View Full Version : 3 годишна връзка...
Photographer-drm
11-18-2015, 14:33
Здравейте! Моя приятелка има връзка от 3 години с едно момче. Наскоро разбрах, че той й изневерява с друго момиче, разбрах го от приятелка на това момиче. Той е признал, че е влюбен в нея и тя в него. Не можем да й кажем, защото тя го обича прекалено много и няма да ни повярва. През тези 3 години, той е излизал с още 2 момичета и се е зарибявал с други. Моля ви кажете ми какво да направя, за да и помогна.
Какво можеш да направиш? Кажи й истината, ако не повярва ще трябва да се увери по по- трудния начин.
Ако й кажеш, сигурно ще се скарате, защото хората нямат навика да вярват на приятелите си, и често заемат много защитна позиция. Като нищо да си помисли, че просто се опитваш да й преебеш връзката.
Но аз мисля, че истината винаги трябва да възтържествува, така че - кажи й. Просто се приготви за последствията, може сериозно да се скарате и то за дълго време, докато не се убеди, че ти всъщност си бил правият.
alter ego
11-18-2015, 16:55
Какво можеш да направиш? Кажи й истината, ако не повярва ще трябва да се увери по по- трудния начин.
+1
RapExotic
11-18-2015, 18:58
Не се меси в такива работи. Може просто да и намекнеш, че той не е добър човек, но в никакъв случай не и казвай директно всичко.
Photographer-drm
11-18-2015, 19:10
Преди се опитвах да й го кажа, още в началото ми бяха казали, че са видяли приятеля й с друго момиче и тя ми повярва, но след като го попита той отричаше и я лъжеше... Разбира се тя му повярва и всичко си беше както преди. След това пак й бях казала за негови афери, тогава тя го защити...
Ако й кажеш, сигурно ще се скарате, защото хората нямат навика да вярват на приятелите си, и често заемат много защитна позиция. Като нищо да си помисли, че просто се опитваш да й преебеш връзката.
Това е така, защото и за приятели не ставаме поради страшната завист към ближния. Ти на колко човека би повярвал/а безусловно, без да се замислиш за мотивите им?
Иначе, да, като добра приятелка е редно да ѝ кажеш истината, ако се скарате, все ще дойде момент в който ще си отвори очите и ще съжаля. Вероятно тогава ти няма да я искаш като приятелка.
Другият вариант е да се повтори историята - да ѝ кажеш, да ти повярва, да я залъже и да ѝ мине.
И в двата случая ти ще си си изпълнила дълга на истински приятел.
BlauMeise
11-24-2015, 16:08
Няма как за три години да не е забелязала странни неща около гаджето й. Проблема е там, че когато човек е влюбен, той не вижда или не иска да приеме истината за половинката си. Твоята приятелка ще изтрезнее един ден. Лека полека това ще стане. Стой неутрална и наблюдавай. Ако можеш да направиш така тя да намери доказателства, но тихомълком. Ако ли не можеш недей. Пази приятелството си, то е по важно. Тя ще му вярва, до тогава, до когато тя иска. Това е за жалост. Има много жени. които мъжете им кръшкат по цял живот и продължават да живеят с тях. Не винаги в живота има справедливост. Ако и кажеш, ще я нараниш, тя може да остане с него, може и да не остане, но едно е сигурно - тя ще се отдръпне и от теб като лошия вестител.