Влез

View Full Version : девственост

Miseinen
08-18-2015, 14:23
Здравейте, преатели. Пиша тази тема, защото дискутирахме една тема с приятел относно девствеността. Аз съм на 17 и все още не съм правил секс. Чудя се дали изобщо е нормално, понеже си нямам приятелка, а и може да се каже, че никога не съм имал. Аз ли съм тъп, обществото ли е такова, но когато стане дума относно това понякога получавам и подигравки.

jghgh
08-18-2015, 16:03
просто не го разправяй наляво и надясно.
не, че е нещо, което трябва да пазиш в тайна, просто у много хора има жестокост, която при първи случай се изявява, ако те имат нещо, което ти не, или ако решат, че по някакъв параграф те те превъзхождат, а ти - изоставаш.

не знам днешните тинейджъри как са и какви са им "стандартите" за девственост.
аз се съмнявам да са станали по-зле*, отколкото когато ние бяхме тийнове (mind you, в този форум повечето не сме тийнове)..
винаги девствеността е била ценно качество, дори когато се "осмива" от другите, също незагубили своята девственост..
или обикновено "пропадналите", "обърканите" рано (под 16-7) губят тази ценност.

напълно в реда на нещата е да си девствен на 17. виж, за приятелката, не знам.
но ако обичаш себе си и се грижиш за себе си, рано или късно ще срещнеш момиче, което ще харесваш достатъчно, за да споделиш първите си по-интимни мигове с нея...

*да се сетим за думите на Аристотел.. не вярвам, че "всяко следващо поколение" става по-зле, само така ни се струва :)

RapExotic
08-18-2015, 19:11
Доста 17 годишни момчета са девствени. Не ги слушай кво разправят. Тая възраст е доста шибана за момчетата, що се отнася до гаджета, защото по-малките от теб са още пикли, а по-големите не те взимат на сериозно.

tuzaro
08-18-2015, 19:56
17 годишните момичета са много разкрепостени майна, а едно време не беше така

Corb1225
08-18-2015, 20:37
Ти собствен мозък нямаш ли си? Естествено, че няма нищо странно в това да си девствен. Но аз мога да ти кажа, че щом пускаш тая тема, значи не си съвсем OК с тоя факт (или изобщо не си). Ако беше сигурен в себе си, нямаше да ти пука за подигравките, още по-малко да се засягаш. Отделно на тая тема обикновено подигравките са изцяло в шеговит тон.

А каква пък ценност точно е девствеността (сама по себе си)?

paradosou
08-19-2015, 11:13
А каква пък ценност точно е девствеността (сама по себе си)?
Именно. Сама по себе си не е, даже става трагикомично, когато момичета се опитват да си добавят стойност чрез секс (или чрез липсата му). Привлекателно\ценно е да имаш стандарт по отношение на партньорите си, т.е да си ги избираш, защото наистина са ти харесали, не да си готов да легнеш с всеки нечистолътен random от улицата 8-). Нарочно хиперболизирах де. Привлекателността се състои в това да си точен като човек и да се чувстваш удовлетворен от себе си, затова да се определя какъв е някой единствено на база бройката му е безумно. Таа да, горното очевидно може да е факт и без да си девствен. За девствеността... не знам, има си двоен стандарт и момичетата често предочитат момчето да не е девствено. И при момчетата е така всъщност, с разликата, че ако са си харесали мадама за връзка може в някаква степен да им стане приятно, че ще са 'учители' 8-). Може и да не се поласкаят ест, реална алтернатива си е все пак да предпочитат мацката да е имала опит преди тях...
Авторе, девствен или не, не толерирай подигравки. Едно е да те закачи някой на шега, друго е да се опитват да те унижат и да ти смъкнат самочувствието. Намери си начин да поставяш отворковците където им е мястото.

aurissaaaaa
08-19-2015, 12:04
Намери си начин да поставяш отворковците където им е мястото.

ти па. те го интегрират просто ;д

са ще го ебават докато не си легне на някое клош с кварталното плашило, та да видиш после к'ъв ташак ще става ;д

Fisherman
08-19-2015, 12:10
никой не харесва втора ръка нали така

Corb1225
08-19-2015, 12:43
И какво ще спечели, ако постави отворковците на място? По-добре ли ще се почувства? И какво - да се кара с тях, да ги бие? "Проблемът" (поставям го в качивки, защото това не е проблем за мен) трябва да го реши със себе си, да си промени нагласата, начина по който го приема. Както казах, ако беше сигурен в себе си, нямаше да му пука. Ако примерно му се подиграват, че има малък ***, но знае, че не е вярно, ще се засяга ли?

paradosou
08-19-2015, 14:04
Въпросът е принципен. Ще спечели повече стойност в собствените си очи, грам не опира до девствеността конкретно. Не съм казала, че основният проблем не е промяната на нагласата. Идеално би било хем да не се чувства дефектен, понеже е девствен на 17, хем да не се самоубеждава, че гроздето е кисело.

LoveInfect
08-19-2015, 14:06
И какво ще спечели, ако постави отворковците на място? По-добре ли ще се почувства? И какво - да се кара с тях, да ги бие? "Проблемът" (поставям го в качивки, защото това не е проблем за мен) трябва да го реши със себе си, да си промени нагласата, начина по който го приема. Както казах, ако беше сигурен в себе си, нямаше да му пука. Ако примерно му се подиграват, че има малък ***, но знае, че не е вярно, ще се засяга ли?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
BEST ANSWER

paradosou
08-19-2015, 14:07
ти па. те го интегрират просто ;д

са ще го ебават докато не си легне на някое клош с кварталното плашило, та да видиш после к'ъв ташак ще става ;д
Хахахаха. Ако си говорим за интеграция, всичко е точно. Даже закачките са симпатични.

