Влез

View Full Version : За любовта и приятелството

Ivaaaaa
01-02-2016, 07:53
Здравейте,
иска ми се да проведем една продуктивна беседа за приятелството между двата пола. Преди време попаднах на... нещо свързано с темата и о, изненада, двете основни тези се защитаваха по еднороден начин /имам предвид мъже срещу жени/. Защо? Нима възприятията ни върху предмета на дискусията са различни според това дали в тялото ти преобладава тестостерон или естроген? Разкажете случки от личния си живот, на познати, приятели. Защо се получава такова разминаване? /познайте кой кой е/ /вярвам, че и тук ще се получи същото/. Повече думи не ми идват. Бъдете послушни :)

golemiq_korab_minava
01-02-2016, 07:58
Аз не познавам човек, който излиза с харесвано момиче и не желае повече от приятелство, дори и само вътрешно.

Ivaaaaa
01-02-2016, 08:07
Харесвано според кого? За да си приятел с когото и да било, трябва също така и да го харесваш под някаква форма.

golemiq_korab_minava
01-02-2016, 10:42
Харесвано според кого? За да си приятел с когото и да било, трябва също така и да го харесваш под някаква форма.

Когато има хормони и приятелстяото се изменя

AlaBalaa
01-02-2016, 11:03
И при мен е така, трябва момичето да не ме привлича, че да сме си просто приятели.

YSMF
01-02-2016, 13:11
Приятелите ме привличат с характер, гаджетата с характер и още нещо. Но имам момчета приятели, по - спокойно ми е като знам, че харесват някое момиче.

Грозния
01-02-2016, 13:33
Нима възприятията ни върху предмета на дискусията са различни според това дали в тялото ти преобладава тестостерон или естроген? Защо се получава такова разминаване? Точно така е! Защото хормоните влияят на психиката и оттам на мислите и емоциите! Затова се получава "разминаването" за което говориш. Толкова е просто!

oneway
01-02-2016, 13:56
Аз не познавам човек, който излиза с харесвано момиче и не желае повече от приятелство, дори и само вътрешно.

И аз, но преди 1 седмица се оказа, че това е възможно и дори твърдят, че нито един от тях не изпитва нищо повече от приятелски чувства към другия.

nevermorevon
01-02-2016, 14:48
Хубаво ли е момичето и харесва ли ми достатъчно, няма как да се задоволя да сме само приятели, просто ще гледам нещатата да не идат до там, че от там става тегаво.. :D

tori
01-02-2016, 15:07
Не вярвам в този вид приятелство, гледайте си работата вярващите в еднорози.

oneway
01-02-2016, 16:03

И аз не вярвах хахаха

AlaBalaa
01-02-2016, 16:57

tori, ти не беше ли казала на една снимка, че си с най-добрият си приятел?

NomNomNom
01-02-2016, 20:27
Ясно е, че в дългогодишни приятелства се е случвало на всеки да се запитя дали не се случва нещо повече от това, особено ако тъкмо е излязъл от някаква връзка и се опитва да запълни празнината, и бфф-а е най-удобното нещо, защото си търпите простотиите, но -
Не е въпросът дали може да съществува приятелство, истинско, между разнополовите като цяло, а въпросът е имаш похватите да запазиш това приятелство неопетнено и да си държиш онази работа вън от него.

Иначе, друго рандом по темата, чисти и хубави приятелства, според мен, стават, след като сте се отдали на плътското, писнали сте си и като се срещнете, не ви избива на нервно тресене ала "леле как искам да те прасна" и тн

*не го казвам като общовалидна дефиниция, просто мнение.

YSMF
01-02-2016, 20:34
Иначе, друго рандом по темата, чисти и хубави приятелства, според мен, стават, след като сте се отдали на плътското, писнали сте си и като се срещнете, не ви избива на нервно тресене ала "леле как искам да те прасна" и тн

Така ми се получи много хубава вражда с бившия, още ме плюе.

