View Full Version : 7 клас!
Здравейте! Тази година съм седми клас и много се притеснявам! Още от пети клас се безпокоя заради изпитите, но вече като наближават напрежението се усилва. Знам, че е нормално, всеки се притеснява, няма да съм първата нито последната. В училище още от първи клас съм отличничка. Винаги съм завършвала даден клас с 6.00 (знам, че ще кажете, че съм зубърка, но не е така, защото просто много се старая и имам богата обща култура). Но аз имам "малък" проблем с притеснението. Много се притеснявам, дори за най-малкия тест. По някои път дори преди да ми дадат листа треперя. Не мога да контролирам страха, колкото и да се опитвам. Тази година изпитвам трудности с математиката, защото не ходя на уроци, но в училище се справям. Не знам как ще се справя на изпита по математика, особено на втория модул. Ходила съм на един пробен изпит и по български се справих сравнително добре- 81 точки (въпреки, че не успях да си довърша тезата) и смятам, че следващият път ще се справя по-добре. Но по математика много повече се притеснявах, доколкото знам притеснението и паниката ограничават способността да покажеш истинските си възможности, и имах общо 41 точки, като на втория модул реших само две задачи правилно и имах 14 точки. Най-излагащото беше, че имах много грешки на първия модул, повечето не от незнание, а от невнимание. Искам да кандидатствам в 9 ФЕГ, но с тази математика не знам дали ще успея. Ще ми предложите ли други хубави училища, в случай, че не ми стигне бала? Не толкова до елитното училище, а до това, че искам да попадна в среда със съученици на моето умствено равнище, добри и интелигентни учители с желание да обучават и приятна обстановка.
И моля без хейт, много сериозно го приемам. :)
Първо недей се притеснява какви точки си изкарала на пробните: Аз и на двете през 2013 не изкарах повече от 50 точки а на реалните матури изкарах две 5-ци. Попринцип ги дават много по-трудни от реалните матури. А за училищата гледай да влезеш в гимназия. Професионалните поне в Бургас не ги учат на нищо и тези които влизат в тях са много мързеливи и глупави. Така че недей го мисли толкова учи си и ще се справиш :) Ако ти трябва някаква помощ пиши на лично.
Благодаря! Аз доста уча и се старая. Не съм си и помисляла да влизам в професионална, защото искам първо да науча добре езици (английски, немски и френски) :)
SomeRandomNerd
03-06-2016, 11:34
И аз бях като теб, от невнимание и притеснение някои задачи от първи модул ми бяха грешни, защото се опитвах да се съсредоточа повече върху втори модул. Просто не се притеснявай, това не води към нищо. На външното всички си носехме дъвки, шоколади и кока-коли, защото помагали с концентрацията :Д
Няма значение дали си ходила на уроци или не. Аз не бях ходила на никакви уроци и имах 34.9 бал Разбира се, ако нямаш хубави учители ходи, ама ако разбираш всичко в час няма смисъл. Успех и дано влезеш, където искаш!
Разбира се, ако нямаш хубави учители ходи, ама ако разбираш всичко в час няма смисъл. Успех и дано влезеш, където искаш!
Мерси! Учителите ми специално по математика и български език са много добри! Само ме притеснява втория модул по математика, защото едно момче ми каза, че имало задачи, които не се учели в училище. Може ли, ако някой знае да ми даде сайт, в който има онлайн пробни изпити? Или някакъв сайт за подготовка, с задачи подобни на тези от втори модул?
Не му вярвай всички задачи са по материала. А и втория модул не е нищо особено ако седнеш да решаваш малко повече текстови задачи от група б в зборника по математика. Решавай по 5 зад на ден от група б и няма да имаш проблеми :) И последния ден преди изпита седни и за 1 час набързо прегледай материала. Няма смисъл от паника а и като ги гледам оценките на 01 набор може би и бала тая година няма да е много висок.
http://math-bg.com/%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/7-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-7-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81/ https://www.math10.com/bg/testove/test-7-klas-1.html в първия можеш да намериш всички матури по години а във втория има тестчета. По български не мога да намеря ама ако си учиш произведенията няма да имаш проблеми, а за съчинението дето мене най ме няма имах 5.50 :D
Благодаря за съветите! :D