PDA

View Full Version : Противозачатъчни

skycity
02-15-2016, 13:35
Здравейте, извинявам се предварително ако това не е точната тема за проблема ми. Пия противозачатъчни Ясмин, и първото хапче го изпих на 9ти този месец, днес след като си изпих хапчето което трябва забелязах, че съм изпуснала едно, и от там започнаха притесненията ми, защото водя полов живот и днес преди да изпия хапчето, правихме секс с приятеля ми. Въпросът ми е много ли е голям шанса да съм забременяла и това изпуснато хапче понеже са минали 12 часа трябва ли да го изпия или да го оставя така, и ако ще правя тест за бременност, ще има ли грешка в отчитането, поради допълнително приеманите хормони от хапчетата ?

Животно
02-15-2016, 20:14
направо отивай за количка

TROLLDADLOLCAKE
02-16-2016, 04:26
Споко,имаш толкова химия в организма,че и Коко Динев да те мине пак няма да хване! ;)

baby_baby
02-16-2016, 10:38
Едва ли от като си изпуснала едно хапче ще има някви последствия

Aubergene
02-16-2016, 19:44
Добре де, най-проста проверка в нета, открива листовката на препарата: http://apteka.framar.bg/30000052/%D1%8F%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-21
Тук пише какво да правиш, ако си пропуснала таблетка и какви са ти шансовете. Също така е важно дали си започнала от първия ден на МЦ (в този случай си защитена от ден 1), защото ако не си, в листовката пише, че първите 7 дни трябва да се използват и други предпазни средства, както и пише, че колкото по-рано пропуснеш таблетка при прием, толкова по-голям е рискът от нежелана бременност.
И на мен ми се е случвало да пропусна точен час за взимане на хормонален препарат, ама особено за такива важни неща, навивай си часовник, недей оставя нещата на случайността, за да не си изиграеш лоша шега.

spambot1
03-04-2016, 03:05
1