Влез

View Full Version : Дълга връзка, друго момиче

Liquide
02-15-2016, 22:46
Здравейте, попаднах в една доста глупава ситуация, която наистина не вярвах,че на 22 години, може да се случи.
Имам приятелка от четири години. Имахме две раздяли, втората беше доста кофти за мен. На кратко ми каза, че искала свобода, че съм се бил променил,че нищо не съм правил за нея, което мога да го оспоря с много факти, но не е по темата. Като цяло бяхме разделени отново за около 2-3 месеца. През тези месеци постоянно излизаше с други пишеше с и т.н., нещо нормално. След което след доста опити от моя страна склони отново да сме заедно, първите дни странно, след това отново се оправиха взаимоотношенията ни някак си доста рязко. Всичко вървеше страхотно, докато не се запознах с едно момиче съвсем случайно 2-3 седмици след като отново се събрахме. Та излизах няколко пъти с това момиче без никакви намерения. Този процес се повтори няколко пъти. Работата е там, че това момиче ми влезна доста под кожата, наистина чувствам някакво доста голямо привличане към нея, наистина ме кара да се усмихвам, изключително много ми е приятно когато съм с нея. Реших, че просто не е редно да продължавам и и обясних за какво става въпрос, спряхме да пишем и т.н. момичето каза,че започва да се привързва и аз започнах да хлътвам и просто реших да спра, като и споделих как стоят нещата и т.н. Работата е там, че приятно ми е с приятелката ми, но наистина някак си няма го това привличане, отблъсна ме до голяма степен, сигурен съм,че и момичето ми повлия така(без нищо да ми казва или да прави). И наистина не знам какво да правя на скоро се видяхме с девойката, стана ми много приятно и наистина съм объркан. Може би нещата които ме спират да я оставя е това, че с родителите и и роднините и (леля,батко,вуйчо,калеко) с всички като цяло сме в изключително добри отношения и съм спечелил доверието им.А и като гледам от както сме заедно отново се държи много добре, но някак си няма я онази тръпка и да загърбя всичко това просто хей така..... Исках просто да споделя, защото за съвет, ако аз не мога да реша, та кой друг ? Но все пак ако някой от вас е попадал в подобна ситуация или знае за някой познат,приятел и прочие който се е намирал в същото положение, нека сподели. Благодаря ви предварително.

P.S Нещото което още повече ме отблъсна беше това,че скоро ще замине да учи в друг град и веднъж и казах: И като заминеш да учиш, пак няма да се виждаме толкова често ще стане пак така ще ме оставиш и кво ? Така ли е?
И тя ми отговори : Еми не мога да знам.

P.S наистина очаквам съвети, макар и с риск да се повторя, ако аз не мога да взема решение, то кой да го вземе тогава.... Но съм наистина объркан, а за въпросното момиче наистина има някакво привличане и то голямо и от двете страни, излизал съм приятелски с други момичета, флирт разговори и прочие , но не беше същото.

TROLLDADLOLCAKE
02-16-2016, 04:23
Няма как да ти дадем добър съвет,защото си в такава ситуация, в която развоя на нещата може да доведе до два или повече изходи...Ако останеш със старата ти приятелка то тогава - Тръпката няма да я има.Не си сигурен,дали утре пак няма да и се прииска да те зареже.Не е гаранция, че утре като замине да учи в другия град ще иска да е още с теб и няма да си намери нов.От друга страна пък, ако избереш новото момиче, може да се окаже, че не е това, което търсиш...НО..

