08-09-2015, 10:45
Не ми е нужно да изучавам цялата фауна, а само малко мозък, за да мога да си вадя достатъчно обоснователни и достоверни изводи за лична употреба.
Бездуховен - не, вярвам в себе си, и мисля че всеки трябва да изповядва тази религия.

golemiq_korab_minava
08-09-2015, 12:14
Като Хитлер.

golemiq_korab_minava
08-09-2015, 12:15
Само с малко мозък не става.

Fisherman
08-09-2015, 12:40
я щом мериджейн е математик може би ще ми даде поне един пример от природата и ежедневието,където нещо рандом,случайност може да бъде използвано за градивност и ще ми обясни кога хаоса причинява ред

знаеш ли,че в природата няма нищо рандом от ензимната катализа до всичко изградено от белтъци и нуклеинови киселини,точно определена последователност/конформация изпълнява точно определена дейност

знаеш ли,че само 2 процента от ДНК-то е изследвано до сега,останалите 98 са некодиращо

знаеш ли,че едва 5% от океаните са изследвани

знаеш ли.че матетически е изчиследно,че планета като земята не съществува или да го кажем статистически шанса клони към 0,всичките характеристики на земята,слънцето и слънчевата система остават неповторими

знаеш ли,че хората дори не познават всички животински видове на планетата а са тръгнали да ми обясняват как стоят нещата във вселената

Mary_Jane_69
08-09-2015, 13:23
Първо здравей, как си, второ не съм математик, макар че се усмихнах.
Трето - всяко нещо постепенно си идва с напластяването - не можеш да се захванеш с нещо и да го довършиш на 100% и чак тогава да се прехвърлиш към друга тема, защото фактически това не е възможно. Като например - не можеш да имаш ЦЯЛОТО знание за изкуството, защото то претърпява промяна във всяка една минута, затова не можеш да си компетентен в само една сфера, просто не е възможно. Така сме устроени, че да се запознаваме постепенно със всичко, защо има облаци, защо нещо се случва така, или защо обувките ми от преди 10 години не ми стават сега.

Няма как да се познават всички видове на планетата, освен ако някой не ни даде цялата информация за всички съществували неща на Земята + 1 ден преднина, тъй като на другия ден, или буквално след като сме получили информацията тя вече няма да бъде истинна, защото няма да бъде изцяло вярна - да речем 99,8%;

А Вселената е нещо, което от малки се питаме какво е що е, нормално е когато човек изявява любопитство, да задоволи своята жажда, която не може винаги да си обяснява с изкуството, което така и така ни стана ясно, че никога няма да познава изцяло.

Добре нека се върнем милиарди години назад, още преди всички тези биологични процеси да са в перфектния си вид. Представи си как една звезда във Вселената избухва и цялото ѝ съдържание се превръща в космически прах, който по късно по някаква формула се превръща в планета - планетата развива живот - и всичко това до днес, когато този еволюционен ход не е спрял. Но предпочитам да не навлизам в теми като астрономия и физика, защото познанията ми са изключително сиромашки, което не се срамувам да призная, тъй като се старая да ги обогатя.
Но принципът на създаване на планета е такъв - всичко върви по точно определен начин, който не е напълно обоснован. Когато стана достатъчно веща в научната материя ще говоря как всичко е математика и съществуващи триизмерни обекти, защото в действителност има определени закономерности, които са отвъд човешката глава и вътрешният ѝ Съд.

Като например какво мислиш за дежа-ву-то. Не просто момент, в който "Я това съм го виждал" или "Подобно е на нещо от миналото ми" ами по-точно самите предсказания, които човешкият мозък може да получава като видения. Било то сън, който се е случвал до абсолютна точност след определено време или внезапно видение в още по - будно състояние, което се случва и още по - скоро. Тези състояния на мозъка засега нямат доказателство защо стоят по този начин, по тази формула и каква е случайността да ни се случват. Лично на мен ми се е случвало бая пъти, спомням си най-силно, когато бях около 8 годишна, че точно определен момент се случи по точно определен начин, което те кара да изтръпнеш, сякаш ток влиза в тялото ти. Подобни ситуации, случили се с хората, ги карат да мислят, че някъде отвъд цялата ни планета има нещо по-висшо, което дърпа конците и кара нещата да се развиват, както си реши. Може би супер-компютър, може би госпожа Случайност или Господ под всичките му именувани форми.

Вярата във възвръщаемостта на събития също подкрепя тази теза, съществуваща у хората за по-висшето "създание" от нас хората.
Както казах неправилна постъпка се отмерва в пунктове на добродетелство, колкото по-отрицателни са те, толкова повече сопа ще ядеш в близкото или далечно бъдеще под различна форма.
Това идва от идеята за дежа-ву-то но в доста по лека и абстрактна форма, защото тук не се изявяваме точно като магьосници с необясними видения за бъдеще, а само предполагащи, на базата на този ни изживян житейски опит.

Всъщност, НЕ отхвърлям съществуващото на това велико нещо, но и не знам какво представлява, затова предпочитам да не се обръщам към върха, и да се опитам да му различа главата в екзосферата, защото много хора се опитват и търсят начини, но всичко е въпрос на късмет.
Не подкрепям обаче директното конкретизиране на това "нещо" чрез определени лица и сюжети. Да, хубаво, вярвайте в него, но не сляпо - сякаш се казва Тишо и е от Котел.

Fisherman
08-09-2015, 15:23
универсалният език на вселената е математиката,нещо което не може да се защити с математически изчисления съответно е измислица,като еволюцията например,това че ние сме учили за еволюцията като нещо станало реално а не като една от многото теории за това как сме стигнали днес тук,не означава че е истина

човек трябва да използва собствените си знания и преценка а не да разчита на другите за това,преди се съмнявах в Християнството,днес се съмнявам в еволюцията

От 4 години ме занимават с точни науки,когато минеш над ниво училище където всичко е прието за даденост,започваш да си даваш сметка за някои неща,като многото лъжи в учебниците по Биология например.

Много хора вярват сляпо,също както други вярват сляпо и в еволюцията и всички което излезне от устите на учените.В науката има доста религия.

Винаги трябва обмисляш,какво ти се казва и какво прочиташ.

LoadRunner
08-09-2015, 15:46
ЕКСКЛУЗИВНА НОВИНА
Намериха реброто на Адам

Mary_Jane_69
08-09-2015, 15:56
Добре нека предположим, че няма еволюция и реално някъде ни отглеждат в саксии, и когато илюзионно-създадената бременна жена на планетата трябва да ражда, каца космически кораб, невидим за нас, носи отгледаното бебе, през това време е блокирал мислите ни и вкарва информация, за това, което трябва да помним - тоест рязане на пъпна връв, розово чудовище тъкмо излиза, етц, етц. Но това не значи, че тея пратеници са ангели и ги е повикал Исус Христос, защото той не би искал така да мами хората.

Да, учените също лъжат, крият, кое обаче не знам кой би доказал - имаше съмнения за автентичността на този полет до Луната, та кой били пратили първо, та дали е вампирясал или всичко е било една лъжа... Крият се и уж данни за кацали обекти, разбира се с цел да се предотварти масовото пощуряване и страх от предполагаема заплаха срещу човечеството. В случая можем да наречем и тия учени Господ и неговата свита, защото ни лишават от правото да сме информирани, уж за наше добро, за тяхно и изобщо за доброто на всички.

