unnamed333
03-10-2016, 13:31
Здравейте! От известно време се колебая, дали да пиша тук, но ето, че вече дойде времето в което реших, че трябва да споделя. Ситуацията е следната, започвам да се моля, да се отърва от моята т.нар. най-добра приятелка. Усещам злоба и завист от нейна страна, понеже споделям с нея доста лични неща, усещам как не ме слуша, когато и говоря, как и доставя удоволствие, когато с някой си направи шега с мен, опитва се да ме обижда, като си мисли, че не се забелязва. Не толерирам двуличието и такова грозно отношение, но наистина не знам, какво да правя. В началото не беше така, или просто аз не съм забелязвала, но вече тази завист е твърде явна и искам да се откъсна, защото това ме натоварва. Както вече казах ние си споделяме доста неща, когато ми се случи нещо хубаво, се радвам да споделя, без абсолютно никаква идея за хвалене. Взех си нов телефон, нормален телефон, нищо особено, когато отидох в училище видях, как започна да ме гледа, започна да размята нейния телефон и да казва, че е ужасен и иска нов, не знам какво е направила, но техните ѝ купиха нов телефон, и всичко това, за да има по-хубав от моя. Добре, не ме притеснява това... Споделих, че скоро ще си взема шофьорския изпит, че съм си събрала определена сума пари, че нашите ще ми дадат още малко и ще си купя кола, отново нищо особено, нещо до 3-4 хиляди лева. От там се започна - "на мен ще ми купят бмв" ; "няма да карам трошки"; "ще ми купят каквато искам кола".. не обърнах внимание, въпреки че ми направи много лошо впечатление.... тогава си направих равносметка и разбрах, че тя винаги се е сравнявала с мен. Аз съм от доста заможно семейство, където обаче, парите не са най-важното нещо, аз работя, старая се да изкарвам пари, с които да се издържам до някаква степен и ако успявам - да събера нещо, така са ме учили. Нейното семейство е средна класа, което по принцип няма значение, но тя прави всичко възможно, за да изглежда богата и в един момент става жалко и смешно! Не знам какво и става, тя не разбира, че това че имаш повече възможности не винаги върви ръка за ръка с парадирането! Честно казано, започва да ми е жал за семейството и, тя постоянно им се тръшка и ги изнудва, за да има по-хубави неща от моите, а хората не могат да си позволят всичко това. От друга страна е нейния приятел, с когото уж имат сериозна връзка, той е много добро момче, но тя не спира да се зарибява с други момчета, фамилиарничи с тях, пише си с тях, крие чатове и т.н. Започвам да си мисля, че ме мрази, защото съм по-добра от нея - знам че за някои от вас това ще прозвучи гадно, но е така. Имам по-добри оценки, изкарвам парите си сама, културата ми е на по-високо ниво и т.н. Никога не съм си мислила, че ще го кажа, но ето - казвам го! Надявам се, че при вас ще получа съвет, моля ви, кажете ми какво да правя, искам да се откъсна от това момиче, не желая да имам такива хора около мен, но в същото време си притеснявам от нейната озлобеност и до къде може да доведе това. Не бих искала да издаде нарочно, лични неща, които съм и споделяла. Моля, дайте ми съвет.