View Full Version : Юдаизъм
defender
07-30-2015, 15:16
Не ти предлагам любов,ти не заслужаваш.
След всички либерални приказки и изведнъж това.
defender
07-30-2015, 15:18
Гейове е имало и ще има навсякъде. И все пак Израел е много либерална (и гейска) страна.
Хомосексуалните не са виновни че се раждат такива. Прочети "Мислиш ли вече за любов" на Хайнрих Брюкнер за да разбереш повече.
Едно бебе не знае дори какво е мъж и жена, кое е вродена, тва се възпитава от средата.
defender
07-30-2015, 15:32
Нали знаеш какво пише в Трета книга Моисеева (Левит) за хомосексуализма.
Какво мислиш като една последователка на юдеизма.
Едно бебе не знае дори какво е мъж и жена, кое е вродена, тва се възпитава от средата.
Това се влияе от хормоните в тялото на майката.
Нали знаеш какво пише в Трета книга Моисеева (Левит) за хомосексуализма.
Какво мислиш като една последователка на юдеизма.
Знам. На мен хомосексуалистите не ми пречат, а и не съм никоя,за да ги съдя.
Corb1225
07-30-2015, 15:52
Ето какво мисли старозаветният Бог за наказанието на децата за греховете на родителите:
Осия, 14:1 "Опустошена ще бъде Самария, защото въстана срещу своя Бог: от меч ще паднат те, младенците им ще бъдат о камък разбити, и непразните им жени ще бъдат разсечени."
Самуил, 15:3 "иди сега и порази Амалика (и Иерима) и изтреби всичко негово (не взимай за себе си нищо от тях, а унищожи и предай на заклятие всичко негово); не го щади, а предай на смърт от мъж до жена, от момък до кърмаче, от вол до овца, от камила до осел."
Исая, 13:16 "И младенците им ще бъдат смазани пред очите им; къщите им ще бъдат разграбени, и жените им обезчестени."
Psalm, 137:9 "Happy is the one who seizes your infants and dashes them against the rocks." - странно защо това не фигурира в българския превод, сигурно им е станало неудобно
Изход, 34:7 "Който пази (правдата и показва) милост в хиляди поколения, Който прощава вина, престъпление и грях, ала не оставя без наказание, Който за вината на бащите наказва децата и децата на децата до трета и четвърта рода. "
Исая, 14:21 "Гответе клане за синовете му поради беззаконието на баща им, за да не въстанат и да не завладеят земята и да не напълнят вселената с неприятели."
Псалм 135:10 Който порази Египет в неговите първородни, защото е вечна милостта Му.
Нима казваш, че Бог в началото като ни е създал не ни създал в съвършенство добри и в съвършено добри условия (райската градина), единственото нещо, което е наше е било свободата ни и Бог я изпитва по съвършен начин, чрез дървото за добро и зло в райската градина, а не чрез смърт, чрез убийства, насилие, бой, изнасилвания и други гадории както сега в сегашния свят в следствие именно на греха и изгонването ни от прекрасните условия в райската градина.
Нима Бог ние поставил в тези условия на сегашния свят не защото сме си го заслужили заради греха, а защото така ни създал и е създал такъв свят по дефоут.
Че ние ако направим това, което казваш няма тогава да сме никакви християни или юдеисти И кво, да почна да вярвам в Мохамед и Аллах, че да съм отишъл в рая да правя секс с 72 девици хурии (което като ги изредя се връзва горе долу по 24 часа секс и ерекция на ден) и да ям по хиляди манджи и гозби - е как да ям като в също време правя секс, всъщност има вариант, ама трябва да ги лашкам девиците малко по-леко, че да не ми се разлее божествения таратор докато сърбам с божествената си лъжица, а божествената Кока-Кола със сламка и някой да ми я подава.
Къде го в Корана го видя това с девиците?
defender
07-30-2015, 15:55
Знам. На мен хомосексуалистите не ми пречат, а и не съм никоя,за да ги съдя.
не че аз ги съдя, но не мога да кажа на бялото черно.
Все едно да вляза в магазин за хранителни стоки да си купувам строителни материали и магазинерката като каже, че това не е правилно дето го правя, аз да я обвиня, че ме мрази.
в смисъл не можеш да обвиняваш някой, че назовава това, което смята за истина без да използва насилие.
Къде го в Корана го видя това с девиците?
Не съм срещал бройката им в Корана, но пише за тях, на много места. (Виж сура Вакиа)
defender
07-30-2015, 16:02
Ето какво мисли старозаветният Бог за наказанието на децата за греховете на родителите:
Осия, 14:1 "Опустошена ще бъде Самария, защото въстана срещу своя Бог: от меч ще паднат те, младенците им ще бъдат о камък разбити, и непразните им жени ще бъдат разсечени."
Самуил, 15:3 "3. иди сега и порази Амалика (и Иерима) и изтреби всичко негово (не взимай за себе си нищо от тях, а унищожи и предай на заклятие всичко негово); не го щади, а предай на смърт от мъж до жена, от момък до кърмаче, от вол до овца, от камила до осел."
Исая, 13:16 "И младенците им ще бъдат смазани пред очите им; къщите им ще бъдат разграбени, и жените им обезчестени."
Psalm, 137:9 "Happy is the one who seizes your infants and dashes them against the rocks." - странно защо това не фигурира в българския превод, сигурно им е станало неудобно
Изход, 34:7 "Който пази (правдата и показва) милост в хиляди поколения, Който прощава вина, престъпление и грях, ала не оставя без наказание, Който за вината на бащите наказва децата и децата на децата до трета и четвърта рода. "
Исая, 14:21 "Гответе клане за синовете му поради беззаконието на баща им, за да не въстанат и да не завладеят земята и да не напълнят вселената с неприятели."
Псалм 135:10 Който порази Египет в неговите първородни, защото е вечна милостта Му.
ууубре, все едно гледам Рамбо 3, там дето ги зачеса с леката картечница, така се почувствах.
defender
07-30-2015, 16:04
Не съм срещал бройката им в Корана, но пише за тях, на много места. (Виж сура Вакиа)
Метх, в Корана какво се казва за хомо любовта?
И на мен не ми се вярва, че сексуалната ориентация се определя още в утробата на майката.
Иначе, защо Бог/Аллах да създава два пола ?
Метх, в Корана какво се казва за хомо любовта?
Забранена е.
Душите на всички отиват в шеол,по-рядко в гехенна.
в ада могат да отидат най-вече онези, които вършат достатъчно голямо духовно беззаконие, а също и онези, които причиняват зло на ближния си, иначе не би имало причина - едва ли Бог би допуснал да има неправда за цялата вечност
http://www.natureworldnews.com/articles/10443/20141118/homosexuality-genetic-strongest-evidence.htm
И на мен не ми се вярва, че сексуалната ориентация се определя още в утробата на майката.
Иначе, защо Бог/Аллах да създава два пола ?
За да има поколение.
За да има поколение.
Еми да. Така, че не би трябвало Той да създава хора, които са хомосексуални. И според мен хомосексуалността идва от средата или от травма, а не е по рождение.
