PDA

View Full Version : Коледни подаръци



Lilanda
12-08-2015, 14:54
И така, Коледа наближава стремглаво и мисля, че това е една чудесна тема за обсъждане. Какво смятате да подарите на близките си? Какво сте подарявали предишни години? Какво очаквате да ви бъде подарено ако щете...

Смятам, че тази тема хем ще ни разведри малко, хем ще ни даде и някоя друга идея.

Аз лично не знам какво да подаря на никого, тотално съм забила. Миналата година с брат ми подарихме на мама и тати комплект чаши за ракия, много се зарадваха, но преди това сума ти време ни бяха опявали как им били останали само 2 чаши за ракия, та доста ни улесниха. 8-) Тази година твърдят, че и двамата не искат нищо, но аз искам да им взема по нещо символично, та сигурно ще е някое сувенирче. От приятелите ще подарявам само на едно момче, но той е мноооого сложен. Беше ми споменал преди известно време, че му трябват ризи, та се чудех дали е подходящ подарък. Най-вече дали ще му нацеля вкуса, понеже знам горе-долу как се облича, но сега 'искал да си сменя стила' и точно вкуса му за ризи не ми е много понятен. 8-)

Като цяло аз се ограничавам от типичните коледни сувенири, гледам да е нещо по-лично, което ще има приложение и след празниците. :Д Понякога все пак се стига и до тях.

Borntobewild..
12-08-2015, 18:04
Миналата година подарих на една приятелка гривничка и за себе си взех с пъзелче такова и се образува "best friends" ;Д, тази година не мисля да взимам на никой :Д.. може би само малко съчетах подаръка на едно момче за рождения му ден и леко за Коледа - сребърна гривничка и писма от сорта на "open when you are mad" примерно :Д .. Не съм идейна от към подаръци, за това и давам пари на хората, с интерес ще следя темата ;)

hardstaily
12-09-2015, 01:53
за милото си купих коледно еротично бельо, на едната чашка пише "честито" на другата "рождество", а долу на прашките "христово", а пък на една приятелка и взех лимитирано христово семе в специална нано-фризер червена кутийка

inewton
12-09-2015, 07:14
за милото си купих коледно еротично бельо, на едната чашка пише "честито" на другата "рождество", а долу на прашките "христово", а пък на една приятелка и взех лимитирано христово семе в специална нано-фризер червена кутийка

Грешнице, не те ли е срам така да се подиграваш със Светото Рождество!? Ще пратя донос до Светата Конгрегация да те осъдят на изгаряне на клада.

Kitty Bloom
12-09-2015, 10:00
За баба харесах един козметичен комплект. На мама мислех да взимам книга, но видях промоцийка в Била, та сега май ще ни направя и един общ подарък - на нея двете чаши за уиски, на мен бутилката Тюламорче. <3 Братовчедката сама си избра подаръчен комплект, малките братовчеди - някаква книга на Хари Потър и мъжкия ще си избере играчка в хипото. Аз съм си поръчала едни книжки, много начетена станах нещо, много се надявам на ново телефонче, ама няма да ме огрее май. Иначе ще си организирам едно ходене до Пловдив около 26-27ми за един шопинг тур да си направя и аз подарък. :D Мъжо ми си получи подаръка в деня на заминаването, а аз какво ще получа, не знам. Иначе най-много ще ме зарадва самолетен билет или още по-добре, да ме изненада и да си дойде. ^_^ Мечтите са безплатни.

jghgh
12-09-2015, 11:10
За Коледа, вероятно и за Нова Година, ще ходя в град .... при голямото ми семейство.
Ще кажа на баща ми да купи подаръци за баба и дядо, а аз ще взема за братовчедките. Засега съм решила това да са коледни чашки, вътре с лакомства и/или чорапи с коледен десен, + грамота за всяка една от тях - напр. най-добрата фотографка, най-сладкото джудже на дядо Коледа и т.н. (едната братовчедка снима, другата е много ниска и си имаме вътрешен хумор, че е ниска и сладка, но всичко, разбира се, в добрия тон). За едно близко семейство мислех чашки Ms Right, Mrs Always Right, а за детето им - някакви луксозни фулмастери, тя обича много да рисува..

