Влез

View Full Version : Разделих се с приятелката си-... или не точно?

lucho13
03-01-2016, 13:26
з съм на 18, тя е на 16. Разделихме се по нейно желание след едногодишна връзка, като тя каза, че иска да си почине и че в последно време много неща са й се насъбрали, постоянно мислела за лошите моменти от връзката ни, това й пречело на отношенията с други хора, на училище и като цяло другите сфери от живота. Аз съм първият и приятел и тя ме обича, както и аз. Разбрахме се, че ще си дадем пауза за един месец, като си направихме уговорка да излезем след 1 месец, да споделим как сме се чувствали през този месец и да решим дали заедно ще е по-добре или отделно. Случайно се случи, че точно този месец е много натоварен и за мен и за нея. Решението й е доста експлозивно и необмислено - според мен заради огромното количество ангажименти наближаващи в следващите няколко седмици. Искаше да се разделим за постоянно, като плачеше докато говорихме. Аз й казах, че за мен това е адски долно да се разделим и след 1 месец да се събираме и че е вероятно да не искам да се съберем(което не е така, просто исках да й видя реакцията). Тя се натъжи доста повече, личеше си, че иска да сме заедно като й мине всичко, но все пак каза - този месец ще покаже, може много ти да ми липсваш, може аз въобще да не ти липсвам, можем само да гадаем.
Според мен просто избухна, защото имахме планове да ходим на хижа на рожден ден на един мой приятел, тя пита майка си, каза, че много иска да отидем, на предния ден я видях пред училището й. Стана фал, че тя си помисли, че ще я подмина и че в последния момент се връщам при нея. Като късахме ме питаше - Вчера наистина ли щеше да ме подминеш? Доста експлозивно и необмислено решение според мен. Повечето ми приятели ми казват, че 1 месец е МНОГО време и че аз не мога да се измъчвам и да бъда в невидение толкова време. Някои ми предлагат на 8-ми да й занеса цвете пред тях и да я попитам дали окончателно е решила дали се разделяме завинаги, защото това ме измъчва. Има вероятност да каже, че не е готова да отговори обаче-...
Като късахме я питах това за постоянно ли е или ще се съберем - тя каза, че е мислила да е за постоянно, но не знае(това го казва като реве до мен в колата) - тук показва май, че иска да се разделим завинаги, но няма силата да го каже, защото още ме обича и иска 1 месец без мен да свикне.
На предложението да намалим паузата на седмица, две или дори три - отказа категорично, което също ми дава доводи, че иска да е късане и след 1 месец ще ме е позабравила и по-лесно ще каже - няма да се събираме, без да мога да й повлияя така, както мога сега.

Искам коментар на ситуацията и отговор на 2 въпроса предвид факта, че не иска да се виждаме:
1. Какво да правя за 8-ми март?
2. Разделяли сме се преди за 1 седмица и след това нещата се пооправиха. Мислите ли, че тя се е сетила, че това е помогнало да стегне връзката и решава сега да се разделим за време, да си починем и пак да се съберем ИЛИ тя е малка, неопитна, аз съм първият й приятел и няма смелост да ме скъса ВЕДНАГА, затова иска първо да си починем, а после след 1 месец ще ми каже - няма смисъл да се събираме.

С две думи: Паузата я използва като лек за връзката или защото не може да ме скъса веднага и иска постепенно да стане?

martiriz
03-01-2016, 14:02
Отговор на първия въпрос, който задаваш: лично аз не мисля, че ще е уместен момента точно на осми март да ѝ подаряваш цвете, все пак е на такъв празник, а по мое мнение той се празнува от зрели жени, които са успели в живота, работата си и се грижат за семейството си. Можеш да направиш това някой друг ден, ако наистина искаш, разбира се. И все пак казвам, че не си длъжен да се вслушваш в съветите ми, може да са неправилни; ти знаеш какво трябва да направиш най-добре, макар и да не го осъзнаваш все още.
Относно втория въпрос - прочитайки твоя разказ, не мисля, че иска да къса с теб. Може да има някакви съмнения, но едва ли ще доведат до това. Мисля, че ще се съберете и ще си бъдете заедно, ако не - не е единственото момиче на този свят!