Judaism
In mainstream Judaism there is no concept of a devil like in mainstream Christianity or Islam. Texts make no direct link between the serpent that tempts Eve in the Garden of Eden from Genesis and references to a Satan in the first book of Chronicles and in Job.In Hebrew, the biblical word ha-satan (השָׂטָן) means "the adversary" or the obstacle, or even "the prosecutor" (recognizing that God is viewed as the ultimate Judge[citation needed]). As much as the Devil exists in any form of Judaism, his role is as an adversary and an accuser which is assigned rather than assumed.
от уикипедия
P.S. ето ти малко либерализъм.
https://www.youtube.com/watch?v=34BeaVcBUfw
точно фактът, че много от старозаветните вярващи не правеха (нужната) разлика между "Светлината"(истинския Бог) и "тъмнината"(лукавия) беше причината да не устоят в завета, затова и истинският Бог замени стария завет с Нов, чрез който вече тази разлика е представена достатъчно отчетливо, понеже истинският Господ Бог никога не е причинявал зло на когото и да било от човешките и другите одушевени същества, но именно "тъмнината" (беш)е "богът", който причинява(ше) зло(то) - има две отделни страни, а не един единствен Бог, който е добър и зъл...
"И книжниците и фарисеите доведоха [при Него] една жена уловена в прелюбодейство и, като я поставиха насред, казаха Му: Учителю, тази жена биде уловена в самото дело на прелюбодейство. А Моисей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни; Ти, прочее, що казваш за нея? И това казаха да Го изпитват, за да имат за какво да Го обвиняват. А Исус се наведе на долу и пишеше с пръст на земята. Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея. И пак се наведе на долу, и пишеше с пръст на земята. А те, като чуха това разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам, и жената, гдето си беше, насред. И когато се изправи, Исус й рече: Жено, къде са тези, [които те обвиняваха]? Никой ли не те осъди? И тя отговори: Никой Господи. Исус рече: Нито Аз те осъждам; иди си, отсега не съгрешавай вече. Тогава Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Затова фарисеите Му рекоха: Ти сам свидетелствуваш за Себе Си; Твоето свидетелство не е истинно. Исус в отговор им рече: Ако и да свидетелствувам за Себе Си, пак свидетелството Ми е истинно; защото зная от къде съм дошъл и на къде отивам; а вие не знаете от къде ида или на къде отивам. Вие съдите по плът; Аз не съдя никого. И даже ако съдя Моята съдба е истинна, защото не съм сам, но Аз съм, и Отец, Който Ме е изпратил. И в закона, да, във вашия закон е писано, че свидетелството на двама човека е истинно. Аз съм, Който свидетелствувам за Себе Си; и Отец, Който Ме е пратил, свидетелствува за Мене. Тогава Му казаха: Где е Твоят Отец? Исус отговори: Нито Мене познавате, нито Отец Ми; ако познавахте Мене, бихте познавали и Отца Ми. Тия думи Той изговори в съкровищницата, като поучаваше в храма; и никой не Го хвана, защото часът Му не беше още дошъл. И пак им рече Исус: Аз си отивам; и ще Ме търсите, но в греха си ще умрете. Гдето отивам Аз, вие не можете да дойдете? Затова юдеите казаха: Да не би да се самоубие, че казва: Гдето отивам Аз, вие не можете да дойдете? И рече им: Вие сте от тия, които са долу; Аз съм от ония, които са горе. Вие сте от този свят; а Аз не съм от този свят. По тая причина ви рекох, че ще умрете в греховете си; защото ако не повярвате, че съм това, което казвам, в греховете си ще умрете. Те, прочее, Му рекоха: Ти кой си? Исус им каза: Преди всичко, Аз съм именно това, което ви казвам. Много нещо имам да говоря и да съдя за вас; но Този, Който Ме е пратил, е истинен; и каквото съм чул от Него, това говоря на света. Те не разбраха, че им говореше за Отца. Тогава рече Исус: Когато издигнете Човешкия Син, тогава ще познаете, че съм това което казвам, и че от Себе Си нищо не върша, но каквото Ме е научил Отец, това говоря. И Този, Който ме е пратил, с Мене е; не Ме е оставил сам, Аз върша всякога онова, което е Нему угодно. Когато говореше това, мнозина повярваха в Него. Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици; и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни. Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни. Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха. А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно. Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни. Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас. Аз говоря това, което съм видял у Моя Отец; също и вие вършите това, което сте чули от вашия баща. Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите. А сега искате да убиете Мене, Човека, Който ви казах истината, която чух от Бога. Това Авраам не е сторил. Вие вършите делата на баща си. Те му рекоха: Ние не сме родени от блудство; един Отец имаме, Бога. Исус им рече: Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излязъл и дошъл; понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати. Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща." Йоан 8: 3-44
Еми да. Така, че не би трябвало Той да създава хора, които са хомосексуални. И според мен хомосексуалността идва от средата или от травма, а не е по рождение.
Може и да си прав.
Може и да си прав.
Все пак, всеки си има различен начин на мислене и достоверността на повечето неща е въпрос на гледна точка.
Бтв, учените наистина лъжат за някои неща.
Както веднъж беше ми припомнил един потребител от форума - дори не е сигурно дали хора наистина са кацали на Луната или дали в звездите наистина има водород...
точно фактът, че много от старозаветните вярващи не правеха (нужната) разлика между "Светлината"(истинския Бог) и "тъмнината"(лукавия) беше причината да не устоят в завета, затова и истинският Бог замени стария завет с Нов, чрез който вече тази разлика е представена достатъчно отчетливо, понеже истинският Господ Бог никога не е причинявал зло на когото и да било от човешките и другите одушевени същества, но именно "тъмнината" (беш)е "богът", който причинява(ше) зло(то) - има две отделни страни, а не един единствен Бог, който е добър и зъл...
Искаш да кажеш,че в Стария завет има намеса на дявола?
http://www.gotquestions.org/Bulgarian/Bulgarian-Judaism.html
и защо въобще човек трябва да се води по някаква религия за да разбере в какво да вярва, след като може много по-добре да осмисли вярата си ако предаде сърцето си на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, нима религията е по-голяма(по-горна) от Него?!, а описаните вярвания в статията изглеждат така сякаш произхождат от света на мъртвите (нещо като от умрял писмо)
и защо въобще човек трябва да се води по някаква религия за да разбере в какво да вярва, след като може много по-добре да осмисли вярата си ако предаде сърцето си на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, нима религията е по-голяма(по-горна) от Него?!, а описаните вярвания в статията изглеждат така сякаш произхождат от света на мъртвите (нещо като от умрял писмо)
Постнах този линк защото някои въобще не са запознати с Юдаизма.
Corb1225
07-30-2015, 17:13
Старозаветният Бог притежава повече качества на дявол, отколкото на Бог. С прискърбие виждам, че клипчетата, които дадох, са игнорирани. А днес дадох и малко цитати. Бог може ли да е:
https://youtu.be/UA3OqrNnezc?t=20s?
