PDA

View Full Version : Ами...

monica135
02-22-2016, 18:30
Така ще го кажа направо.. приятеля ми ме удари. Заедно сме от 2 години и той ме обича, показвал ми го е много пъти. Много съм объркана не го е правил преди, срам ме е. Не съм ходила на лекции от 2 дни, понеже имам синина и родителите си не съм посещавала (живея в приятеля си). Ако баща ми ме види не знам какво ще направи не искам те да знаят. Ако имате някакви съвети ще се възползвам от тях защото и аз не съм сигурна какво да правя. Не искам да прекратявам връзката ни, но ако се повтори? Не мога да живея така ако това стане системно.

anonymous990763
02-22-2016, 18:31
Къде е синината? Защо те е ударил? По принцип агресивен ли е?

monica135
02-22-2016, 18:35
На лицето ми е синината Удари ме след скандал.. мисли си, че му изневерявам, а това не е вярно. Закъснях след лекции понеже поседях с мои колежки и се разкарвахме, а той не повярва естествено. Агресивен е малко да по-точно нервен, но никога не ме е удрял така.. просто не знам.

anonymous990763
02-22-2016, 18:38
Как реагира той след като те удари? Как се държи сега с теб?

an7raks
02-22-2016, 18:39
едит: Защо искаш да сте заедно, след като те е ударил? Баща ти би бил прав да го изпрати са месец в гипсово корито, не знам защо го защитаваш.

monica135
02-22-2016, 18:41
Първоначално се стъписа, после отиде в другата стая и нищо не каза цяла вечер. Сега се държи сякаш нищо не е станало. Зададох му въпроса дали осъзнава какво е направил той просто ми каза "извинявай, не исках".

monica135
02-22-2016, 18:41
Какво си му направила?

Нищо не съм му направила...

anonymous990763
02-22-2016, 18:43
Първоначално се стъписа, после отиде в другата стая и нищо не каза цяла вечер. Сега се държи сякаш нищо не е станало. Зададох му въпроса дали осъзнава какво е направил той просто ми казва "извинявай не исках".
Тоест ако не му беше споменала случката отново, нямаше дори да ти се извини?

monica135
02-22-2016, 18:43
едит: Защо искаш да сте заедно, след като те е ударил? Баща ти би бил прав да го изпрати са месец в гипсово корито, не знам защо го защитаваш.

Не го защитавам, просто го обичам. Две години не са малко време все пак

monica135
02-22-2016, 18:45
Тоест ако не му беше споменала случката отново, нямаше дори да ти се извини?

Най-вероятно.. Той е много труден характер. Имам чувството, че тази случка и на него повлия.

an7raks
02-22-2016, 18:48
Не го защитавам, просто го обичам. Две години не са малко време все пак

Не ви знам на колко сте, ама сигурно сте големички, щом живеете заедно... Един път се е случило без дори основателна причина, втори път ще се случи, трети път ще се случи, после ще се случи и с детето ви. Сигурна ли си, че чак толкова го обичаш?

monica135
02-22-2016, 18:50
Не ви знам на колко сте, ама сигурно сте големички, щом живеете заедно... Един път се е случило без дори основателна причина, втори път ще се случи, трети път ще се случи, после ще се случи и с детето ви. Сигурна ли си, че чак толкова го обичаш?

Добре, но за две години не е правил такова нещо. Ревнив е, но иначе винаги се е държал добре с мен. На 19 години съм.

anonymous990763

+1. Наистина си помисли добре как ще постъпиш.

TROLLDADLOLCAKE
Ще ти го кажа от гледната точка на родител,тъй като на мен ми се наложи да съм родител и брат за сестра ми едновременно от доста малък.Ако някакъв смешник посегне на сестра ми, ще му отрежа ръката без да се замисля.Това не е мъж!Посегне ли ти веднъж ще го направи отново и отново..Махай го!

monica135
02-22-2016, 18:53
Много е трудно, казано така е лесно, но аз живея с този човек, познавам го от 5 години, а сме заедно от 2. Още повече, че не искам да казвам на родителите си какво се е случило и не мога да се прибера сега с тази синина. Никой не знае..

an7raks
02-22-2016, 19:00
Добре, но за две години не е правил такова нещо. Ревнив е, но иначе винаги се е държал добре с мен. На 19 години съм.