bloodfrozen
03-01-2016, 16:25
Какъв 8-ми март, бе? Това е празник на жената, на майката, а не на някакви неориентирани момиченца. 8-)

Дори само фактът, че е пожелала уж временна раздяла показва, че не се чувства комфортно в тази връзка. Смятам, че и за двама ви би било по-добре да си прекратите (ама окончателно) отношенията и да си търсите щастието другаде.

divergent
03-01-2016, 16:50
Временните раздели за седмица или няколко дни не са шега работа. Явно просто ви е дошло времето да се разделите, трудно ще ви е след цяла година заедно, но може би трябва да се примириш със ситуацията. Аз също не смятам за нужно да ѝ правиш подаръци, може само да ѝ честитиш без никакви излишни любезности. Тя ако прецени, че иска да се съберете отново, сама ще си каже.

TROLLDADLOLCAKE
03-02-2016, 14:29
Такова нещо като "почивка" няма моето момче!Просто я е жал за теб и бави,защото и е гадно..Изпята песен си.

baby_baby
03-02-2016, 15:46
Явно не знае какво иска

LoveInfect
03-02-2016, 16:10
Според мен, точно не знае какво иска, но това, както и коментарите на другите са само догадки. Няма как никой да знае от нас. Според мен най-доброто, което можеш да направиш в твоята ситуация, е да й пишеш след няколко дена, и да й кажеш, че по-принцип да скъса с теб директно и решително е предпочитано пред да те мотае. Но според мен тя не знае какво иска.
Или ще те мотае месец и ще скъсате, или ще ви се заздрави връзката. Мисля, че е по-вероятно да се върне при теб, все пак едно годишна връзка, едва ли е била безразлична.

lucho13
03-02-2016, 21:10
Понеже обсъдих с много приятели стигнах до довода, че нещата са 50/50. Да, тя беше дошла да скъсаме за постоянно, да нещата не вървят последно време, тя е нервна и объркана. Това накланя везните и показва, че след 1 месец просто ще си кажем, че ни е по-добре разделени. Да ама защо тогава не искаше и да чува, че това ни е последната среща и че много хора са се събирали и после връзката им се е оправяла - това са нейни думи. Тя ми даде три примера ЗА ДА ме убеди, че събирането е възможно, макар АЗ ясно да й заявих, че за мен това не е добра идея. Защо се съгласи да излезем след 1 месец, с уговорка за точен час и място. Защо предложи ако някой липсва на другия да му се обади? Всички тези неща ми дават надежда.

Относно това, че я е жал за мен. Не виждам как е възможно, при положение, че съм по-голям от нея, аз съм й първият приятел и съм й присърце. И все пак нещо вътрешно ми казва, че окончателно си е казала - край-... а може би го мисля прекалено много? В крайна сметка можем само да гадаем.

Lydia_x
03-02-2016, 22:43
Според мен тя е много объркана в момента. В такава възраст е че хормоните я бият и ако някой (родители,приятели или ти) я задушава и много и "пили" на главата е нормално да потърси някъв отдушник или да има нужда да опита с нещо ново. За мен мен се опитва да избяга от нещо (от притискане,задушаване) или се страхува да не си омръзнете и се опитва да заздрави връзката ви. Не знам каква точно е причината ти трябва да знаеш, ако нищо от казаното все пак не е така значи че нея тотално я тресе пубертета. Въпреки всичко смятам че сте зрели хора не сте в детската градина, а зрелите хора говорят когато има проблем. За мен нейното държание е не особено адекватно и ако не ти е съобщила причината за решението си значи я премълчава умишлено защото няма смелост да ти каже. Съветвам те да изчакаш малко да и се укротят хормоните и ако прецениш че може да поговорите откровено за проблемите си добре, но в противен случаи просто ще преливате от пусто в празно, защото връзка в която не могат да обсъждат проблеми честно и ясно е обречена. Успех.