Засега най-правдоподобно звучащата теория е, че човекът е бил маймуна и постепенно е станал програмист. Звучи най-реално и дори заблуда е най-добре възприемащата се, защото дори за глупака има някаква логика откъм подобие на външен вид и структура - абе биологията не я барам. Поведенчески се вписваме в тяхната група, приличаме си - какво повече? Също да не забравяме, че и маймуната е пра-дете на земноводни организми, най-просто устроените.

Fisherman
08-09-2015, 17:22
според мене по нищо не си приличаме но както и да е

golemiq_korab_minava
08-09-2015, 19:15
кво изведнъж изключихте еволюцията :Д

Правете разлика между религиозеозни внушения и вманиачения и духовност.

Mary_Jane_69
08-09-2015, 19:19
Ние правим, не се бой за нас.

golemiq_korab_minava
08-09-2015, 19:23
фишермен със сигурност прави, но с твоите философски разсъждения от 12-ти клас ( сега първки курс ли ще си?) малко се усъмних, но в следващите коментари ми хареса, браво ;)

Mary_Jane_69
08-09-2015, 19:53
С кво съм ти харесала

RiB
08-10-2015, 06:14
Аз пък продължавам да твърдя, че сме държани в купол и ни манипулират за всичко... и за всичко са виновни евреите :lol:

П.С. Не е библейко това, за което говорите!

Zlennox
08-10-2015, 07:32
Не знам само на кой му е по високо IQ-то, Нютън или бог? Почвам да се замислям вече... :D :D

Mary_Jane_69
08-10-2015, 08:33
Не знам само на кой му е по високо IQ-то, Нютън или бог? Почвам да се замислям вече... :D :D

Да речем на Вселената.

RiB , що?

Fisherman
08-10-2015, 10:23

смешно е когато хора,които НИКОГА не са се занимавали с наука стават атеисти,аз имам 2000 часа прекарани в лаборатория и колкото повече научавам за всичко толкова повече се отдалечавам от теорията за еволюция

На Йоана искам да кажа,че тепърва ще узнава много неща и ще си сменя мнението за много работи

Zlennox
08-10-2015, 10:39
[QUOTE=Mary_Jane_69;11339054]Да речем на Вселената.

Права си, най-вероятно 'вселената' е с най-голямо IQ, туко виж сме се оказали в някоя матрица с Artificial Intelligence. То това IQ не а базирано на 1-2 висшетта та... :D Но виж за еволюцията категорично не може да се отрече като понятиe: ipso facto еволюция е имало продулжава да има. Как точно са възникнали молекулярните организми от нищото е все още непонятно на науката. А и това и е хубавото на науката, тя не е повърхностна като организиранта религия и светите книжки които кой знае през колко редактора са минали през вековете. Нямам нищо против духовността даже мисля че е хубаво нещо но вярата в един единствен 'истински' бог и абсолютното незачитане на всякакви други възгледи или интерпретации на света около нас освен това дадено от бога в библията, е не по-малко абсуртно от това да се изтезаваш от глад по цял ден и то цял месец защото бай Алах е решил че така ще изкупиш греховете си! Бог няма, няма и ад и рай; ние сме научени да разделяме доброто с рая и лошото с ада но в ретроспект истината е че религията потиска здравия разум и логиката и всейва страх в непознатото, начина по който живеем, дали сме били добри или лоши през живота ни, какво ще стане с християнството и религията като цяло ако НАСА открие извънземен живот и т.н. Това е то науката, тя не твърди че е права нито пък че а категорична в разсъжденията си но е винаги отворена към нови интерпретации и хипотези, нови теории биват тествани и прилагани към старите, старите биват измествани от новите и това по същеество е част от еволюцията на човека: един безкраен цикъл. При религията науката почти не намира място, хипотезите и теориите са несъвместими тоест правейки всякакви допълнителни опити да се докаже тезата нежъзможни, например когато библията казва че бог създал света за 6 дни и отморил на 7-мият... е сега малко повечко време му е отнело ама айде здраве да е :D

Zlennox
08-10-2015, 11:02
смешно е когато хора,които НИКОГА не са се занимавали с наука стават атеисти,аз имам 2000 часа прекарани в лаборатория и колкото повече научавам за всичко толкова повече се отдалечавам от теорията за еволюция

На Йоана искам да кажа,че тепърва ще узнава много неща и ще си сменя мнението за много работи

Виж приятелю, въпроса не а колко време си прекарал в лаборатория или колко време си прекарал палейки свещички пред дедо боже,аз не съм атеист а и не знам как стигна до това заключение. Религия и духовност са две тотално различни понятия. Интересно ми е ти с тези 2000 лабораторни часа пълни с пот, силен труд и много здрави размисли върху еволюционниат процес на хомо сапиенс-а до какво толкоз голямо просвещение стигна което другите учени толкоз неуморно се трудят на открият за еволюцията ? Все пак не вярвам да си толкова наивен да вярваш че бог ни е изплюл ей така от нищото ?

defender
08-10-2015, 11:06
няма и ад и рай; ние сме научени да разделяме доброто с рая и лошото с ада

Ами има болка, има и щастие, в смисъл двете категории в живота са си напълно реални и зависят от делата ни (т.е. носим отговорност за тях), просто болката и щастието са предобраз на ада и рая след смъртта. Защо пък не?

но в ретроспект истината е че религията потиска здравия разум и логиката
Ако природата е създала човек способен на вяра, то ти мислиш, че това е нещо излишно и че вярата си няма някакво предназначение в пътя на човека към съвършенството.

страх в непознатото, начина по който живеем, дали сме били добри или лоши през живота ни,

Нима мислиш, че човек не носи отговорност за делата си, питай всеки политолог или философ и ще ти каже, че свободата е свързана с лично отговорност, така, че ако не носи човек отговорност, то тогава не би трябвало и да има и свобода (и не може да му се има доверие). Но ако човек не е свободен то тогава нуждата му от разум е нулева (дори ще му причинява страдане или ад), а защо тогава природата ни е дала разум, но пък за да имаш разум (и щастие или рай), трябва да имаш свобода, а за да имаш свобода трябва да носиш отговорност за делата си, а за да носиш отговорност за делата си, трябва да вярваш в правосъдието (Бог). То така си е и в сегашния живот, без всичко изброено, просто не може да им разумна цивилизация.

Тогава, след като си разумно същество, какво те кара да се съмняваш в Бог и Неговото правосъдие, и носенето на отговорност, като гарант за свободата?
Единственото ти оправдание, за да поддържаш противоположна теза, е че може би не си толкова разумно същество, защо искаш всички да паднат на по-ниско ниво.

Mary_Jane_69
08-10-2015, 11:16
zlenox имам една забележка - еволюцията на човека не е един безкраен цикъл! Безкрайна спирала - да, но цикъл - в никакъв случай, защото тук говорим и за време.

defender, не знам кое е разумното същество, защото май не си ти, съжалявам. Говориш за правосъдие на ниво мисли, в същото време говориш за отговорност. Отговорен си пред себе си, за своите дела, това как ги приемат другите си е в тяхните граници на приемливо, това което обединява моите с твоите и чуждите граници е общото възпитание за прието за добро. Не си отговорен пред някой човек с бяла брада, освен ако това не е както казах ВЪТРЕШНИЯТ ТИ СЪД, лично твоите угризения на съвестта, съвестта си я сформирал ти и твоето семейство.

defender
08-10-2015, 11:26
Не си отговорен пред някой човек с бяла брада, освен ако това не е както казах ВЪТРЕШНИЯТ ТИ СЪД, лично твоите угризения на съвестта, съвестта си я сформирал ти и твоето семейство.

