PDA

View Full Version : Избор на университет?

TheCrazyGirlLOL1
08-30-2015, 19:42
Здрасти хора, от много време не съм влизала тука, но уви ми трябва мнение, защото съм пред много сложна дилема. Тая година ще съм 12ти клас и до вчера си бях въобразила че ще уча в чужбина, но поради лоши обстоятелства парите са голям проблем. Та, мисълта ми е... Какви са Ви мненията за Софийския, НБУ и за Датския колеж ( МТМ колеж)? Смятам да уча или английска филология или маркетинг.

urpa4a
08-31-2015, 01:17
Преди време се водеше Софийския, като най-качествен, но в последните години, като слушам май ако имаш парички, НБУ е добро оправдание на парите, защото привикаха доста квалифицирани преподаватели. За Датския нямам много отзиви, но според мен за фиологията заложи на софийския, но за маркетинга на НБУ ;)

marilyn
09-01-2015, 14:41
Софийският си има много минуси, но като чуя НБУ или МТМ ми става зле. В НБУ просто си плащаш много пари, за да учиш в готина база и да не правиш нищо. Подобна е ситуацията и в МТМ, но там учиш 3 години и излизаш професионален бакалавър.

Помисли си добре каква специалност искаш да учиш. Филологията е сравнително трудна специалност, изисква се доста, помисли каква реализация ще имаш после. Ако ти се учи маркетинг, виж как стоят нещата в УНСС (там би трябвало да има, поне имат такава магистратура). Със сигурност ще плащаш много по-малко пари и ще придобиеш степен бакалавър.