mincheto
03-03-2016, 10:23
Според мен тя е много объркана в момента. В такава възраст е че хормоните я бият и ако някой (родители,приятели или ти) я задушава и много и "пили" на главата е нормално да потърси някъв отдушник или да има нужда да опита с нещо ново. За мен мен се опитва да избяга от нещо (от притискане,задушаване)

Ти сам си отговаряш...

lucho13
03-10-2016, 20:08
Новини:

На 8-ми отидох пред тях и й звъннах към 10:15, щото знам, че ще е вкъщи най-късно към 10, но не ми вдигна. После проверих и във фейсбук беше офлайн от няколко часа. На следващия ден след училище ми звънна с думите: Търсил си ме?
Държахме весел разговор, кой какво прави, как му е минал деня, посмяхме се малко и накрая се изчерпаха общите теми, а аз не исках да водя някакви сериозни разговори по телефона и някъде след 3-4 секундна пауза й казах чао и си затворихме.
Малко тъпо постъпих, защото сега някакси чувствам, че тя не искаше да затвори и искаше да я поканя да излезем, защото като й казах, че й звънях, защото съм бил пред тях да й честитя на живо с цветя и т.н. и тя вика: оф много съм тъпа значи, как ще си легна толкова рано.
Като цяло мина добре разговора и имам надежда, че като излезем на уговорената на раздялата датата, ще се оправим. Вие какво мислите? Трябваше ли да я поканя да излезем или щом имаме уговорка да не се виждаме 1 месец - да не се натрапвам? Според вас иска ли да се съберем след всичко, което вече знаете или държи приятелски разговор просто за да си запазим отношенията?

mincheto
03-11-2016, 08:00
По-добре изчакай известно време нека тя те потърси.:)

lucho13
03-14-2016, 08:58
@mincheto, когато късахме си направихме уговорка с място и час за след 1 месец, където ще решим какво ще правим, ще се събираме ли или ще се разделяме окончателно. Така, че едва ли някой от нас ще потърси другия-.. и без това след 2 седмици ще се видим.

mincheto
03-14-2016, 14:01
@mincheto, когато късахме си направихме уговорка с място и час за след 1 месец, където ще решим какво ще правим, ще се събираме ли или ще се разделяме окончателно. Така, че едва ли някой от нас ще потърси другия-.. и без това след 2 седмици ще се видим.
A ти сигурен ли си,че тя ще дойде на срещата:? :) Може и да те прати за зелен хайвер...

lucho13
03-19-2016, 17:24
A ти сигурен ли си,че тя ще дойде на срещата:? :) Може и да те прати за зелен хайвер...

Ехе ти сериозно ли. Ходим толкова време, разбрали сме се още на раздялата да излезем, тя си направи аларма 1 ден по-рано да й напомни пред мен - аз също. Това според мен няма как да се случи, имаме доста общи приятели, чувстваме се близки, много бързо ще се разчуе и няма да се говори с добро за нея ако постъпи така, защото наистина това би било детска постъпка. Да ме остави 1 месец да я чакам и да не дойде-..

divergent
03-19-2016, 17:31
Не мина ли вече тоя един месец?

lucho13
03-20-2016, 14:50
Остава още седмица. Започвам да обмислям кой от следните варианти би бил по-подходящ:
1. Ще излезем, няма да коментирам случилото се, ще бъда оптимистично настроен и весел, ще си говорим общи приказки, все едно сме стари приятели и не сме се виждали отдавна - с две думи - отивам все едно сме на първа среща и мен не ми пука за нищо. Ще направим разходка/кафенце и ще й следя знаците, ако иска да се съберем много добре ще я позная и просто ще я целуна и няма да го повдигам на въпрос. Плюсове: оптимистично настроените хора винаги са по-привлекателни, не влизам в никакви драми и го карам супер естествено, "пък каквото сабя покаже". Минуси: Излиза, че не ми пука за случилото си и че съм безчувствено копеле, за което този месец не е бил с нищо по-различен от предните(когато бяхме заедно). Също така щом не коментирам решението й да скъсаме и да се видим след месец, излиза, че съм й го простил и едва ли не й позволявам да ми се качи на главата (казвам й: ти можеш да ме въртиш на малкия си пръст, аз винаги ще ти прощавам и когато ме поискаш - ще ме имаш)
2. Варианта, в който ще отида на срещата доста по-хладен и ще опипвам почвата. Ще отидем някъде на кафе и ще повдигна темата директно за това как се е чувствала през месеца, дали мисли, че ако се съберем има шанс нещо да се получи или пак нещата няма да са добре. С две думи - да говоря МНОГО открито за същността на проблема (аз мисля, че жените не харесват този тип мъже, които само хленчат за и обсъждат проблемите). Плюсове: Показвам загрижеността си към нея, как е преживяла месеца и как се чувства сега(тука малко ми бие на friendzone ситуацията)
Минуси: Не ми харесва, че в тази ситуация играя ролята на салфетка за сълзи и, че съм малкото й кученце, което СИЛНО зависи от нейното решение и й се умилквам за да й се харесам и да се съберем отново.