Maleficus
01-02-2016, 20:41
По принцип, когато мъж се запознава с жена за първи път, той преминава през нейния скенер за атрактивност (на подсъзнателно и съзнателно ниво):
1. Ако резултата от сканирането е 10 по скалата на подмокряне, тя е хлътнала по теб, тоест където си вадиш онази работа, рядко можеш да намериш място да извадиш и приятелство... Е има и случаи, когато се получава, все пак има жени с доста широки... разбирания за живота.. Но повечето са с... тесни.. което е хубаво от една страна, все пак трябва да можем да разграничаваме приятелите от ... другите
2. Ако те намира за не толкова атрактивен, но все пак си вървежен, донякъде интересен и дори полезен ако даденото момиче желае някой да и напише домашните или пък да и носи куфарите, то това СИ ТИ ! Човека в приятелската зона, честито и моите съболезнования ! Приготви се психически за думи от рода на: " това е моето малко гей братче"..
3. Ако те намира за скучен и грозен едновременно, игнор, игнор и пак игнор и ако това не свърши работа една бърза емоционална кастрация, ако и това не свърши работа... Как да го кажа, жените не са добри във футбола по принцип, но когато се наложи.... ритат много добре... Кон не съм видял да хвърля по жестоки къчове от жена !
4. Ако боговете се смилят над теб, звездите се наредят в перфектна пентаграма пред очите ти и може би станеш свидетел на еднорог борещ се с демон, може би тогава би ти се случило чудото да срещнеш момиче, което да иска да ти бъде приятел, без всичката драма и без да те ползва като резервна гума. Пусни си тото за всеки случай. Ако съдбата е чак толкова на твоя страна, защо да не получиш пълен пакет удобства от вселената !

NomNomNom
01-02-2016, 20:50
Така ми се получи много хубава вражда с бившия, още ме плюе.

Ние се плюхме една година, и после станахме бфф-и. Ама първо имахме връзка де, после не си говорихме, и след това чак се зароди приятелство.

AlaBalaa
01-02-2016, 23:17
Ние се плюхме една година, и после станахме бфф-и. Ама първо имахме връзка де, после не си говорихме, и след това чак се зароди приятелство.

Мисля, че само така е възможно май...

А колегата по-горе, не се бях смял скоро така, благодаря ти. И най-вероятно си прав.

tori
01-03-2016, 07:55
tori, ти не беше ли казала на една снимка, че си с най-добрият си приятел?
Да, имам си човек, когото наричам така, но при нас е съвсем друго, щот той е на 123456789 км от мен. Което по принцип не пречи, ако с това ще ме контрираш, но има други фактори. Освен това далеч не ми е приятелка в смисъла на тва да се надява на нещо, което няма да стане.
Освен всичко, далеч не е най-близкия ми човек. Макар че съм неуспешна в създаването на приятелства като цяло. И да - и при нас го е имало тва да се питаме кое, как и дали е само приятелство. И да - гордо мога да кажа, че съм била негов избор между други момичета в компанията, поне на думи.
Ама е друго, щот нито единия не си е вадил оная работа в отношенията с другия.

Грозния
01-03-2016, 12:07
По принцип, когато мъж се запознава с жена за първи път, той преминава през нейния скенер за атрактивност (на подсъзнателно и съзнателно ниво):
1. Ако резултата от сканирането е 10 по скалата на подмокряне, тя е хлътнала по теб, тоест където си вадиш онази работа, рядко можеш да намериш място да извадиш и приятелство... Е има и случаи, когато се получава, все пак има жени с доста широки... разбирания за живота.. Но повечето са с... тесни.. което е хубаво от една страна, все пак трябва да можем да разграничаваме приятелите от ... другите
2. Ако те намира за не толкова атрактивен, но все пак си вървежен, донякъде интересен и дори полезен ако даденото момиче желае някой да и напише домашните или пък да и носи куфарите, то това СИ ТИ ! Човека в приятелската зона, честито и моите съболезнования ! Приготви се психически за думи от рода на: " това е моето малко гей братче"..
3. Ако те намира за скучен и грозен едновременно, игнор, игнор и пак игнор и ако това не свърши работа една бърза емоционална кастрация, ако и това не свърши работа... Как да го кажа, жените не са добри във футбола по принцип, но когато се наложи.... ритат много добре... Кон не съм видял да хвърля по жестоки къчове от жена !
4. Ако боговете се смилят над теб, звездите се наредят в перфектна пентаграма пред очите ти и може би станеш свидетел на еднорог борещ се с демон, може би тогава би ти се случило чудото да срещнеш момиче, което да иска да ти бъде приятел, без всичката драма и без да те ползва като резервна гума. Пусни си тото за всеки случай. Ако съдбата е чак толкова на твоя страна, защо да не получиш пълен пакет удобства от вселената !Дълбок поклон! Много добър анализ на ситуацията, аз нямаше да мога да го кажа по-добре :)!

solo_
01-03-2016, 12:13
щото си миндил хаха

Niakoitam
01-03-2016, 13:17
А защо се изключва, че може да има истинско приятелство и в същото време любов ( или просто аз съм твърде голям идеалист, знам ли)