сатана е имал пръст във второзаконието на стария завет, т.е. в неговите второзаконни заповеди/постановления, защото е имал вътрешна власт на "небето" във времето преди Новия Завет, чрез която е могъл да се явява като част от Бога и да налага несъвършенство в стария завет, всички постановления/заповеди от рода на "зъб за зъб, око за око"(за отмъщение), за убиване на блудствувалите с камъни, за проклинане на прелюбодейката с горчива вода при свещеника, и въобще за причиняване/нанасяне на зло ближнему са били дадени поради влиянието на сатана, ето защо Господ е отменил тези заповеди като ги е заменил със съвсем добри:
"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек(т.е. не отвръщайте на злото със зло); но, ако те плесне някой по дясната буза(т.е. но ако някой се отнася лошо с теб), обърни му и другата(т.е. ти се отнасяй добре с него). На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата(т.е. всеки, който иска да се съди с тебе търсейки си правата/за своите права), остави му и горната дреха(т.е. ти му показвай съвършена милост/правда за да му бъде отдадено правото). Който те принуди да вървиш с него една миля(т.е. който иска да вършиш добро заедно с него), иди с него две(т.е. отиди давайки най-доброто от себе си). Дай(т.е. давай добри неща) на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска(т.е. който ти иска такива неща) на заем." Матей 5: 38-42
затова и истинският Бог отне цялата онази вътрешна власт на сатана перманентно чрез Своя Син, Исус Христос:
"Сега е съдба на този свят; сега князът на този свят ще бъде изхвърлен вън(т.е. сега всичката вътрешна власт на лукавия ще му бъде отнета безвъзвратно). И когато бъда Аз издигнат от земята, ще привлека всички при Себе Си." Йоан 12: 31-32,
"Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде князът на този свят(т.е. дяволът). Той няма нищо в Мене;" Йоан 14: 30,
"А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу(т.е. всички несъвършени/лоши постановления/заповеди в Божия Завет бяха веднъж завинаги официално анулирани), земята се разтресе(т.е. духовните сили се разклатиха), скалите се разпукаха(т.е. всичката вътрешна власт на дявола му бе отнета безвъзвратно), гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени(пояснение: понеже до жертвата на кръста сатана е имал власт да държи телата на разни Светии в гробовете им), (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56,
"и като изличи противния нам в постановленията Му закон(т.е. и като изобличи несъвършената/лошата част от закона на Завета), който беше враждебен нам(т.е. която беше враждебна на(която застрашаваше/обричаше) човеците), махна го отсред и го прикова на кръста(т.е. и я анулира); и като ограби началствата и властите(т.е. и като отне всичката вътрешна власт на неправедните духовни/религиозни системи и сили), изведе ги на показ явно(т.е. разобличи ги чрез Своето Слово), възтържествувайки над тях чрез Него." Колосяни 2: 14-15
затова и е написано още:
"известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина." 1 Йоаново 1: 5
Видя ли предишния ми пост?
"...the serpent that tempts Eve in the Garden of Eden from Genesis..."
"змията" е дяволът, описван е като змия, защото идва (така да се каже) от дъното на вселената, където е разположена "тъмнината", и минава през "земята" така както една змия би изпълзяла от дупката си навън, или така както един червей би си проправил път между частиците пръст, само че тогава още не е имал власт в света, и затова е бил наречен "змия", а не "змей" както е в Откровение 12
обратната сексуалност е един вид душевно заболяване явяващо се като резултат от дейността на духовното беззаконие, истинският Господ Бог не сътворява човеци с обратна сексуалност
dreamwalker
07-30-2015, 18:56
Не очаквай смислена дискусия тук.
Отказвам се от еврейството. Сега си търся нова идентичност. Някакви идеи?
DoctorSatan666
07-30-2015, 19:06
Пробвай сатанизъм.
обратната сексуалност е един вид душевно заболяване явяващо се като резултат от дейността на духовното беззаконие, истинският Господ Бог не сътворява човеци с обратна сексуалност
Благдаря, че добави още.
Пробвай сатанизъм.
Е то Юдаизъм да не е много различно?
Знаеш моето мнение. Ако имаш въпроси свързани с Исляма, питай.
П.П. Възхищавам се на хора като теб, които гледат на нещата не само с отворени очи, а с отворен ум и разум.
Corb1225
07-30-2015, 19:08
Църквата на Летящото Спагетено Чудовище е моята препоръка.
Църквата на Летящото Спагетено Чудовище е моята препоръка.
Вярвам в Бог.
defender
07-30-2015, 19:12
Е то Юдаизъм да не е много различно?
:D
А в сатанизма има ли 10 дяволски заповеди?
По подобие на 10-те Божи заповеди.
Corb1225
07-30-2015, 19:14
Вярвам в Бог.
Схванахме шегата, можеш да спреш. Никой не може да те накара да не вярваш в това, в което вярваш. Колкото и доказателства да ти даваме, ако го чувстваш, то е правилното за теб.
Знаеш моето мнение. Ако имаш въпроси свързани с Исляма, питай.
П.П. Възхищавам се на хора като теб, които гледат на нещата не само с отворени очи, а с отворен ум и разум.
Това,което харесвам в тази религия, е че обхваща всички аспекти на живота. Обаче е малко гадно че мюсюлманка може да се омъжи само за мюсюлманин.
А в сатанизма има ли 10 дяволски заповеди?
По подобие на 10-те Божи заповеди.
Всъщност заповедите са 613. Не знам дали има,но сатанизмът все пак е създаден от евреин.
И все пак сатанизъм и дяволопоклонничество са различни неща.
Това,което харесвам в тази религия, е че обхваща всички аспекти на живота. Обаче е малко гадно че мюсюлманка може да се омъжи само за мюсюлманин.
Без това една истинска мюсюлманка, не би искала да се омъжи за неверник. :D
Все пак, не е строго забранено.
defender
07-30-2015, 19:19
Защо се отказваш от еврейството, толкова си беше добре.
Схванахме шегата, можеш да спреш. Никой не може да те накара да не вярваш в това, в което вярваш. Колкото и доказателства да ти даваме, ако го чувстваш, то е правилното за теб.
Така е. Именно това е вярата.
П.П. За да стана пастафарианка ми трябва гевгир,а аз нямам. Няма и да си купя.
Без това една истинска мюсюлманка, не би искала да се омъжи за неверник. :D
Все пак, не е строго забранено.
Да де. И все пак се води грях.
Бих се омъжила за мюсюлманин,ама не знам къде да го диря. Тук няма,а и хората имат лошо мнение за мюсюлманите (не че би ми пукало де).
Тате като ми видя книгата ме изгледа лошо и аз излязох.
Защо се отказваш от еврейството, толкова си беше добре.
Не разбирам някои неща в Юдаизма,че даже има и равини,които не ги разбират. А и Богът от Стария завет наистина е леко садистичен понякога.
defender
07-30-2015, 19:31
Не разбирам някои неща в Юдаизма,че даже има и равини,които не ги разбират. А и Богът от Стария завет наистина е леко садистичен понякога.