Сега му е дошъл "куража". Едно куче, като ухапе веднъж, хапе и втори и трети път, ако не се вземат мерки.

monica135
02-22-2016, 19:05
Ами да, но имам чувството, че не съм достатъчно силна да го направя това. Много е трудно, разберете го. Честно казано не знам как ще реагира той. А дали е възможно и да не се повтори.. Не искам да изгубя човека, когото обичам заради моя грешка.

anonymous990763
02-22-2016, 19:07
Ами да, но имам чувството, че не съм достатъчно силна да го направя това. Много е трудно, разберете го. Честно казано не знам как ще реагира той. А дали е възможно и да не се повтори.. Не искам да изгубя човека, когото обичам заради моя грешка.

Значи ти си го провокирала?

monica135
02-22-2016, 19:09
Не, смисъл такъв, че аз ще прекратя всичко, а може и никога да не се повтори, просто да е било моментно. Той има и проблеми в работата може би просто е бил по-изнервен от обичайното.

an7raks
02-22-2016, 19:11
Твоя грешка? Изневерявала ли си му някога под някаква форма, включително флирт? Ако не си, не виждам къде ти е грешката. Почти не е възможно да не се повтори. От две години сте заедно, ако останете за следващите 20, 99%, че ще се повтори.
Не си достатъчно силна или те е страх от реакцията му? Можеш да не ми отговаряш, отговори си на себе си.

an7raks
02-22-2016, 19:12
Не, смисъл такъв, че аз ще прекратя всичко, а може и никога да не се повтори, просто да е било моментно. Той има и проблеми в работата може би просто е бил по-изнервен от обичайното.

На 20 е толкова изнервен от работата, че те е ударил? Смятай, ако изплаща кола и апартамент и храни дете.

monica135
02-22-2016, 19:16
Не съм му изневерявала, никога! Той ревнува от мой колега, защото ми беше писал, но аз дори не отговорих заради него. Може би малко ме е страх, виждала съм го наистина бесен, а след тази постъпка не знам какво да очаквам..

anonymous990763
02-22-2016, 19:21
Не съм му изневерявала, никога! Той ревнува от мой колега, защото ми беше писал, но аз дори не отговорих заради него. Може би малко ме е страх, виждала съм го наистина бесен, а след тази постъпка не знам какво да очаквам..

Просто ти е писал някакъв, и заради това приятеля ти си е помислил, че му изневеряваш??? Колко точно е ревнив?

monica135
02-22-2016, 19:24
Не, закъснях след лекции, бях с приятелки. Доста си е ревнив по-принцип, ако съм с него няма проблеми, но ако съм сама вече се започват фантазиите му.

an7raks
02-22-2016, 19:25

Къде ти е вината тогава? Ако го беше лъгала, щях да го оправдая до някъде, въпреки че щом чак до синини се е стигнало, няма оправдание.
И ти харесва идеята да живееш в страх? Ако ти харесва и мислиш да го правиш, поне пий хапчета "антибебе", че ми писна от билбордове и кампании срещу насилието над жени и деца.

monica135
02-22-2016, 19:31
Лесно е да се каже, но ми е много трудно в момента. Няма на кой да се опра... Как да кажа на родителите си такова нещо, аз дори не мога да им се покажа? На него как да кажа?

anonymous990763
02-22-2016, 19:33
На някоя приятелка?

an7raks
02-22-2016, 19:35
Казваш му "не те искам повече" и просто отиваш у родителите си. Уговаряш баща ти и/или брат ти да гледа да няма свидетели, като го потрошава и проблемът ще бъде решен. Тръбен ключ върши идеална работа.

