PDA

View Full Version : Разлика във възрастта

toni1000
05-06-2016, 08:53
Тя е студентка на 21 (сестра ми), той и е преподавател и е на 35. Вярно, изглежда по-млад, но все пак разликата е доста голяма. Виждам, че тя е много влюбена, той ми се струва супер свестен човек...но пустата разлика във възрастта! Да я фрасна ли зад врата и да се опитам да я откъсна от него или да я оставя да си преживее любовта? Ам?

Amorenvivo
05-06-2016, 08:58
Тя е достатачно зряла сама,да избира с кого да бъде! А и разликата не е толкова голяма,ако беше на 45 да но не виждам нищо фрапиращо тук. Живеем в свободна страна,за да избираме ние как да живеем живота си!

GuardianAngel
05-06-2016, 20:22
Тя е достатачно зряла сама,да избира с кого да бъде! А и разликата не е толкова голяма,ако беше на 45 да но не виждам нищо фрапиращо тук. Живеем в свободна страна,за да избираме ние как да живеем живота си!

Айде бе 14 години не били голяма разлика ? Знаеш ли каква е разликата ? Хайде помисли си като видиш едни деца на 14 години да минават покрай теб и чуеш техните проблеми или пък нещата които ги интересуват.От твоята гледна точна тези неща ще ти се видят доста смешни и незначителни и за всички тях ще имаш разумен отговор и решения. Така и един 35г човек като чуе проблемите и страстите на 21г момиче ще му се сторят смешни незначителни и детски.
Навсичкото отгоре един човек на 35 и един на 21 са в съвсем различни етапи на живота си и искат съвсем различни неща.Единият трябва да мисли за семейство ,деца ,близки ..живота му вече би трябвало да е с ясна посока и интереси.Или с две думи да знае какво иска.А другият сега му е времето да учи да се развива,да живее ,да опитва,да страда, да се влюбва отново и отново без да му мисли особено.Да така е ,на младият човек сега му е времето да прави грешки ,да ги разбира и да се поучава от тях и те няма да са фатални..докато при другият това не е точно така.
Една разлика около 5 години е нормална,една разлика от около 7 години е крайно поносима..но всичко в повече е наистина в повече и в 98 процента нищо не се случва освен младият да страда и да бъде използван.Много е лесно за един по голям човек да манипулира по младия защото е доста обигран.
Единственото което свързва тези двама души единият секс и няква мимолетна страст.
Ако на младият не му пука за мнението на хората то при по-големият нещата стоят по различен начин..и трябва да голям герой за да каже на обществото да си е..е майката.Една на сто такива връзки са смилислени и се получават.
Като ти чета коментара ,сигурно и ти си хлътнала по някои по-голям от теб и се опитваш да го оправдаеш в собствените си очи,че такава връзка е напълно нормална.То бива да те привлича по голям мъж..щото вече го чувстваш като мъж а не като момченце ама чак толкова ...
Да всеки е напълно свободен да прави какъвто избор си поиска,но никой не е свободен от последствията от избора си...а когато не ти пука какви са те..най-често после се гърчиш смазан под тях.

Amorenvivo
05-07-2016, 07:54
Никога не съм хлътвала по по-голям от мен с фрапираща разлика,но факт е че има много връзки,които са даже и с 20 години разлика,и пак са заедно въпреки всичко! Това зависи само от човека,какъв е и какво иска.Не ми се занимава с хора,които се бъркат,където не им е работа! И въпреки коментара ти това не означава че момичето ще го напусне тъй,като разликата е "много голяма"! Всеки ще си живее,така както иска и ще се учи от грешките си занапред!

nIkEnCeTy_bE
05-07-2016, 08:22
Имам преподавател, който е със своя студентка, откакто тя е била на 21. И повярвай ми, той е по-голям от нея с повече от 14 години и имат 2 деца. :) Много е индивидуално тук, ако наистина са сериозни нещата, защо не. Но той е във възраст, в която ще иска семейство, според мен, а тя е на 21. Това би им попречило, не толкова моралните и обществени догми.

inewton
05-07-2016, 08:23
Познавам семейство с три деца. Разликата на родителите е 38 години, но това е по-скоро изключение.

xoxi
05-07-2016, 14:32
GuardianAngel, ако си вярваш на всичко, което написа, значи имаш още много неща да видиш в тоя живот.

По темата: toni1000, май теб трябва да те фрасне някой зад врата. Не за друго, а за това, че се бъркаш в неща, които не ти влизат в работата.

GuardianAngel
05-07-2016, 19:20
Всички тука говорите за изключения,нищо съществено не казахте и не съм чул един аргумент които да защити тезата ви...освен ???
А да хората се обичат и са влюбени...влюбването оправдава всяка лудост и глупав избор в живота...само че понякога това не е достатъчно да задържи 2ма души особено в различни етапи на живота си.
За него тя е дете ! Замисли се защо човек на 35 години е с момиче на 21 ? Май нещо не му е наред ,защо не е с жена на неговата възраст на към 31-35 ,ми се хваща с момиче дето още малко може да му е дъщеря...щото сиг жените на неговата възраст ще го отсвирят като стой та гледай.Навсичкото тоя човек трябва да преподава а не се сваля със студенткисте си..щото там не е една и щом сиг не му се случва за първи път..
1 на 100 такива двойки са смислени...шанса не е на страната на момичето..
Аз не съветвам брат и да ги раздели , а да седне и да и обясни ситуацията много внимателно..щото ако един ден ако тя страда.Тя може да каже на брат си "Ти къв брат си ми и не ме предупреди'' Все пак затва са близките ни да предупреждават защото имат повече опит.То е ясно,че тя ще си реши..но поне да е наясно.
Наивни сте ако си мислите,че чувствата са достатъчни..особено в тази ситуация.Да и на мен ми се иска да са достатъчни..но може би в някои по съвършен свят..

sladura89
05-07-2016, 22:33
Според мен такава разлика в годините съвсем не е проблем важно е да се обичат наистина и да има привличане, а не единия да използва другия! Това как някоя можело да бъде на някого дъщеря или син, тези неща са толкова изтъркани, можело, но не е и нямат кръвна връзка нали? Тогава къде е проблема!? :)

HollyGolightly
05-08-2016, 00:49
Всички тука говорите за изключения,нищо съществено не казахте и не съм чул един аргумент които да защити тезата ви...освен ???
Добре, да приемем, че си прав, но все пак говорим за момиче на 21 години. На тази възраст човек трябва да може да взима решения за живота си и след това да си носи сам последствията от тях. Брат и не може да и "удря един зад врата," а може само да и сподели какво мисли той за връзката и. От там нататък тя си решава дали си струва или не.
Разбирам ТЯ да се притеснява и да пусне тема тук, всички да и давате акъл, ама да се обяснявате и да спорите за някой, който очевидно му е все едно за разликата в годините е излишно.

NomNomNom
05-09-2016, 20:46
^^ на 21г. някои хора отдавна не са деца

KaRiNa.Ni
06-07-2016, 21:24

+

YSMF
06-08-2016, 13:38
Донякъде съм съгласна с Гардиън-а, но страшно зависи и от мисленето на двамата. Защото съм била с човек, който е няма и 2 години по - голям от мен, а се чувствах все едно съм с пенсионер, който му е крив света. А на хартия нямаме доста голяма разлика в годините.