View Full Version : Митове и легенди за общежитията
divergent
03-30-2016, 20:14
Става въпрос за общежитията на Пловдивския университет - казаха ми, че стаите са в лошо състояние, а санитарният възел е общ за всеки етаж. Моля живеещите там да споделят какво е действителното състояние на помещенията, също по колко души са в стая, как е отоплението, по колко на месец излиза ориентировъчно, общо взето всичко, което се сетите и смятате, че би ми било полезно като информация. Ако ви се занимава и снимки може да прикачите. Ако искате може да ми пишете на лично и даже за по-удобна комуникация да разменим фб, скайп...
golemiq_korab_minava
03-30-2016, 20:47
Става въпрос за общежитията на Пловдивския университет - казаха ми, че стаите са в лошо състояние, а санитарният възел е общ за всеки етаж. Моля живеещите там да споделят какво е действителното състояние на помещенията, също по колко души са в стая, как е отоплението, по колко на месец излиза ориентировъчно, общо взето всичко, което се сетите и смятате, че би ми било полезно като информация. Ако ви се занимава и снимки може да прикачите. Ако искате може да ми пишете на лично и даже за по-удобна комуникация да разменим фб, скайп...
Не съм сигурен за Пловдив, но си мисля, че условията във всички общежития са равни, тъй като всичко всичко е законен регламент и средствата са държавни.
Като цяло е прието настаняване по двойки. Хигиената зависи от вас. Има периоди на забавено парно, при което колегите си носили духалки.
Аз не съм на общежитие, но колегите са. И това, което става в общежитията не знам до колко ще ти хареса. Чалга-дискотека, изпонапиване и секс. Това е всеки божи ден, не знам как спят тези хора. Всъщност не спят, защото винаги се успиват. Сигурно има начини да се преместиш при друга съквартиранка, не знам колко са тромави схемите, но със сигурност тишината и спокойствието ти ще са нарушени. Гаранция за всички унита.
Vuv VTU nqma parno izobshto. Dobre e da imash I kofa/legen I barzovar I da ne razchitash na toplata voda v obshtejitieto.
Не знам как са общежитията в Пловдив, но съм посещавал десетки(ако не стотици), в София(Студентски град). Не са чак толкова зле. Има топла вода и стаите не са малки. Хигиената зависи от всички, които живеят там. Иначе навсякъде го има проблема с парното и много хора ползват духалки. Най-често в стая са по 2/3 човека.
RapExotic
03-31-2016, 19:31
Пловдивския университет до преди няколко месеца нямаше свои собствени общежития, а ползваше общежитията на Аграрния, Медицинския и Хранително-вкусовия. За първия мога да кажа, че е в доста лошо състояние. Преди няколко месеца отвориха чисто ново построеното общежитие на ПУ, което е наистина на ниво, но местата там са ограничени и е малко вероятно да те класират там.
divergent
03-31-2016, 19:33
Пловдивския университет до преди няколко месеца нямаше свои собствени общежития, а ползваше общежитията на Аграрния, Медицинския и Хранително-вкусовия. За първия мога да кажа, че е в доста лошо състояние. Преди няколко месеца отвориха чисто ново построеното общежитие на ПУ, което е наистина на ниво, но местата там са ограничени и е малко вероятно да те класират там.
в новопостроеното първокурсниците нямали право да кандидатстват. иначе тези другите освен първия как са?
RapExotic
03-31-2016, 19:44
в новопостроеното първокурсниците нямали право да кандидатстват. иначе тези другите освен първия как са?
Това не го знаех за първокурсниците. За първия съм влизал и за това имам такова мнение. За другите два нямам лично наблюдение, но съм чувал от колеги, че общежитието на ул. Царевец (на медицинския) е в най-добро състояние.
divergent
03-31-2016, 19:50
Това не го знаех за първокурсниците. За първия съм влизал и за това имам такова мнение. За другите два нямам лично наблюдение, но съм чувал от колеги, че общежитието на ул. Царевец (на медицинския) е в най-добро състояние.
мен една приятелка ми подхвърли нещо за общежитието на медицинския, но си мислех, че всеки университет си има свое и не можеш да живееш в друго... то нека ни приемат в университета, пък ще му мислим :д
Не съм сигурен за Пловдив, но си мисля, че условията във всички общежития са равни, тъй като всичко всичко е законен регламент и средствата са държавни.
Като цяло е прието настаняване по двойки. Хигиената зависи от вас. Има периоди на забавено парно, при което колегите си носили духалки.
Аз не съм на общежитие, но колегите са. И това, което става в общежитията не знам до колко ще ти хареса. Чалга-дискотека, изпонапиване и секс. Това е всеки божи ден, не знам как спят тези хора. Всъщност не спят, защото винаги се успиват. Сигурно има начини да се преместиш при друга съквартиранка, не знам колко са тромави схемите, но със сигурност тишината и спокойствието ти ще са нарушени. Гаранция за всички унита.
За пореден път се излагаш като кифладжия. Има общежития и общежития. Това с ежедневните напивания и купони са пълна измислица. Това, че са по двама също е глупост. Това с парното - и то, поне не за ВСИЧКИ общежития. По-ското топлата вода е проблемна, не парното. Това, че не може да се спи също е простотия.
Изобщо, корабе, не ти ли писна да съдиш за ВСИЧКО по едно нещо, което си видял или чул в повечето случаи?