Така виждам аз ситуацията, ако виждате други варианти или някъде ако съм изпуснал плюсове или минуси - можете да допълните. Имам още 1 седмица да реша какво ще правя - дискутирайте моля.

mincheto
03-20-2016, 15:13
Ето това е по-подходящото решение :arrow:

2. Варианта, в който ще отида на срещата доста по-хладен и ще опипвам почвата. Ще отидем някъде на кафе и ще повдигна темата директно за това как се е чувствала през месеца, дали мисли, че ако се съберем има шанс нещо да се получи или пак нещата няма да са добре. С две думи - да говоря МНОГО открито за същността на проблема (аз мисля, че жените не харесват този тип мъже, които само хленчат за и обсъждат проблемите). Плюсове: Показвам загрижеността си към нея, как е преживяла месеца и как се чувства сега(тука малко ми бие на friendzone ситуацията)
Минуси: Не ми харесва, че в тази ситуация играя ролята на салфетка за сълзи и, че съм малкото й кученце, което СИЛНО зависи от нейното решение и й се умилквам за да й се харесам и да се съберем отново.

Damia
03-21-2016, 10:31
Вариант 2 или нещо сходно на него. Бъди искрен, не мисля, че ще изглеждаш като "малкото й кученце". Чуй тя какво има да ти каже и заедно ще решите какво да правите с връзката си, но с преструвки, че нищо не се е случило, няма да стане според мен. Не знам защо имаш такива колебания и се чудиш тя какво ще си помисли, вие една година сте заедно, ако се обичате въобще няма нужда да си нагласяш поведението, за да й се харесваш и да иска да е с теб.
Просто направи нещата както ги чувстваш.

lucho13
03-21-2016, 21:08
Може би сте прави. Но аз нещата ги гледам малко повече в перспектива. Ако отида хладно настроен, тя ще бъде в същото настроение, което не е на добре. Ако е решила да се събираме и тръгнем да говорим за месеца и обсъдим директно - ще бъдем ли заедно или не, не виждам после как ще станат нещата. Няма ли да изглежда някакси смешно: - Искаш ли да сме заедно? Да-.. целувки-..
Ако просто я оставя да говори за това как е минал месеца й, и аз разкажа някои мои интересни случки от март, позабавляваме се, посмеем се, то настроението й ще покаже дали иска да се събираме. Езикът на тялото й ще ми покаже мога ли да я целуна или трябва да се отдръпна. Това с говоренето искаш ли да сме заедно малко ми идва като в детската градина - искаш ли да сме гаджета. Не знам, може и на мен да са ми грешни разбиранията. В крайна сметка, ако избера варианта, който аз мисля да избера и се държа весело, ако тя иска да се съберем ще ми отвърне на веселбата, а ако иска да останем само приятели ще се държи студено и мрачно, което рано или късно ще ми убие ентусиазма.

П.С. Държа да отбележа, че това да решим какво ще правим с връзката си е малко неточно. Дефакто ние не ходим, не сме във връзка и тя пожела да скъсаме преди 1 месец. Ние сме скъсали, това за нея е повече скъсване, отколкото някаква си ПАУЗА.

lucho13
03-21-2016, 21:09
to be deleted