Влез

View Full Version : Първата година в гимназията

teengirl01
08-20-2015, 22:59
Здравейте :) Значи въпросът ми е следният: Какво представлява наистина първата година в гимназията? След по-малко от месец започва новата учебна година и аз ще бъде 8 клас (заек хаха). Наистина ли по-големите ученици ще целят осмокласниците със зеле и моркови? Тъй като съм в езикова гимназия, държа да знам дали е много трудно първата година. Ако може да дадете мнения, ще съм ви много благодарна, защото съм много любопитна :) Благодаря предварително!

NomNomNom
08-21-2015, 08:22
Учиш език по 18-20 часа седмично, ако имаш готин учител е рай, ако не е - ад. Наистина много зависи прекарването ти от преподавателя :д
Но това, че езикът е водещ, не пропускай да си учиш по български и математика, защото после в 9-ти клас ще ти дойде в повече да наваксваш по тях, като ти дойдат и другите предмети.
Иначе, целят е силно казано, мятат 2-3 моркова, а на някои места директорите го забраняват.
Няа се плашиш :д

galen_plamen
08-22-2015, 17:12
това не е университет
каквото е било до сега така ще бъде и в новото училище
защо си представяш ,че ще бъде по-различно
.
и че нещата ще се случват по правило - че сега ще ви казват зайци задължително и подобни неща ,
.
вълнуваш се и затова така си мислиш

Klaudia11
08-24-2015, 10:25
Не е кой знае какво. Същото като в училище :). И аз тъй бях развълнувана, но после разбрах, че няма нищо по-различно.

Runsss
08-29-2015, 13:05
Нищо особено не е .... Но пък нас ни целиха многооо, имаше наистина промишлено количество моркови и поне 7-8 кори с яйца ... Имаше доста омазани.. А някой си носеха чадъри :D

Au79
08-29-2015, 20:56
Нас не са ни замервали със зеленчуци, а ни черпеха с тях :D
На мен не ми беше трудно първата година, но предполагам, че зависи от много неща - учители, съученици, но най-вече от теб и твоята нагласа към нещата. А и мисля, че първата година в езиковите гимназии при всички положения е по-лека отколкото в професионалните, например, тъй като се изучават много по-малко предмети. Тук вече зависи, разбира се, дали чуждият език ти е съвсем чужд, или си го учил преди.
Съвет - залягай сериозно върху БЕЛ още от самото начало и гледай да не пропускаш нищо, иначе после може да ти е трудно, като дойде време да се готвиш за ДЗИ.
Друго нещо, което е добре да се направи в началото, е да се сприятелиш с класа си и, може би, с хора от другите класове. Но с това и да не успееш, не е фатално, има време ;) Не се притеснявай от новите запознанства, но и не се вманиячавай да си популярна или харесвана, особено с цената на това да изневериш на себе си, за да угодиш на еди-кой-си - не забравяй коя си! Не си струва да се кахъриш за мнението на хора, с които ще се разделиш толкова скоро, че дори няма да усетиш. Концентрирай се върху тези, с които на ТЕБ ти е приятно да общуваш, защото, както казах, времето в гимназията ще мине изненадващо бързо, и е по-добре да си го прекарала приятно :)
ВАЖНО - ако установиш, че все пак математиката и физиката ти се удават повече от езиците, не се мъчи да учиш езици, просто няма да стане - или се премести, или си прави пищови по езиците. Ако ли математиката ти куца сериозно и ти се свива стомахът при вида на отворен сборник, си спести големите мъки и се научи на алтернативна подготовка if u know what I mean ;) Не се чувствай виновна - системата и без друго си е скапана.
Брей, увлякох се :D Anyway - смело напред, не се притеснявай от нищо ;)