monica135
02-22-2016, 19:40
На родителите си не мога да кажа. Това е срам и за мен, че съм позволила такова нещо, а и не мисля, че заслужава чак такова "наказание". Бих казала на приятелка, но тя ще ми помогне колкото можете и вие само със съвети.

an7raks
02-22-2016, 19:45
А не би било срам да останеш след това? Хахах, логиката е убийствена. Щом не мислиш, че заслужава такова наказание, просто му кажи, че искаш да се разделите и иди у приятелка докато ти заздравее синината. А можеш и да излъжеш за произхода й, както ще ти се наложи да правиш честичко, ако останеш с него.

monica135
02-22-2016, 19:52
Дори и така, проблема с него пак си остава... Ако трябва да бъда честна, не искам да го казвам, но малко ме е страх да му кажа. Направо не вярвам, че може да ме е страх от човека когото обичам.

redmoon
02-22-2016, 19:52
Не би трябвало да те удря щом те обича..можеше да се скарате сериозно , а не да се стигне до това. Мисля, че трябва да си дадеш време без него , може да стане и по - зле нататък.

an7raks
02-22-2016, 20:03
Дори и така, проблема с него пак си остава... Ако трябва да бъда честна, не искам да го казвам, но малко ме е страх да му кажа. Направо не вярвам, че може да ме е страх от човека когото обичам.

И какво мислиш да правиш? Да прекараш остатъка от живота си в страх и тормоз или да чакаш той да се откаже от теб? Щото третия вариант е да поемеш риска да му кажеш, че не искаш да си повече с него. Ако толкова те е страх, което е разбираемо, вземи си най-важното, когато го няма и иди при вашите. После му кажи по телефона, ако иска да говорите, да дойде до вас. При всички случаи, най-вероятно бой ще яде, особено ако имаш брат.
Не знам от къде това съжаление към такъв помияр.

Срамът не е за теб... За сега.

monica135
02-22-2016, 20:11
Ще се опитам.. Само това мога да кажа, все още и аз не мога да осъзная как се случи това, но утре ще се обадя на най-добрата ми приятелка и ще видим какво ще стане. Брат имам, но на него вече не мисля да казвам каквото и да става..

tori
02-22-2016, 20:13
Да те е страх от някого и да си влюбена в/да обичаш някого, НЕ Е едно и също. Хвани си дърмичките и се прибери вкъщи - ако родителите ти разберат, че си ударена от друг, а не от теб, ще стане много по-голям филм. Една гордост не тежи и не боли повече от начупените кости, да си знаеш. Ако толкова те е страх, почакай го да излезе за работа и повикай някой да ти помогне за нещата ти от апартамента и просто си тръгни. Или за да не сме толкова кардинални и гадни кучки, зарежи го когато покрай теб има някакви хора, които да ти помогнат в случай, че реши да ти прехвърли керемидите на сбогуване. Ако имаш желанието, винаги можеш да си изкараш ограничителна заповед в случай, че реши да се прави на мъж и да те тормози.

Ама на теб най-големия ти проблем е страха, така че трябва да разбереш, че ти не си сама и никога няма да бъдеш. Поне не докато имаш семейство, което да застане зад теб. Страха е най-унищожителния и лош съветник, повярвай ми. От страх никой не е прокопсал в тоя живот.

И за финал на пледоарията: Имаше едно време във фейсбук публикувана историята на една жена, която история започваше с удар, на сутринта извинения и цветя. После пак удар, извинения и цветя. И пак, и пак, и пак... Докато не се наложило най-накрая семейството на жената да ѝ носи цветя на гроба, защото оня я бил смазал при поредния побой.

an7raks
02-22-2016, 20:21
Брат имам, но на него вече не мисля да казвам каквото и да става..
Защо? Само му кажи на момчето някое по-закътано местенце, откъдето минава тоя боклук, че да не си навлече беля.
Дай една причина, поради която да не заслужава един хубав бой? Нали е голямо мъжле? Тъкмо ще има възможност да си го изкара за проблемите в работата върху някой на неговите килограми.