ох, връщаме се на представата на средностатистическия атеист, за гадния човек с бялата брада на облака, дето им носи кошмари.

Mary_Jane_69
08-10-2015, 11:33
Не знам аз кошмари не сънувам, и не мога да се нарека атеист, защото тия понятия за мен са същинско ограничение откъм другите качества на човек!

Fisherman
08-10-2015, 11:52
Виж приятелю, въпроса не а колко време си прекарал в лаборатория или колко време си прекарал палейки свещички пред дедо боже,аз не съм атеист а и не знам как стигна до това заключение. Религия и духовност са две тотално различни понятия. Интересно ми е ти с тези 2000 лабораторни часа пълни с пот, силен труд и много здрави размисли върху еволюционниат процес на хомо сапиенс-а до какво толкоз голямо просвещение стигна което другите учени толкоз неуморно се трудят на открият за еволюцията ? Все пак не вярвам да си толкова наивен да вярваш че бог ни е изплюл ей така от нищото ?

сичките студенти в курса ми,които са номер 1 по оценки и акъл са християни,атеистите са под масите в студентски град

вярвам,че ни е изплюл ей така,както ти вярваш,че големия взрив ни е изплюл

defender
08-10-2015, 11:58

Да допълня, че даже си мисля, че щом сме живи и разумни същества, както и това, че всеки се стреми да живее в ред в личния си живот, то тогава би трябвало нещо живо и разумно да ни е създало, създаващо вселенски ред и закон, а дали големия взрив отговаря на тези условия - живот, разум и ред.

Аз лично съм виждал взрив да отнема живот и да създава хаос, но пък взрив да създава живот и ред не съм виждал.

Fisherman
08-10-2015, 12:00
Даже си мисля, че щом сме живи и разумни същества, както и това, че всеки се стреми да живее в ред в личния си живот, то тогава би трябвало нещо живо и разумно да ни е създало, създаващо вселенски ред и закон, дали големия взрив отговаря на това - живот, разум и ред.

Аз лично съм виждал взрив да отнема живот и да създава хаос, но пък взрив да създава живот и ред не съм виждал.

е ти не си но учените са

учените не знаят дори как е създадена слънчевата система,имат една теория за гравитацията но тя издиша,защото слепването на прахови частици до камъни и тяхнот слепване до големи късове е невъзможно заради безтегловността

също така искам да кажа,че и датирането с въглерод е супер грешно

defender
08-10-2015, 12:07
Учените работят с материя, не знам как това е съпоставимо с духовността.
По-скоро, дали има Бог или не, трябва да имат думата философите, може би.

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 12:08
А теорията, че при правилните условия неживата материя сама създавала живот за милиард години?
Има дори експерименти.
Както и да е, никой не знае.

Какво означава вяра в себе си, при положение, че оня ден си се пръхнал на белия свят без никакви знания?
Вяра в себе си ми звучи егоистично и наивно.

В този ред на мисли, какво ще се случи, ако претърпиш някакъв срив и депресия, изгубиш вярата в себе си? Кво праиш? Няма ли дух, няма ли истинска вяра - умираш. Дори в медицината го пише - психиката и умът са също толкова важни за здравето ни.

defender
08-10-2015, 12:16
че при правилните условия неживата материя сама създавала живот.

Тия " велики правилни условия" за създаване на живот, неживата материя ли си ги създава и регулира.

Щото някой на тия "велики правилни условия" може да им вика Бог. Де да знам, питам само?

Zlennox
08-10-2015, 12:16
Ако природата е създала човек способен на вяра, то ти мислиш, че това е нещо излишно и че вярата си няма някакво предназначение в пътя на човека към съвършенството.

A защо вярата към определана личност (Иисус, Мохамед, Буда) или определен бог трябва да има някакво предназначение в пътя на човека към съвършенството? Може би защото личности като тях или книги като библията и курана слагат норми на това което е общоприето за добро и зло, за нормално и абнормално, за морално и не морално... Вярата в моето виждане трябва да идва от самият човек, от самите негови морални и етически възгледи, да не бъдат подстракавани към това което незнам кой си бог счита за морално. Вярата принадлежи лично към всеки един човек и е различна за всички ни. Вярата трябва да е конструктивна, поситивна и в края на крайщата логична.

а за да носиш отговорност за делата си, трябва да вярваш в правосъдието (Бог). То така си е и в сегашния живот, без всичко изброено, просто не може да им разумна цивилизация.

Разбирасе че всеки носи отговорност за делата си, единственото за което не съм съгласен е че трябва да вярваме в севисше същество за да носим отговорност. Всеки от нас определя до каква степен отговорност сме готови да поемем, и голяма част от отговорността е разпределена върху наще морални ценности и чуство за справедливост и правосъдие. Ако осъзнаеш че ти си бог на собственото себе си то тогава тежеста от вина и отговорност от своите дела не са възприети по-толкова тежък и самостоятелно наказателен начи защото не си извървял светеният път на справедливостта на твоя морално-заинтересован 'бог'

Тогава, след като си разумно същество, какво те кара да се съмняваш в Бог и Неговото правосъдие, и носенето на отговорност, като гарант за свободата?
Единственото ти оправдание, за да поддържаш противоположна теза, е че може би не си толкова разумно същество, защо искаш всички да паднат на по-ниско ниво.

Едно от най-опасните неща за вярващия е да се опита да живее с независим дух. Ако бог има отговорността и правосъдието за всяка една ситуация в живота ни то тогава до колко въобще сме свободни в смисъла на думата 'свобода'? Вярата в бог, библията християнството или каквато и да е друга религия не е нещо с което човек се ражда, това избор който ние често наследяваме от родителите си и после в по-късните етапи от живота ни, избираме дали да продължим да вярваме в това което е било предадено към нас като бетонната истина.

defender
08-10-2015, 12:21
Ауе, що неживата материя изведнъж е спряла да произвежда от само себе си живот при великите си правилни условия, да го ева? А сега живота става чрез размножаване т.е. живот създава живот.

Що на Марс или Венера няма велики правилни условия, а сравнено с размерите на космоса те са на по-малко от милимикрони отстояние от Земята, а пък няма живот на тях.
Такава фрапираща разлика на толкова малко, нищожно разстояние.

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 12:24
Тия " велики правилни условия" за създаване на живот, неживата материя ли си ги създава и регулира.

Щото някой на тия "велики правилни условия" може да им вика Бог. Де да знам, питам само?
А защо самата еволюция, природа, материя , вселена, заедно със всичките й функции не е Бог?

И да попаравя фишермена. Защото математически точно обратното е на това, което каза - съществуват извънземни раси.

Zlennox
08-10-2015, 12:25
Какво означава вяра в себе си, при положение, че оня ден си се пръхнал на белия свят без никакви знания?
Вяра в себе си ми звучи егоистично и наивно.

А вярата във въображаем бог и религия проповядваща фалшиви морални и етически ценности не е наивно и егоистично?

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 12:30
Ауе, що неживата материя изведнъж е спряла да произвежда от само себе си живот при великите си правилни условия, да го ева? А сега живота става чрез размножаване т.е. живот създава живот.

