PDA

View Full Version : Пак в задънена улица...

~The Smile~
04-01-2016, 17:04
Привет :)
Знам, че има много такива теми за приятелство между момиче и момче и за чувствата само от едната страна, но нека разкажа какво стана при мен.

Миналото лято се запознах с едно момче. Влюбих се в него, защото той е свестен, земен, различен, умен, красив, не е като другите и не исках да го изпускам. Лятото ми даде противоречиви знаци и празни надежди и помислих, че е споделено. Но се оказа, че съм се заблудила. Признах му какво чувствам. После той отговори, че можем да сме само приятели. Реших да се отдръпна. Мина много време, не си говорихме, започнах да изстивам към него и тъкмо да го забравя напълно и той ме потърси. От около два месеца вече поддържаме връзка и си говорим. Обаче проблемът е, че в мен отново пламна онзи пожар от лятото (явно никога не съм го забравяла и тая силни чувства...). Казах му, че вече го имам само за приятел (защото нямам никакви надежди да стане нещо повече и отдавна се примирих). По едно време ме пита дали има момчета в живота ми и дали съм свободна. И през цялото време сякаш се опитва да разбере дали още имам чувства, но аз умело се прикривам. Пак си помислих, че ми намеква нещо... Обаче наскоро си говорихме и си дойде на думата. Каза, че лятото не ме е оценил, че съм ценен човек и ето отново ме нарани, като ми каза: "Не искам да те наранявам и да се получи случката от лятото, гаджетата са до време, а приятелите за цял живот, може и да съм сбъркал, но е по-добре да имам приятелство с теб".... Този път много ме заболя....
Знам, че може да има приятелство между половете и че е ценно, но всеки е различен и аз лично не вярвам в това, защото по някое време е възможно да се появят чувства от другата страна (моят случай).
Примирила съм се, че няма да се получи, но ще ми е трудно да ми е само приятел с тези мои чувства. Ясно ми е, че насила не става и не можем да сме нещо повече. Издразни ме това, че вместо директно да ми каже "не те харесвам, не си мой тип, няма да стане", а ми казва да сме добри приятели.
Защо съм във френдзоната? Свястна съм, не съм к**ва и е очевидно, че искам сериозна връзка, а не нещо за седмица, не съм никак грозна, с хубава фигура, не съм глупава, тоест защо не ме има за момиче?
Да се отдръпна ли от него, или да не показвам, че съм влюбена и да продължа да се правя на приятелка? (което ми звучи мазохистично за мен, а за него ще е лицемерно...) И има ли начин да изляза от френдзоната? (не се надявам на нищо, само питам дали е възможно) Не искам да му казвам за чувствата си, защото не искам да го загубя...

Sarafina
04-01-2016, 17:20
Отдръпни се рязко. В момента, в който продължиш напред, ще те потърси. И тогава няма да му скачаш на врата ест.
А ако не го направи, няма смисъл. Стоиш ли до него, ще изглеждаш жалка и отчаяна.

П.С. сега прочетох, че вече си се отдръпнала и той се е върнал. Значи няма да се връщаш и ти...несериозен е и не знае какво иска. Каква връзка може да очакваш с него?

~The Smile~
04-01-2016, 17:49
Знам, че е по-добре да се отдръпна. Правя го, но той ме търси. Даже ми предложи да излезем... А уж искал "приятелство" Не разбирам това поведение и какво всъщност иска от мен.

baby_baby
04-01-2016, 18:18
Не се занимавай с него само те разиграва не позволявай така да си играят с теб

Damia
04-01-2016, 19:39
Мисля, че трябва да си пряма и да се вземе окончателно решение. Казваш му, че имаш чувства, а ако те наистина не са споделени(за което не съм сигурна) се разделете, защото иначе ще се измъчваш. Няма как докато имаш контакт с него да го преживееш и да се чувстваш добре, че сте само приятели и това да ти стига..не може да стане за съжаление. И той трябва да го разбере това и да ти уважи решението, ако се разделите трайно.
Според мен точно защото може би има по-високо мнение за теб му е трудно да си позволи чувства, защото го е страх да не се развалят нещата. Но не съм сигурна, само той може да ти каже какво наистина му има в главата. Не трябва да търсиш някаква грешка или вина в себе си обаче.
Приятелство момче-момиче наистина много трудно съществува особено ако двамата души нямат други връзки и не са влюбени в някого. Говоря от личен опит, защото и аз уж бях най-добра приятелка няколко години, но като си признахме чувствата се оказа, че ги е имало от началото. За сметка на това сега имаме здрава връзка може би точно защото е изградена на основата на приятелство.
Надявам се да има позитивен изход от ситуацията и за двамата, дано и той си избистри какво иска и чувства.

~The Smile~
04-03-2016, 09:23
Мисля, че трябва да си пряма и да се вземе окончателно решение. Казваш му, че имаш чувства, а ако те наистина не са споделени(за което не съм сигурна) се разделете, защото иначе ще се измъчваш. Няма как докато имаш контакт с него да го преживееш и да се чувстваш добре, че сте само приятели и това да ти стига..не може да стане за съжаление. И той трябва да го разбере това и да ти уважи решението, ако се разделите трайно.
Според мен точно защото може би има по-високо мнение за теб му е трудно да си позволи чувства, защото го е страх да не се развалят нещата. Но не съм сигурна, само той може да ти каже какво наистина му има в главата. Не трябва да търсиш някаква грешка или вина в себе си обаче.
Приятелство момче-момиче наистина много трудно съществува особено ако двамата души нямат други връзки и не са влюбени в някого. Говоря от личен опит, защото и аз уж бях най-добра приятелка няколко години, но като си признахме чувствата се оказа, че ги е имало от началото. За сметка на това сега имаме здрава връзка може би точно защото е изградена на основата на приятелство.
Надявам се да има позитивен изход от ситуацията и за двамата, дано и той си избистри какво иска и чувства.

Благодаря за съвета. Наистина е по-добре да не протакам и най-после да открия картите, за да разбера и да взема някакво решение. Той явно наистина ме цени и вероятно не иска да ме изгуби след време, ако сега станем нещо повече. Ще си поговорим възможно най-скоро и ако нещата не се развият в моя полза, ще прекратя отношенията си с него. :)

Starless
04-08-2016, 20:24
Позната ситуация... Разкрий си картите и ако получиш същия отговор - отдръпни се, не можеш да бъдеш приятелка с някого, към когото имаш чувства - а при липсата на контакт рано или късно ще го забравиш.