View Full Version : Каква е мечтана та ви работа?
golemiq_korab_minava
07-25-2015, 10:05
Знаете ли с какво желаете да се занимавате или учите?
А удовлетворени ли сте от сегашното си състояние?
Обратно на това, постигнахте ли целите си?
Или където духне вятър.
dreamwalker
07-25-2015, 10:08
Знам.
Да.
Целите ми са много.
golemiq_korab_minava
07-25-2015, 10:09
Знам.
Да.
Целите ми са много.
ама аз искам по-точни отговори, отговори ми като математик. :Д
golemiq_korab_minava
07-25-2015, 10:13
Обратно на това, постигнахте ли целите си?
.
И какви цели от всички до сега постигнахте? Не количествено.
ангелче_12513
07-25-2015, 10:46
Мисля да се занимавам със свободна борба.
DEPRE$$ED OCEAN
07-27-2015, 17:04
Да духам в япония.
BeautyCupcake
07-31-2015, 20:09
Ветеринарен лекар + работа от вкъщи.
Или само второто.
NomNomNom
07-31-2015, 20:49
работа от вкъщи.
Като си млад става отегчително, но поне се наспиваш повече :Д
да гледам зимни спортове, а извън сезона да гледам филми :)
BeautyCupcake
08-01-2015, 10:29
Като си млад става отегчително, но поне се наспиваш повече :Д
Говорех за YouTube. Чувала съм, че и от instagram се изкарват пари, така, че няма боли да си имам един :)
Но в YouTube, задължително с английски, иначе ще изкарвам по 5-10 евро на месец, то няма и толкова...
Бих работил като хирург (може би пластичен) или фарвацивт (не да продавам лекарства).
май нямам мечтана работа, имам риби на МЦ и просто всичко ми харесва и във всичко ми върви, с каквото и да се захвана 8-)
ама пусти страх, страх... неувреност и комплекси.
да кажем, че визуалните изкуства ме влекат
би ми харесало да правя музикални видеоклипвое
Ми.. засега искам да работя в ИТ сферата, но реално това не го определям като мечтана работа. Това е нещо, което искам да правя засега, но като цяло си мечтая на 40-45, когато съм жена в разцвета си, отгледала вече порасналите си деца и натрупала известен капитал, да си създам собствен бизнес, нещо свързано с храна (сладкарство) или готин бар, защото тогава ще мога да му се посветя напълно, без да се налага децата ми да страдат. За това си мечтая.
Иначе в по-близък план целите ми са да се занимавам с програмиране, като когато стана достатъчно добра, бих искала да имам възможността да водя лекции, намирам го за нещо много привлекателно, но не знам дали ще ми хареса на практика, де. :Д
s0b1esk1
08-04-2015, 10:36
министър на финансите
В ИТ сферата определено..
В ИТ сферата определено..
По възможност в силициевата долина :p
Metin xD
08-04-2015, 13:10
Имам вече 25 години стаж като психолог и астролог.
Що не видиш наредбата на планетите за да разбереш как да си сложиш снимка на аватара..
Samo Botev Plovdiv
08-04-2015, 13:30
Що не видиш наредбата на планетите за да разбереш как да си сложиш снимка на аватара..
Той е над тези неща.
Deadlock
08-04-2015, 13:33
хубава тема!
мечтаната ми работа в близката половин/една година е 12-16 часа на седмица.
на разстояние до половин час с колело от вкъщи.
в приятен екип и условия; да отивам с усмивка.
И какво общо имат психологията и астрологията?
Metin xD
08-04-2015, 14:36
И какво общо имат психологията и астрологията?
Нищо, просто като млад имах широк кръг от интереси и реших да уча тези две специалности.
По възможност в силициевата долина :p
Коя, коя долина?
Коя, коя долина?