Що на Марс или Венера няма велики правилни условия, а сравнено с размерите на космоса те са на по-малко от милимикрони отстояние от Земята, а пък няма живот на тях.
Такава фрапираща разлика на толкова малко, нищожно разстояние.
Щото неживата материя е успяла да създаде примитивна клетка, (забравих й името) , която след това е започнала да се размножава, бла.
А на Марс е минус 240 градуса, не попада на правилното разтояние. Някога и там е имало живот и цивилизия, което свидетелстват някои проучвания, за водата. До няколко поколения хората ще открият и ще могат да пътуват до други планети с живот, ако оцелеем. ;)

И нищо от това не излюва.. Бог.

Zlennox
08-10-2015, 12:32
сичките студенти в курса ми,които са номер 1 по оценки и акъл са християни,атеистите са под масите в студентски град

Ами добре тогава бих най-любезно поискал от теб и твойте "номер 1 по оценки и акъл" религиозни приятелчета да поне малко от малко да докажат че вашият бог Ра ви е ей така тръснал на тая планета защото до сега не си доказал по никакъв начин че можеш да защитиш вярванията си.

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 12:33
А вярата във въображаем бог и религия проповядваща фалшиви морални и етически ценности не е наивно и егоистично?

и това също

defender
08-10-2015, 12:42
А на Марс е минус 240 градуса, не попада на правилното разтояние.

Ама ти разбираш ли, че тези правилни условия и разстояния (между Марс и Земята), сравнено с размерите на космоса са някакви мини-микро-мили милиметри.

Тва е все едно на единия си косъм на косата ти да има условия за въшки, а на съседния косъм да няма условия за въшки, щото там течението на вятъра бил по-силно.

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 13:00
Ама ти разбираш ли, че тези правилни условия и разстояния (между Марс и Земята), сравнено с размерите на космоса са някакви мини-микро-мили милиметри.

Тва е все едно на единия си косъм на косата ти да има условия за въшки, а на съседния косъм да няма условия за въшки, щото там течението на вятъра бил по-силно.

Ами, ако ние сме някакви микроорганизми и 1 косъм ще ние голям.

Представи си 1 косъм сложен в хладилника и един, на 1 метър от хладилника.

defender
08-10-2015, 13:07
Вярата принадлежи лично към всеки един човек и е различна за всички ни. Вярата трябва да е конструктивна, поситивна и в края на крайщата логична.

Бог ти казва, че след смъртта остава само любовта т.е. остава само Той, не остава нито Кришна, нито Буда, нито Перун.
А като има различни хора, то тук Той ти е дал право да си вярваш в каквото си искаш, но като умреш, Бог ти казва, там оставам само Аз, просто те предупреждавам, защото ми пука за тебе, но и не искам да те карам насила да Ми вярваш, пък ти ако искаш Ми вярвай, ако искаш недей.

А това вече какво има след смъртта е въпрос в който не може човек да не влага някаква вяра, но това си е негова работа каква вяра и дали ще послуша Бог или нещо друго.

defender
08-10-2015, 13:26
Ами, ако ние сме някакви микроорганизми и 1 косъм ще ние голям.

Представи си 1 косъм сложен в хладилника и един, на 1 метър от хладилника.

ами ти ако можеш два съседни косъма, без да ги отскубваш, да ги разделиш така, че единия да е в хладилника, а другия на слънце, аз не мога, човек, трябва ми някаква суперменска способност.

Zlennox
08-10-2015, 13:28
А това вече какво има след смъртта е въпрос в който не може човек да не влага някаква вяра, но това си е негова работа каква вяра и дали ще послуша Бог или нещо друго.

Чел съм достатъчно книги по тема духовност, но не вярвам в организираната религия която и ще да била тя, също така църкви и друго тем подобни храмове на бога не вярвам! Това в което най-много не вярвам е идолизирането, олицетворяването и въплащението на БОГА като конкретна фигура зад нашият живот, свобода и съдба! Християнството както и много други религий произлизат от Египет и най-важното е че всички следват една и съща история с различни герои, но в края на краищата всички религий са измислица от наще собствени глави!

Може да не вярвам в бог, рая и ада но вярвам че смърта не е последна дестинация за никой от нас.

defender
08-10-2015, 13:41
Чел съм достатъчно книги по тема духовност, но не вярвам в организираната религия която и ще да била тя, също така църкви и друго тем подобни храмове на бога не вярвам!

Какво толкова сте ги намразили тия храмове, да не колят хора.

Може да не вярвам в бог, рая и ада но вярвам че смърта не е последна дестинация за никой от нас.

Ами, да, последната инстанция са рая и ада, с Бог или без Него т.е. това е нещо като складове дето се складира стоката, а тук на земята тая стока се оставя да втасва, като се наторява с Божието Слово да порасне, който ги приема де, щото ние сме зеленчук със свободна воля, който не го прима, не расте и тревата го поглъща и изгнива и после отива брак, така си е избрал сам.

Но сега има и религии дето вярват в други неща или пък други не вярват в нищо след смъртта, ся всеки си знае.

Аз съм инвестирал в Бог, всичко.

Zlennox
08-10-2015, 14:06
Какво толкова сте ги намразили тия храмове, да не колят хора.

Каква е разлика дали ще се молиш в църква или пред блока ? Да не би бог да е прекарал някакъв fiber optic кабел за по-бърза комуникация с клиентите в църквите? :D Каква е разликата дали ще подпишеш брак пред бога или пред някой в общината ? Или пък ако си кръщаван или не ?

defender
08-10-2015, 14:12
Ами разликата е в почитта към Бога.
Можеш да се молиш навсякъде, но когато почиваш, можеш да отидеш да се помолиш в храма, вместо да мързелуваш. Или за тебе мързела и по-важен от Бога.

Ами, както си решиш, никой не те кара насила да ходиш.

defender
08-10-2015, 14:18
Като Бог чак толкова ти пречи на "готиния" живот, не вярвай ве.

хем боли, хем сърби.

Fisherman
08-10-2015, 14:21
хората много настояват да покажат,че това което според тях не съществува,не съществува

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 15:10

Тук си противоречиш. Всички религии може да имат общ корен, да си приличат. Не е доказано, че прозлизат от Египет, въпреки че има пирамиди и в Америка.
Това доказва, че не са измислица.

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 15:12
ами ти ако можеш два съседни косъма, без да ги отскубваш, да ги разделиш така, че единия да е в хладилника, а другия на слънце, аз не мога, човек, трябва ми някаква суперменска способност.

мога да си доближа главата до хладилника, като едната страна ще бъде огрявана от фурната, а другата ще бъде истудявана от хладилника. като съответно, един косъм може да бъде засенчен от друг и така.

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 15:16
Ами разликата е в почитта към Бога.
Можеш да се молиш навсякъде, но когато почиваш, можеш да отидеш да се помолиш в храма, вместо да мързелуваш. Или за тебе мързела и по-важен от Бога.

Ами, както си решиш, никой не те кара насила да ходиш.
Църквата по-скоро е място за уединение, а не задължителен елемент на вярата. Ако нямаше църква кво щеше да правиш?
Църквата съхранява християнството и има много функции, но не е задължителен факт за личната ти вяра и почит.

Zlennox
08-10-2015, 17:50
Като Бог чак толкова ти пречи на "готиния" живот, не вярвай ве.

хем боли, хем сърби.

