Влез

View Full Version : Да си взема мопс... или да не си взема мопс?!?!

BornToRaiseTheHell
09-22-2015, 08:02
Здравейте,

В голяма дилема съм. :D
Отдавна искам куче и наскоро ми се отвори възможност да си взема бебе мопс, което ще се роди след около 2 седмици, НО ... аз съм на училище през деня , кучето няма да остава само вкъщи- една от бабите ми винаги е в нас , но все пак мен няма да ме има до ранния следобед. Дали това ще е проблем?
Изобщо не ми се иска да си купя кученце, грижите за което изискват постоянно да съм вкъщи, а аз да нямам възможност и съответно и аз, и животинката да не сме особено щастливи.
Благодаря предварително. :)

Klaudia11
09-25-2015, 14:23
Не си вземай, мопсовете не могат да дишат нормално и ще ти пръхти цяла нощ.

DamtiHam
09-28-2015, 19:49
Вземи си, страшни сладури са!

marilyn
09-29-2015, 16:05
И аз си мечтая за мопс <3
Гледал/а ли си куче преди?

Отначало е важно да си възможно най-много време с кученцето. То ще прави бели, ще иска да играе. От малко трябва да му създадеш хигиенни навици. Спомням си моят пухчо като беше малък, буквално на смени бяхме в нас, за да не остава сам. Но сега е възпитан без грешка - никакви бели, много е послушен.

Вземи си животинка, само ако можеш да я гледаш добре.

Bianca-d
10-13-2015, 15:26
Големи са сладурковци мопсовете. Но кученцето си е отговорност. На него не му трябва по цял ден да е с някого де, може и само да остава, но трябва все пак да му се отделя време и внимание - за игра, за разходки, за занимавка. Реално цялото семейство участва. Ако ще имате време и нерви...защо не.