PDA

View Full Version : Философия, Археология, абе хумантирастика.

Мужик
03-26-2016, 16:37
Здравейте, имам няколко въпроса към философите, историците и като цяло студентите. Та историята започна преди 2 години, когато бях 8 клас, запалих се страшно много по историята, която винаги ме е блазнила, и реших, че това ще следвам и с това ще се занимавам. През 2015 посетих няколко лекции за археология и останах силно впечатлен, тогава си зададох въпроса: Какво искам да следвам, всъщност? Размишлявах между история и цивилизация и археология, но в края на краищата се спрях на археологията. Смея да твърдя, че имам доста знания по история, тъй като чета много, и то с голям интерес. Ако някой се интересува от областта, която съм решил да изследвам, за моята теза по археология, спрял съм се на послко-литовска история и времетраенето на Жечпосполита. Проблемът е, че тази година се наплаших доста, като отворих кандидатстудентския изпит по история, за това реших, че ще обмисля и философията като второ желание, или пък дори първо. По философия съм доста по-зле, въпреки че съм доста по-добре от средностатистическия ученик. Като цяло съм привърженик на Ницше, Юнг и Достоевски. Тъй рече Заратустра, ми е като пътеводител в живота, хаха. Сега по същество: Трудно ли се влиза с Философия/Археология в СУ? Колко желаещи има? Втората матура съм решил да я взимам по английски език, смея да твърдя че ще изкарам минимум 5.30. Трябва ли да си избера матура по история или философски цикъл, за да си подобря шансовете?

Мужик
03-26-2016, 18:16
Хуманитаристика* прощавайте, че съм направил такава проста грешка.

inewton
03-26-2016, 19:31
Ако толкова се интересуваш, мога да ти дам координатите на човек завършил археология в СУ наскоро и работещ по специалността си. Той може да ти обясни подробно всичко, което те интересува.