monica135
02-22-2016, 20:33
Защото го обичам, защото каквото и да му направят факта, че ме е ударил няма да се промени, а и няма смисъл и брат си да замесвам. Ако кажа на брат си той ще каже на баща ми и ето как ще раздуят проблема още повече. Аз го обичам, това не се изпарява ей така просто. Знам, че звучи тъпо да го казвам, но не мога да спра да го обичам за 1 седмица, примерно. Въпреки това мисля да предприема нещо, поне ако не завинаги за малко трябва да се разделим явно..

lunacy
02-22-2016, 21:00
^^ кога физическото насилие е решило проблем?

:: на моменти съм толкова щастлива че не съм отраснала в обстановка на мачовщина и че ако нещо такова ми се случи който и да е от роднините ми /най-вероятно/ не би тръгнал да бие хора; затова бих била напълно спокойна да им разкажа ситуацията и да потърся подкрепа, знаейки че няма да реагират като момченца, чиято играчка са хвърлили на земята и в резултат на това стигат до агресия

да защитаваш близките си не означава да проявяваш мачизъм във всяка възможна житейска ситуация; в случая, момчето има проблем и не се опитвам да го оправдая, но евентуалното пребиване е възможно най-примитивното решение; представи си какви биха били ефектите за момчето /надявам се идеята за съчувствие не те отвращава/

и не знам дали това момче "заслужава един хубав бой", ама близките на потърпевшото момиче едва ли заслужават престой на топло

иначе авторке, взимай си нещата и се махай от този

Животно
02-22-2016, 21:15
всеки помияр, който удря момиче, заслужава тупаници

an7raks
02-22-2016, 21:18
Бих й предложил да го съди, но най-много докато се тутка цялата система, тоя да я намери и да й посегне пак. Нея я е страх, схващаш ли? Както и теб щеше да те е страх, ако някой два пъти на килограмите ти те е ударил, защото видиш ли си помислил нещо. Щом я е ударил само при мисълта за някаква глупост, защо мислиш, че ще й се размине, ако подаде жалба? Сложи си ръка на сърцето и кажи в нейната ситуация какво би искала - "мъдри съвети" или да се чувстваш физически в безопасност? До утре можем да си говорим как насилието не решавало проблема, но и двамата ще знаем, че за плюнчовци като въпросния друго решение няма. Не и в България. Тук пускат убийци и изнасилвачи, ако изобщо за ги хванали, щото обикновено ги "търсят" с призовки и полиция на адреса по лична карта.
Далеч не става дума за "всяка житейска ситуация", но при заплаха за здравето и живота на близък какъв е твоят вариант?

lunacy
02-22-2016, 22:13
^

да, не мога да не се съглася че не си далече от истината за ситуацията в България, даже доста близо, но съм на мнението че авторката е способна да реши проблема сама;

цялото това нещо с бащата и брата ми се вижда насаждащо робска психика у младите момичета; един вид "не можеш се справиш, освен ако някой роднина от мъжки пол не се намеси"; и докато това вероятно е реалистично решение, по-резултатно от това да подаде жалба примерно, не виждам как в бъдеще би се научила да предотвратява евентуални ситуации на насилие спрямо нея; баща ѝ и брат ѝ ли ще взимат решения за живота ѝ по-нататък? защото, хайде честно, толерирала е това момче две години или нещо такова и дори това да е първият негов изблик на физическо насилие спрямо нея, съм сигурна че и преди това не е бил най-разбраният партньор и със сигурност е имал периоди на необоснована ревност и психически тормоз; та, според теб в бъдеще каква е вероятността и втори път да се събере с човек, който я третира като изтривалка, щом е била с този две години? пак ли роднините ѝ ще бият някого?

