View Full Version : Иска почивка след 4 години връзка
Здравейте съфорумници. Току що се регистрирам тук, наскоро разбрах за форума и рядко пиша във форуми. Обикновено, е когато наистина не знам какво да правя и ми трябва поне да споделя проблема си. Много бих оценил ако някой би могъл да сподели съвет или подобно преживяване.
Работата е там, че с приятелката ми сме заедно от почти 4 години (на по 20 сме и двамата) и напоследък нещата не вървяха особено добре, тръпката се позагуби, не очаквах да се случи, но може би това става с дългите ранни връзки. Виждам, че тя не е особено щастлива с мен и често сякаш всичко, което правя я дразни. И след известно време в чести скандали и караници тя поиска да направим почивка. Може би наистина е най-добре така, но ми е трудно да го приема и сякаш това е вратичка за постоянно късане. Еднообразието от ежедневието, промяната с времето са все неща които натежаха много и може би ако си дадем почивка нещата може да се оправят...или да е краят?
Най- вероятно ще е краят. Влюбените нямат нужда от почивка.
Мислиш ли? Възможно опресняване...?
Мислиш ли? Възможно опресняване...?
Няма как да бъда сигурен. Само отбелязвам потенциалния най- вероятен изход от ситуацията.
Твърди, че ме обича адски много. Но има нужда от време. Нямало друг в никакъв случай. И аз не мисля, че има друг. Дали е нещо, което тя си разбира или края наистина? Може би трябва да го приема.
Тогава си давате почивка и чакаш да видиш какво ще стане. Няма какво друго да направиш, така или иначе.
Според мен щом иска почивка дай и. Обаче да бъде най-много седмица две. Хората , които се обичат не могат да "почиват" един от друг повече.
TROLLDADLOLCAKE
01-21-2016, 20:15
Това е краят."Почивка" е завъртяно " Искам да се разделим "...Тя те обича и цени..но вече само като приятел може би..Всичко останало вече го няма.
Това е краят."Почивка" е завъртяно " Искам да се разделим "...Тя те обича и цени..но вече само като приятел може би..Всичко останало вече го няма.Краят е със сигурност, само че може би дори не го обича и цени вече! 90% вероятност е вече да си е намерила друг!
"Почивка" аз го виждам по два начина.
Иска да те подразни, да промени ежедневието, да промени хода на връзката. Да те накара да се бориш под някаква форма. Т.е. да върне тръпката.
Или
Тайничко вече не може да те понася и иска нещата да приключат, но за 4 години се е привързала достатъчно много, че да я е шубе да го направи.
Ранна връзка и на тези години... по скоро ще си "поживее" според мен. Ти си знаеш най-добре.
Благодаря за отговорите. Изглежда времето ще покаже.
yamaha436
01-23-2016, 00:43
В една истинска връзка няма такова нещо като почивка... Щом няма тръпка не чакай а действай сложи край на това няма смисъл да се мъчите просто всеки да поеме по свой път, няма лошо да си останете приятели,но нищо повече не си губи времето с грешните хора.
DarkManX
01-23-2016, 06:50
И аз съм в същата ситуация, само където тя не каза, че иска почивка, а каза, че не ме обича и, че иска да намери щастието си.
И при нас връзката беше в продължение на 4-години.. знам, че ти е тегаво..
От няколко дни насам правя анализ на връзката ни под формата на послание, как аз съм се държал, как тя и накрая ще и го пратя, това ще е последният им жест към нея.
Замисли се, за да иска почивка дали не си я притиснал с нещо, дали не си я ограничил, насилвал ли си я за някой неща?
и също така жените определят мъжа и според секса, ако им харесва може и да го задържат ако ли не...
За съжаление това е истината, успех и горе главата!
kjbdwkadb
01-23-2016, 16:10
Твърди, че ме обича адски много. Но има нужда от време. Нямало друг в никакъв случай. И аз не мисля, че има друг. Дали е нещо, което тя си разбира или края наистина? Може би трябва да го приема.
Има разлика между това да те обича и да бъде влюбена в теб.Дай и наистина малко време,но и аз съм на мнение,че влюбените нямат нужда от почивка.. да не би това да имаш връзка да е работа?Да те натоварва един вид.. не смятам.Поговори открито с нея и и дай исканото от нея време..
Има разлика между това да те обича и да бъде влюбена в теб.Много интересно - би ли обяснила?! Защото според мен няма разлика!
Или може би според теб:
"да е влюбена" = "не може да диша без него"
"само да го обича" = "всъщност не ѝ пука за него, но го обича като "приятел" и като има проблем му се обажда за да ѝ помага"
... такова "обичане" - благодаря, но не 8) !
DarkManX
01-25-2016, 10:17
По принцип разлика има, едно е да е влюбена в теб друго е да не може без теб, макар че след определено време
като и се надуе самочувствието и започват проблемите, забравят се жестовете и се стига до следващия
mincheto
01-30-2016, 05:46
Според мен това е заобиколен и по-деликатен начин да ти каже,че иска да се разделите.Може и да си е харесала друг и ти просто трябва сериозно да си поговориш с нея.