View Full Version : Ех този Фейсбук
alpinab2.5
09-18-2015, 07:19
Нямам против социалната мрежа станала начин на живот за голяма част от населението ,когато се използва по нейното предназначение:поддържане на контакт със стари съученици, приятели,роднини в чужбина и други подобни.
Но съм противник и трябва да бъда такъв когато се използва с цел показване на тяло и като сайт за запознанства.
Получава се така ,че фейсбука качва самочувствието на девойките и половината град знае дадено момиче.От там следва много по трудно да имаш връзка с момичето което си харесал. Постоянно някакви типове се опитват да ги манипулират в чата.Ако го нямаше това щеше да има много по дълготрайни връзки и повече независимост!
Замислете се!
nevermorevon
09-18-2015, 12:56
Сигурно тези момичета за, които говориш като им пишеш не биха ти отговорили ако нямаш "Х" лайкове :D
alpinab2.5
09-18-2015, 13:27
С тази тема искам да кажа ,че в наши дни е много по-трудно да имаш връзка заради Фейсбук.А когото пишеш на момиче с много лайкове допълнително и вдигаш ранга за сметка на твоя.
fitstylexx
09-18-2015, 14:43
Надуйте си лайковете, навсякъде има ботове за по 5-10 долара, които слагат лайкове.
Иначе да, има такива, които не излизат с НЕфеймъси, тоя фейс наистина...направи работата шитава.
martin97
09-18-2015, 17:59
Затова си го махнах преди 4 месеца.
Klaudia11
09-18-2015, 18:11
Така е, всъщност.
victoria99
09-18-2015, 22:04
Ее то дали ще ти откаже заради лайковете или заради това, че не караш Мерцедес S Class си е все тая... Поколението е такова, не е фейсбук виновен. Много други фактори вшияят върху моралните ценности. Възпитанието и приятелите имат голямо значение всъщност :)
victoria99
09-18-2015, 22:04
Влияят*, извинявам се, от телефон съм.
Аз не мога да разбера, кой Ви проми мозъка с този фейс лайк айляк комплекс.
Лафя от времето на сладур.ком, мирк, ицкю и тн през скайп и фейсбук.
Ама никога и нищо по-сериозно не се постига от реалната комуникация, защото там няма подмолни гледащи и слушащи безмислените Ви истории и няма кой да Ви попречи на свалките. Доста заблуден трябва да си, че като коментираш или даваш лайкове по разни такива сайтове правиш впечатление или някой ти обръща внимание, ако го направи, значи го прави на всеки - следователно не си заслужава занимавката...
Излезте навън, ако някое момиче те кефи и не искаш интриги, просто я покани на среща и разчупи ледовете, ако трябва направи, като в рекламата на новия сайдер...
Аман от пишман свалячи - навремето ебачи - сега лизачи - у лево...
RapExotic
09-19-2015, 15:20
Това някакъв сайт за курви ле беше?
А когото пишеш на момиче с много лайкове допълнително и вдигаш ранга за сметка на твоя.
Има си сайтове за курви, направени са за задръстеняци като теб.
alpinab2.5
09-19-2015, 18:00
Брат аз тебе виждам като задръстеняк,след като толкова лесно позволяваш на тъпи американци и англичани да контролират част от живота ти!
Брат аз тебе виждам като задръстеняк,след като толкова лесно позволяваш на тъпи американци и англичани да контролират част от живота ти!
Съжалявам.
Но понеже съм възпитан джентълмен с добри обноски
няма да споменавам ваша родственица от женски пол
с която един ден пихме чай.
paradosou
09-19-2015, 20:24
8-)
Стига де... Средата влияе на хората и хората влияят на средата, не може така да се вадят неща от контекст и да се обвинява социална мрежа за разпада на каквото и да е. Има резон всъщност, ама и връзки с други социални 'феномени' се намират.
Авторе, помисли си за какво би ти било момиче, което няма по-нормални неща за вършене, та затова е седнало да брои лайкове и да се кефи на засилено мъжко ОНЛАЙН внимание. В смисъл... не знам аз ли грешно възприемам, ама ми се струва, че в известен смисъл съжаляваш, че опитите ти с такива се провалят. Има безкрайно много мацки, които постват през седмици и грам не са вманиачени, някои даже не са регнати във фейсбук... а има и такива с доста редовно обновявани страници, които обаче са адекватни. Подозирам, че за да мрънкаш точно по такъв начин и точно за нещо такова, то сам налиташ на 'принцеси', на които им личи, че са от описания тип. Помисли си.
paradosou
09-19-2015, 20:36
А, да, и това с ранга искам да коментирам. Бил си вдигал ранга на 'популярни' момичета за сметка на собствения си като им пишеш... Вдигане на ранг звучи силно, да кажем, че им е приятно, на всеки би му било (стига да не се стига до крайности де... че на всякакви тактики да изведеш момиче на среща сме се нагледали 8-)), но пък твоят по никакъв начин няма да падне, ако ти самият не субкомуникираш, че само защото мацката е хубава (примерно; има и други причини) я възприемаш като човек, стоящ над теб. Това последното го приеми като аксиома. Няма как да те взимат за лукова глава, да се отнасят идиотски, неуважително, надменно и пр., ако ти самият си нацелил правилната настройка и стоиш далеч от позволяването на каквото и да е подобно.
щом ги харесваш по снимки във фейса си ми ясен
иначе какво като им качва самочувствието? рано или късно отиват на работа и рязко пада
споко има жени и извън фейса
Хах, невербална комуникация при виртуалното общуване. Всеки ден научавам нещо ново ;д.
paradosou
09-19-2015, 21:19
Ок, грешен глагол :).
сериозно? :Д
За к'во всички станахте такива ильоминати? "няма да използвам фейсбоклук, защото така американците/немците/англичаните/руснаците ме контролират!" Е да бе, боли го фара за някъв нещастник. Кой с какво и защо ти контролира? И ти не знаеш. Хората винаги са имали нещо вместо телефона. Просто в момента телефона има адски много функции и е по-лесно и достъпно. Дали всички ще четат вестник в метрото или пък книга, или пък ще си цъкат нещо на телефона, на кого му пука? Дали ще има х лайкове на профилната, на кого му пука? Едно време, ако някое момиче беше гримирано, значи е ковра и не можеш да говориш с нея, щото си ѝ под нивото. Сега ако е със 100+ лайка на снимка, значи е феймъс и не можеш да говориш с нея. Основата на обществото не се променя. Променят се само способите, които използва. Дали ще пишеш писмо и ще чакаш 2 седмици да получиш отговор, или ще драснеш едно съобщение за 30 секунди и то ще пристигне моментално, ква е разликата? Е, верно че се губи романтиката, ама кот такоа.
Когато на човек му е интересно и има какво да прави и участва в разговора (примерно), той не си зяпа телефона и не си пише с някой друг. Ако виниш телефоните и фейсбоклука затова, че не ти не получаваш внимание, значи проблема е в теб.
Социалните мрежи са част от света ни вече, не знам защо се борите с тях.