страхът не е нещо, което не може да бъде превъзмогнато в голяма част от случаите
ако изпадна в такава ситуация, разбира се, бих искала да се чувствам защитена на първо място, но мисля че това може да се случи и без допълнително създаване на проблеми
ако остане при родителите си или при приятелка и те я придружават докато е навън, за да не е сама, докато отмине травмата, мисля че авторката би се чувствала достатъчно защитена и би могла да подаде жалба без притеснения

и докато бащата, вуйчото, дядото и брата на авторката наистина могат да сплашат приятеля ѝ, отново, няма никаква гаранция че той няма да реши да си го изкара на нея по някое време

авторке--
:: вариант - електрошок Д: по мои спомени струват ~ 40 лева от магазините за оръжия и не ми се е налагало да ползвам все още, но се предполага да вършат работа и са с размера и тежестта на мобилен телефон г/д;

tori
02-23-2016, 04:33
Това с приятелката не е вариант по никакъв начин, защото аверката не може да я прибере завинаги вкъщи, не може да ѝ усигори някаква защита, а и не е длъжна. Научена съм, че приятелите са до време, че никой няма да се изложи на реална опасност (не говоря за физическо, а за психическо насилие) заради някого, с когото се е ровил в пясъчника. Обаче за да чоже тоя някой да се рови в пясъка и за да е жив досега, е имало няколко човека, където са се блъскли години наред, грижили са се за въпросния, когато не е можел да си уцели устата с лъжица и са плакали, когато и него го е боляло.
Като се скрие при приятелка, дали момчето не може да ги причака някъде, за да си показва мъжеството? Дали приятелката няма да хукне разплакана и пищяща и да остави авторката да се оправя сама?
Това го казвам в качеството си на човек, който вчера е разбрал, че има семейство. И да, не казвам, че задължително трябва да си мълчиш за пред аверите, но пък никой не е длъжен да предложи помощ срещу черните ти очи, излагайки и себе си на някаква опасност, пак казвам.
Всеки иска да бъде голям, но за да стане голям, първо трябва да спре да е осран. А авторката от страх ще направи простотията да се укрие при приятелка и ще стане лошо и за двете. Пак казвам - гордостта не боли и не тежи повече от счупените кости.
И от целия пост далеч не казвам, че трябва брат ѝ и баща ѝ да ходят да се правят на супермен и да бият лошия. Просто като си около мама и тати, имаш за какво да се хванеш.

mincheto
02-23-2016, 07:50
приятеля ми ме удари.
Спри до тук :!:

Трябваше още на минутата да го зарежеш за винаги:!:
Щом го е направил веднъж :arrow: пак ще го направи :idea:

Животно
02-23-2016, 11:07
Това с приятелката не е вариант по никакъв начин, защото аверката не може да я прибере завинаги вкъщи, не може да ѝ усигори някаква защита, а и не е длъжна. Научена съм, че приятелите са до време, че никой няма да се изложи на реална опасност (не говоря за физическо, а за психическо насилие) заради някого, с когото се е ровил в пясъчника. Обаче за да чоже тоя някой да се рови в пясъка и за да е жив досега, е имало няколко човека, където са се блъскли години наред, грижили са се за въпросния, когато не е можел да си уцели устата с лъжица и са плакали, когато и него го е боляло.
Като се скрие при приятелка, дали момчето не може да ги причака някъде, за да си показва мъжеството? Дали приятелката няма да хукне разплакана и пищяща и да остави авторката да се оправя сама?
Това го казвам в качеството си на човек, който вчера е разбрал, че има семейство. И да, не казвам, че задължително трябва да си мълчиш за пред аверите, но пък никой не е длъжен да предложи помощ срещу черните ти очи, излагайки и себе си на някаква опасност, пак казвам.
Всеки иска да бъде голям, но за да стане голям, първо трябва да спре да е осран. А авторката от страх ще направи простотията да се укрие при приятелка и ще стане лошо и за двете. Пак казвам - гордостта не боли и не тежи повече от счупените кости.
И от целия пост далеч не казвам, че трябва брат ѝ и баща ѝ да ходят да се правят на супермен и да бият лошия. Просто като си около мама и тати, имаш за какво да се хванеш.

усигори ?

