Влез

View Full Version : Дайте ми съвет

Schweeps
12-16-2015, 09:01
Здравейте,
За празниците ми предстои пътуване ще ходя при родителите си и ще постоя сигурно 1 седмица това което ме тревожи е,че мини пинчера мога да си го взема с мен навсякъде дори в автобусите и влаковете не е проблем,но имам друго куче което е порода Дого Аржентино то е голямо и никой няма да я пусне в автобус или каквото и да е било превозно средство,а автомобил нямаме,но дори и да имахме родителите ми няма как да ми дадат тяхното мнение е,че голямо куче в апартамент не става не ги разбирам честно казано за няколко дни какъв е проблема при условие,че има хора които гледат големи кучета точно в апартаменти,но както и да е!
Проблема е,че аз си я гледам вкъщи свикнала е така и сега изведнъж вързана отвън си мисля,че ще е голям стрес за нея.
Другото което е тя се храни по час 3 пъти дневно има човек който ще идва да я храни,но ще и развали режима ще я храни само сутрин и вечер и то с хляб..
Какво мога да направя за да не и е толкова гадно без нас имате ли някакви съвети към мен?
Когато си я взимах знаех,че някой ден ще го имам този проблем когато се наложи да пътувам за някъде,но сега когато настъпи този момент и незнам какво да правя вътре неможе да стои защото няма кой да и отваря вратата да излезе и да си свърши нуждите просто единственния начин е да е навън.А и на мен ще ми е кофти без нея,но нямам избор...
Какво мислите?

haritov
12-16-2015, 09:35
има препарати на билкова основа които успокояват психиката

при отсъствие на стопани вършат работа животинката приема стреса леко

аз прилагам калмвет все едно пие чай нищо повече но действа

иди в някоя вет клиника и питай за подобни препарати

Schweeps
12-16-2015, 09:40
Благодаря.

Schweeps
12-16-2015, 10:07
https://www.facebook.com/permalink.php?id=150371328327325&story_fbid=872088802822237 За това ли става въпрос?

Smrazqvashta
12-16-2015, 11:48
Аз не бих я оставила. Но това е личен избор, разбира се.

Влаковете превозват домашни любимци в отделен вагон на влака. Изискванията са да са с наморник, свидетелство и заплатен 1/2 билет.
Темата с родителите няма да я коментирам.

Schweeps
12-16-2015, 12:14
Аз не бих я оставила. Но това е личен избор, разбира се.

Влаковете превозват домашни любимци в отделен вагон на влака. Изискванията са да са с наморник, свидетелство и заплатен 1/2 билет.
Темата с родителите няма да я коментирам.

Ами да и аз не искам да я оставям,но ако можеше щях да я взимам навсякъде с мен.
Обожавам я просто и искам във всеки момент да си е до мен за мен тя е повече от куче обичам си я като мое дете направо ;д ,но родителите ми мислят по друг начин те са друго поколение и имат различни разбирания от нас младите.Няма как и да не отида при нашите понеже това са празници трябва да се съберем цялото семейство,немога да им кажа еми ще ме прощавате ама няма да дойда.. нали някакси не върви, понеже от доста време знаят,че ще ходя не е от сега,че да кажа,че имам други планове и т.н..
Много кофти ситуация..Дори да предположим,че ще стане с влака нашите просто като не разрешават да я взимам кво да правя.. то е ясно,че ако си я взема няма да я остаят и навънка щото ако кажат така и аз отивам с нея навън,но просто тъпо ще се получи.Предупредили са ме ,че не приемат голямо куче в апартамента и аз да я взема...
А иначе ако можеше да я взема нашите щяха да се убедят,че тя никакви проблеми няма да създаде,възпитала съм я много добре не прави бели,само иска извеждане нищо друго.То дори и немога да разбера какъв им е проблема..

Smrazqvashta
12-16-2015, 12:24
Ами да и аз не искам да я оставям,но ако можеше щях да я взимам навсякъде с мен.
Обожавам я просто и искам във всеки момент да си е до мен за мен тя е повече от куче обичам си я като мое дете направо ;д ,но родителите ми мислят по друг начин те са друго поколение и имат различни разбирания от нас младите.Няма как и да не отида при нашите понеже това са празници трябва да се съберем цялото семейство,немога да им кажа еми ще ме прощавате ама няма да дойда.. нали някакси не върви, понеже от доста време знаят,че ще ходя не е от сега,че да кажа,че имам други планове и т.н..
Много кофти ситуация..Дори да предположим,че ще стане с влака нашите просто като не разрешават да я взимам кво да правя.. то е ясно,че ако си я взема няма да я остаят и навънка щото ако кажат така и аз отивам с нея навън,но просто тъпо ще се получи.Предупредили са ме ,че не приемат голямо куче в апартамента и аз да я взема...
А иначе ако можеше да я взема нашите щяха да се убедят,че тя никакви проблеми няма да създаде,възпитала съм я много добре не прави бели,само иска извеждане нищо друго.То дори и немога да разбера какъв им е проблема..

Ще те изгонят на връх празниците, защото си я взела с теб, ли?

Schweeps
12-16-2015, 12:30
Ще те изгонят на връх празниците, защото си я взела с теб, ли?

Не вярвам, но все пак ще се получи кофти.Не сме се виждали от 6 месеца и сега изведнъж да направя такова нещо.В момента разсъждавам от тяхна гледна точка,а от моя ще е супер да съм си с нея. ;х
Майка ми до ден днешен още ме пита защо ми е било това голямо куче и се караме по тази тема,но
просто от малка исках голямо куче,а сега си имам и то породата която исках направо е като сбъдната мечта.
Иначе майка ми също обича животните,но не приема куче в апартамент поне не голямо с пинчера живяхме 2 години там и нямаше проблеми.

