View Full Version : Цепнатини по кожичката
benjamin96
02-25-2016, 21:00
Здравейте хора. Преди няколко седмици имах гъбички и се мазах с Канестен и йодасепт една седмица, така ми каза уролога. Обаче преди около 1 седмица ми се появиха 2-3 като малки цепнатини и щипят като се намокри, точно на външната част на кожичката, най-отгоре. Когато е в ерекция има болка и забелването боли. Пробвах и усетих, че самите цепнатини се разтягат и затова боли сигурно. Според вас, с какво да го мажа, да пробвам ли примерно още една седмица с Канестен както преди или да купя друго? Просто нямам никакво време да посетя уролог отново, помагайте, моля ви! Извинявам се, ако има такава тема, не намерих точно за моя проблем.
NoComment
02-26-2016, 07:33
Аз заради тези цепнатини отидах на уролог и ми си мислех, че е вид гъбички. Но се оказа далече по страшно за мен решението (обрязване заради фимоза парафимоза).
benjamin96
02-26-2016, 09:05
Е на мен ми се появиха преди 1 седмица, не трябваше ли да се появят преди много време? На 19 съм. С какво мога да се мажа, според вас?
NoComment
02-26-2016, 09:28
Според мен с крем "Здраве" мисля, че ще има резултат. При мен тези цепнатини са от преди 2 3 седмици. Мислех, че са вид гъбички, но не са. Ако при теб не се забелва тази кожичка значи си като мен с фимоза. Което значи стеснение на кожичката пред главичката и заради това се цепи така понеже и е трудно да се дръпни назад. А ако си я забелвал преди да се появят тези цепнатини и сега ти е трудно да го забелваш пак означава, че е фимоза. Не съм лекар, но понеже вчера минах през уролог и ми ги обясни тези неща самия лекар. Та и за това съм сигурен в това което казвам. Дано да съм помогнал някак, но ако имаш още някое друго въпросче питай без притеснения. Понеже на мен нямаше кой да ми обясни и сега се сблъсках с тези проблеми и ми станаха доста от нещата прекалено ясни.
П.С >> Само да поясня още нещо. Това "фимоза" може при всеки и на всяка една възраст да се появи. Тези цепнатини са признак на фимоза а тях може да ги има човек на 15 20 и или чак на 50 годишна възраст. При всеки различно все пак има значение кои как се развива там доло ....
benjamin96
02-26-2016, 09:53
Благодаря за изчерпателния отговор. При мен се забелва, но е трудно и в ерекция направо си боли. Да пробвам ли с крем здраве и колко време да го ползвам и как?
NoComment
02-26-2016, 10:02
Според мен най добре е да отидеш при уролог щом в ерекция те боли при забелване. Може найстина да съм праф, че си развил фимоза, но ако е в лека форма уролога предписва едни мазила които ти разтягат кожата и се оправя това. Но до колкото знам после пак се появява. Ако искаш пробвай днес и утре да се намажеш с крем здраве и така да видиш резултата. Но според мен най разумното е уролог да ти каже какво да правиш.
benjamin96
02-26-2016, 10:10
Да, разбира се, че ще ида, но не мога сега. Ще взема крем здраве днес и ще мажа, ако сте ползвали, може ли да кажете през колко време да мажа?
NoComment
02-26-2016, 10:29
Чесно казано ако сега се намажеш крема ще издържи докато се изкъпеш защото от шампоана пада. Иначе казано цял ден си стой на мястото той не е попиващ крем. Със примерно клечка за уши вземи малко крем и се намажи по тези цепнатени и или с пръст можеш малко крем да сложиш.
benjamin96
02-26-2016, 13:45
Взех крем здраве. Намазах и чакам резултати. Ако някой е имало такъв проблем, моля да пише!
benjamin96
02-29-2016, 10:37
Има голям ефект от мазането с крем Здраве, мажа го от 3 дни, и мисля, че почти е минало. Колко време да го мажа още?
benjamin96
03-07-2016, 16:50
Оправи се с крем здраве, казвам, ако някой има такъв проблем. :)
Оправи се с крем здраве, казвам, ако някой има такъв проблем. :)
Дано последен да се мажеш, защото някой след теб може да реши да си маже лицето и устните.
benjamin96
03-07-2016, 18:42
Не съм си вкарвал оная работа в крема. Просто съм грабвал с пръст, не че има значение.
ааа, не знам, питай този след теб дали има проблем, че си си мазал пишката преди него
benjamin96
03-08-2016, 13:19
Не знам, защо изобщо пишеш тук.
Обаче преди около 1 седмица ми се появиха 2-3 като малки цепнатини и щипят като се намокри, точно на външната част на кожичката, най-отгоре. Когато е в ерекция има болка и забелването боли. Пробвах и усетих, че самите цепнатини се разтягат и затова боли сигурно.Ако ти се нацепи "качулката", тъканта която се изгражда при зарастване е по-нееластична и може би не се разтяга достатъчно при забелване. Възможно е отворът на препуциума да се стесни, да стане по-неразтеглив и да се стигне до фимоза, което налага обрязване. Пробвай да го мажеш с овлажняващ крем и да си го държиш забелен докато зарастне напълно - така няма да се стесни. Все пак отдели време и задължително отиди на лекар колкото можеш по-скоро! Успех :)!
benjamin96
03-09-2016, 08:18
Ако ти се нацепи "качулката", тъканта която се изгражда при зарастване е по-нееластична и може би не се разтяга достатъчно при забелване. Възможно е отворът на препуциума да се стесни, да стане по-неразтеглив и да се стигне до фимоза, което налага обрязване. Пробвай да го мажеш с овлажняващ крем и да си го държиш забелен докато зарастне напълно - така няма да се стесни. Все пак отдели време и задължително отиди на лекар колкото можеш по-скоро! Успех :)!
Здрасти. Еми то се оправи с крем Здраве, обаче мисля, че не е толкова разтеглива самата кожичка. Какво мога да купя и да го мажа, че да стане като преди, по-разтеглива?
Здрасти. Еми то се оправи с крем Здраве, обаче мисля, че не е толкова разтеглива самата кожичка. Какво мога да купя и да го мажа, че да стане като преди, по-разтеглива?Забелвай го по-често, всеки път при пикаене и мастурбиране или ако можеш го дръж постоянно забелен и качулката ще се отпусне.
benjamin96
03-09-2016, 20:41
Благодаря, ще пробвам :)