Влез

View Full Version : Безнадеждно състояние след раздяла

anonimka010203
03-15-2016, 14:41
Здравейте! Имам сериозен проблем. Аз съм на 17 години и с бившия ми приятел скъсахме преди година. Оттогава не съм себе си, чувствам се ужасно за случилото се, чувствам се виновно. Той ми изневери. Аз много го притисках и исках доста внимание и явно с това го потикнах... в депресия ли съм, в какво - не знам. Няма ден, в който да не го мисля и да не се почувствам зле. Имам чувството, че съм в безизходица, някои дни дори не се храня, както трябва - само обядвам и това е. Нямам апетит, нямам желание за нищо. Откакто стана всичко с бившия ми, не съм същата, да не говорим, че приятелите ми ме зарязаха и съм напълно сама, това съвсем ме кара да мисля все повече и повече за него. Просто краят на тази връзка ме стъпка емоционално, самочувствието ми падна, не се чувствам добре за себе си. Вече наистина не знам какво да правя, нашите не взимат насериозно това, че се чувствам грозна и самотна, казват, че трябвало да се стегна, приятелите и гаджетата не били най-важното, да съм си гледала училището, а аз съм пълна отличничка. Чувствам се неразбрана и самотна, няма с кого да излизам, което съвсем повлиява на цялата ситуация с бившия...дали се чувствам така, защото беше първата ми и единствена връзка досега или е просто период и ще ми мине? Предварително искам да благодаря на тези, които ще си направят труда да прочетат това и да се опитат да ми помогнат или да дадат съвет.

Damia
03-15-2016, 17:02
Напълно нормално е да се чувстваш така, в този период от живота си и особено след изневяра и раздяла. Трябва много добре да осъзнаеш нещо и да го приемеш - не си виновна. Дори да си имала грешки в поведението си към него, той е трябвало да ги обсъди с теб, а не да те предава. Това е било негов личен избор, за който не си отговорна. Според мен трябва да оставиш него и връзката ви в миналото, да се освободиш от емоционалния й товар.
"Приятелите", които са те оставили в тежък момент, не са хора, които да заслужават да са в живота ти. В момента според мен единственият начин, по който може да се почувстваш по-добре, е да подобриш самочувствието си, да се оцениш като личност и да си позволиш да оставиш миналото. Не искам да звуча сякаш това е лесно, не е, но само ти можеш да се справиш и да си помогнеш. Има моменти, в които човек не може да разчита на никого освен на себе си, това е животът просто. Може да говориш сериозно с родителите си да посещаваш психолог или да потърсиш този в училище все пак за да получиш някаква професионална помощ. Но дори това да не се случи - наистина трябва да повярваш в себе си и в това, че заслужаваш да си щастлива и да продължиш напред. Това е много лична вътрешна и емоционална борба, за която не мога да ти дам точни стъпки, но всеки я преминава и така израства и се изгражда като личност.
Но да - всичко това ще мине и ще се чувстваш по-добре и по-силна след него.

Maleficus
03-15-2016, 17:51
1-во- Пубертета изостря всички емоции, тоест чувстваш ги много по остро и ще премине рано или късно
2-ро- Ако не желаеш да бъдеш лесна плячка и да се лепнеш на първия задник, които ще те "спаси" от тази безизходица, ти препоръчвам да започнеш поне с медитация, като си прочистиш ума хубаво, изваждаш една тетрадка и започваш да пишеш целите си и постижения, които искаш да постигнеш.. Тоест изгради си график, който да те държи заета... Иска време.
3-то- В този живот, освен родителите но не винаги, човек е сам и единствената причина, за да има хора около него, е че те имат някакъв интерес да са там.. Приятелите са нещо рядко, приятел е човек, който е готов да даде от своето, за да се почувстваш ти добре . Не се надявай на приятели, те се броят на ръцете на едната ръка ако имаш късмет..

mincheto
03-17-2016, 11:35
Просто продължаваш на пред и не се обръщаш на зад,той не е единственото момче на света.

baby_baby
03-23-2016, 12:57
Нормално е да ти е гадно след връзка но недей да се чувстваш виновна защото ти е изневерил просто продължавай напред друг вариант няма примиряваш се