PDA

View Full Version : Не мога повече... Помощ

angel_S
12-29-2015, 16:16
Здравейте, аз съм момиче на 14 години. Преди си мислех, че нямам проблеми с родителите си, но сега вече осъзнах, че определено не се разбирам с майка си. Най- големият проблем е излизането навън. През лятото с много караници и неразбирателства успявам да изляза по- нормално. Сутринта за 2-3 часа и после вечерта от 16-17 до към 21:00. Но през другото време например тази ваканция е ужас. Постоянно ми вика, че съм ходела само по улиците и кфи били приятелите ми. Аз съм единствената, която се прибира в 17:00 другите стоят до 20-22 а някои са по- малки от мен. Приятелите ми- понеже майка ми беше разбрала, че те пушат и сега... Аз не пуша нито те ме карат. Пък и те не пушат често и се крият. Тя си мисли, че те са пълни идиоти, но не е така тя не ги познава толкова добре. Не бих се отказала от тях за нищо на света. Другият проблем е, че майка ми ми вика за абсолютно всичко. Не разбирам какво толкова иска, аз уча, имам добри оценки, бях първа в класацията за гимназията в която искаше да уча и на матурите бях с най- високи оценки. Единственото, което искам е тя да ме остави, защото не издържам. Тя постоянно се заяжда, но когато аз се ядосам и кажа нещо го приема като страшна обида. Аз не искам да се карам с нея и ми е много гадно. Не ме пуска навън и когато е студено, а ако случайно се разболея така ми вика и ми се кара се едно нещо кой знае какво съм направила. От няколко месеца започна да не ми пука и веднъж и казах, че не ме интересува, просто не мога повече така. Искам нормален живот. Вече не съм чак толкова малка и съм сиг, че мога да се оправям сама. Вече единственото за което ми пука е да излеза навън, но тя не ме и пуска в тъмното. Живеем в село, има толкова деца навън след 18:00 нищо няма да ми стане и на мен. Моля ви помогнете ми какво да направя, тя напълно е откачила. Не мога повече така да живея.

inewton
12-29-2015, 16:20
Нарича се дисциплина!

LoveInfect
12-29-2015, 16:23
Да, ти определено нямаш нормален живот, и нормални отношения с вашете. Не знам какво да те посъветвам... но знай че майка ти прави всичко защото те обича, и я е грижа за теб, но тя просто не умее да се съпостави на твое място и да ти влезе в положението. Не знам, потърси закрила от други родители, психолог би ви помогнал.

Dwyd96
12-29-2015, 17:23
Нарича се дисциплина!
Тая дисциплина граничи с дикатутра и не е много полезна за възпитанието. Обикновено децата на такива родители късат синджира като вече не живеят при тях. :Д (познавам много такива хора)

inewton
12-29-2015, 17:27
Тая дисциплина граничи с дикатутра и не е много полезна за възпитанието. Обикновено децата на такива родители късат синджира като вече не живеят при тях. :Д (познавам много такива хора)

Живее на село. Не прочете ли? Има голяма вероятност по тъмно да я изнасилят някои цигани.

angel_S
12-29-2015, 18:38
Забравих да спомена, че майка ми ми беше чела и чата във фб... и то точно най- важното....

inewton
12-29-2015, 18:40
Мисли ти доброто.

Smilee..
01-05-2016, 18:52
За чата във фейсбук - сложи си парола на телефона !! Опитай се да поговориш с нея . Както се описваш не виждам проблем - учиш , не пушиш ... Обеди я , че няма да пушиш и й кажи , че те не пушат когато сте заедно .

fls63
01-05-2016, 19:41
От опит ще ти кажа само,че тези приятели няма да са ти вечни. Така че НЕ казвай ,че не би се отказа от тях за нищо на света. Та вие сте на по 14години, на тези години гледате да се впишете в "модерните" компании. Не всичко за напред ще ти върви по план,мила...просто се научи да приемаш нещата каквито са!

fls63
01-05-2016, 19:43
Достатъчно свобода ти дава майка ти,повярвай. Не навсякъде децата могат да излизат НАВЪН. ;)

analgin
01-16-2016, 19:04
С времето ще се отпусне, просто си на възраст, когато тя трябва да осъзнае, че вече не си толкова малкото й момиченце, което тя иска да си останеш, не е толкова лесно, притеснява се повече от нормалното, но все пак говори с нея повече и да те почувства по-близка и да ти има доверие. Това не означава да й споделяш абсолютно всичко, защото нещата, които ние приемаме за нормални, за хората на техните години тези неща са крайни и притеснителни, примерно ако си с приятели в парка и някои от тях започнат да въртят някой коз просто й го спести, защото ще си измисли какво ли не, не казвам ,че приятелите ти го правят, давам го като пример, общувай достатъчно много, но и избирай внимателно информацията, която ще споделяш.