Е как толкова лесно се отказваш, евреите не са ли горди хора със самочувствие, с лидерски качества, а ти даже и за капак нас ни питаш да ти дава идеи, дето сме някъв "плебейски пролетариат".
Щях да предложа христянство, ама май вече те анатемосах.
Щях да предложа христянство, ама май вече те анатемосах.
Да, и то не веднъж.
Да, и то не веднъж.
Как така не веднъж, колко пъти?
Как така не веднъж, колко пъти?
Ми около 1/3 от коментарите ти в темата са "анатема".
Corb1225
07-30-2015, 19:58
Бих се омъжила за мюсюлманин,ама не знам къде да го диря.
Тук има един.
Коя книга?
Последно шега ли е, че се отказваш или не?
Тук има един.
Коя книга?
Последно шега ли е, че се отказваш или не?
http://www.helikon.bg/books/139/-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD-%D0%9A%D0%9E%D0%A0%D0%90%D0%9D_143965.html
Сериозна съм.
Corb1225
07-30-2015, 20:03
http://www.helikon.bg/books/139/-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD-%D0%9A%D0%9E%D0%A0%D0%90%D0%9D_143965.html
Сериозна съм.
Чак си си сложила религиозно име, а се отказваш толкова лесно. Сега пък четеш Корана и си готова да ставаш мюсюлманка. Много съмнително.
Чак си си сложила религиозно име, а се отказваш толкова лесно. Сега пък четеш Корана и си готова да ставаш мюсюлманка. Много съмнително.
Призовавам М**** да разнищи случая.
defender
07-30-2015, 20:09
сууупер, сега ще разправям в махалата и на приятели и на познати, историята за отказалия се евреин.
Може да станеш легенда.
Да,името е само религиозно,обикновено при приемане на Юдаизма се дава ново. Иначе съм Ива.
Чета Корана,защото се интересувам от религия. Също така имам намерение да следвам Арабистика.
defender
07-30-2015, 20:16
Да,името е само религиозно,обикновено при приемане на Юдаизма се дава ново. Иначе съм Ива.
Чета Корана,защото се интересувам от религия. Също така имам намерение да следвам Арабистика.
И аз те гледам, аватарите ти все са някакви такива забулени с бурки или на хора с типично арабски черти, също защитаваше от време на време исляма, абе личи си.
И аз те гледам, аватарите ти все са някакви такива забулени с бурки или на хора с типично арабски черти, също защитаваше от време на време исляма, абе личи си.
Момичето беше мулатка. Този е евреин.
сууупер, сега ще разправям в махалата и на приятели и на познати, историята за отказалия се евреин.
Може да станеш легенда.
http://www.jewishworldreview.com/1013/glick100913.php3#.VbqGybXSn9g
Да де. И все пак се води грях.
Бих се омъжила за мюсюлманин,ама не знам къде да го диря. Тук няма,а и хората имат лошо мнение за мюсюлманите (не че би ми пукало де).
Тате като ми видя книгата ме изгледа лошо и аз излязох.
Ако наистина те обича, ще иска да прогледне през твоите очи, тоест ще се опита да те разбере и може и той да тръгне по твоя път.
Вуйчо ми живее с християнка и много добре се разбират...но твоят случай е друг, това го казах само за да подчертая, че любовта не търпи граници.
Ако наистина те обича, ще иска да прогледне през твоите очи.
Всички си мислят,че съм ненормална защото изобщо вярвам в Бог. Не знам защо повечето хора в днешно време са толкова безбожни.
Не знам защо повечето хора в днешно време са толкова безбожни.
Защото не се замислят върху някои въпроси.
Защото не се замислят върху някои въпроси.
А някои не искат. От страх...
Meth е мюсюлманин.
Ъъъ ? И какво от това ? :D
defender
07-30-2015, 20:44
Всички си мислят,че съм ненормална защото изобщо вярвам в Бог.
Кво ти викат, що си толко ненормална ма?
Или ти шептят зад гърба, "ей та Лиора много ненормална, вярва в Бог".
Не,казват ми,че съм побъркана и да не се занимавам с глупости.
Ъъъ ? И какво от това ? :D
Нищо, можех да предложа още около 20, но тя не ги познава.
Изобщо не ги слушай, те ще горят във вечния огън.
defender
07-30-2015, 20:48
абе, чухте ли новината, таз Лиора много ненормална, вярва в Бог, баси, да не сме в 15-ти век, сигурно и се пази за брака, шшшшшт, тихо ся, иде.
Нищо, можех да предложа още около 20, но тя не ги познава.
Аха... :D
defender
07-30-2015, 20:57
Да.
Ми чакай де, ти ако си решила да вярваш в Бог, ти трябва да си наясно със себе си какво искаш, ти какво очакваш да ти казват неверниците, ми за тях тва е нормалното. В смисъл ти преди да станеш вярваща не си ли давала сметка, че ще има такива хора, с които няма начин да не те сблъска живота, дори ще са в мнозинство.
Ама аз и като те гледам как лесно си сменяш религиите от ден за пладне, даже и нас ни питаш каква религия да си, а за мен тва си сериозно нещо, което се отразява на целия ти живот, не е като да си разменяш картинки от дъвки..
Ми чакай де, ти ако си решила да вярваш в Бог, ти трябва да си наясно със себе си какво искаш, ти какво очакваш да ти казват неверниците, ми за тях тва е нормалното. В смисъл ти преди да станеш вярваща не си ли давала сметка, че ще има такива хора, с които няма начин да не те сблъска живота, дори ще са в мнозинство.
Ама аз и като те гледам как лесно си сменяш религиите от ден за пладне, даже и нас ни питаш каква религия да си, а за мен тва си сериозно нещо, което се отразява на целия ти живот, не е като да си разменяш картинки от дъвки..
С това "да" исках да кажа,че се пазя.
Не съм си сменила религията.
С това "да" исках да кажа,че се пазя.
Не съм си сменила религията.
defender
07-30-2015, 21:16
Да.
Каква религия си последно, че малко се оплетох?
Никаква.
(Съжалявам за двойния пост.)
defender
07-30-2015, 21:30
Никаква.
(Съжалявам за двойния пост.)
Нали каза, че вярваш в Бог пък нямаш религия, тва е все едно да вярваш в някаква цел, пък да нямаш стратегия за нейното осъществяване.
Може да вярваш в Бог без религия.
dreamwalker
07-30-2015, 21:39
Defender, защо я нападаш така настървено, напомняш ми на момченцата от детската градина, които дърпат косите на момичетата, за да бъдат забелязани и да покажат интерес.
defender
07-30-2015, 21:44
Ми да, но вярата е само входната врата на религията.
В какъв бог вярваш тогава, в понятие или в измислен от теб бог? Във висша енергия движеща Вселената?
defender
07-30-2015, 21:45
Defender, защо я нападаш така настървено, напомняш ми на момченцата от детската градина, които дърпат косите на момичетата, за да бъдат забелязани и да покажат интерес.