Твоят бог и възгледи не ме вълнуват, вълнува ме защо предпочиташ да живееш така. Уважавам вярата ти и това в което вярваш. Любопитството май не а най-силната страна на вярващия :D не ги взимай нещата толкоз присърце :)

Fisherman
08-10-2015, 18:02
а любопитството на кой е черта?на добрия атеист може би

Zlennox
08-10-2015, 18:24
а любопитството на кой е черта?на добрия атеист може би

По-скоро на здравият разум приятелю. Здравият разум отворен и наблюдателен към нови идеаи и начини за усъвършенстване.

inewton
08-10-2015, 18:35
По-скоро на здравият разум приятелю. Здравият разум отворен и наблюдателен към нови идеаи и начини за усъвършенстване.

А защо мислиш, че вярващите нямат здрав разум? Едни от най- великите учени са били вярващи!

Zlennox
08-10-2015, 18:52
А защо мислиш, че вярващите нямат здрав разум? Едни от най- великите учени са били вярващи!

Говоря за фундаменталните креационисти и радикално вярващите, вярата е различна за всекиму а и няма нищо лошо в това да си вярващ и в крак с модерната наука, стига само вярата и науката за вселената да са съвместими заедно.

Fisherman
08-10-2015, 18:59
не говорете с тоя има снимка на Ричард Доукинс

inewton
08-10-2015, 19:05
Говоря за фундаменталните креационисти и радикално вярващите, вярата е различна за всекиму а и няма нищо лошо в това да си вярващ и в крак с модерната наука, стига само вярата и науката за вселената да са съвместими заедно.

Религията и науката са напълно съвместними. Ако учен отхвърля религията е тъп, ако свещеник (вярващ) отхвърля науката- също.

Corb1225
08-10-2015, 19:08
Религията и науката са напълно съвместними. Ако учен отхвърля религията е тъп, ако свещеник (вярващ) отхвърля науката- също.
Стивън Хокинг е тъп. Благодаря, че ме осведоми.

defender
08-10-2015, 19:19
Дайте някакви неуспорими доказателства, че няма Бог.

Защото доколкото знам неуспорими доказателства няма (науката го казва де), а ако няма, то вярата от никъде не се изключва и остава единствения разумен начин на съществуване.

Отказа от вяра е за глупаци.

Ся вече друг е въпроса чия вяра е най-разумна, за мен най-разумна вяра е тази, която носи любов между хората и нормално съществуване, а не някакви уж неуспорими доказателства..........

ПП: ...........и атеистки фанатизъм :D

inewton
08-10-2015, 19:36
Стивън Хокинг е тъп. Благодаря, че ме осведоми.

http://bradva.bg/bg/article/article-38064#.Vcj9b0rqFcv

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 19:39
от кога всички учени са станали интелигентни?

inewton
08-10-2015, 19:44
от кога всички учени са станали интелигентни?

Ами интелигентни са.

Зависи какво имаш предвид под учени де, защото историята например не е наука в истинския смисъл на думата.

Corb1225
08-10-2015, 19:47
http://bradva.bg/bg/article/article-38064#.Vcj9b0rqFcv
Кажи честно.
http://www.thatsfake.com/did-stephen-hawking-really-concede-to-intelligent-design/

Ето какво пише в сайта, който пръв публикува "новината":
http://worldnewsdailyreport.com/disclaimer/

WNDR assumes however all responsibility for the satirical nature of its articles and for the fictional nature of their content. All characters appearing in the articles in this website – even those based on real people – are entirely fictional and any resemblance between them and any persons, living, dead, or undead is purely a miracle.

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 20:12
Ами интелигентни са.

Зависи какво имаш предвид под учени де, защото историята например не е наука в истинския смисъл на думата.

казвам, че не всички професори или велики учени са некви много умни, които едва ли не са хванали .... земята за шлифера

inewton
08-10-2015, 20:12
Кажи честно.
http://www.thatsfake.com/did-stephen-hawking-really-concede-to-intelligent-design/

Ето какво пише в сайта, който пръв публикува "новината":
http://worldnewsdailyreport.com/disclaimer/

Дори и така да е Хокинг може да се приеме като изключение. Нютон и Айнщайн са били вяраващи.

defender
08-10-2015, 20:14
Супер логиката на един атеист във форума тиинпроблем:

Хокинг: 11 измерения на пространство-времевия континуум се разделят на 7 „висши” измерения плюс четирите стандартни.

Атеист: Това е сууупер!

Бог: "В началото бе Словото"

Атеист: Баси, не е супер тва!

:D

inewton
08-10-2015, 20:14
казвам, че не всички професори или велики учени са некви много умни, които едва ли не са хванали .... земята за шлифера

Не всички, но повечето са.

golemiq_korab_minava
08-10-2015, 20:17
Не всички, но повечето са.

няма гаранция на какъв ще попаднеш
и дали няма да изкаже поредната глупост, на която стадото да вярва
защото си прав, че сравнение с масите учения си е учен, макар и с някои изключения, в които простия селянин добива по-правилни възгледи за смисълът на живота.

inewton
08-10-2015, 20:17
Хокинг: 11 измерения на пространство-времевия континуум се разделят на 7 „висши” измерения плюс четирите стандартни.

Мислиш ли, че не е възможно да има 11 измерения?

Математически може да се обоснове.

inewton
08-10-2015, 20:18
няма гаранция на какъв ще попаднеш
и дали няма да изкаже поредната глупост, на която стадото да вярва
защото си прав, че сравнение с масите учения си е учен, макар и с някои изключения, в които простия селянин добива по-правилни възгледи за смисълът на живота.

Напълно си прав/а.

defender
08-10-2015, 20:22
Мислиш ли, че не е възможно да има 11 измерения?

Математически може да се обоснове.

Ми не, просто наблегнах на тая част от науката (а тя незнайно защо все се оказва атеистката й част) дето с нищо не помага на хората, а само бълва всевъзможни философии за балъци.

inewton
08-10-2015, 20:53
Науката е създадена за да задоволи любопитството и да направи живота по- лесен. Не знам защо толкова упорито не признаваш връзката между наука и религия. Най- вероятно защото не разбираш едно от двете или защото не искаш да откриеш връзката.

defender
08-10-2015, 20:58
Стивън Хокинг и Лорънс Краус

Краус открито обявява съществуването на Бога като Причина за света като основен проблем (за атеистите).

За да опровергае истината за Божието битие, Краус използва известен похват, той всъщност атакува догмата за творението на света от Бога. Тази атака се заключава в подмяната на божествения акт на сътворението на света от Бога-Творец с два варианта на материалистическия възглед за възникването на вселената.

И в двата случая доктор Краус заменя свободната воля на Бога-Творец със случайността („спонтанността”). В първия истината за божественото творение на света се сменя с хипотезата за спонтанно раждане на вселената от квантовото нищо: „Можем да си представим особена вселена, която се появява спонтанно и [при това] не изчезва почти мигновено.[28] […] Вселената е можела и, по всяка вероятност, се е появила от по-дълбинно нищо – включително в отсъствието и на самото пространство”.[29] Тук самият той несъзнателно отчасти потвърждава християнския догмат за божественото творение на света от нищо.