Авторе, разучи дали няма реновирани блокове. В София доста усилено ремонтират блокове и, ако се уредиш в такъв, условията са повече от добри. Под "уредиш" имам предвид просто да посочиш съответния блок като предпочитание в молбата за общежитие. Кораба сега ще ти извади едни работи как само наследниците на Пеевски се уреждат в такива блокове, ама не му връзвай.
Ако няма места, приготви си едни 100-200лв и чифт работни дрехи за стягане на стаята и превеждането й във вид за живеене и ще ти е хубаво 4 години. Има едни декларации, с които си гарантираш, че следващата година ще си в същата стая, така че инвестицията си струва.
Единствено - успех със съквартирантите! ;)
divergent
03-31-2016, 20:23
За пореден път се излагаш като кифладжия. Има общежития и общежития. Това с ежедневните напивания и купони са пълна измислица. Това, че са по двама също е глупост. Това с парното - и то, поне не за ВСИЧКИ общежития. По-ското топлата вода е проблемна, не парното. Това, че не може да се спи също е простотия.
Изобщо, корабе, не ти ли писна да съдиш за ВСИЧКО по едно нещо, което си видял или чул в повечето случаи?
Авторе, разучи дали няма реновирани блокове. В София доста усилено ремонтират блокове и, ако се уредиш в такъв, условията са повече от добри. Под "уредиш" имам предвид просто да посочиш съответния блок като предпочитание в молбата за общежитие. Кораба сега ще ти извади едни работи как само наследниците на Пеевски се уреждат в такива блокове, ама не му връзвай.
Ако няма места, приготви си едни 100-200лв и чифт работни дрехи за стягане на стаята и превеждането й във вид за живеене и ще ти е хубаво 4 години. Има едни декларации, с които си гарантираш, че следващата година ще си в същата стая, така че инвестицията си струва.
Единствено - успех със съквартирантите! ;)
то май със съквартирантите е най-трудната работа :д уж имало едни декларации, където пишеш с кого искаш да си, но пък ми казват, че не винаги ги зачитат. нека първо ни приемат, пък тогава ще му мислим дали там ще живеем, или ще пътуваме :д и все пак просто исках да се информирам ориентировъчно :)
Има такива декларации и ги одобряват, ако бала ти е добър и има свободна стая.
golemiq_korab_minava
03-31-2016, 20:46
Заяднливко. Ако бях сигурен, нямаше да напиша '' но си мисля, че'', тоест - предположение.
И, да, не всички, освен частните, ако има такива. Причината да има различия се обуславят с наличието да повече мафия в ръководствата.
За денонощните купони няма какво да спорим. Явно при вас сте някакви уникати, имаш ли вана и климатик и плазма, да попитам, моля?
Пълен идиот...
Каква мафия, какви масони, какви илюминати те гонят пак? Просто няма как да ремонтират всички наведнъж, нали се сещаш, че нито ги имат парите, нито има къде да пратят живущите, ако започнат всички блокове едновременно?
Няма какво да спориш, при положение, че "си чувал", да. НЕ отричам, че има И купони, но не са всеки ден, а още по-рядко са след 12. Поне откъм силна музика, де, иначе може да си ядат и пият хората. За сега само на една пиянска изцепка съм бил свидетел за 2 години.
Не сме уникати, знам за поне още 3 блока в Студентски, които са в това състояние - с нови мебели, дограма, ламинат и прочие. И, какво значи "частно общежитие"? :lol:
golemiq_korab_minava
04-01-2016, 08:01
Абе чуче. Какво общо имат новите дограми, за които изобщо не съм спорил, освен че повръщаното върху тях по- не си личи?
Казвам ти, съвсем спокойно може да приемеш студентски град за свой роден квартал и да не излизаш от него дълго време.
Е, не... :lol:
От " нови мебели, дограма, ламинат и прочие" прочете само за дограмата? Добър си, корабе... Що не запишеш журналистика?
Какъв роден квартал те подгони пък сега, също е интересно... :lol:
... И, какво значи "частно общежитие"? :lol:
В Пловдив има едно такова. Кихаш по 180-200 и нещо лева на месец в зависимост от стаичката. В общи линии получаваш квартира с условия и екстри(Wi-fi, перално, паркинг, отоплителна система и др.), избираш дали да си сам или с още някой и не плащаш сметки, освен наема, естествено. Лошото е, че е на южния край на града и не е много удобно.
Ave otivash na obshtejitie da lapash ruski pishki I Putin da te ebe v guza I tva e. Nikoi ne te pita. Shte vurvish podir guza na blqdite do de ti se izqsni I tva e.
доколкото знам настаняват студентите на АМТИИ в чайките в Тракия; Чайка-1, Чайка-2, нещо такова беше; и мисля че тия общежития не са само за АМТИИ, май и ПУ ги ползва, но може и да греша
санитарният възел е един за целия етаж, да, поне в едната от чайките Д: въпреки това съм чувала че условията са прилични
в повечето случаи са двама студенти в стая, но предполагам че има и изключения
ПП нещата в общежитията на руската гимназия са на сходен принцип-има една баня и 4-5 тоалетни за етажа или нещо такова; предполагам че и в студентските общежития на ПУ е така
мои познати ползват общежитията на руската и са казвали че общият санитарен възел за етажа не им е проблем
като цяло общежитията към гимназиите ми се виждат поддържани, но в студентските общежития нещата може да стоят по съвсем различен начин