Влез

View Full Version : Информатика и Софтуерно инженерство помощ

VanGallsArmy
11-02-2015, 21:43
Скоро ще кандидатствам и се чудя между Информатика и Софуерно инженерство ,та реших да попитам дали някой може да ми разясни малко по-подробно двете специалности и бъдещето развитие очевидно с едното мога да стана програмист а с другото софтуерен инженер/разработчик, но някой може ли да ми даде малко повече инфо и също така мнение за това кое да избера

NomNomNom
11-03-2015, 19:10
Каква, според теб, е разликата между софтуерен инженер, разработчик и програмист?

-/-
11-03-2015, 19:15
Най-добре кандидатствай нещо, което знаеш какво е...

Каква е тази мания в днешно време да се кандидатстват специалности, само защото звучат фамозно или защото видиш ли някой казал, че имало перспектива в тази специалност. Накрая всички стават програмисти щото там са парите, пък 90% от тях са тъпи на лейки или просто не са за тази професия а за някоя друга.

Ако до 18тата си година още не си разбрал какво ти се прави, бих казал - много зле. В такъв случай препоръката ми е просто да пробваш - едното, второто, третото... докато нещо ти допадне. Иначе ще се превърнеш в онази бачкатори, които живеят без желание ежедневието си, с едничката цел денят да свърши, за да почне новия, в който отново нещата ще се завъртят по същия начин.