Във втория вариант Л. Краус се опитва да смени Бога-Творец с умозрителното множество успоредно (и вечно) съществуващи вселени (мултивселена), една от които се явява нашата[30]: „Съвременното ни разбиране за вселената дава друго, и аз [Л. К.] бих добавил, по-близо до физичното, решение на този проблем [произхода на вселената]… Имам предвид мултивселената”.[31]

Във връзка с това бих искал да приведа авторитетното мнение на космолога Ал. Виленкин за недоказуемостта на вярата в някаква мултивселена: „Доказателството за [съществуване на] мултивселена, разбира се, е косвено и то винаги ще остане такова”.[32]

ПП: Представяте ли си за каква фанатична битка срещу Бога става въпрос, с атеистки допускания от нищото, за да може просто да се намери повод атеизма да съществува като нисша.

Corb1225
08-10-2015, 21:11
"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction." -Blaise Pascal
Объркан съм. Паскал не беше ли "доказал" съществуването на Бог? Сега и той ли е тъп?

defender
08-10-2015, 21:15
Атеизма е новата езическа митология.

Mary_Jane_69
08-10-2015, 21:53
Пък твойта е аутистическата.

Zlennox
08-10-2015, 23:17
С религиозен мормон работа да си нямаш :D

Zlennox
08-10-2015, 23:25
Науката е създадена за да задоволи любопитството и да направи живота по- лесен. Не знам защо толкова упорито не признаваш връзката между наука и религия. Най- вероятно защото не разбираш едно от двете или защото не искаш да откриеш връзката.

Науката не е някакво езотерическо понятие открито през последните 200-300 години. Напротив, науката винаги е била там а религията е това което задоволява егото и любопитството, търсейки утеха в невидими богове с грандиозни предначертани планове за света и техните чеда защото все пак така е най-лесно :)

inewton
08-11-2015, 06:15
"Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction." -Blaise Pascal
Объркан съм. Паскал не беше ли "доказал" съществуването на Бог? Сега и той ли е тъп?

Паскал показва ползите от вярата с допускането, че Бог съществува.

Други математици са се опитвали да докажат съществуването на Бог.

Mary_Jane_69
08-11-2015, 08:03
Накратко Бог = Математика,
и всеки допуснал несъгласие, бива отхвърлян от цялата висша енергия и започва да се чувства сякаш изкупва грехове на земята.
Много разводнихтеееееееееееееее еееееееее!

defender
08-11-2015, 12:22
Пък твойта е аутистическата.

С религиозен мормон работа да си нямаш :D

Двамата сте едни от най-умните атеисти, които са виждали очите ми!
А втория е и най-досетливия!

ПП: Също виждам, чудесно се изразяваш, а иначе има ли "нерелигиозни мормон"?

Mary_Jane_69
08-11-2015, 13:42
Благодарим за искрените думи!

Fisherman
08-11-2015, 13:52
Науката не е някакво езотерическо понятие открито през последните 200-300 години. Напротив, науката винаги е била там а религията е това което задоволява егото и любопитството, търсейки утеха в невидими богове с грандиозни предначертани планове за света и техните чеда защото все пак така е най-лесно :)

всъщност науката както я познаваме днес си съществува от 200 300 години,преди това са били само философии

от другата гледна точка човешкия живот е безмислен,нещата си съществуват просто за да си съществуват,еволюцията няма да те научи кое е грешно и кое не,никой не е виждал еволюцията във същинския смисъл,не може да бъде доказана с научен метод,защото не може да се види

остава си една измислица с която да се утешават хората,които мислят че света се върти около тях

Fisherman
08-11-2015, 13:54
+ учебниците по биология са пълни с лъжи

Mary_Jane_69
08-11-2015, 14:00
Значи смяташ, че интелектуално сме същите, каквито сме били и преди 2к години назад? Защо тогава не са направили един компютър направо, та ся да пътувахме свободно в космоса?
Правилно и грешно те учи твоето семейство. Всяка религия учи на добро, стига да не е радикална групировка, а основната идея, на това да си научен да правиш добро се корени в разбирането ти в обществото, в което живееш. Ако всеки избиваше всеки, щяхме да изчезнем бързо-бързо. Племена, в които е бил водещ канибализмът, не са довели до нищо съществено, защото най-накрая остава най-силният и в случая ако не си намери другар за манджа - умира. Когато хората станали по-разбиращи и емоционални, канибализмът намалял, и започнали да си казват, че не бива да се прави по този начин, защото оставаш без другар, който да ти помага в оцеляването.

Zlennox
08-11-2015, 16:04
всъщност науката както я познаваме днес си съществува от 200 300 години,преди това са били само философии

от другата гледна точка човешкия живот е безмислен,нещата си съществуват просто за да си съществуват,еволюцията няма да те научи кое е грешно и кое не,никой не е виждал еволюцията във същинския смисъл,не може да бъде доказана с научен метод,защото не може да се види

остава си една измислица с която да се утешават хората,които мислят че света се върти около тях

Като ви гледам и ти и 'защитника' на бога и общо взетата ви философия е колкото на къци пишката...

Бъркате критицизма към организиратаната ви креационистка религия с това на духовността. Две съсвем различни неща! Също така науката като общ термин винаги я е имало, разполагането с технологията и средствата за разгръщането на поне малка част от потенциала й е друг въпрос.

Рибар, вески път критикуваш науката и еволюциата и то необосновано, много ти се моля докажи ми поне по някакъв начин как така господ бог,яхве,алах и там еди кой си друг супер герой на Marvel щракнал с пръсти и таз така интелигентна купчина от хомо-сапиенси се появила на бял свят от нищото? Виж т'ва с растенията и слънцето е интересно, може да ми обясниш как така бог ще създаде земята и растителноста пък чак после слънцето? Да я е**а и фотосинтезата, тая сигурно е била няква божия :D

Пък виж, еволюцията може да не е перфектна нито пък и големият взрив в отговарянето на всички научни и религиозни въпроси към това как всичко е изникнало от нищото, но поне дава по-различна перпсектива както и по-логическо разбиране за корените на вселената и човека. В края на крайщата и двете са само теории :)

Fisherman
08-11-2015, 16:44
Koe e логическото на големия взрив?

Fisherman
08-11-2015, 16:47
Значи смяташ, че интелектуално сме същите, каквито сме били и преди 2к години назад? Защо тогава не са направили един компютър направо, та ся да пътувахме свободно в космоса?
Правилно и грешно те учи твоето семейство. Всяка религия учи на добро, стига да не е радикална групировка, а основната идея, на това да си научен да правиш добро се корени в разбирането ти в обществото, в което живееш. Ако всеки избиваше всеки, щяхме да изчезнем бързо-бързо. Племена, в които е бил водещ канибализмът, не са довели до нищо съществено, защото най-накрая остава най-силният и в случая ако не си намери другар за манджа - умира. Когато хората станали по-разбиращи и емоционални, канибализмът намалял, и започнали да си казват, че не бива да се прави по този начин, защото оставаш без другар, който да ти помага в оцеляването.

Защо да не сме интелектуално горе-долу на едно ниво,просто сега знаем повече,не виждам да сме поумнели.Пример ти давам веднага с пирамидите в Гиза,до ден днешен не се знае как са построени.Стоунхендж също,маите имаха някви древни напоителни системи и така нататък.

inewton
08-11-2015, 16:56
Пък виж, еволюцията може да не е перфектна нито пък и големият взрив в отговарянето на всички научни и религиозни въпроси към това как всичко е изникнало от нищото, но поне дава по-различна перпсектива както и по-логическо разбиране за корените на вселената и човека. В края на крайщата и двете са само теории :)

А какво остава за хората, които не се занимават с наука (и не я разбират)?

