Влез

View Full Version : Предпазните средства

Kiticat123
03-16-2016, 12:53
Здравейте! Малко се притеснявам, когато правя секс с приятеля ми (или по-скоро след това), за възможността от забременяване. Винаги внимаваме много, използваме презерватив и го изкарва преди да свърши, но въпреки това се притеснявам, особено защото имам нередовен цикъл и понякога ми пропуска и всеки път като се случи се тревожа ужасно много. Въпросите ми към вас: Дали този варянт, който ние ползваме е най-добрият? И също така кой варянт според вас е най-сигурния и най-добрия? Някакви препоръки за противозачатачни и дали те могат да се ползват от хора под 18?

Damia
03-16-2016, 13:14
Щом имаш нередовен цикъл, ако посетиш гинеколог, той дори би ти препоръчал противозачатъчни, за да се регулира цикъла. Под 18 можеш да ги пиеш, но предполагам, че трябва да си поне на 15-16, не съм сигурна. Аз пия противозачатъчни и ако ги взимаш редовно са най-сигурният метод. Не те предпазват от сексуално предавани болести обаче и затова трябва да си сигурна, че сте здрави, ако искаш да ползваш само тях. За противозачатъчните има противоречиви мнения, аз много се чудех преди да ги почна, но пробвах и нямах никакви странични ефекти и сега съм доволна от тях.
По принцип методът, който вие ползвате, си звучи надежден. Не е нужно да го променяш според мен, а просто психически да пробваш да се успокоиш. И все пак може да посетиш гинеколог, ако желаеш. Аз така направих, за да получа професионално мнение. :)