View Full Version : Копие на лична карта
metallicafan1234
03-06-2016, 17:03
Здравейте, аз съм 12 клас и класната ми иска копие от лична карта за държавните зрелостни изпити. Тъй като те са на 18 и 20 май, а личната ми карта изтича в началото на май, следва, че не мога да й дам сегашната, защото информацията, ще е невярна, а ще ми трябва месец за издаването на нова такава. Питането ми е, дали ще мога да се забавя с копието и дали е законно да ми иска копие, защото попринцип само органите на реда могат да я искат. Вие как бихте постъпили в такъв момент
divergent
03-06-2016, 17:56
Законно е да ти иска копие. Документите за матурите се подават този месец, следователно даваш копие на картата, с която си сега, няма кой да те чака да си извадиш новата. И не ги интересува дали в деня на изпитите картата ти ще е в срок, гледат ти само снимката и датата на раждане. :)
Тоя пък, законно е естественo.. Тя ти търси копие.. Ако искаш може и да не и дадеш, не те задължава.. Естествено мяма да идеш на ДЗИ ако не и дадеш :D
А ти какво чака до сега ?
divergent
03-06-2016, 19:13
А ти какво чака до сега ?
Чака да му изтече текущата може би? :D
Чака да му изтече текущата може би? :D
Ааааа,аз прочетох ,че е изтекла май 2015 :D сори
Значи няма да има проблем
Mojesh I da si q izkarash vednaga chrez ekspresno izdavane na lichna karta, estestveno shte trqbva da zaplatish poveche pari.
divergent
03-06-2016, 19:27
Mojesh I da si q izkarash vednaga chrez ekspresno izdavane na lichna karta, estestveno shte trqbva da zaplatish poveche pari.
ама пак ще е през май, а документи се подават март
Mai mesec sled 3 dni li nastupva?! Mnogo dobre znam kak stavat tiq neshta, min. Godina I nie se naloji da dadem suma ti I pari za ekspresno vadene v posledniq moment...
divergent
03-06-2016, 19:42
Ама пак няма логика това, което казваш. За да бъде издадена нова лк, трябва старата да изтече. Тя изтича през Май, човека ако иска и секундна поръчка да си направи, пак ще има нова карта чак през Май. А той трябва да си подаде документите сега.
Gluposti!!! Mojesh da si izkarash nova lichna karta kogato si poiskash, nezavisimo che starata oshte ne e iztekla. Nali ti kazvam, che sum minala prez tova?! Ne znaete I si govorite na izust palni gluposti!!!
divergent
03-06-2016, 19:50
Gluposti!!! Mojesh da si izkarash nova lichna karta kogato si poiskash, nezavisimo che starata oshte ne e iztekla. Nali ti kazvam, che sum minala prez tova?! Ne znaete I si govorite na izust palni gluposti!!!
Е не съм запозната с тази процедура, това мислех, че е възможно само ако я изгубиш или ти я откраднат. :D Щом казваш, че може добре. Но пак твърдя, че не е нужно да ги върши тези процедури, понеже може и със сегашната да си свърши работата. :)
Na nas ni kazaha che trqbva da si izvadim novi. Po-dobre da ne riskuva, I bez drugo taka ili inache skoro shte trqbva da si vadi nova karta...