PDA

View Full Version : Усилия без резултати

Lydia_x
03-17-2016, 20:52
Зрдавейте, ще започна с това, че имам едни 5 кила за сваляне от доста време. Та тренирам активно вече година. Тренирам всеки ден(без неделя или пропускам тренировка ако имам много за учене), но проблема е че не виждам резултат. Станах по-издръжлива и заякнах определено се чувствам по-добре, но все пак не виждам промяна. Всеки ден започвам с тичане- от 3-5 км. понякога и повече в зависимост от това какво каже да правя тенера. После се занимавам със спорта, който тренирам и накрая правя упражнения като цяло в залата има всичко което е необходимо. Лятото беше по-добре защото ми беше по-свободно бях започнала да ходя и на фитнес, но училището започна и спрях,защото нямам много време.
Преди време карах една диета, която доста ми помогна и реших да взема мерки и сега. Този път я изкарах много по-леко от преди, спазих я изцяло. Предния път за 9 дни свалих около 4 кг., но ми прилоша и мама изтеряса и се наложи да прекратя. Сега вече нямам този проблем, но свалих 2кг и повече немога, а съм на препоследния ден(11ти). Може би има общо с това, че ми дойде, но четох доста и има много мнения по въпроса- някои казват, че в този период не се сваля, други казват, че резултата се вижда след като свърши, трети нямат проблеми. Майка ми я изкара по време на мц. и нямаше проблем, но при мен явно има. Попринцип винаги се подувам, но след първите дни спада, но сега просто не виждам промяна, виждам се буквално като някакъв балон.
Нямам идея какво да правя, защото се скъсах от трениране и резултат не виждам. Всички ми повтарят, че диетите са глупост вскичко става само с тренировки и когато им кажа не виждам промяна те отвръщат, че съм в пубертета и тялото ми сега се оформя или че трябва повече време, но аз лично смятам, че за 1 година поне би било нормално да сваля нещо или и аз не знам. Избягвам да ям вредни храни, предмино се храня с готвено, проблем имам само с това, че не обичам да пия вода, а знам че не е хубаво. Дневната доза вода трябва да е към 2 литра,но уви попринцип не пия и по 500мл. Просто не изпитвам жажда. Покраи диетата пия повече защото се налага, но все пак ми е гадно докато я пия :Д. Не знам как да си изградя режим след като сваля, че да ги задържа, защото все си мисля, че после пак ще ги кача. Не искам да съм много слаба, искам да сваля излишното да се стегна и да имам някакви мускули. Впрочем на 16съм 1,60 и съм 55кг...ще се радвам да ми дадете съвет за режим или ако познавате някои който се занимава с това да се обърна към него. Както и защо тренировките и диетата засега резултат нямат...

NomNomNom
03-17-2016, 21:00
Храненето.
Храненето.
Храненето.
Прочети за РБД и НВД.

Sladichkoto0
03-19-2016, 12:34
Най-добре потърси диетолог и фитнес-инструктур, за да ти кажат точно според теб с какво да се храниш и какви упражнения да правиш

Mana
03-30-2016, 13:24
Леко тъпи, но важни въпроси:

1. Какво точно тренираш - силово, кардио, нещо по-специфично?
2. На каква диета си?
Няма смисъл, ако си на протеинова или нещо подобно.
3. За какъв интервал от време става дума; т.е. от колко време тренираш и по колко на седмица.

Иначе за неефективността, може да е до метаболизма. За който си иска водичка; ако обикновената не те кефи, пробвай да си я овкусяваш с полодове - става доста яка.

baby_baby
04-10-2016, 15:08
Храненето.
Храненето.
Храненето.
Прочети за РБД и НВД.

+++