PDA

View Full Version : Химия 9 клас

Lv4e
08-10-2015, 14:24
Така...
В седми клас мога да кажа, че съм била доста добра по Химия, въпреки че имах петица.
В осми клас бях приета в биологична паралелка и не сме учили Химия.
Реших, че наистина искам да се занимавам с Биология и Химия.

Искам да попитам в 9 клас Химията гадна ли е? Малко се притеснявам за Химията. Повечето неща забравих, а това е много важно за мен.

Ааа още един въпрос. Добра съм по Математика. Казват, че добър ли си по Математика, значи си добър и по Химия. Доколко е вярно не знам. Така ли е? :D

Meth
08-10-2015, 15:29
Химията и математиката нямат нищо общо, освен моларни величини и простички формули.
В кой град си ?

Fisherman
08-10-2015, 15:56
Мисля,че в 9-ти клас се учеше повече органична химия.Или единия само единия срок,нещо такова.

Fisherman
08-10-2015, 16:00
Химията и математиката нямат нищо общо, освен моларни величини и простички формули.
В кой град си ?

Говориш глупости,нали атомните орбитали са математически модели,никой не е виждал електрони и каква орбита заемат около ядрото.
На училищно ниво може да нямат много общо но реално химията лежи на математика.

inewton
08-10-2015, 17:53
В кой град си ?

Fisherman е прав. Не говори без да знаеш!

По- голямата част от общата химия е квантова механика, а квантовата механика се уповава най вече на математика.

Meth
08-11-2015, 14:37
Говориш глупости,нали атомните орбитали са математически модели,никой не е виждал електрони и каква орбита заемат около ядрото.
На училищно ниво може да нямат много общо но реално химията лежи на математика.

Fisherman е прав. Не говори без да знаеш!

По- голямата част от общата химия е квантова механика, а квантовата механика се уповава най вече на математика.
Говоря за химията в училище.

NomNomNom
08-11-2015, 14:38
Мисля,че в 9-ти клас се учеше повече органична химия.Или единия само единия срок,нещо такова.
"В осми клас бях приета в биологична паралелка и не сме учили Химия."
Навежда ме на мисълта, че е била подготве + часове по биология, защото й е профил, т.е. 9ти клас ще е с неорганичната, органичната ще е в 10ти.

NomNomNom
08-11-2015, 14:39
"В осми клас бях приета в биологична паралелка и не сме учили Химия."
Навежда ме на мисълта, че е била подготве + часове по биология, защото й е профил, т.е. 9ти клас ще е с неорганичната, органичната ще е в 10ти.

li0n
08-12-2015, 18:53
Химията за 9 клас е много лесна, стига да си учиш уроците, както е и с всички останали предмети.