Знам как е в мъжки компании, била съм относително често в такива и по всичко личи, че без дебилизми не минава 8-). Работата е там, че по написаното момчето изглежда афектирано\жегнато и останах с впечатлението, че някакви пубери реално се опитват да му смачкат и без друго ниското самочувствие.

Corb1225
08-19-2015, 14:12
Извинете много, ама получих благодарности на лично :cool: (извинявай, авторе). Пък вие го съветвайте още да "воюва", дечица ненагледни ;р.

paradosou
08-19-2015, 14:19
Боже... 8-). Мислех, че се подразбира, че само едното рязко отношение към подиграващите се няма да реши ситуацията. Писах му да се вземе в ръце и да пресече следващи подобни опити, за да се чувства по-способен на отпор. Важи по принцип - за да не го взимат за лукова глава. Девствеността няма много общо, ама в случая темата е за нея. Естествено, че 'факти', които не смяташ за истина, не могат да те засегнат, особено казани от сравнително слабо познати хора. В тоя ред на мисли да, променяш собственото си схващане, за да се изглади това, което те притеснява. Писала съм вече кой е идеалният вариант. Не знам защо в момента продължавам да се обяснявам 8-).

Corb1225
08-19-2015, 14:34
Агресията (в случая по-резкия подход, да скръцне със зъби и т.н.) често води до обратен ефект. Примерно да се амбицират още повече, като видят, че се дразни (не е задължително разбира се). Права си за всичко останало и можеш да спреш да се обясняваш :cool:.

paradosou
08-19-2015, 14:39
А, зависи как ще се направи. Ама резултатното скръцване със зъби пак може да се предположи, че е свързано с промяна на характера, точно 'премерване' и т.н. Не е лесно да си тийн xD.

Corb1225
08-19-2015, 14:49
Няма пък ти да си последна :cool:.
Колко комплексари има, които демонстрират външна сила, но отвътре са слаби и сдухани? Даже според мен подобни прояви демонстрират точно това. Ако излъчваш самочувствие, няма да има нужда да скърцаш със зъби на никой. Но ще се съглася, че може да се намери баланс м/у двете.

paradosou
08-19-2015, 14:56
После аз съм идеализирала... ;d. Колкото и да излъчваш самочувствие се случва понякога да попаднеш на наглеци, които умират да тестват до каква степен си толерантен към провокации. Ест на хора, които имат твърдо държание, не се налага да им се пише как да излязат от някакво куцо положение точно от тоя тип. Стискам палци авторът скоро да се чувства добре в кожата си.

Corb1225
08-19-2015, 15:02
Ей това е, стигнахме до едно приемливо средно положение ;р.
Успех, авторе!

dreamhunter
08-19-2015, 15:11
Няма пък ти да си последна :cool:.
Колко комплексари има, които демонстрират външна сила, но отвътре са слаби и сдухани? Даже според мен подобни прояви демонстрират точно това. Ако излъчваш самочувствие, няма да има нужда да скърцаш със зъби на никой. Но ще се съглася, че може да се намери баланс м/у двете.
++

urpa4a
08-20-2015, 20:55
Според мен проблемът не се корени в това дали имаш или нямаш гадже, защото при теб май се е превърнал във фикс идея.
Според мен проблемът се корени в компанията, ако излизаш с хора, които не са общителни с жените или се притесняват да се държат естествено с тях и ти приемаш техните комплекси (казвам ти го като човек, който се отвори на 18 на гаджета и прочие поради този факт). Просто трябва да се опиташ да комуникираш с колкото се повече момичета, които са в обкръжението ти, най-вече да не се притесняваш да бъдеш себе си пред тях, никога не спирай да правиш комплименти, да не се притесняваш ако те отрязват ( и Казанова е имал над 100 отказа преди да свали първата си жена ;). Най-вече не се връзвай на комплексарите, които си лягат с лили и деси, ама всеки знае похожденията им на изуст.
Сигурно говоря глупости, но разбирам притесненията ти и ми се иска да ти дам опита си, само че и аз нямам точна рецепта, просто бъди себе си и пробвай каквото ти щукне на главата, ако мацката си заслужава, сам няма да разбереш как сте се награбили ;) Просто защото, само когато не се правиш на друг, този който е за теб ще те забележи и ще ти се усмихне, а направи ли го повярвай, няма кой да те спре да се откриеш пред него ;)

Klaudia11
08-24-2015, 12:18
Защо се надпреварвате с тези гаджета и секс? На всеки когато му дойде времето, няма смисъл да ти се подиграват според мен. Хубаво, че не си като онези батки, дето само това ги интересува. Но... Щом пишеш тази тема, това те вълнува, а? Не го взимай сега насериозно, насила не може да стане, когато-тогава.

urpa4a
08-26-2015, 00:16
Защо се надпреварвате с тези гаджета и секс? На всеки когато му дойде времето, няма смисъл да ти се подиграват според мен. Хубаво, че не си като онези батки, дето само това ги интересува. Но... Щом пишеш тази тема, това те вълнува, а? Не го взимай сега насериозно, насила не може да стане, когато-тогава.

Защото откакто се заговори открито по тази тема, да отидеш да си поиграеш на 14 долу пред блока на "ВИЕНСКА" е "СКУКА", защото някой там бил казал, че е детско - еми то на 14 си си дете, ама ходи го обясни на днешната младеж, където се друса и ебе от невръстна възраст! Много ясно, че е по-модерно да се чудиш на 14 кой размер памперс да купиш, отколкото как да спестиш някой друг лев , за новия албум с лепенки за световното...