С кое съм я нападал настървено? Покажи ми или ме цитирай какво съм й писал, че да се видя отстрани.
dreamwalker
07-30-2015, 21:47
С кое съм я нападал настървено?
Преброй си коментарите в темата и след това ги прочети.
Ако проявяваш някакъв интерес към някого, не е това начинът да го покажеш.
С кое съм я нападал настървено? Покажи ми да се видя отстрани.
Някак си се заяждаш.
В какъв бог вярваш тогава, в понятие или в измислен от теб бог? Във висша енергия движеща Вселената?
В Унуфри .
Corb1225
07-30-2015, 21:49
Не е нужно да вярваш в религии, за да вярваш в Онзи, който е истинския Господ Бог ;д.
И наистина оставете момичето на мира, объркано е.
defender
07-30-2015, 21:50
Някак си се заяждаш.
Нещо да съм те карал насила да правиш или да съм те обиждал на лично?
Не е нужно да вярваш в религии, за да вярваш в Онзи, който е истинския Господ Бог ;д.
И наистина оставете момичето на мира, объркано е.
Еее,някой да ме разбере. <3
Нещо да съм те карал насила да правиш или да съм те обиждал на лично.
Не,начинът по който говориш (пишеш).
В Унуфри .
Неслучайно
Всички си мислят,че съм ненормална
defender
07-30-2015, 21:59
Не,начинът по който говориш (пишеш).
Ами как да говоря, ами аз си защитавам вярата това в което вярвам, другото са странични ефекти.
Човек като е уверен в това, което мисли, може и да има такова излъчване отстрани, не мога да го контролирам, старая се да да не обиждан на лично и това е.
Просто един човек като не е уверен и устичката му треперя и му се привиждат зли духове, че го нападали настървено.
Corb1225
07-30-2015, 22:03
Еее,някой да ме разбере. <3
Талант съм си ;д.
Не му се връзвай много на дефенди, отдавна всички сме го разбрали.
dreamwalker
07-30-2015, 22:04
Клиничен случай.
defender
07-30-2015, 22:06
Клиничен случай.
Казах, че си защитава вярата и убежденията, имаме свобода на словото. Старая се да не сея омраза.
Тебе пък точно кога и с какво съм те обиждал.
defender
07-30-2015, 22:09
Просто дразниш.
Не мога да отговарям за личните ти неразположения.
Шоколад ли да ти купя за да се успокоиш.
Не,валериана.
И ме гушни.
defender
07-30-2015, 22:18
Според мен или сте влюбени или чувствате омраза към мене и във вас е някакво преливане на чувства едно в друго и после съм ви дразнил.
Секс ви трябва и на двете, превъзбудени сте, а не сте задоволени :D
Corb1225
07-30-2015, 22:18
Дримок, Лиора твой фейк ли е?
defender
07-30-2015, 22:20
свикнали сте всички мъже да са ви в краката с един поглед, ама аз съм като арматурно желязо, братче и не можете да преживеете и съм ви дразнил ся.
Според мен или сте влюбени или чувствате омраза към мене и във вас е някакво преливане на чувства едно в друго и после съм ви дразнил.
Секс ви трябва и на двете, превъзбудени сте, а не сте задоволени :D
Как позна! Обаче и ти ме закачаш.
Не ми трябва нищо.
defender
07-30-2015, 22:24
Ми закачам те, щото те видях, че си готин характер и ще го понесеш, ама не ти казвам, че ме дразниш, щото ей така.
defender
07-30-2015, 22:32
дразнил съм те, ся пък подмазвач, изобщо не знам как да се обръщам вече към вас.
ей сега ще дам на един приятел да говори от моя профил без да знаете и пак така ще се държите.
defender
07-30-2015, 23:11
Само да кажа, че съм грозен, така, че нищо не изтървате.
Може да си с добро сърце.
defender
07-30-2015, 23:19
Да не си живяла с мене, мани го, форума лъже.
Може,имаш илюминат на профилната.
dreamwalker
07-30-2015, 23:22
чувствате омраза към мене
Не мога да хабя енергия да мразя когото и да е било.
П.П. А най-малко форумни персонажи.
http://33.media.tumblr.com/6edc0964293adc53a300ec2643f75be6/tumblr_msry02aFxJ1ri4ob8o1_r1_500.gif
defender
07-30-2015, 23:28
Може,имаш илюминат на профилната.
Че те много ли са лоши?
Какво толко лошо правят, ако знаеш?
defender
07-30-2015, 23:30
Ам, че какъв персонаж да съм във форума, възможно ли е да съм друг персонаж.
Ам, че какъв персонаж да съм във форума, възможно ли е да съм друг персонаж.
Заблуден вярващ по мое наблюдение.
defender
07-30-2015, 23:35
А как се става незаблуден невярващ. Просто не знам как се става, не го правя нарочно.
Че те много ли са лоши?
Какво толко лошо правят, ако знаеш?
Не са особено добри,зависи от гледната точка.
dreamwalker
07-30-2015, 23:52
http://33.media.tumblr.com/6edc0964293adc53a300ec2643f75be6/tumblr_msry02aFxJ1ri4ob8o1_r1_500.gif
Ти кой беше?
dreamwalker
07-30-2015, 23:52
А как се става незаблуден невярващ. Просто не знам как се става, не го правя нарочно.
В МВР ли работиш, забавен си.
Ти кой беше?
http://media.tumblr.com/dfd3dfaf83e85e68ddb4242a56903c59/tumblr_inline_nf61gcJjME1qinczg.gif
http://i.imgur.com/8Tl0o.gif
http://www.quotehd.com/imagequotes/topauthors/albert-einstein-physicist-science-without-religion-is-lame-religion-without-science.jpg
defender
07-31-2015, 00:02
http://i.imgur.com/8Tl0o.gif
Ми пробвал съм, не става, пак изникват хиляди въпроси до безкрайност просто?
Изглежда света е създаден от нещо с безкрайна природа както физически, най-вече психически.
http://www.quotehd.com/imagequotes/topauthors/albert-einstein-physicist-science-without-religion-is-lame-religion-without-science.jpg
http://lh3.ggpht.com/-yCZqMWoAUvE/VCKQQfs_oTI/AAAAAAAABRo/PtoVc8dMtSQ/he%252520was%252520an%252520idiot_thumb%25255B1%25 255D.gif?imgmax=800
Ми пробвал съм, не става, пак изникват хиляди въпроси до безкрайност просто?
Изглежда света е създаден от нещо с безкрайна природа както физически, най-вече психически.
Когато не си достатъчно умен да намериш правилното решение не измисляш несъществуващо такова.
defender
07-31-2015, 00:20
Когато не си достатъчно умен да намериш правилното решение не измисляш несъществуващо такова.
Ами старая се да живея като вярващ човек и виждам, че реалния ми живот с нищо не е измислен, а напълно нормален, реален и адекватен и се чувствам пълноценен човек.
Не знам за какво говориш и какво съм си бил измислял, но точно реалния ми живот на практика показва, че не е така.