Schweeps
12-16-2015, 12:36
Мисля си да отида само за 2-3 дни.. защото на нова година е ъбсурдно да я оставя сама. Тя когато чуе пиратки и откача а ако е сама още по-зле.Защото явно ги приема като заплаха и започва да лае и да търси от къде се чува.. знам ли я дали няма да се отвърже и да излезе от някъде просто всичко може да се случи и това ме притеснява адски много.Тя си пази територията и е възможно всичко.

Smrazqvashta
12-16-2015, 12:38
Не вярвам, но все пак ще се получи кофти.Не сме се виждали от 6 месеца и сега изведнъж да направя такова нещо.В момента разсъждавам от тяхна гледна точка,а от моя ще е супер да съм си с нея. ;х
Майка ми до ден днешен още ме пита защо ми е било това голямо куче и се караме по тази тема,но
просто от малка исках голямо куче,а сега си имам и то породата която исках направо е като сбъдната мечта.
Иначе майка ми също обича животните,но не приема куче в апартамент поне не голямо с пинчера живяхме 2 години там и нямаше проблеми.

Всичко е до гледни точки. Коя от двете страни ще направи компромиса. Дали детето, заради мама и тати. Или мама и тати, заради детето. И в двата случая е кофти, според мен. Но ти си добра, казано не в лошия смисъл.

Schweeps
12-16-2015, 12:43
Всичко е до гледни точки. Коя от двете страни ще направи компромиса. Дали детето, заради мама и тати. Или мама и тати, заради детето. И в двата случая е кофти, според мен. Но ти си добра, казано не в лошия смисъл.

Да така е,но като гледам май няма да е от тяхна страна компромиса.Благодаря ти,че мислиш така :) най-накрая един човек в този форум да разбере,че съм едно чувствително момиче представител на зодия рак :д тя самата зодия говори много сама по себе си.Ние рачетата сме хора на чувствата. ;д

Smrazqvashta
12-16-2015, 12:51
Да така е,но като гледам май няма да е от тяхна страна компромиса.Благодаря ти,че мислиш така :) най-накрая един човек в този форум да разбере,че съм едно чувствително момиче представител на зодия рак :д тя самата зодия говори много сама по себе си.Ние рачетата сме хора на чувствата. ;д

Аз не вярвам в зодии. Но съдейки по днешната младеж, дано оценят компромиса от твоя страна.

Schweeps
12-16-2015, 12:55
Аз не вярвам в зодии. Но съдейки по днешната младеж, дано оценят компромиса от твоя страна.

Е аз съм от вярващите.Благодаря ти още веднъж.. защото с риск да прозвуча на човек с голямо самочувствие ще кажа,че знам,че съм адски добър човек и понякога съжалявам,че съм такава понеже повечето хора не оценят това и тези които не ме познават бързат да ми слагат етикет който няма нищо общо с мен.И знаеш ли защо вярвам в зодиите защото например когато чета моята абсолютно всичко е вярно за мен.Всеки сам решава на какво да вярва и на какво не. :)
А относно нашите знам,че ме обичат,но те са слепи за хубавите неща виждали са винаги лошите.
Добрите неща които правя или се случват ги мислят за даденост..

Schweeps
12-16-2015, 13:00
И дори според мен това за тях не е компромис понеже аз съм си взела кучето и сега да си поемам последствията и те не разбират колко много си я обичам,как ще ми е тъжно да трябва да се веселя, а аз ще си мисля как тя стои самичка,но както и да е тук вече се отваря друга тема.

Smrazqvashta
12-16-2015, 13:17
Е аз съм от вярващите.Благодаря ти още веднъж.. защото с риск да прозвуча на човек с голямо самочувствие ще кажа,че знам,че съм адски добър човек и понякога съжалявам,че съм такава понеже повечето хора не оценят това и тези които не ме познават бързат да ми слагат етикет който няма нищо общо с мен.И знаеш ли защо вярвам в зодиите защото например когато чета моята абсолютно всичко е вярно за мен.Всеки сам решава на какво да вярва и на какво не. :)
А относно нашите знам,че ме обичат,но те са слепи за хубавите неща виждали са винаги лошите.
Добрите неща които правя или се случват ги мислят за даденост..

Няма за какво да ми благодариш. Късмет.

Schweeps
12-16-2015, 13:24
Няма за какво да ми благодариш. Късмет.

Е как да няма,има разбира се.Дори незнаех за това,че става и с влак.
Остава само да се опитам още веднъж да поговоря с наще,нямам големи надежди,но не пречи да опитам.

Smrazqvashta
12-16-2015, 13:55
Е как да няма,има разбира се.Дори незнаех за това,че става и с влак.
Остава само да се опитам още веднъж да поговоря с наще,нямам големи надежди,но не пречи да опитам.

Стискам палци.

Schweeps
12-16-2015, 14:01
Мерси :)

baby_baby
12-17-2015, 21:29
Няма нищо да и стане просто може малко да се уплаши в началото ама спокойно трябва да свиква

AliceSw
12-17-2015, 22:23
С тази цел са направени т.н. "хотел за домашни любимци"...

Schweeps
12-22-2015, 08:19
С тази цел са направени т.н. "хотел за домашни любимци"...

Да обаче наблизо няма.