View Full Version : Банкова сметка на 16?
Здравейте! Да попитам: Мога ли да си открия банкова сметка, ако съм на 16 години?
Kitty Bloom
11-10-2015, 18:46
Мисля, че имаше някакви програми за тийнейджъри там с дебитни карти и сметки, но не мога да ти дам конкретна информация. Харесай си някоя банка и отивай с мама и тате да превеждате парички. :)
Амии, проблемът е, че трябва да отида сама, тъй като майка ми иска да ми праща пари от чужбина, а баща ми не трябва да знае, защото ако той ги вземе отиват за един господ знае какво, само не и за мен .. Благодаря все пак :)
Kitty Bloom
11-10-2015, 18:54
Амии така става малко по-сложно, но трябва да има някакъв начин. Питай в някоя банка, обясни ситуацията. Ако може да използваш баба или дядо за настойник ако е необходимо... Или в краен случай майка ти да си направи нова сметка и да ти даде картата и да е на нейно име, но ти да я ползваш. Трябва обаче пак да поразпиташ как е процедурата след като е в чужбина.
Благодаря, май ще баба и дядо ще помагат.
Здравейте! Да попитам: Мога ли да си открия банкова сметка, ако съм на 16 години?Самостоятелно не! Титуляр на сметка може да е само пълнолетен. Може да питаш вашите да ти открият и да ползваш дебитната карта. Към сметка може да се издаде допълнителна карта (за теб) и да може да теглиш. Успех :) !