Сигурно представата ти за Бог е от детските анимационни филмчета или от някаква пропаганда или от някакви лъжливи налудничави религии.
Ами старая се да живея като вярващ човек и виждам, че реалния ми живот с нищо не е измислен, а напълно нормален, реален и адекватен и се чувствам пълноценен човек.
Не знам за какво говориш и какво съм си бил измислял, но точно реалния ми живот на практика показва, че не е така.
Сигурно представата ти за Бог е от детските анимационни филмчета или от някаква пропаганда или от някакви лъжливи налудничави религии.
Така ли? И какво божествено виждаш в дупката около себе си?
някакви лъжливи налудничави религии.
например?
например?
И двамата знаем какъв ще е отговорът, само че аз няма да бъда обиден от него.
defender
07-31-2015, 01:05
например?
например
Африкански шаман: Шака Зулу е потомък на извънземни.
например
http://cdn0.dailydot.com/uploaded/images/original/2012/5/20/Herc_is_Disappointed.gif
dreamwalker
07-31-2015, 09:44
например
Кои точно?
defender
07-31-2015, 12:03
Хомосексуалните не са виновни че се раждат такива. Прочети "Мислиш ли вече за любов" на Хайнрих Брюкнер за да разбереш повече.
http://prikachi.com/images/824/8271824W.jpg
ПП: тва е и поздрав за ауриса и митето, убавци.
Как да ги дискриминирам,страшни сладури.
https://www.youtube.com/watch?v=CcWGhp667mk
Corb1225
07-31-2015, 13:10
ПП: тва е и поздрав за ауриса и митето, убавци.
Чакай малко, Аурис и той ли си е признал? Или е само апологет? Нищо лошо и в двата случая, просто ми стана любопитно.
aurissaaaaa
07-31-2015, 13:30
според ефендъра всеки който не цъка с език след 2 момчета хванати за ръка е обратен
defender
07-31-2015, 14:24
Как да ги дискриминирам,страшни сладури.
https://www.youtube.com/watch?v=CcWGhp667mk
Тоя с мустака ли е сладура?
Представи си, че си мъж, би ли спал с него, като са се строили в редица и ти го предпочетеш пред няколко жени, например жените в редицата са Лиора и dreamwalker.
Не бих,защото харесвам хора от противоположния пол.
dreamwalker
07-31-2015, 18:03
Тоя с мустака ли е сладура?
Представи си, че си мъж, би ли спал с него, като са се строили в редица и ти го предпочетеш пред няколко жени, например жените в редицата са Лиора и dreamwalker.
Каква е причината да споменаваш името ми в девиантните си писания?
defender
07-31-2015, 18:43
ми така се казва една от жените, кво да правя ся, такъв беше примера.
defender
07-31-2015, 19:03
Не бих,защото харесвам хора от противоположния пол.
- сладури, сладури, (1)
- ако си мъж ще спиш ли с него? (2)
- ами няма да спа, харесвам противоположния пол (1)
- ами нали те психически са от противоположния пол, нали това е сладурско. (2)
не моа та разбера.
defender
07-31-2015, 19:14
или е сладурско за тебе или не, не може и двете, някак си.
Corb1225
07-31-2015, 19:22
И кучетата са сладурски, ама искаш ли да ги оправиш?
defender
07-31-2015, 19:30
И кучетата са сладурски, ама искаш ли да ги оправиш?
кучето си е куче, но е сладурско за мене не на полова и сексуална основа.
кучето е куче заради отклонение в сексуалната си ориентация ли?
ПП: освен това кучето не е човек за да спа с него, така, че примера ти не е баш 1 към 1
Corb1225
07-31-2015, 19:36
Добре, нека да го кажа така: ти всичко, което харесваш ли искаш да е*еш?
-
ами нали те психически са от противоположния пол, нали това е сладурско. (2)
не моа та разбера.
Но не и физически.
defender
07-31-2015, 19:49
ако това нещо единствената му причина да съществува и да се сапоопределя изобщо за нещо е пол и секс, ами да.
Когато нещо е сексуално обусловено и ми харесва, то значи не би трябвало да имам против да спа с него, ако ми се отдаде възможност, ако откажа, значи това че уж ми е харесвало е било лицемерно, харесвало ми е не защото наистина ми е харесвало, а заради някакви други причини, мода или друго.
т.е. прикрито налагане на нещо над съвестта ти.
ахахахахахахахх
А,defender?
defender
07-31-2015, 19:55
ми харесването е начална фаза на е*ането бе.
Corb1225
07-31-2015, 19:58
ако това нещо единствената му причина да съществува и да се сапоопределя изобщо за нещо е пол и секс, ами да.
Значи според теб хомосексуалните съществуват само, за да демонстрират сексуалност? И аз съм изказвал такава теза, че голяма част от тях постоянно говорят и мислят за секс, сякаш това е единствения смисъл на живота им.
обърнали сте темата за юдаизъм в тема за ядовизъм
defender
07-31-2015, 20:01
ша ви изплюща всичките.
Пало Куелю
ша ви изплюща всичките.
Пало Куелю
http://varg1.blog.bg/photos/7004/original/otzq0f2.jpg
defender
07-31-2015, 20:29
Желаеш ме само за тебе а?
defender
07-31-2015, 20:53
Ми да.
ок, някой ден, ако не си се омъжили вече, мога да ти се обадя, за сега няма да стане имам си причина
все пак да си оставим вратичка.
ама ти през това време си търси и друг мъж де, не се чувствай ангажирана.
А ако те искам само теб ?
defender
07-31-2015, 20:56
Мисля, че Ауриса е съгласен с мене, за това за хомосексуализма. :D
defender
07-31-2015, 21:01
А ако те искам само теб ?
Ми не е разумно да си проваляш живота в чакане на нещо несигурно. Щото аз може и да се оженя пък ти да чакаш кьоравото. Не трябва да изтърваш възможностите които ще ти даде живота.
Ти може да ме чакаш да ти звънна (което може и да не стане, но да си имаме 1 наум някой ден, ако закъсаме и двамата да се вземем), ама аз през това време ти давам пълна свобода да пробваш с мъжете които ти даде живота.
Пък квото такоу - Пало Куелю
defender
07-31-2015, 21:09
ами гадно е, ама пък ся да си правя фантазии и да се филмирам и да живея с това цял живот да чакам нещо несигурно е по-гадно.
Живей си живота, сигурна е само смъртта, другото е квот такоу. Пауло Куелю
Добре.
Ако остана стара мома ще се сетя за теб.
defender
07-31-2015, 21:14
спокойна да си, аз съм любовника първа резерва.
дет се вика любовник за кураж. Пало Куелю
Ама връзката трябва да се узакони.
dreamwalker
07-31-2015, 23:10
обърнали сте темата за юдаизъм в тема за ядовизъм
Ти си президентът, направи нещо.
Ма вЕрно.