А защо се получава така, че по-често мъжете започват да виждат свои приятелки и като още нещо, въпреки, че и при жените понякога се случва, мисля че не е чак толкова нелогично. Като цяло все още си е общовъзприето, че жените трябва да бъдат сваляни, а мъжете да са ловците. Няма лошо и жените понякога да правят първата крачка и според мен даже си е и готино, но ето...било възприето че мъжа трябвало. И ето...ако мъжа е по срамежлив, а жената по-отракана, но чака да се случи общоприетото...всичко може да отиде на вятъра. Но...да се върнем на темата за приятелството. Жените като цяло биват сваляни, а мъжете свалят. Жените често имат голям списък от ухажори особено, ако са по-вървежни, което понякога хич не им харесва, защото искат по-възможност мъжа на мечтите им да им прочете телепатично мислите и само той да ги сваля. Другите по възможност само да им попочешат егото с някое и друго флиртче и да си вървят или просто да са им под ръка ако отново им потрябват. Мъжете обаче се очаквало да свалят. Често жените, които им обръщат внимание са около тях или, защото съдбата ги е срещнала или, защото самите мъже са направили така, че да се запознаят. И когато един мъж трябва да изпълни "дълга си" да свали дадена жена, но тя е решила, че нещо в него не я устройва, това при положение, че не е обвързана, не е омъжена и няма деца, защото там вече е до принципността и на двамата, и го иска просто за приятел (колко хубаво звучи само), идват и несъответствията. Вариантите стават три. Или си бие камшика оставяйки жената да проклина мъжкото съсловие и да е наранена, ако наистина поне нещо е намерила в него заради, което смята, че е нужно да го задържи до себе си, та ако ще да е само за да и помпа самочувствието, когато и е нужно. Той да остане до нея надявайки се,че някогаааа...евентуалнооо...н ещата ще се променят. Или да се примири, което си е почти невъзможно особено, ако не намери някоя друга към, която да сметне, че може да има и по-силни чувства. От това обаче отново може и да следва отдръпване заради ревност на другата например или пък други причини като пренасочване на цялото внимание в другата посока. А когато всички жени около един мъж го възприемали само като приятел...е, няма как да няма разочаровано. Приятелството е хубаво нещо, но няма как да отмени нуждата на един мъж от любов. Няма как един свободен мъж, търсещ любовта да е просто приятел с една свободна жена особено, ако и няма пречки да са заедно ако освен, че харесва характера и може спокойно да си представя и как би правил секс с нея...:)

golemiq_korab_minava
01-03-2016, 15:13
Ако жената е по-тежка от 100 кила, крие пържоли под мишниците, има излъчване на хипопотам, може да ми бъде истински приятел.

Какво съм осъзнал за себе си ? Има надути, алчни, курви,долни и красиви, с които не искам да живея, но искам да 3ба.

Omega
01-04-2016, 22:03
Колкото и да се опитвам да създам приятелства, м/у момиче което не харесвам. Не става, защото тя ме харесва и и личи и тайно се надява и предпочитам да се отдръпна. Така е и с момичетата, когато не харесват някого гледат да седят по далеч от него.

an7raks
01-05-2016, 09:46
Здравейте,
иска ми се да проведем една продуктивна беседа за приятелството между двата пола. Преди време попаднах на... нещо свързано с темата и о, изненада, двете основни тези се защитаваха по еднороден начин /имам предвид мъже срещу жени/. Защо? Нима възприятията ни върху предмета на дискусията са различни според това дали в тялото ти преобладава тестостерон или естроген? Разкажете случки от личния си живот, на познати, приятели. Защо се получава такова разминаване? /познайте кой кой е/ /вярвам, че и тук ще се получи същото/. Повече думи не ми идват. Бъдете послушни :)
Не, просто повечето момичета не осъзнават, че около тях се навъртат момчета, които ги харесват понеже те самите/момичетата/ обикновено си изкарват добре в такова обкръжение без да влагат чувства. Когато едно момче не харесва дадено момиче, обикновено не го търси да си споделят драмите и преживяванията. Не, че нещо, ама имате навика да споделяте прекалено много глупости, да ревете или да се депресирате за още повече и да не приемате съвети... Също така в повечето случаи не сте в състояние да предложите нещо повече като съвети, опора и лоялност от момче приятел.

Говоря обобщено. Предполагам има някакви изключения, които аз лично не съм срещал.