Силициевата долина- район в Калифорния, където се намират най-големите предприятия в сферата на информационните технологии. ( по български я наричат силиконовата долина, щот на английски е Silicon Valley)
Нищо, просто като млад имах широк кръг от интереси и реших да уча тези две специалности.
В университетите не се учи астрология.
В академията на Мерлин се учи сичко от алхимия до астрология ;)
galaxy29
08-04-2015, 21:13
тайна агентка
kaRamella
08-04-2015, 22:33
ШЕФЧЕ
На приют за животни
П.С. и да не е мой, пак искам да съм заобиколена с животни.Това ще го работя с удоволствие.
Аз ще притежавам Microsoft :)
GoodEnough
08-05-2015, 06:20
Аз ще притежавам Microsoft :)
От къде това желание да те псуват хората ?
golemiq_korab_minava
08-05-2015, 07:10
ШЕФЧЕ
На приют за животни
П.С. и да не е мой, пак искам да съм заобиколена с животни.Това ще го работя с удоволствие.какви животни предпочиташ :)
Много харесвах предната си работа - бачках на една картинг писта като промоутър. 300000000 пъти по-интересно ми беше да зяпам антракса как си занимава с картовете или да се блъскам по завоите, отколкото да раздавам флаери, но определено някой като започнеше да се интересува, с любов обяснявах. Сега като се замисля, работи ми се пак там. Предпочитам сто пъти да смърдя на бензин и трансмисионно масло, вместо да работя каквото и да е друго сезонно от специалността, която съм завършила. Да, екскурзоводското обслужване ми беше много интересно като професия, но на теория и в даскало. Хотелиерството също го разбирам и е некво интересно, но не е това, с което ми се занимава.
За по-напред определено искам нещо свързано с медицина да уча, а също и да работя. Не, няма да стана лекар, но примерно сестра, ерготерапевт или нещо от този сорт. Парамедици също не звучат никак лошо.
Много харесвах предната си работа - бачках на една картинг писта като промоутър. 300000000 пъти по-интересно ми беше да зяпам антракса как си занимава с картовете или да се блъскам по завоите, отколкото да раздавам флаери, но определено някой като започнеше да се интересува, с любов обяснявах. Сега като се замисля, работи ми се пак там. Предпочитам сто пъти да смърдя на бензин и трансмисионно масло, вместо да работя каквото и да е друго сезонно от специалността, която съм завършила. Да, екскурзоводското обслужване ми беше много интересно като професия, но на теория и в даскало. Хотелиерството също го разбирам и е некво интересно, но не е това, с което ми се занимава.
За по-напред определено искам нещо свързано с медицина да уча, а също и да работя. Не, няма да стана лекар, но примерно сестра, ерготерапевт или нещо от този сорт. Парамедици също не звучат никак лошо.
рентгенов лаборант
Metin xD
08-05-2015, 10:17
Когато отидеш да учиш в университет, тогава ще видиш какво се учи... ;)
Когато отидеш да учиш в университет, тогава ще видиш какво се учи... ;)
И ти.
Metin xD
08-05-2015, 12:05
И ти.
Мисля, че съм по-възрастен от теб и знам повече от теб, мило момче.Завърши училише, пък после има време за всичко!
Мисля, че съм по-възрастен от теб и знам повече от теб, мило момче.Завърши училише, пък после има време за всичко!
Завърших училище, а ти в кой университет си учил?
Metin xD
08-05-2015, 18:11
Завърших училище, а ти в кой университет си учил?
Koç University
kaRamella
08-06-2015, 22:01
В Турция е едно, в България съвсем друго.
***Падам си по пиленца,котенца,кученца... само малко ме е страх от ротвайлери,защото са по 80 килца :D
paradosou
08-06-2015, 22:44
Септември предстои да се явя на DSH в Германия, по едно време бях записана в техен уни не със специалност, ами към езиков курс... Нещата уж се развиват по план, надявам се да не фейлна от спек устната част ;d.