DarkManX
02-23-2016, 12:04
Щом те е ударил веднъж, може и да се повтори тези неща не трябва да остават безнаказани.
Прави си изводите от сега, за да не се налага да съжаляваш след време, както и тои определено ти дължи извинение.
Ти нямаш вина за това, че той е ревнив.

tori
02-23-2016, 13:02
усигори ?
Осигури *
Писано е от сънено джудже по време на лекция, нормално да сбърка. То има и още грешки нагоре, де. Ама ме мързи да поправям, вие се направете, че не сте забелязали. :дд

monica135
02-23-2016, 17:46
Днес докато си беше вкъщи реших да поговорим на тази тема с него. След като, споменах думата раздяла той побесня, не ме е удрял просто се развика. Обвини ме, че не го обичам щом за една грешка, която той е направил искам да се разделим. Може би след час започна да се извинява... Не искал така да става, изпуснал си ръката. Изглеждаше много разстроен, дали пък наистина не го е направил нарочно? ....

an7raks
02-23-2016, 20:26
По-страшното е, че наистина обикновено тези неща не стават нарочно. Каква ти е гаранцията, че няма и друг път да го направи, след като не може да се владее?

monica135
02-23-2016, 21:45
Прав си просто не знам как ще го направя, но подобно посегателство променя и чувствата до известна степен.. Дано само не стане по-лошо.

mincheto
02-24-2016, 05:51
Прав си просто не знам как ще го направя, но подобно посегателство променя и чувствата до известна степен.. Дано само не стане по-лошо.

3а това го зарязвай и повече не се занимавай с него:!:

an7raks
02-24-2016, 13:51

Няма да стане по-лошо, ако въпросният получи възможност да си преосмисли приоритетите и поведението на спокойствие. Това може да стане или в пандиза, или в болницата. Второто е по-лесно.

Omega
02-24-2016, 16:42
Като те фраснал, му заяваш, че следващия път ще забрави за теб. Зависи дали го обичаш, толкова, че да му простиш. Да те тресне, така, че да имаш синина е... незнам, едно е шамар ама чак такъв.

lunacy
02-24-2016, 17:51

е, не я посъветвах да стои при приятелката завинаги Д:

съгласна съм че е по-добре като че ли да остане при родителите си иначе, но ако чак толкова много не иска да им казва, по-добре да отиде при приятелка, отколкото да остане с тоя

това, което си написала за приятелството са си твои нагласи и/или преживявания и не съвпадат с моите; моето мнение /не точно от личен опит, по-скоро от разказите на приятели или познати/ е че в някои ситуации даже близките ти извън семейството са истинските ти близки, но това е друга тема

и така или иначе всичко много зависи от ситуацията; на въпроса ти дали приятелката ѝ няма да избяга и да я зареже, ако онзи ги нападне-възможно е да го направи; но ако ѝ е приятелка в истинския смисъл на думата /или смисъла, който влагам аз поне/-не, не би я оставила сама
ако трябва да съм честна, не си представям кой въобще, дори /не/познат/а/ би я зарязал просто така при такава ситуация;

monica135
02-24-2016, 20:45
Смея да твърдя, че имам истинска приятелка, но не искам да я замесвам и нея. Аз вече и споделих и то защото ми е нужна морална подкрепа.. Ще трябва да приключа с него вече... Сега се връщам във времето и се замислям, че не може аз да не мога да изпия едно кафе с приятелка на спокойствие, все трябва да звъни и да разпитва кой е там, някой познат да съм виждала и ако не дай си боже съм се започва. Какво сме си говорили, прегърнал ли ме е, това си е и психически тормоз...

DarkTemplar
02-24-2016, 20:46
Премести се в Перник. Там е част от ежедневието.

baby_baby
03-01-2016, 07:49
Как "те обича" като те удря ли? По-добре да не ме обича

Веднага го зарязвай не ти трябва такъв човек

mincheto
03-01-2016, 12:56
Премести се в Перник. Там е част от ежедневието.

А в Калофер в 10 сабале вече са пияни и бият жените си... :lol: :lol: