View Full Version : Чувствам се унизена и опустошена вътрешно
blossombay
05-12-2016, 09:12
Попринцип не обичам да споделям повечето си проблеми или каквото и да е от моя личен живот,но така станаха нещата,че вече просто не издържам на мъчението на което съм подложена всеки ден.Ясно ми е,че всички мразите да четете романи затова ще се опитам да обясня накратко.
След като се преместих в ново училище срещнах въпросното момче.С ужасно ниско самочувствие,странен характер,проблеми с килограмите и учението то беше абсолютния шут на класа.Но на мен това не ми попречи да стана с него приятелка и разбира се да се влюбя.Миналата година по това време между нас всичко беше повече от перфектно.Въпреки,че бяхме целия ден заедно на училище,вечерта обожавахме да си пишем.Аз му помагах с учението,той на мен също.Аз го подкрепях във всичко,давах му съвети и вярвах в него.От милионите думи,които сме си казали аз разбрах,че аз за него съм като муза.Той искаше да е като мен,смяташе ме за единствения човек от който ще излезе нещо след 12ти клас.Смяташе ме за различна.Споделяше ми също така много лични неща.И имахме толковаааа много общи интереси.Обожавахме да се дразним взаимно и закачаме.Всички от класът ни на коментираха,че се харесваме...
Започнахме новата учебна година и въпреки,че си писахме заедно лятото на мен той ми се видя променен.Беше много избухлив,дразнеше всички(както винаги),правеше се някъв луд тъпак.След като една вечер взе да ми пише неща от родът ''имаш малки цици, you want the D '' аз разбрах,че този човек е променен.След като се скарахме още един път в соц.мрежа,аз трябваше да му призная за чувствата си.И оттук започна абсолютния кошмар.Той въобще не схвана за какво го харесвам.Той не разбираше какво съм харесвала в него.Бил дебел,бил изрод,бил тъп,бил лигльо...отряза ме...и на всичкото отгоре ме намрази.Спря да ми говори,заплашваше ме,че ако съм направила някъв скандал в училище никога нямал да ми проговори повече,абе общо взето да кажеш,че сме се мразили цял живот.Един ден трябваше да излезем заедно сами...бяхме седнали да хапване и си говорихме и знаете ли кое ме уби?Че когато бяхме сами си говорихме толкова нормално,уж ме мрази, а започна отново да ми споделя за своето семейство и себе си...и на другия ден,да кажеш,че нищо не се е случвало...безразличие,обид и и напатки...
Искам да ви помоля да не пишете неща като ''забрави го,не си струва'' аз това го знам..аз го знам перфектно..но просто не мога да го забравя..нито съм няква супер социална,нито съм от рода ''не ми пука.заеби'' аз един път открила ли съм доброто в един човек,аз не мога да се откажа от него.Просто искам някак си да му помогна.Аз знам,че вътрешно той иска отново да сме приятели,но също така не знам какво му пречи просто да преглътне шибаната си гордост.Ако ми дадете съвет ще бъде добре...защото ми писна всеки ден от 8-9 месеца да си лягам плачейки...
човекът има сериозни лични и психологични проблеми, кое те учудва?
но това няма нищо общо с теб.
в крайна сметка трябва /ако можете/ някак да се договорите как ще се държите един с друг. това че има лични проблеми, не значи че това го оневинява да те обижда и напада, и че ти трябва да търпиш, само защото му съчувстваш. нещата не са свързани. пак му съчувствай, пак му бъди приятелка, но си изисквай отношение.
и не можеш да помогнеш на никого, ако той сам не го иска. той потърсил ли те е за помощ - открито, директно? не.
пожелал ли е сам да е различен - отново не.
значи не можеш да помогнеш и точка.
най-много сама да се предлагаш и той да почне несъзнавано да те използва, но без качествена промяна в отношението му.
тоя човек не е в състояние сега да отдава или да получава любов. това се преодолява с времето, и с някой друг шамар от живота, сиреч травма.
за това се иска време и лично желание, както и осъзнаване.
baby_baby
05-12-2016, 09:50
Поговори с него явно има проблем относно връзките с момичета
DarkTemplar
05-12-2016, 09:51
Заведи го на психолог.
MalePan7her
05-12-2016, 10:59
По принцип почти никога не подкрепям жена, и сега не те подкрепям, но шопарът изглежда е доста комплексиран и не може да си контролира гнева провокиран я от семейство я от нещо друго и си го изкарва на теб. Това го казвам ако приемвм че казваш истината. Защото историята ми изглежда недъгава, все едно нещо премълчаваш. За да се държи така обикновено трябва да има причина, а може ли причината да е у теб?
Възможно е да си го обидила, без да усетиш, че го правиш. Или да си се изпуснала да говориш с друг за нещата, които ти е споделял?
На първо четене ми дойде на акъла точно, че има някакви комплекси и нещо се опитва да ги избие върху някой, който няма да може да го смота в кофата в даскало с тупаник. Звучи най-логично да е така, ако наистина няма видима причина, произлизаща от теб, да се държи зле. Аз лично бих заебала, ничие лошо настроение не може и не трябва да вгорчава мен. Едно е емпатия, приятелство и романтични чувства, съвсем друго да ставаш изтривалка на някого.
За момент ми мина през акъла, че може и той да си те е харесал, но като 5 годишните да не може да си изрази/осъзнае чувствата, евентуално иска да ги премахне някак и за тва се ебава - това е глупав похват, който не носи каквито и да е плюсове.
Възможно е и да иска да покаже някакво превъзходство над теб и твоите чувства пред съучениците и общите ви познати/приятели.
Както казах - бих заебала.
blossombay
05-12-2016, 15:55
Благодаря на коментиралите,които ми давате съвети.Това за психичния проблем(какъвто и да е той) и друг човек ми го е казвал,но някак си от една страна съм готова да повярвам от друга ми се струва странно.Той винаги е бил много странен...още от 8ми клас имахме дрезги и когато се сприятелихме го питах защо се е държал така с мен в 8ми клас.И някак си започна много да се притеснява при този въпрос,започна да ми се извинява,че всичко било от хормоните му и играенето на игри....Самите негови хобита така да се каже въобще не са като на другите младежи.Нито пие,нито пуши,нито ходи по жени(очевидно).Често казва на училище,че никога няма да се ожени,че бракът или каквато и да е връзка са пълна простащина.
Наскоро научих нещо за него,което наистина много много ме изненада.Оказа се,че мин.година,кога по-точно не знам,той !!може би!! е харесвал едно момиче от класа ми...интересното в този случаи е,че когато аз си пишех с него...знам,че звучи баси лицемерното и гадно,но нашата тема номер едно беше да обсъждаме това момиче и нейните приятелки.Това момиче е наркоманка,с извинение к**рва,тя е абсолютен антипод на него!!!! Той освен да я псуваше друго не правеше.От многото пъти,които сме си писали той освен да ги мрази,да ги ненавижда и обижда друго не е правил!!! В клас си личеше абсолютно,че той я мрази!!!.Дори може да се каже,че неговото отношение към нея е много по-зле отколкото към мен сега....той въобще не общува с нея де....между него и момичето абсолютно никога е нямало нищо между тях,но просто аз не знам как да изтълкувам това негово поведение...
blossombay
05-12-2016, 15:59
Възможно е да си го обидила, без да усетиш, че го правиш. Или да си се изпуснала да говориш с друг за нещата, които ти е споделял?
На първо четене ми дойде на акъла точно, че има някакви комплекси и нещо се опитва да ги избие върху някой, който няма да може да го смота в кофата в даскало с тупаник. Звучи най-логично да е така, ако наистина няма видима причина, произлизаща от теб, да се държи зле. Аз лично бих заебала, ничие лошо настроение не може и не трябва да вгорчава мен. Едно е емпатия, приятелство и романтични чувства, съвсем друго да ставаш изтривалка на някого.
За момент ми мина през акъла, че може и той да си те е харесал, но като 5 годишните да не може да си изрази/осъзнае чувствата, евентуално иска да ги премахне някак и за тва се ебава - това е глупав похват, който не носи каквито и да е плюсове.
Възможно е и да иска да покаже някакво превъзходство над теб и твоите чувства пред съучениците и общите ви познати/приятели.
Както казах - бих заебала.
Тццц благодаря за предложението,но аз абсолютно никога не съм го обиждала!!!!! Аз както писах,освен да го подкрепям и помагам друго не съм правила! Аз ако можех да заеба нещата ей така,въобще нямаше да пиша този коментар сега.. говорила съм с близка приятелка за него,но те двамата просто няма никав контакт заедно..те дори не се познават...и логично тя не е казвала на никого....
blossombay
05-12-2016, 16:03
По принцип почти никога не подкрепям жена, и сега не те подкрепям, но шопарът изглежда е доста комплексиран и не може да си контролира гнева провокиран я от семейство я от нещо друго и си го изкарва на теб. Това го казвам ако приемвм че казваш истината. Защото историята ми изглежда недъгава, все едно нещо премълчаваш. За да се държи така обикновено трябва да има причина, а може ли причината да е у теб?
добре дошъл в моя живот :D аз просто му казах,че го харесвам...той не разбра за какво го харесвам....помисли си,че това е детинско...че е глупаво...и готово намрази ме....знам,че звучи недъгаво,защото аз самата и повечето хора едва ли ще те намразят,ако им кажеш,че ги харесваш,че изпитваш чувства към тях и,че си готов да бъдеш с тях и да им помагаш и подкрепяш...
blossombay
05-12-2016, 16:04
Заведи го на психолог.
би било наистиа хубаво някой да му отвори очите,но аз едвам си казвам с него 5-6 думи...как очакваш да го заведа на пссихолог?
Псувал я е, защото я харесва, но не може да я има. Ако един човек често говори за друг, независимо от съдържанието на разговора (обижда или пък хвали), то не е зле да се замислиш.
По същия начин с поведението, твърде страстното поведение, независимо в каква посока трябва да ти говори нещо. Прекаляването с нещо най често е мимикрия за друго състояние, за нещо скрито.
DarkTemplar
05-12-2016, 16:19
Цялата история ми звучи като "Да обичаш социопат".
Авторке, не ти е мястото в отношения с подобен човек. Той не е готов за пълноценна връзка, не и докато не си реши проблемите сам. Да му позволяваш да си избива комплексите върху теб е възможно най-глупавото нещо, което може да направиш.
blossombay
05-12-2016, 16:24
Псувал я е, защото я харесва, но не може да я има. Ако един човек често говори за друг, независимо от съдържанието на разговора (обижда или пък хвали), то не е зле да се замислиш.
По същия начин с поведението, твърде страстното поведение, независимо в каква посока трябва да ти говори нещо. Прекаляването с нещо най често е мимикрия за друго състояние, за нещо скрито.
не си мисли,че той е започвал да ми пише за нея или нещо подобно.Ние просто си говорихме за училище и може би трябваше да подчертая,че не сме си писали само за нея...дори мога да каже,че за нея най-малко сме..ние коментираме общо групичка от момичетаМимаше и други момичета,за които много повече сме си писали...и само да те питам,щом ми казваш,че той я псувал и мразел,само защото не можел да я има,това не се ли препокрива и с държанието му към мен? Аз все още не вярвам,че дори е истина...по-скоро може да е било от негова страна ебавка с нея?Доколкото разбрах й пращал някви бележки,на които пишело,че я харесва...пък тя въобще не му обръщала внимание...
към авторката:
Въпреки подробно описаната ситуация, то тя показва единствено твоята гледна точка. По тази причина ще ти задам няколко въпроса, с цел да добия повече подробности.
1. Предполагам прочете коментарите над моя. Въпросът ми е дали съучениците ви не са изразявали същото или сходно мнение за вашата ситуация?
2. Съучениците ви разпитвали ли са ви, дали има връзка между вас - по-специално него?
3. Взимали ли са го на подбив за отношенията помежду ви?
Това ми дойде на този етап да попитам. Сега ще уточня и защо зададох горните въпроси.
Човекът може да е силно интровертен. Да е затворен в себе си. Да осъзнава, че не е най-добрата партия за теб, комплексиран от много неща (обикновено тези, за които е подиграван). И въпреки, че му се иска да има нещо с теб - умишлено да те нагрубява с цел да се откажеш от него и да си намериш друг по-добър.
Кофти тръпка е вашата ситуация, защото няма лек завършек. Или избираш да си с него - но ще търпиш всичките му емоции, душевни състояния и т.н., или го оставяш - тогава не се знае той как ще реагира. Зависи доколко е стабилен.
В общи линии - ако той не се самоосъзнае по-добре, ще има напрежение.
MalePan7her
05-12-2016, 16:48
Може и той да не я харесва и тя да е разбрала сигнала грешно и да е отчаяна. Жените имат способността да си въобразяват тъпотии и успешно да почват да вярват в тях. Примерно тя може да си представя, че той е загубеняк или, че се е променил, а то всъщност да е само нейното въображение за да се опита да превъзмогне собствените си грешки.
blossombay
05-12-2016, 16:52
към авторката:
Въпреки подробно описаната ситуация, то тя показва единствено твоята гледна точка. По тази причина ще ти задам няколко въпроса, с цел да добия повече подробности.
1. Предполагам прочете коментарите над моя. Въпросът ми е дали съучениците ви не са изразявали същото или сходно мнение за вашата ситуация?