Напоследък се замислям, че може би би ми пасвало да съм кадър на университета и след завършване на следването (т.е да водя аз лекции). Зареждат ме мотивираните хора, пък и ще имам стимул постоянно да чета и да трупам още и още опит и инфо (не че по принцип съм някаква мега спяща ;d).
Психология е избраната сфера иначе. На тоя етап съм вдъхновена от посоката си.
stelomax
08-07-2015, 05:15
Искам да уча право и психология. :) Винаги идеята да съм адвокат ми е харесвала,а психологията...е,добър слушател съм и имам известен опит с много фобии,така че за мен е истинска радост да помагам на когото и както мога.
Доколкото до сегашното ми състояние...Винаги мога да бъда по-добра.Абсолютно винаги се стремя да съм нещо по-добро от това,което съм сега.
Работя по въпроса... :)
golemiq_korab_minava
08-07-2015, 07:45
В Турция е едно, в България съвсем друго.
***Падам си по пиленца,котенца,кученца... само малко ме е страх от ротвайлери,защото са по 80 килца :D
Една далечно позната си отвори приют за български бездомни кучета, които се изкупуват масово от Германци и с интернет обяви и предложения, така че е възможен този бизнес и у нас. ;)
Обаче пиленцата порасват и стават големи кокошки за ядене :Д Знам обаче за едни чужденци, които си развъждат и спасяват някои защитени ястреби, соколи, орли и др, обаче пък тази дейност се финансира главно от евро субсиидии, има си някои програми за кандидастване. Отделно разбрах за една ферма за щрауси, отново на чужденци, които си търсят български управители и работници с английски. Идеята е, че в този бизнес освен, че е печеливш, но и не се използват за храна птицитие (заразлика от фазанарии, за раселване на фазани, яребици, които стават обект на лов) тук само се продават яйцата и перушината.
Иначе аз искам точно такава ферма, например за млекодайни крави, само че само с продажна на мляко у нас си е живо копаене на граба.
BlauMeise
08-07-2015, 08:00
Тори за Бога, само сестра не ставай!!! Аз съм сестра след 2 години работа в Бг излязох в чужбина, в момента не работя като такава сама си отговори, работя като болногледачка, и ще мине доста време докато стана сестра тук, ако въобще стана...
В България положението на тези кадри е отчайващо и на 3 работи да работиш получаваш трохи. Ако имаш мъж, който изкарва добри пари, може да работиш за удоволствие, но ако разчиташ на спечеленото.....
В отделенията работата е много натоварваща и отговорна, получаваш, колкото санитар, а не можеш да сложиш залък в устата или спокойно да пиеш вода по време на дежурство..., даже и по малка нужда не може да идеш.
За другите професии лаборанти, рехабилитатори също не е розово... Въобще ако искаш спокоен живот без работа на смени по празници, то тези професии не са за теб. Ако можех да върна времето едва ли щях да запиша това.... Има и добри страни, че работа да мед. работници има и ще има....
paradosou
08-07-2015, 11:35
психология
Къде би записала, в случай че наистина на тва се спреш? :)
От 10-годишна искам да съм египтолог, но няма да стане.
Преди имах много планове, но обикновено в живота не се случва това,което искаш, така че се отказах.
Винаги съм искала да работя нещо,което харесвам, заплащането не е толкова важно.
Corb1225
08-07-2015, 23:11
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life." -Confucius
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life." -Confucius
Четеш ми мислите.
Търсих снимка на този цитат, но не намерих.
golemiq_korab_minava
08-08-2015, 07:00
Работата си е работа, независимо дали ти харесва. А парите са също толкова важни.
thetruth2002
08-08-2015, 22:31
Журналист, учител...
Следовател/дознател. Винаги съм искал по някакъв начин да помагам на хората с това, което работя.
Mary_Jane_69
08-09-2015, 13:54
Не съм много сигурна, за момента не мечтая за определена работа, а за няколко възможности.