Mary_Jane_69
08-11-2015, 17:08
Защо да не сме интелектуално горе-долу на едно ниво,просто сега знаем повече,не виждам да сме поумнели.Пример ти давам веднага с пирамидите в Гиза,до ден днешен не се знае как са построени.Стоунхендж също,маите имаха някви древни напоителни системи и така нататък.

Или висящите градини във Вавилон, които не са нещо кой знай-ко, ама да го сътвориш при положение, че за да имаш идея, трябва да си я видял по непреработен начин, да си я осмислил редом с други неща, и оттам да ти светне крушката. Това е така, както и Леонардо ДаВинчи, неговите идеи, картини... Пример за картините, тъй като го казвам от малко по-запозната среда - използвана е абсолютно правилна и точна перспектива, която според мен, като "творец" мисля че се развива с развитието и на интелекта. Което ще рече, че трябва да възприема света на доста интелигентно ниво, за да може да го изобрази по такъв начин.
Това са необясними неща, на които им предстои да се даде обяснение, но в никакъв случай не го обвързвай със факти като фундаменти за сътворението от религията, защото така ще се въртим в кръг.

Mary_Jane_69
08-11-2015, 17:10
А какво остава за хората, които не се занимават с наука (и не я разбират)?

че трябва да започнат да се образоват

Zlennox
08-11-2015, 17:12
Koe e логическото на големия взрив?

Кое е логическото на библията и креационизма?

http://scienceblogs.com/startswithabang/2009/08/21/how-sure-are-we-that-the-big-b/ За Dummies!

Corb1225
08-11-2015, 17:29
Паскал показва ползите от вярата с допускането, че Бог съществува.

Други математици са се опитвали да докажат съществуването на Бог.
Знам, аз нарочно. Дримока нали все това споменава, когато някой тръгне да отхвърля Бог по темите. Облогът на Паскал, та облогът на Паскал.

Гьодел ли? За него уточнихме тук, че доказва възможността да съществува Бог. Онтологичният аргумент е глупав, дори и доказан математически.

Fisherman
08-11-2015, 17:32
по логично е информацията в ДНК-то и белтъците съответно да е сложена там наготово а не на рандом принцип нали така,когато се разхождаш и видиш графит на стената не си казваш,че еволюцията го е създала след 4,5 милиарда години ами знаеш,че е създаден и носи информация

досега НИКЪДЕ в природата не е наблюдаван процес който на случаен принцип да генерира информация,която става за нещо
мисля,че ме разбираш

и тък като ми даваш линк от 2009-та,който носи стара информация аз ти давам този от 2015-та http://phys.org/news/2015-02-big-quantum-equation-universe.html

Fisherman
08-11-2015, 17:38
Има един много силен аргумент за едни системи в клетките,еукариотни и прокариотни.И там се обяснява за ротор-статор,това е миниатюрен механизъм който в прокариотите задвижва флагелума и е няква сложна структура задвижвана от протони,аргумента е че дори една белтъчна част да липсва,механизма няма да работи един вид,че не може да е еволюирало.

В еукариотните клетки ротор-статор механизма е този в митохондрийте или окислителното фосфорилиране,работи на същия принцип протони задвижват ротора и той фосфорилира АДФ

механизмите само в 1 клетка са безкрайно сложни,с тия примери за подреденост мога да продължа още много и без тва сега уча по Биохимия

inewton
08-11-2015, 17:43
Знам, аз нарочно. Дримока нали все това споменава, когато някой тръгне да отхвърля Бог по темите. Облогът на Паскал, та облогът на Паскал.

Гьодел ли? За него уточнихме тук, че доказва възможността да съществува Бог. Онтологичният аргумент е глупав, дори и доказан математически.

Имаше едно доказателство, което се основава на теория на вероятностите, но не се сещам точно как се казва.
Някои сочат и формулата на Ойлер за доказателство, но тя е по- скоро от друг характер.

golemiq_korab_minava
08-11-2015, 17:48
A що няма други еволюирали маймуни бе? От миолиони видове, само ние сме различните? 3БА си случайността.

Fisherman
08-11-2015, 18:00
или примерно защо медузите,наутилусите и още куп други животни не са еволюирали до днес,дефиницията за еволюция в учебника ми за осми клас по биология,беше че еволюцията е непрестанен процес

https://www.youtube.com/watch?v=HIRCI0G19Uw

Zlennox
08-11-2015, 23:36
или примерно защо медузите,наутилусите и още куп други животни не са еволюирали до днес,дефиницията за еволюция в учебника ми за осми клас по биология,беше че еволюцията е непрестанен процес

https://www.youtube.com/watch?v=HIRCI0G19Uw

Хубаво де, аз пак те питам сигурно за 4-ти път: каде ти е аргумента, фактите, доказателствата или поне логичното обяснение за това как Бог се е изхвърлил и ти си се родил от абсолютно нищото?

Взимай бързо златният билет за шоколадовата фабрика на г-н Уонка да се натъпчеш малко със захар та да стимулираш тез мозъчни клетки най-накрая.

Zlennox
08-11-2015, 23:41
A що няма други еволюирали маймуни бе? От миолиони видове, само ние сме различните? 3БА си случайността.

http://imgur.com/gallery/MWFZZVx

Тия илюминати не ги и е срам мръсницити мръсни, само промиват на хората мозъците...

RiB
08-12-2015, 06:21

еми, аз кво ви говоря, че всичко е експеримент и бог са едни малки зелени човечета, които ни човъркат в телата и създават извратени видове като нашият

inewton
08-12-2015, 09:32
еми, аз кво ви говоря, че всичко е експеримент и бог са едни малки зелени човечета, които ни човъркат в телата и създават извратени видове като нашият

Тук може и да си прав.

fire_cat_
08-12-2015, 12:10
Бог наистина съществува,но не като брадат дядо,който ни гледа от небето. Не мисля,че религията представя нещата такива,каквито са. Но това е доста обширна тема.

Fisherman
08-12-2015, 12:25
Хубаво де, аз пак те питам сигурно за 4-ти път: каде ти е аргумента, фактите, доказателствата или поне логичното обяснение за това как Бог се е изхвърлил и ти си се родил от абсолютно нищото?

Взимай бързо златният билет за шоколадовата фабрика на г-н Уонка да се натъпчеш малко със захар та да стимулираш тез мозъчни клетки най-накрая.

пак си пил вода от тоалетната,прочети нагоре постовете ми за да видиш ЛОГИЧНОТО,ако и тва не разбираш се върни в 7-ми клас да учиш човек и природа

за един белтък съществуват безброй конформации но само 1 работи,дори и най-малкото изменение пречи на всичко,няма място за еволюция и промени през милиони години в начина по който са устроени клетките

ако тва не е разбираемо не знам кое е,може би атеизма по някакъв начин се харесва само на безгръбначните

Fisherman
08-12-2015, 12:43
нали ревете атеистите за наука,вечно знаещи,всичко можещи само че сега като те затрупах с научни факти мълчиш и повтаряш едно и също

не можеш да оспориш истината момче,тичай да си пуснеш Доукинс в ютуб за да се почувства егото ти добре

Zlennox
08-12-2015, 13:40
по логично е информацията в ДНК-то и белтъците съответно да е сложена там наготово а не на рандом принцип

Aха значи този не толкова 'рандом' ами 'специфичен' принцип както ти твърдиш доказва съществуването на твoяt любящ божествен бог?