2. Съучениците ви разпитвали ли са ви, дали има връзка между вас - по-специално него?
3. Взимали ли са го на подбив за отношенията помежду ви?
Това ми дойде на този етап да попитам. Сега ще уточня и защо зададох горните въпроси.
Човекът може да е силно интровертен. Да е затворен в себе си. Да осъзнава, че не е най-добрата партия за теб, комплексиран от много неща (обикновено тези, за които е подиграван). И въпреки, че му се иска да има нещо с теб - умишлено да те нагрубява с цел да се откажеш от него и да си намериш друг по-добър.
Кофти тръпка е вашата ситуация, защото няма лек завършек. Или избираш да си с него - но ще търпиш всичките му емоции, душевни състояния и т.н., или го оставяш - тогава не се знае той как ще реагира. Зависи доколко е стабилен.
В общи линии - ако той не се самоосъзнае по-добре, ще има напрежение.
ами поне доколкото аз знам не са го разпитвали...ся за неговите близки приятели не знам...според мен със сигурност са виждали колко сме близки,но дали са му казвали нещо?Имаше една от класа ни дето ни се подиграваше,шегуваше се и това много го дразнеше...дори като му казах за чувствата ми,той искаше да не съм казвала на никого,защото щяли да започнат отново да ''се ебават'' с нас. т.с да се подиграват...аз разбира се,не съм казвала.
MalePan7her
05-12-2016, 16:55
Приемала ли си, че си грозна/дебела/грозна+дебела и него го е фанал срам защото приятелите му се подиграват ?
blossombay
05-12-2016, 16:57
нито съм грозна,нито дебела...дори той самия ме е наричал красива.И само да кажа,че приятелите му нямат нищо против мене...разбирам се с тях съвсем добре..
MalePan7her
05-12-2016, 16:57
Има много дебелани, които се самозалъгват за да не се депресират и са си повярвали, че имат "малки дупенца" при положение, че са прасета 70 кг.
blossombay
05-12-2016, 16:59
извинявай ако искаш и снимка ще ти изпратя,че съм 166 и съм 47 кила...което въобще въобще не е много....далеч съм от 70кила.
Приемала ли си, че си грозна/дебела/грозна+дебела и него го е фанал срам защото приятелите му се подиграват ?
И супер красива да е - той пак ще се дразни и ще го е срам. Просто защото го обсъждат. Интровертите не обичат да бъдат обсъждани.
MalePan7her
05-12-2016, 17:03
47 кила на 166 е много. За мен 47 кила е нормално за 1.80 см. Или 1.70 но ако тренираш силово и имаш много мускули !
Тва е ужасно, та ти си тийнче. След 5-10 години ще си прасянгер ако продължаваш така. Снимка дори не искам да ти гледам!!! Като ми каза пропорциите ми стана ясно. Ами не изключвай моят вариант. Просто да иска да те разкара тактично, може да му липсва смелост да ти каже, че си прасянгер за да не ти разбие сърцето или за да избегне женски драми.
Просто за размисъл!!!!!!!!!!!!!!!!!!
към авторката: по-добре да продължиш темата чрез ЛС с някоя/някои от потребителките тук. Предполагам, че никоя от тях няма да ти откаже съвет. А и те по-добре могат да те разберат как се чувстваш, възможно е и да са изпадали в подобна ситуация + ще си спестиш негативни коментари по твои адрес, каквито почнаха да се появяват вече.
MalePan7her
05-12-2016, 17:14
Казах, ли че може вината да е в приятеля ѝ и да е комплексиран шопар? Казах го. Просто трябва да съм голям балък да изключа всички възможности, и то без факти налице. Какви факти, думите на потребител с 8 мнения, който никой не познава! Аре моля та !!!!
Light_Dreamer
05-12-2016, 21:00
Имам подобен проблем. Висчки ни обсъждат, той се сдухва и ме игнорва, и така. Още не съм оправила ситуацията, но ако искаш да си пишем на ЛС.
HollyGolightly
05-13-2016, 00:02
Няма какво да се отказваш от него, при положение, че той не е дозрял за да знае как да си покаже истинските чувства. Третира те лошо или понеже те харесва ама като 6 годишен не знае как да си каже, или просто наистина не те харесва и иска да го оставиш на мира. И в двата случая го зарязвай и не се хаби по този човек. Не ми се вярва да е единственият смотан в даскалото, все ще си намериш някой друг, когото да съжаляваш и на когото да помагаш.