PDA

View Full Version : Графичен дизайн /задочно/дистанционно

SlowDownBaby
05-05-2016, 11:45
Здравейте.От доста години искам да се занимавам с графичен дизайн,но по стечение на обстоятелствата така и не записах тази специалност и сега завършвам друга,свързана с туризма.Искам да запиша второ висше,но проблема е,че искам да е задочно или дистанционно.Аз съм от Бургас,тук си работя и нямам намерение да се местя.Въпроса ми към вас е,има ли такава опция специално за тази специалност ? Сайта на Великотърновския университет за мен е пълна каша и не мога да намеря никаква информация.Ако има някой завършил нещо подобно,или кандидат студент,който вече е приет и има нужната информация да сподели . :)

ForzaFelipe
05-05-2016, 11:54
http://www.tu-varna.bg/tu-varnaid/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=7&lang=bg

ТУ Варна ти е вариант, но е само редовно. Искам да уча същото, можеш да запишеш магистър дори и бакалавъра ти да не е в същата област.

НБУ София също мисля, че имат подобна или същата специалност, като там пак е само редовно, но може да се случват нещата и дистанционно.

SlowDownBaby
05-05-2016, 12:04
В ТУ във Варна не ми излиза такава специалност..

Списък на специалностите

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
АВТОМАТИКА, ИНФОРМАЦИОННИ И УПРАВЛЯВАЩИ КОМПЮТЪРНИ СИСТЕМИ (АИУКС)
АГРОНОМСТВО (А)
ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ФЛОТА И ПРИСТАНИЩАТА (ЕФП)
ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА (EE)
ЕЛЕКТРОНИКА (Е)
ЕЛЕКТРООБЗАВЕЖДАНЕ НА КОРАБА(ЕОК)
ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ И ЕЛЕКТРООБЗАВЕЖДАНЕ (EСEO)
ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ (ЕТВЕИ)
ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ (ЗНБА)
ИНДУСТРИАЛЕН ДИЗАЙН (ИД)
ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ (ИМ)
ИНЖЕНЕРНА ЕКОЛОГИЯ (ИЕ)
КОМПЮТЪРИЗИРАНИ ТЕХНОЛОГИИ В МАШИНОСТРОЕНЕТО (КТМ)
КОМПЮТЪРНИ СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИИ (КСТ)
КОРАБНИ МАШИНИ И МЕХАНИЗМИ (KMM)
КОРАБОВОДЕНЕ (K)
КОРАБОСТРОЕНЕ И МОРСКА ТЕХНИКА (КМТ)
МАШИНОСТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ (МТТ)
СОФТУЕРНИ И ИНТЕРНЕТ ТЕХНОЛОГИИ (СИТ)
СОЦИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ (СМ)
ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И МОБИЛНИ ТЕХНОЛОГИИ (ТКМТ)
ТОПЛОТЕХНИКА И ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ (ТВЕИ)
ТРАНСПОРТНА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ (ТТТ)

КОЛЕЖ В СТРУКТУРАТА НА ТУ-ВАРНА
ДОБРУДЖАНСКИ ТЕХНОЛОГИЧЕН КОЛЕЖ – ГР. ДОБРИЧ

SlowDownBaby
05-05-2016, 12:05
Аз чак сега видях,че си сложила линк,само че той е към инженерен дизайн..

Dwyd96
05-05-2016, 12:26
НБУ.. ;)

ForzaFelipe
05-05-2016, 15:32
Индустриалния дизайн покрива и графичния дизайн:

Професионална реализация

Инженер-дизайнерът със специалност „Индустриален дизайн“ и с образователно-квалификационна степен „Бакалавър" или „Магистър" получава подготовка за извършване на висококвалифицирани проектантски, конструкторски, творчески, изпълнителски и управленски дейности в областа на:

дизайн на машиностроителни, електротехнически и електронни изделия за промишлеността, изделия за бита и промишлеността
дизайн на битова техника
графичен дизайн и реклама
интериорен и екстериорен дизайн
художествен дизайн

Сол
05-05-2016, 15:37
Много добре се замисли дали искаш във ВТУ. Послушай ме, да не съжаляваш после.

SlowDownBaby
05-05-2016, 17:52
Ама вие май не ме разбирате.Аз къде има знам,не мога да намеря да е задочно или дистанционно.На мен това ми трябва !

ForzaFelipe
05-05-2016, 18:14
Има причина да не намираш задочно, нещата който ще учиш не могат да се научат като се правиш на студент 3 седмици в годината. Ако искаш да учиш това, ще трябва наистина да го учиш. В НБУ можеш да се разбереш с преподавателите да учиш дистанционно, но нищо няма да научиш, само ще дадеш сума пари и за разходки...