президент не съм, но и не е лесно да склониш сектанти да повярват в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, особено след третия несполучлив опит нататък - знам го от опит
Corb1225
08-01-2015, 12:53
президент не съм, но и не е лесно да склониш сектанти да повярват в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, особено след третия несполучлив опит нататък - знам го от опит
Нали се сещаш, че на времето точно теб са щели да обявят за сектант и да те изгорят?
dreamwalker
08-01-2015, 14:37
Не знаех, че има и фалшив Господ Бог.
Това нова мода ли е.
Къде видя сектанти?
дано да няма сектантски фасони/изпълнения повече
Нали се сещаш, че на времето точно теб са щели да обявят за сектант и да те изгорят?
да, крадецът вика дръжте крадеца, не стига че са идолопоклонници и вършат най-голямо духовно беззаконие, но и претенции над всеки друг да ги следва/да е последовател на тяхната религия
Не знаех, че има и фалшив Господ Бог.
Това нова мода ли е.
ако нямаше, щеше ли да бъде написано:
"Да нямаш други богове освен Мене." Изход 20: 3,
"Дечица, пазете себе си от идоли." 1 Йоаново 5: 21,
като се има и предвид, че това е най-първата Божия Заповед?!
Corb1225
08-01-2015, 20:22
ако нямаше, щеше ли да бъде написано:
"Да нямаш други богове освен Мене." Изход 20: 3,
"Дечица, пазете себе си от идоли." 1 Йоаново 5: 21,
като се има и предвид, че това е най-първата Божия Заповед?!
Виж кво още пише в "Изход", глупако:
Избираш си квото ти е изгодно, а? Искаш ли да извадя още?
Къде и кога е имало ?
особено старият завет е пълен с такива описани случаи, ако си го чел/а, спомни си за ваал, молох, и въобще за идолите, спомни си и защо Бог наказа египтяните, при все че можеше да изведе израилтяните от египет без да накаже никого от египтяните...
Виж кво още пише в "Изход", глупако:
Избираш си квото ти е изгодно, а? Искаш ли да извадя още?
това специално към мен ли беше или...?!
Прав си,било е преди хиляди години.
Хората са били езичници и не са познавали Бог.
Бог е наказал египтяните,защото фараонът не е освободил избраният от него народ.
А всичките израилтяни,които са били мъчени в продължение на 400 години? Защо да не бъде изпълнено казаното от Бог във Второзаконие 19:21, след като това е волята Mу ?
Corb1225
08-01-2015, 21:26
това специално към мен ли беше или...?!
Защо използваш цитати от книги, които не признаваш, и то толкова избирателни?
Прав си,било е преди хиляди години.
Хората са били езичници и не са познавали Бог.
Бог е наказал египтяните,защото фараонът не е освободил избраният от него народ.
А всичките израилтяни,които са били мъчени в продължение на 400 години? Защо да не бъде изпълнено казаното от Бог във Второзаконие 19:21, след като това е волята Mу ?
да не би да искаш да кажеш, че единствено вярващите познават истинския Бог само защото са вярващи, а не защото са праведни?!, в такъв случай би трябвало и поклонниците на ваал и молох да са го познавали след като са били вярващи/поклонници, защото дори и в този форум отдавна бе обсъждано това как ваал е бил считан за единствения истински Бог от страна на своите поклонници и пророци, които са вярвали в много подобни неща каквито могат да бъдат намерени в Библията относно истинския Бог, като даже някои от потребителите тук извадиха цитати от разни моавски древни писания, в които сякаш наистина се говореше за истинския Бог, т.е. вааловите поклонници са си мислили, че вярват в/имат истинския Бог, обаче ето как в 3тата и 4тата Книги на Царете се говори толкова много за тяхното немалко духовно беззаконие, и колко е било трудно да бъде отмахнато от Израел, защото и е било трудно да се докаже, че те не вярват в Онзи, Който наистина е истинският Бог, понеже вярванията им (са) били доста подобни на вярванията на поклонниците и пророците на истинския Господ Бог...
казваш, че Бог е наказал фараона само защото не е искал да пусне израилтяните, а защо тогава още преди фараона да откаже да пусне израилтяните Бог е казал: "но Аз ще закоравя сърцето му, и той няма да пусне людете."(Изход 4:21)?!
питаш защо Бог е казал един вид да се отвръща на злото със зло и да се върши зло за добро?!, а защо Господ е казал: "Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не отвръщайте на злото със зло никому; но, ако някой се отнася лошо с теб, ти се отнасяй добре с него."(Матей 5:38-39)?!, а също и: "Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери... И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците."(Матей 7:1-12)?!
Защо използваш цитати от книги, които не признаваш, и то толкова избирателни?
кое/какво е неправда?!, може ли онези, които не причиняват нищо лошо на ближния(съжителя) си, нито духовно, нито физически, да са неправедни?!, понеже какво казват десетте Божии Заповеди?!, ето малко подсказка:
"Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона. Понеже заповедите: "Не прелюбодействувай"; "Не убивай"; "Не кради"; "Не пожелавай"; и коя да било друга заповед се заключават в тия думи: "Да обичаш ближния си както себе си". Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона." Римляни 13: 8-10
defender
08-02-2015, 10:25
като даже някои от потребителите тук извадиха цитати от разни моавски древни писания, в които сякаш наистина се говореше за истинския Бог, т.е. вааловите поклонници са си мислили, че вярват в/имат истинския Бог, обаче ето как в 3тата и 4тата Книги на Царете се говори толкова много за тяхното немалко духовно беззаконие,
Че кои са тия "ваалови" потребители тук? Кажи ги.
молох
whose name is the Mind
whose name is the Mind
"бог" на мъжката похот е, основното "божество", което бе почитано от содомските поклонници
defender
08-09-2015, 21:00
Душите на всички отиват в шеол,по-рядко в гехенна.
А като дойде вашия месия, всички ли ще възкръснат или само избрани?
Само тези, които се намират в шеол.
"бог" на мъжката похот е, основното "божество", което бе почитано от содомските поклонници
чакай, свидетел ли си бил?
чакай, свидетел ли си бил?
какво те интересува?
какво те интересува?
концепцията ти за хронологичното време
концепцията ти за хронологичното време
нямам моя концепция за време, какво по-точно имаш предвид под "хронологично време", времето като константно протичащо четвърто измерение, или като константно стечение на обстоятелствата?!
от една страна времето е константно течащо, няма значение от мерните единици за време, минути, секунди, стотни, или каквито и нестандартни биха могли да бъдат, в основата си то винаги тече с една и съща скорост, независимо къде, на небето, на земята, или в ада, (например) една секунда ще измине за едно и също време навсякъде, обаче Бог е направил да има и различни впечатления за времетраене, възприятия за скорост, и скорост на реакциите, например за костенурката е естествено да се движи/придвижва бавно, но за заека такава скорост е бавна, защото (например) неговите естествени реакции са по-бързи, за човека пък реакциите на заека са твърде бързи, а на костенурката - бавни, и т.н., от друга страна, времето може да бъде разглеждано и като константно стечение на обстоятелствата/фактите, т.е. като неизменна съдба, но във вярата не е добре човек да вярва в такава лоша съдба, защото вярата всъщност е средство за победа над лошата съдба, т.е. целта на вярата е лошата съдба да бъде предотвратена и да бъде заменена с добра до колкото се може повече...
