PDA

View Full Version : Объркана съм и не знам какво да правя :/

Confused__
03-27-2016, 16:52
Темата,която ще разгърна,е позната за повечето хора на моята възраст,предполагам.. Историята започва както всички други ( на 20 съм,имам приятел от почти 2 години,водим полов живот и т.н.) Таа..Последния път,когато го правихме,решихме да го направим без презарватив,защото нямахме (знам,че е адски тъпа постъпка,но просто се случи..) Всичко беше наред,имам му доверие,но проблемът е,че цикълът ми е нередовен,а трябва да дойде тези дни,най-късно утре.Лошото е,че преди да ме "посети" винаги имам болки в гърдите,подуто коремче и прочие..Е,сега ги няма..Работата е там,че се нуждая от добър съвет,защото не искам да напраягам излишно нашите.Искам да съм сигурна в това дали има нещо или се притеснявам излишно..Вариантите са 2- да изчакам няколко дни,за да видя дали ще ми дойде или направо да отида на гинеколог,за да предприема мерки възможно най-рано.Ако (не дай си боже) има ембрион-какви са начините за премахването му (освен аборт),защото не съм подготвена психически за такава голяма стъпка в живота си.Надявам се някой да ме насочи в правилната посока,не искам излишни коментари относно темата..Благодаря ви предварително.
p.s. Не правете моята грешка,винаги използвайте предпазни мерки..Може да е "старомодно",но поне няма да берете ядове след време :)
X.O's

merilyn85
03-27-2016, 18:13
Да се използват предпазни мерки не е старомодно, напротив. Но според мен изчакай няколко дена, защото може да ти закъснява, така или иначе, ако си забременяла ще трябва да направиш аборт, ако помислиш реално над нещата не е кой знае каква стъпка, това е премахване на няколко клетки от тялото ти, далече е от човек. Става бързо и няма какво да му мислиш, но дано всичко да е наред и да ти дойде цикъла! :)

draid
03-27-2016, 18:37
Ако не ти дойде изчакай две седмици и си вземи тест. Ако вече е минало време ще е без значение дали ще изчакаш 14 дни или веднага ще отидеш да правиш аборт. Сметна ли дали си била в овулация когато сте правили секс? Малко ми се струва, че се притеснявате без да има за какво.

divergent
03-27-2016, 19:05
подуто коремче и прочие..
този симптом ще се прояви много скоро, не се притеснявай.

radoslav132
03-27-2016, 19:09
Мерилин, не знам, правила ли сте аборт, че сте толкова сигурна в думите си? Защото аз съм чувал много негативни мнения. Ако си мислите, че онова нещо в първите няколко седмици са "клетки", то сте в голяма грешка. Говорим за човешко същество, което започва да се развива.

Да, мъж съм и не е нормално да пиша в тази тема, но имам достатъчно приятелКИ, за да мога да говоря свободно по тези въпроси.
Първо, цикълът ти предполагам, че закъснява. На много мои приятелки им се е случвало.
Второ, говори с приятеля си и го питай дали е сигурен с това къде точно е свършил и прочие.
Трето, нищо няма да ти коства, ако отидеш на гинеколог, ако толкова много се притесняваш. Но по - добре изчакай няколко дни, понякога закъснява. =Р

Damia
03-27-2016, 19:54
Наистина може да изчислиш кога ти е била овулацията, въпреки че щом имаш нередовен цикъл това може да е трудно. Знам колко са притеснителни такива ситуации, но изчакай още седмица и после може първо да направиш тест. В никакъв случай не взимай прибързани решения и ако наистина си бременна(което се нядявам да не е така, но все пак) говори с родителите и приятеля си и много добре се информирай за вредите от аборта(освен негативни емоции, може да доведе до загуба на плодовидостта, но предполагам рядко, ако се извършва правилно). Това си е твой личен избор, но трябва да си наясно с последствията, които може да има, за да вземеш правилно решение.
Дано всичко е наред и нямаш проблеми. Между другото бременността може да има ранни симптоми и то точно тези, които спомена, че нямаш. Има други симптоми, за които може да прочетеш в интернет, и може би да се успокоиш, ако няма нищо такова при теб.

merilyn85
03-27-2016, 20:54
Мерилин, не знам, правила ли сте аборт, че сте толкова сигурна в думите си? Защото аз съм чувал много негативни мнения. Ако си мислите, че онова нещо в първите няколко седмици са "клетки", то сте в голяма грешка. Говорим за човешко същество, което започва да се развива.

Да, мъж съм и не е нормално да пиша в тази тема, но имам достатъчно приятелКИ, за да мога да говоря свободно по тези въпроси.
Първо, цикълът ти предполагам, че закъснява. На много мои приятелки им се е случвало.
Второ, говори с приятеля си и го питай дали е сигурен с това къде точно е свършил и прочие.
Трето, нищо няма да ти коства, ако отидеш на гинеколог, ако толкова много се притесняваш. Но по - добре изчакай няколко дни, понякога закъснява. =Р

Първо негативни мнения, ако си чул, са от някакви радикални християни, заради простотиите, в които вярват.
Второ, аз не съм правила аборт, но мой близък е и съм добре запозната! И е безопасно, стига плода да не е на повече от 3 месеца(не съм 100%сигурна, но е някъде там).
Трето ако искаш имай 200 хиляди приятелки, това няма да ти помогне, за да разбереш какво е.
И четвърто - да, това са няколко клетки, които са далеч от човешки разум, под формата на живо същество. Точка

kaRamella
03-27-2016, 23:51
този симптом ще се прояви много скоро, не се притеснявай.

Стига де ;д

kaRamella
03-27-2016, 23:53
И четвърто - да, това са няколко клетки, които са далеч от човешки разум, под формата на живо същество. Точка

То още преди да има месец има пулс,ти говориш за клетки.

Confused__
03-28-2016, 20:47
@merilyn85 ако помислиш реално над нещата не е кой знае каква стъпка, това е премахване на няколко клетки от тялото ти, далече е от човек.

Най-лесното е да премахнеш плода,да,не е кой знае каква стъпка,но аз го приемам по различен начин.Ако е станало нещо-аз нося вината от последствията,не искам да бъда от онези хора,които премахват с лека ръка такова нещо.Все пак,колкото и нищожен да е този ембрион,той вече е на път да стане едно живо същество,а аз,един вид бих му отнела живота заради някаква необмислена постъпка от моя стана.Както и да е,всеки има различна гледна точка на нещата,не искам да го приемаш лично.Колкото до цикъла-ще изчакам няколко дена още,взех теста днес и буквално се моля всичко да бъде наред. Благодаря за подкрепата!

Confused__
03-28-2016, 21:10
Здравей, @Damia ! Изчислих овулацията-била е преди около седмица,не съм била докато (може би) е станало нещото.Днес си взех теста и мисля да го направя утре сутрин,защото ми е адски напрегнато,много съм притеснена и с нетърпение очаквам да си остане само една лентичка.Колкото до аборта-чела съм много неща за него,информирам се от тук,от там,но определено не искам да се стига до тази фаза.Има различни фактори,които могат да окажат влияние върху цикъла и се надявам наистина това да бъде причината.Благодаря за отзивите,една идея по-спокойна съм от преди!

DarkManX
03-30-2016, 08:52
Да се надяваме, да не си бременна, тъй като приятелката ми направи аборт и вече нищо не бе същото, абортите разрушават връзката.

baby_baby
03-30-2016, 13:07
Ти сама каза че цикъла ти е нередовен значи е нормално да ти закъснее