View Full Version : Университет
Здравейте.Тази година съм 12 клас и след това мисля да кандидатствам в Медицински университет в Пловдив със специалност Рентгенов лаборант.Може ли някой да ми каже как се влиза,трудна ли е специалността като цяло,избрах тази специалност,защото малко ме е страх от кръв .Благодаря предварително
медицински колеж
образуване на бала: оценката от БЕЛ(ДЗИ), оценката по биология(от ДЗИ или дипломата), удвоената оценка от изпита по етика
лесно се влиза
А какъв е изпита по етика,какви са горе долу темите.
1. Етиката като теория и практическа философия: знание за добродетелите и добрите дела; морала и общочовешки морални норми.
2. Добро и зло –един вечен въпрос.
3. Добродетели и пороци. Възможен ли е вечен модел на необходими добродетели?
4. Идеали и смисъл. Представата за смисъла на живота като удоволствие и щастие.
Егоизъм и алтруизъм.
5. Дълг и дължимо.
6. Уважение (състрадание, милосърдие, съчув
ствие, сърдечност). Уважението като
жест.
7. Достойнство и чест.
8. Съвест. Лъжа. Благородната лъжа.
9. Недобронамереност.
10. Справедливост.
11. Грижа.
12. Приятелство (благонамереност, колегиалност).
13. Семейство.
14. Свобода. Свободата като освобождаване. Свободният избор като проблем.
15. Любов
1 час писмена част по една от темите и около 10-15 мин. устен изпит пред комисия
Благодаря Ви много.Само искам да попитам знаете ли дали е толкова трудна специалността и дали ще ми се наложи често да виждам кръв?
http://www.medcollege-plovdiv.org/_m1899/%D0%A0%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D 0%B2-%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82
клик на учебни програми и учебен план
долУ :)
Още на първата седмица ще ви закарат в моргата :D
dreamwalker
08-06-2015, 19:25
И какво ще правим там :D
Имаш ли предположения?
RapExotic
08-06-2015, 19:39
медицински колеж
Тя май говореше за медицинския университет, а не за частния колеж. В МУ-то също има специалност Рентгенов лаборант.
paradosou
08-06-2015, 22:33
Ей така пък като видя въпроси дали някоя специалност е трудна... Евтиното обикновено излиза скъпо. В случая, ако тва клише го преобразуваме спрямо темата, ще стане нещо от типа "Стремежът да ти е лесно и лежерно често те вкарва във филм и не са толкова безоблачни изгледите".
Недей да записваш в университет на всяка цена; полезно и развиващо си е, ама не на всеки му е необходим ВУЗ, че да си хване живота в ръце.
Тя май говореше за медицинския университет, а не за частния колеж. В МУ-то също има специалност Рентгенов лаборант.
ти да нямаш температура :D
посочина съм линк[по-горе]към Медицински колеж Пловдив, който е звено от структурата на Медицинския университет
лаборант е със степен професионален бакалавър, т.е учи се в колежа.
в университета са специалностите медицина, дент.медицина и фармация
кой е споменал частен колеж?
Ами колежа е частен ако не си осведомена. Питай и ще ти кажат. Университета и колежа даже имат отделни общежития .. не знам какво звено те гони.
Колегата ще вземе диплома от колежа, а не университета, пък те нека си говорят, че е "звено".
Моят съвет е да се запише в университета някоя от 3-те .. нищо друго не си заслужава вече.