^
като последователност от събития
как ти, NPP, се считаш за свидетел на нещо, случило се в Древността? ::ако наистина се считаш за свидетел
Бог е направил
съмнявам се
^
като последователност от събития
как ти, NPP, се считаш за свидетел на нещо, случило се в Древността? ::ако наистина се считаш за свидетел
съмнявам се
ако някой е наясно какво е станало, защо да не може да свидетелствува за него?!, и ако някой е наясно с истината относно вечността, може да мине и без да знае точно какви събития е имало през последните хилядолетия, защото ще бъде наясно, че каквото и да се е случвало в това отношение, имало е и добро и зло, и то пак ще се случи, при това с всяка една душа на вселената, а сега е време да се работи за всеобщото спасение в истинския Господ Бог поне що се отнася до вярата
npp, ти свидетел ли си на отминалите събития или твърденията ти се основават на вяра. И ако си свидетел как си получил свидетелството, като видение/сън, пътувал си във времето или си живял тогава?
npp, ти свидетел ли си на отминалите събития или твърденията ти се основават на вяра. И ако си свидетел как си получил свидетелството, като видение/сън, пътувал си във времето или си живял тогава?
защо ли първото нещо, което ми идва да ти кажа е, че не си заслужава усилията и времето да ти се обяснява повече?!, ти за вяра в Бог чувал ли си някога?!
защо ли първото нещо, което ми идва да ти кажа е, че не си заслужава усилията и времето да ти се обяснява повече?!, ти за вяра в Бог чувал ли си някога?!
Значи се уповаваш на вяра. Това не е свидетелство.
ако някой е наясно какво е станало, защо да не може да свидетелствува за него?!, и ако някой е наясно с истината относно вечността, може да мине и без да знае точно какви събития е имало през последните хилядолетия, защото ще бъде наясно, че каквото и да се е случвало в това отношение, имало е и добро и зло, и то пак ще се случи, при това с всяка една душа на вселената, а сега е време да се работи за всеобщото спасение в истинския Господ Бог поне що се отнася до вярата
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB
Значи се уповаваш на вяра. Това не е свидетелство.
уповавам се на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а вярата е просто средство(то) за това упование, и когато свидетелствувам Божието Слово, свидетелствувам само онова, което получавам от истинския Господ Бог
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB
а в съдилищата не викат ли да свидетелстват човеци, които са чули подробности за извършено(то) престъпление от самия извършител или от близки познати на извършителя?!, не са ли наричани и те свидетели там?!
Може ли всеки, който поиска, да приеме юдаизма? Защото знам, че за евреин се брои само човек, който има майка еврейка.
Когато бях на 10-12 , не си спомням вече , се помолих на Юда за едно желание. Това желание не само , че не се сбъдна , но на всичкото отгоре може да съм се обрекъл доживот , но съм си го заслужил , като съм такъв тъпанар. Да смениш религията е най-голямата грешка , повярвайте ми. Гледах един клип , в който Иисус помага на сатанист.
https://www.youtube.com/watch?v=6l7A4cQHxuY
Когато бях на 10-12 , не си спомням вече , се помолих на Юда за едно желание. Това желание не само , че не се сбъдна , но на всичкото отгоре може да съм се обрекъл доживот , но съм си го заслужил , като съм такъв тъпанар. Да смениш религията е най-голямата грешка , повярвайте ми. Гледах един клип , в който Иисус помага на сатанист.
https://www.youtube.com/watch?v=6l7A4cQHxuY
Не е истина колко си невеж относно религиите. Юда не е бог в юдаизма.
а в съдилищата не викат ли да свидетелстват човеци, които са чули подробности за извършено(то) престъпление от самия извършител или от близки познати на извършителя?!, не са ли наричани и те свидетели там?!
та какви са ти източниците?
?!?!?!?!?!?!?!/!/?
та какви са ти източниците?
?!?!?!?!?!?!?!/!/?
прочети отговора, който дадох на inewton
Не е истина колко си невеж относно религиите. Юда не е бог в юдаизма.
Извинете, ама Юда в коя религия е зачитан за бог?!
Извинете, ама Юда в коя религия е зачитан за бог?!
В никоя.
"юдаизъм" идва от "юда/юдеин", което в превод значи духовен/религиозен/набожен, обаче предателите на истинския Господ Бог и истинските Светии също са юдеи т.е. духовни/религиозни/набожни, на което юда искариотски стана като пример за такъв, затова и е писано: "не е възможно пророк да загине вън от Ерусалим."(Лука 13:33)
Честита нова 5776-та година !
http://dekhnews.com/wp-content/uploads/2015/09/Celebrate-Rosh-Hashanah-2015-Jewish-New-Year-Wishes.jpg
Честита нова 5776-та година !
http://dekhnews.com/wp-content/uploads/2015/09/Celebrate-Rosh-Hashanah-2015-Jewish-New-Year-Wishes.jpg
не е сигурно, че е 5776, доста е вероятно да е изминало по-малко време
"юдаизъм" идва от "юда/юдеин", което в превод значи духовен/религиозен/набожен, обаче предателите на истинския Господ Бог и истинските Светии също са юдеи т.е. духовни/религиозни/набожни, на което юда искариотски стана като пример за такъв, затова и е писано: "не е възможно пророк да загине вън от Ерусалим."(Лука 13:33)
Е тогава, коя религия е това, което е, след като за едната светите светии(юдаизъм, според думите ти) са предатели и прокудители на сина божии?!
Нещо доста парадоксално ми звучи, а на теб просветителю!?
Е тогава, коя религия е това, което е, след като за едната светите светии(юдаизъм, според думите ти) са предатели и прокудители на сина божии?!
Нещо доста парадоксално ми звучи, а на теб просветителю!?
помисли малко де, онези, които не са вярващи и окултисти обикновено не знаят и не вярват, че има Бог, затова такива хора обикновено не ги интересуват духовните/Божиите работи и не биха гонили/преследвали истински Светия само защото е вярващ, но онези, които са вярващи или окултисти и вече са приели, систематизирали са се в, и са станали ревностни за другата(неправедната) вяра, какво биха сторили с истински Светия ако разберат, че той не следва тяхната духовна/религиозна традиция, когато те имат своята вяра за единствената правилна?!
defender
11-29-2015, 19:46
Знам, че имаш предвид мен.
Откакто ми изтриха темата съм много обидена. Почти го приех като антисемитизъм.
ауе, кой изтри темата на лиора бе?
DoctorSatan666
11-30-2015, 12:16
Нали осъзнаваш че свидетелските показания имат най-ниската доказателствена тежест в съда?
Нали осъзнаваш че свидетелските показания имат най-ниската доказателствена тежест в съда?
а как си представяш съдебен процес без свидетелства, било то устни, под формата на писмени улики, или други доказателствени?!