PDA

View Full Version : Как да убедя мама ?

Seldjan
10-13-2015, 15:59
Здравейте, бих искала да ми отговорите дали има начин да убедя майка си вече да не е чак толкова загрижена за мен ?
От 1-ви клас до днес когато съм 7-ми клас мама сутрин ме събужда прави ми плитки и ме води до спирката но никой вече на моите години не ги водят до автобусната спирка... И не е единствено това онези плитки, които ми прави никак не ми харесват, защото никой от моя клас не е идвал с плитки на училище от 3-ти клас, а аз от първи и от тях косата ми става много рошава, а когато си направя друга ми се кара, че съм развалила плитките има ли решение и за това мама да спре да ми прави плитки ? Не че не искам мама да не е загрижена за мен но тя мааалко прекали... Моля помогнете ми...

Благодаря предварително :) :)

RapExotic
10-14-2015, 05:54
Подстрижи се на паница.

Martyyy2
10-14-2015, 06:36
boje az 4eta kak da ybiq mama

a ne kak da ybedq mama

AnonimenKolkoDaEAnonimen
10-14-2015, 20:59
boje az 4eta kak da ybiq mama

a ne kak da ybedq mama

е ти си много луд
Кажи й просто на жената, ще го преживее.

А Р К А Д И Я ღ
10-15-2015, 16:00
За родителите винаги ще си останем техните малки "бебчета", дори и вече да сме на пълнолетни възрасти, болшинството родители са така. Нашите все още не ме пускат до късни часове навън или пък да излизам с момчета, всъщност и още цял списък с нормални неща, които връстниците ми правят. Необходим е просто един разговор, кажи й, че така не ти харесва и че искаш да имаш свой начин на живот, да опитваш нови неща, но въпреки това винаги ще си до нея. :)

-/-
11-07-2015, 00:23
Тва с разговорите с родителите работи само при тия родители, дето не се налага да говориш с тях за такива неща. Малко е параграф 22, ама как си го представяте точно - ваще не ви пускат да излизате до късно, вие отивате и им казвате "На тази възраст всъщност е нормално да излизам до късно, всичките ми приятели го правят, етц" и те изведнъж "Брех, верно, как не се сетихме, от днес нататък ще излизаш до късно" :D Тва не работи по тоя начин просто. Трябва да покажеш независимост.

dspisarevski
11-07-2015, 01:41
Бях в същата ситуация. Отмина към 9-10 клас, без разговори. Просто показах, че мога да се оправям сам. Ако не се държиш отговорно, не се надявай мама да те остави на мира.

Melancholia St. Clair
11-12-2015, 22:20
тя винаги ще е загржена, но й кажи каквото мислиш и не отстъпвай докато не ти позволи да си ходиш сама на даскало, не си бебе

Mischeto
11-13-2015, 11:36
Стани по-рано и излез от преди да е станала или просто и кажи,че не харесваш плитките и се чувстваш зле и по-грозна с тях или че ще ходиш с приятелка до спирката или излез бързо преди да има възможност да те догони,а за плитките-като влезеш в автобуса ги махни и се среши,преди да се прибереш ги направи наново(ако не можеш я питай да те науча или виж в интернет)

Mischeto
11-13-2015, 11:38
Или направо и кажи,че не искаш да те изпраща и че си достатъчно отговорна да стигнеш сама до спирката и че някой ден все трябва да се научиш да ходиш сама навън и че не искаш плитки и като тръгне да те сплита разваляй плитката пред нея

Seattle
11-14-2015, 02:05
^ много такткично, няма що.

Направи сама както се харесваш и казваш на майка си че просто искаш да опиташ нещо различно. Ако вземе да се пъне, казваш че си голямо момиче, че много я обичаш но е време поне за някой неща да те оставя сама да взимаш решения.