АЗ на твое място бих опитал с новата.Все пак настоящата ти вече се е отказвала от теб - какво те кара да мислиш,че няма да го направи пак?Още повече, че ти си достигнал лимита на сегашната ти връзка и няма на къде повече (освен брак разбира се).Другото, което е - Ако ти толкова държеше на приятелката ти, то тогава нямаше да има друга (да бъдем честни).И пак казвам..по - добре опитай с новата..На 22 си,животът е пред теб..Да,4 години не са малко..Не се казва така лесно "край" на нещо,което е било част от живота ти в такъв дълъг период,но все пак!
Успех! +)

Seattle
02-16-2016, 04:59
Новата. Ако не опиташ, ще те е яд после. А и както сегашната ти заминава да учи другаде... шанса да те зареже пак е над 90%.

divergent
02-16-2016, 09:02
След като тръпката с дългогодишната ти приятелка вече я няма, мисля, че е правилно да избереш новото момиче. Много правилно ти го казаха, ако не опиташ цял живот ще си мислиш какво щеше да стане ако беше избрал нея. Голямо клише, но в много случаи е вярно, че след като с гаджето ти сте се разделили веднъж, дори и да се съберете пак няма да е същото. Веднъж едно приятелче ми даде страхотен съвет, казвам го и на теб - Не се страхувай да избереш неизвестното! :)

Liquide
02-16-2016, 09:49
Благодаря ви на всички за изказванията,но има и един друг проблем. Виждам,че приятелката ми сега е щастлива с мен и ако я зарежа ще и бъде много гадно, а съм минал от там и знам какво е, и просто не искам да се чувства и тя така. Може би това е една от причините които ме спира да го направя.

Животно
02-16-2016, 10:22
Благодаря ви на всички за изказванията,но има и един друг проблем. Виждам,че приятелката ми сега е щастлива с мен и ако я зарежа ще и бъде много гадно, а съм минал от там и знам какво е, и просто не искам да се чувства и тя така. Може би това е една от причините които ме спира да го направя.

"И като заминеш да учиш, пак няма да се виждаме толкова често ще стане пак така ще ме оставиш и кво ? Така ли е?
И тя ми отговори : Еми не мога да знам."

да, виждам колко гадно ще и е

Животно
02-16-2016, 10:26
Та излизах няколко пъти с това момиче без никакви намерения.

тва в кой филм си го гледал не знам

Liquide
02-16-2016, 12:16
тва в кой филм си го гледал не знам

Е ся... симпатична е, може би намеренията бяха лек флирт ...

Животно
02-16-2016, 12:44
Е ся... симпатична е, може би намеренията бяха лек флирт ...

то е ясно, че е имало намерения, ама е нормално, като във връзката ти вече е нямало тръпка

an7raks
02-16-2016, 13:43
Раздели се с настоящата и се вземи с новото момиче. На твое място така бих направил.

TROLLDADLOLCAKE
02-16-2016, 16:41

А на теб не ти ли беше гадно, когато тя те заряза?Време е да се научи да се оправя сама!Не може цял живот да и оправяш кашите.Взимай новата!

divergent
02-16-2016, 19:41
Благодаря ви на всички за изказванията,но има и един друг проблем. Виждам,че приятелката ми сега е щастлива с мен и ако я зарежа ще и бъде много гадно, а съм минал от там и знам какво е, и просто не искам да се чувства и тя така. Може би това е една от причините които ме спира да го направя. разбирам, че не искаш да ѝ е гадно, но тя не го е съобразила когато те е оставила, следователно не заслужава разбиране от твоя страна. понякога трябва да мислиш първо за себе си, без да се съобразяваш с околните :)

女性の目
02-20-2016, 19:10
Раздели се с настоящата и се вземи с новото момиче. На твое място така бих направил.

+1

divergent
02-21-2016, 10:44
Малко е клиширано, но преди малко ми попадна пак и реших да ти го кажа и на теб - Когато пред себе си имаш две възможности, избери втората, защото ако първата те удовлетворяваше, втората въобще нямаше да се появи. :)

baby_baby
02-21-2016, 12:10
Ясно е че вече не изпитваш нищо към приятелката си а си с нея заради роднините - много е глупаво

като не искаш да си с нея вече скъсайте и си бъди с другата но нали знаеш в началото е хубаво но натам не се знае какво ще стане