Влез

View Full Version : Имам нужда от вашето мнение.

thebigsmile
12-08-2015, 12:24
Здравейте! Тъй като тази тема е доста относителна, намерих подобна във форума, но моят проблем е различен и реших да направя нова. Объркана съм, споделих с родителите си и приятели, размишлявах сама и все още не знам какво да правя. Затова имам нужда да чуя други мнения, да помисля и окончателно да реша.
Ето го и проблема. На 18 години съм, скоро се разделих с приятеля си, с когото 2 години бяхме заедно. Обичах го, все още го обичам, както и той мен. Изключително мил и добър човек, с чувство за хумор, адски романтичен, правеше всичко за мен, дотук - мъж мечта. Проблемът е, че винаги имаме различно мислене и представа за нещата, а той обича да налага мнението си, смятайки, че винаги е прав и не спира да го прави. И като цяло, когато спорим се стига до скандал, който може да продължи вечно. Приятелите ми не го харесваха особено, а след случилото се и родителите ми. Всичко вървеше добре, докато не почнахме да се караме и да ми писва от неговото държание както и на него от моето, решихме да се разделим. Така минаха 2 месеца, докато той не ме потърси и поиска да се съберем вече три пъти. Разказа ми, че е излизал с момиче, но нищо не се е случило. И аз излизах с едно момче (и продължавам да излизам), което се държи хем дръпнато, хем си личи, че ме иска(познаваме се отдавна и е от момчетата, които се занимават с доста момичета; преди няколко пъти ми е казвал, че изпитва чувства към мен). Забавлявам се с него, рядко излизаме, защото предпочита да прекарва времето си с приятелите си. Проблемът е, че обичам бившия си приятел искам да се съберем, но не искам да продължаваме така. Не съм сигурна дали ще промени това в себе си, говорихме си на тази тема и той каза, че ще направи всичко възможно. Нашите са категорични да не се връщам. Ако се върна всичко ще е различно, родителите ми няма да го приемат отново. Не знам какво да правя, затова искам вашите мнения. Не знам дали ми липсва самия той или просто спомените и чувството, когато си влюбен и е взаимно.

Ignite
12-08-2015, 12:40
Според мен не е трябвало да намесваш вашите в отношенията ви,това е много голяма грешка, защото после ако решите да се съберете пак, както във случая, няма да е много приятно за никоя от страните, понеже вашите вече са си развалили мнението за него.... Относно това дали ще си промени държанието, не знам, възможно е да успее да го направи, но е възможно и да не успее, аз съм що-годе същия характер, смятам че почти винаги съм прав, но съм се научил да се поставям и на мястото на другия, макар че не винаги се получава. По принцип не би трябвало да се връщаш при бивш, грешка е според мен, но пък щом и двамата се обичате, можеше да пробвате, ако вашите не знаеха за случилото се... Като цяло ситуацията е доста зле, но направи така, седни и премисли нещата, ако се промени-добре, но ако не успее какво, пак по същия начин ли ще карате или ще се разделите, обмисли всички варианти и вземи решение.

thebigsmile
12-08-2015, 13:45
Не искам да го наранявам пак, защото вече го направих. Ако не опитаме няма как да знаем дали нещата могат да се оправят. Но пък ако се съберем няма как да кажа на родителите си. Не се ли оправят нещата, трябва отново да се разделим. Наистина ситуацията е зле и съм тотално объркана..
Благодаря ти много Ignite, ще чакам и други мнения.