View Full Version : ОБРАЗОВАНИЕ В ДАНИЯ/АНГЛИЯ
Здравейте,
Исках да питам как е образованието в Дания и как стоят нещата с работата и парите... и ако може да ми препоръчате някой университет за специалност туризъм или мениджмънт в туризма. Чудя се между Англия и Дания, какво мислите от опит и мнения на ваши приятели и познати, къде е по-добре?
Аз съм се ориентирал към Дания, защото учиш безплатно. Също така можеш да работиш и дори да си се издържаш сама. За Англия нямам много инфо, но ще ти скъсат главата със такси за семестър. Ако има нещо, давай на лс и мога да те свържа с един във фейсбук да ти обясни.
Здравейте,
Исках да питам как е образованието в Дания и как стоят нещата с работата и парите... и ако може да ми препоръчате някой университет за специалност туризъм или мениджмънт в туризма. Чудя се между Англия и Дания, какво мислите от опит и мнения на ваши приятели и познати, къде е по-добре?
Преди време ме караха да кандидатствам в Англия, отказах се и съм много доволна, че го направих.
За Англия много малко хора могат да си позволят да учат без да теглят кредит, който да им покрие таксите. Съучениците ми отидоха не толкова заради лични амбиции, а защото ги бутаха. Сега не е цветущо положението, но те са си го избрали.
Така е за кредита, но има и доста облекчени условия, т.е можеш да почнеш да го връщаш едва след като почнеш да изкарваш заплата над еди-колко си хиляди паунда. А и в Англия има много бачкане, но пък е зверски скъпо. Аме е по-пресижно да имаш диплома от Англия, отколкото от Дания според мен.
MsMiracle
11-28-2015, 15:34
В Дания образованието е безплатно, но покрай разходи за квартира и храна, ще ви се завие свят. Особено ако се насочиш към Копенхаген, квартира близо 900-1000 евра + около още 500 джобни пари месечно, нека да е безплатно.
В Англия също е страшно скъпо, предимството ти е, че можеш да изтеглиш заема, който се връща само ако след завършване си намериш работа за над 3500 паунда на месец. Това откъдето и да го погледнеш е добър вариант. Намирането на работа също ще е в пъти по-лесно, тъй като официалният език е същия на който учиш.
В Дания образованието е безплатно, но покрай разходи за квартира и храна, ще ви се завие свят. Особено ако се насочиш към Копенхаген, квартира близо 900-1000 евра + около още 500 джобни пари месечно, нека да е безплатно.
В Англия също е страшно скъпо, предимството ти е, че можеш да изтеглиш заема, който се връща само ако след завършване си намериш работа за над 3500 паунда на месец. Това откъдето и да го погледнеш е добър вариант. Намирането на работа също ще е в пъти по-лесно, тъй като официалният език е същия на който учиш.
точно така е, и аз това имах предвид и затова Англия ми се струва много по-примамлив вариант в сравнено с Дания, Холандия и подобни държави.