досега НИКЪДЕ в природата не е наблюдаван процес който на случаен принцип да генерира информация,която става за нещо

Напълно те разбирам! А това че пиеш млякото на кравата и не си 'lactose intolerant', което до преди 20,000 години не си и могъл да го преработиш в пикня, и това ли не е рандом? Или факта че сините очи са произведения на така нареченият 'рандом' процес? Сърповидно-клетъчните нарушения, далтонизма, хемофилията... То тез всичките мутации са на 'спечифичен' принцип значи. Може би тези мутации и тая информация на 'рандом' принцип не стават за нищо и за това не се броят. Абе според мен най-вероятно и логично е яхвето да е пратил някой ангел-и то от тия с по 2-3 висшета в молекулярна биохимия, тук долу та да преработи малко тия гени че да можем да си ядем нескуика като по рекламити :)

Zlennox
08-12-2015, 14:23
сега като те затрупах с научни факти мълчиш и повтаряш едно и също

То тез ваши креационистки факти винаги опират до собственото изгодие :D само с белтъци не става трябва и брашно.

"The mind sees what it chooses to see." нали така ?

За мойто его не знам но ти с тези 2000 лабораторни часа и с тази експертиза на 50 годишен учен в сверата на биологията и еволюцията ме кара да съм голям оптимист за бъдещето.

http://news.wisc.edu/23361
http://www2.nau.edu/~gaud/bio372/class/readings/giard.htm

Mary_Jane_69
08-12-2015, 16:12
Жалко как никой не заприказва за пастафарианството и анунаките

Fisherman
08-12-2015, 16:16
добре,еволюирай с далтонизъм ,сърповидна клетъчна анемия и синдром на Даун,тези мутации на са градивни ами обратното и докато продължаваш да твърдиш за имагинерен приятел,2 независми източника са писали за съществуването на Иисус,осве всичко друго,което имаме

Има повече доказателства за съществуването на Иисус отколкото за Хипократ,но не те виждам да се съмняваш в неговото съществуване

И не те чувам да коментираш линка ми за големия взрив,сигурно е трудно да преглътнеш достойнството си на дъждовен червей и да признаеш пред себе си,че вярваш на едни учени,които са лъжци.

Не може хора с над 190 айкю да коментират темата и да защитават твърдението за интелигентен дизайн и всеки втори балък в интернет с образованието от 12-ти клас да се противопоставят,говоря за човек на име Chris Langan,който формулира собствена теория за сичко около нас

Fisherman
08-12-2015, 16:38

Йонке ще ти кажа нещо на теб сега,защото говореше по едно време че религията учи на добро.Според мен Библията учи,религията е създадена от хора а всичко до което те се докоснат го разрушават.

През 90 и някоя година там в САЩ има стрелба в училището Колумбин в Колорадо,избили са десетки ученици,единия от убийците е носел тениска с надпис "Natural Selection".

Сами си правете изводите какво ще става в един безбожен свят.
Еволюцията нищо не ни казва,освен че най-силния оцелява и предава гена,какво,как,кога и защо не се обяснява.Там няма морал,няма нищо човешко

Mary_Jane_69
08-12-2015, 16:59
Прав си, но има много начини, по които можем да живеем по добре без да обожествяваме нещо конкретно, защото както виждате сами в момента касапниците са мургавите ни събратя, които налагат Аллах. Един християнин не е мн ок, или друг изповядващ каквато и да е религия като те питат вярваш ли в алах и ти кажеш не - да се простиш набързо с все още работещата си глава.
Подчертах - не подкрепям >> Бог е един и той се казва (......) ;
Защото в следствие на това се случват подобни простотии и единственото, което е важно е кой държи пушката.
За жалост не можем всички да се сложим под един капак, а да се цепим от разумното обяснение - Бог е един и той няма ни лице, ни история, ни име не помага с нищо. Затова моето мнение е, че (отново се повтарям) хубаво е човек да вярва, в това че той ще успее в своите цели, да се надява, че близките му ще са добре, но без да назовава тази своя мислова енергия набеждавайки нечие име с нея.

golemiq_korab_minava
08-12-2015, 17:13
Като гледам повечето хора много си приличаме с животните. Дори на световната сцена никога е нямало справедливост и развит разум. Винаги силния е изяждал слабия бедния. за войните никога не са свършвали . минава едно поколение и мизерията се повтаря. Не се учим нито от исторя нито от новини. Не ни пука за бъдещето. Знаем много добре как стоят нещата но сме егоисти.

Fisherman
08-12-2015, 18:10
Прав си, но има много начини, по които можем да живеем по добре без да обожествяваме нещо конкретно, защото както виждате сами в момента касапниците са мургавите ни събратя, които налагат Аллах. Един християнин не е мн ок, или друг изповядващ каквато и да е религия като те питат вярваш ли в алах и ти кажеш не - да се простиш набързо с все още работещата си глава.
Подчертах - не подкрепям >> Бог е един и той се казва (......) ;
Защото в следствие на това се случват подобни простотии и единственото, което е важно е кой държи пушката.
За жалост не можем всички да се сложим под един капак, а да се цепим от разумното обяснение - Бог е един и той няма ни лице, ни история, ни име не помага с нищо. Затова моето мнение е, че (отново се повтарям) хубаво е човек да вярва, в това че той ще успее в своите цели, да се надява, че близките му ще са добре, но без да назовава тази своя мислова енергия набеждавайки нечие име с нея.

хората са страшни извратеняци и е по-добре да си далеч от тях,най-добре си е дядо Добри отцепен от тая гнилоч която представлява света през 2015-та и в ядрото на всеки един проблем се крие човешкия егоизъм и нищо друго

и тва което искам да кажа е че християнското учение учи на добро а не на инквизиции и тероризъм,има едни 10 заповеди които ако всеки спазваше нямаше да имаме никакви проблеми

npp
08-12-2015, 19:13

има доста постове за паста в темите менюто ви за днес и как сме в кухнята, а относно анунаките, това са религиозни спекулации на някогашните народи и племена населявали близкия изток

Mary_Jane_69
08-12-2015, 19:21
Които като са дошли на Земята са видяли някви човекоподобни, но им трябвала по-умна работна ръка и създали Хомо-сапиенса, защото били отлични в генно-инженерството.

Fisherman
08-15-2015, 17:38
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/Glycogen_structure.svg симетрия на молекулно ниво

Fisherman
08-19-2015, 11:03
Още нещо за което се сетих снощи докато си мислех за инхибиторите на протонната помпа.

Солната киселина в стомаха се произвежда първо под формата на йони,които достигат дъното на стомаха и там образуват киселина.И тва стана защото гастроцитите по стените на стомаха нямат защитa от мукус.

Няма начин за тази система да еволюира,просто няма място за еволюция в нея иначе те чака клетъчна смърт.

Изисква се разум за такова нещо,следите от РАЗУМ са очевидни.Тази система е измислена не е дошла от нищото,както твърди еволюцията.

crazyfenka
10-02-2015, 21:37
Млади ми човече честно казано не знам ! Но аз лично вярвам в бог и ангели :) Имало е случаи при мен когато се замисля и просто мозъкът ми се претоварва и имам чувството че ще се пръсна ... честно ..Понякога дори се чудя дали всичко е истинско и ако нямаше това какво щеше да бъде абе МАНИ... че ако пак почва да мисля ще се побъркам ... :D ](*,) :smt051