Но това е само ориентировъчно, като изляза по магазините ще преценя на момента.
За мен е много важно подаръците да бъдат с отношение, точно за това избягвам подаряване на ваучери и т.н. Да, по-лесно е, но няма никакво отношение, тегаво ми е.. Иначе и аз го имах като идея - няколко ваучера от H&M + грамотите и да се приключва.

Не знам. Тегаво е и когато си с лимитиран бюджет и все трябва да скалъпиш нещо весело 8-)

tori
12-10-2015, 05:50
На мъжа съм му измислила (и споделила) подаръка - смятам да му взема голям коледен чорап, да го напълня с разни сладкиши от сорта на огромен Тоблерон, шоколад(и) Милка, нещо на Линд, огромно яйце на Киндер и още други неща, които ще са изненада и за него та няма да споделям.
На нашите ще взема някакъв сувенир, не съм много сигурна още. На баба съм се замислила за плюшено еленче, защото много ще се зарадва на плюшка. На дядо не знам, наистина. На Шматката даже не знам дали ще взема нещо, щото ми е МЕГА сложна на подаръци.
С мъжа ще пращаме подарък на една германка и смятаме да купим преспапие в някакъв коледен стил или нещо, свързано с България, защото много ѝ е харесало тук; мисля си също за чаша за кафе/чай/етц. и някаква козметика от българско производство. Смятам, че ще се зарадва на нещо ароматно тип роза дамасцена като аромат или нещо такова. Мнооооого харесвам като аромати тия сапунчета на Рефан, които се продават нарязани и опаковани, но никаква представа нямам дали са добри, защото съм реактивно-алергична към нови продукти и изпитвам страх от някакъв обрив, съответно ако някой/я ги е ползвал и даде мнение, ще го обичам АДСКИ много.

Иначе точно с майка си говорихме, че тая година май ще пропуснем традицията с парфюмите, което ме прави тъжна, защото си искам любимия пръфюм (без лютеница). Отделно от това, очаквам пари и шоколад, щото от няколко коледи само това получавам и съм тотално ДА. От мен за мен ще има едно ходене до Варна за рождения ден на мъжа ама ще видим как ще го направим, че тоя РУ ми ебава плановете на макс и ще е слоооожно.

Едит: От тати си чакам едно шампанско с две мега яки чаши за бяло вино. А на едно аверче съм му намислила плюшена гад да му купя и/или ключодържател, че събира, НО тъпото е, че той събира от чужбина такива та не знам...
А, и си купих лампички за елхата!!! Осъзнавам, че за тия пари, които оставих за червени, можех да си купя два кабела цветни ама... Нека зя другата година да оставим.
И смятам на родителите на мъжо да взема някакво сувенирче предколедно ама нямам никаква идея какво. :дд
#ториразвързакесията :ддд

Kitty Bloom
12-10-2015, 08:14
Коя банка обра, та ще купуваш подаръци за цяла България, та чак и Германия? :D
Иначе по темичката, усещам, че може да ме отрежат за билетчето ми за концерта и ще трябва да си го купя сама, което ми орязва бюджета с една трета, което не е хубаво... :/

[7h3.0n3]
12-10-2015, 10:13
не уважавам тия празници, ама на сестра ми ще й дам 100лв, на майка ми сигурно пак някакви пари ще й дам и да си купуват каквото искат. по-добре така отколкото да купиш нещо, което няма да харесат. за мен съм си поръчал анцуг и 10 грама щастие

Lilanda
12-11-2015, 11:44
Еха, Тори, коя банка обра наистина? :Д

Собиески, защо не ги уважаваш? ;с

Колкото до лимитирания бюджет и на мен ми е най-големият проблем...Да не говорим, че въпросният приятел си поиска нещо, пък после реши, че ще си го купи сам, защото му трябва сега и тотално ми се изчерпаха идеите за тоя каприз. ;с Най-добрия приятел пък си поиска да му подаря едните си слушалки, понеже имам 2 чифта и той се влюби в едните, но аз не мога така да му подаря само нещо толкова малко и трябва и него да го мисля. :Д За тази Коледа съм толкова зле откъм идеи, че не е истина просто...